Nedelja, 31.07.2016.

16:44

Beograd dobija novi most i tunel kod Autokomande

Beograd bi trebalo da dobije još jedan most preko Dunava, kod Ade Huje, dužine skoro tri kilometra, čijom izgradnjom bi se spojili Pančevački i Slanački put.

Izvor: Tanjug

Beograd dobija novi most i tunel kod Autokomande IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

GoraN

pre 7 godina

A da postavite vinjete kroz Beograd celom duzinom autoputa obostrano, istovremeno bi smanjili buku i sigurnost vozila.
(Ana, 31. jul 2016 22:18)

Kakve ima veze ograda kao zastita od buke sa tunelom ispod Autokomande? Promasio si temu. Inace za tvoju informaciju izgradnju autoputa finansira drzava a izgradnja infrastrukturnih objekata u gradovima obaveza je lokalne samouprave (opstinska i gradska). Beogradska u Beogradu, kragujevacvka u Kragujevcu, pirotska u Pirotu, tutinska u Tutinu, minhenska u Minhenu, itd.

Tora

pre 7 godina

„Studentski trg će biti jedan od najlepših trgova, angažovali smo možda i najvećeg svetskog arhitektu Borisa Podreku za idejno rešenje Vasine sa Studentskim trgom“.

Sve ove najavljene investicije su sulude, ali ova je možda najbesmislenija. Čemu ovo? Je li ova vlast planira da bude kao Neron, ceo grad da poruši i uništi, čak i ono što valja, samo da bi ga ponovo obnovila po svojoj zamisli i bila „zapamćena u istoriji“?

ten yard penalty

pre 7 godina

Otprilike na svakih 5-6 dana se pojavi ili ovaj lik, ili Vesic, redje Mali, i najavi ovako nesto. Za dve godine. Interesuje me, ko je taj spin-master koji im je prodao ovaj suludi plan zamajavanja naroda? A mozda i nije tako sulud, evo im prolazi tri godine.
(lauda, 31. jul 2016 20:01)

pa DILIVERI JUNITi shljakadu punom parom!......

ten yard penalty

pre 7 godina

Pa nije bg samo centar majku mu... Kad ce nesto u zemunu da se radi?
(Hahaha, 31. jul 2016 17:46)

Pa evo,uradili su most do Lida!....:-D :-D :-D

ten yard penalty

pre 7 godina

A da postavite vinjete kroz Beograd celom duzinom autoputa obostrano, istovremeno bi smanjili buku i sigurnost vozila.
(Ana, 31. jul 2016 22:18)

predlog apsolutno podrzzavam ,ali 'vinjeta' je neshto drugo....;-)

IgyBgd

pre 7 godina

(Glas razuma, 1. avgust 2016 08:37)

Tacno da je to obaveza vlasnika stanova, ali sta cemo sa svim onim parama godinama placanih Infostanu za odrzavanje zgrada a taj Infostan nigde nista nije radio? Ko ce vratiti vlasnicima stanova te pare otete tokom 50 godina da bi razni rodjaci, svalerke i kumovi imali izmisljene poslove naplate usluga koje niko nikada nije pruzio?

ten yard penalty

pre 7 godina

Aman pustite tramvaje preko mosta na adi? Kada će to da bude urađeno? Završite jedan posao do kraja pa onda najavite druge projekte.
(Danijel, 01. avgust 2016 09:21)

Pustite shinski saobraccaj sa NBg za Banovo Brdo,i zavrshite spajanje dotichnog mosta sa Toshinim bunarom saobraccajnicom uz prugu!...od vas bi bilo dosta!...sasvim dovoljno!...

dejan

pre 7 godina

pa.ovi ne mogu da završe most na adi ...a kamoli da naprave nešto od pomenutog...ovo je fazon biće evo samo što nije...Nesposobniiii

Žuti imaju most moramo i mi plus žičara

pre 7 godina

Gledao emisiju SAT plus pre nekoliko meseci, voditelj se vozio ka moru. Staje kod Ljiga kaže gradi se neka deonica puta koja treba da se završi do avgusta 2016. Ja pre neki dan tuda a svi radovi...isti kao u emisiji od pre nekoliko meseci. Stanem ja kod table (poput one veleletne reklame u bg za vodenu bajku) i umrem od smeha. Citiram a vi procenite...

LJIG - PRELJINA 40.3 km
REPUBLIKA SRBIJA (ogromnim slovima)
8 miliona (ovo sitnim kao i naredni tekst)
Kredit republike Azerbejdžan
300 miliona evra
(a sada najsitnijim slovima)
Izvođač Azvirt - Azerbejdžan
Završetak radova - Avgust 2016
(pa onda slogan da ne ispadnemo "neozbiljni")
Odgovorno ka cilju - gradimo puteve za budućnost srbije

To sam prepisao sa table koju sam fotografisao. MOLIM B92 DA NAPIŠE ČLANAK o ovom nezaboravnom uspehu, i razlog zbog čega se političari ne hvale o uspešno postavljenom plakatu na sred puta!

Danijel

pre 7 godina

Aman pustite tramvaje preko mosta na adi? Kada će to da bude urađeno? Završite jedan posao do kraja pa onda najavite druge projekte.

Salvi

pre 7 godina

Rupu na Brankovom ne mogu da zakrpe godinama, cvetni trg su uništili, Vojvode Stepe isto, projekat sa Slaviju iseckali na froncle, a onda ni to nisu mogli da urade. Molim vas ne mojte ništa više da radite, uništićete potpuno Beograd.

Voodoo

pre 7 godina

Jadan Beograd, to je sve sto mogu da kazem. Grad cija infrastruktura podrzava oko milion stanovnika sad ima 2 miliona, duplo, nabiven, prenatrpan, njihova resenja zatvoriti centar skroz i gurnuti sve na dva mosta oko centra, i gradski prevoz i autobusku stanicu, prokopavanje tunela u vrednosti od 400 miliona evra, koji bi kao trebalo da pomognu u tome, strasno velika energija i novac baceni na 20 godisnji projekat Beograda na vodi koji pitanje da li ce biti zavrsen i u tih 20 godina. Samo te dve stvari kada se saberu Beograd bi mogao da dobije pristojan metro, ne treba nama metro kao u Becu, Nju Jorku, Moskvi i slicno, metro male dubine sa recimo 3,4 glavne linije od kojih bi svaka imala po 5,6 stanica bi znacajno resila problem guzve u Beogradu, najbolji primer takvog metroa je u Sofiji, ako je neko bio, Sofija je grad sa nesto manje stanovnika od Bgd-a i ima takav metro. Ostali projekti, pa kao sto neko rece prvo sredite fasade, ali moram da primetim da prakticnost tih projekata po stanovnike kao da uopste nije razmatrana. Da gradjani nemaju prevoz ni stanicu gradskog prevoza do centra grada vec da idu na novi Beograd gde ce biti okretnice za linije sa studentskog i trga republike, da pesacki na Slaviji u svakoj ulici bude udaljen po 100m od kruznog, a da nema podzemnog prolaza, tako da morate pesacite preko pola kilometra da predjete iz prve u trecu ulicu na Slaviji itd deluje kao da ova resenja se prave samo za slikanje, ne za stanovnike ovog grada.

Glas razuma

pre 7 godina

Hajde za pocetak prvo sredite fasade u Beogradu da ne padaju ljudima na glavu ...
(Vojvodjanin, 31. jul 2016 23:58)

Sredjivanje fasada je zakonska obaveza vlasnika stanova odnosno kuca. Nema razlike da se objekat nalazi u Beogradu, Novom Sadu ili nekom selu na bugarskoj granici.

Joc@

pre 7 godina

Bez izgradnje nema ugradnje. Preko 50% sredstava, na ovaj ili onaj način završi u džepovima. Otuda se oni grabe za izgradnju. A da ulažu u otvaranje radnih mesta, ma pusti to... A to je glavno. Da mladi ne odlaze, da rade i zarade i za sebe i za porez za državu, da se udaju i žene, da rađaju decu.

Til Ojlenšpigel

pre 7 godina

Most preko Dunava kod Ada Huje trebao je da se gradi još 2002 kada je Japanska vlada dala pare za njegovu izgradnju. Začkoljica je bila što su pare bile na posebnom računu pa nisu smele da se uzmu dok u zadnji dinar ne bude obrazložio. Pogađate šta se desilo? Stranke na vlasti nisu se mogle dogovoriti ko će koliko da"zahvati". Onda su Japanci povukli pare posle tri godine.Jedna od najvećih bruka ovoga grada, a sve se tako brzo zaboravi. Most je potreban jer i dalje imate izuzetno frekfentan saobraćaj i pored izgradnje Pupinovog mosta, jer "treći" Beograd i Pančevo prosto "vape" za njim a da li će se ikad izgraditi to je već u domenu bajke.

Natasa

pre 7 godina

Cvetni trg je najvece ruglo koje su "nacementirali" do sada, ne mogu a da ne prokomentarisem navode iz teksta. Vise je nego jasno da je tu neko strpao debele pare u dzep, a i ostali veliki projekti sluze istoj svrsi, da se politicari ogrebu o te pare koje pozajme u nase ime. A mi da vracamo. A najbolja od svih njihovih nebuloznih izjava je ta da su gradjani (ne znam kada i gde i koji to gradjani, verovatno marsovci?) glasali protiv podzemnih prolaza na Slaviji?!? Pa ovo nema ni u crtanom filmu!

mrmlj

pre 7 godina

grad se od '70-ih toliko promenio da tadasnji projekti vise nemaju smisla. pogledajte samo projekat nove autobuske stanice na nbgu - od kada je uradjen, broj stanovnika u blokovima duz jurija gagarina se maltene duplirao, jurija gagarina postala tesna, napravljen je most bez zavrsenih pristupnih saobracajnica pa su vec sada tu poprilicne guzve... zamislite kad se jos napravi ta stanica, na sta ce to da lici. samo se kod nas loze na zastarele projekte i porede se sa gradovima u kojima folic ne bi mogao da dodju na mesto pripravnika u urbanistickom zavodu a kamoli glavnog gradskog arhitekte.

Majstor Jakov

pre 7 godina

Jos uvek je ostalo nerazjasnjeno kako je most na Adi kostao 350 miliona eura a da sve pristupne saobracajnice nisu ni zavrsene. Za sada nema " politicke volje " da se to istrazi!
(Beba, 31. jul 2016 21:36)

Već sam napisao jedan sličan komentar gdje se čudim kako kod vas ti građevinski troškovi toliko visoki.
Kakav je to most za 350 miliona eura, koliki je?
U Lisabonu je most Vasco da Gama dug preko 17km koštao 897 miliona eura.
Ukucajte u Google Ponte Vasco da Gama da vidite kakav most su napravili, u Srbiji bi takav most koštao 10 milijardi eura.

Sveta

pre 7 godina

Neka prvo urede kanalizaciono i saobracajno pitanje na Miljakovcu 3. Sramota, put sirine 4m u najsiroj ulici, nema kanalizacije, posta na 3+km..

Vojvodjanin

pre 7 godina

Hajde za pocetak prvo sredite fasade u Beogradu da ne padaju ljudima na glavu i pokupite svo to smece sa ulica! Posle predjite na krupnije projekte... Zivim u Vojvodini i obisao sam pola Evrope, tako prljav i zapusten grad nisam nigde video.

Maslačak

pre 7 godina

A jel ce nekad dobiti nesto Pirot i Subotica, recimo? Ili Knjazevac i Sombor?
(Joja, 31. jul 2016 18:42)

Nego šta da će dobiti! I to približno isto što i Beograd - jedno veliko i masno NIŠTA!

Vi koji niste iz Beograda, nemojte se bezveze ložiti na fore tipa "u Beogradu ĆE BITI ovo ili ono" jer u Beogradu (a ni kod vas, naravno) NEĆE BITI NIŠTA jer para jednostavno nema i neće ih ni biti u dogledno vreme, ni za Beograd, ni za izvan Begrada!!!

Je li vam to jasno, ili treba da vam se crta?!!!

Imaćete puno pravo da se bunite što se kod vas ništa ne gradi tek kad vidite političara koji izjavi "u Beogradu SMO IZGRADILI to i to". Kad ste poslednji put čuli nešto takvo?! Ne sećate se?! Ni ja...

nele

pre 7 godina

Boje da ste seoske puteve po Srbiji asfaltirali i vratli malo naroda na selo!!! I umesto subvencijama što dajte stranim firmama dali seljaku da krenu neki posao!!! JAKO SELO, JAKA DRŽAVA

how yes no

pre 7 godina

hahaha... pa ko više veruje političarima u ovoj zemlji!? I koliko smo milijardi dužni kao zemlja!? Pa ni MMF više ne može da nam pozajmi pare jer ni ove do sad nemamo da vratimo... Ali partijske građevinske firme moraju da rade i da svoj rad naplaćuju desetostruko od realne cene...

Zoran

pre 7 godina

Ovi se gađaju mostovima i tunelima k'o moja unukica (10 meseci) što mene gađa onim šarenim plastičnim lopticama za dečiji bazen...

A glasači slušaju i ne trepču! Najbolji su mi ovi iz unutrašnjosti što kmeče "A na nas ste zaboravili. SVE u Beograd"??? Dragi zemljaci, to vam je ista priča kao i ono "za dve godina pre četiri godine", heheehe

kosmajac

pre 7 godina

kada ce da se pokosi trava, pokupe lutalice, ociste grafiti sa zfraga( ono nema , ali stvarno nema u svetu da je 80% zgrada pod grafitima),srede parkovi i ulice. onda nedostizni projekti uredjenje bolnica, skola , unutrasnjosti zgrada, i fasada. ostvatie mastu i bajke. ja razumem da oni izmisljaju idu izbori ali da li taj narod sto zivi tamo vidi na sta beograd lici. ono je tragedija

Beba

pre 7 godina

Jos uvek je ostalo nerazjasnjeno kako je most na Adi kostao 350 miliona eura a da sve pristupne saobracajnice nisu ni zavrsene. Za sada nema " politicke volje " da se to istrazi!

Ray Bradbury

pre 7 godina

S-F. A tunel od Mosta preko Ade do Autokomande nije ni projektovan kad je građen most, niti je procenjna orijentaciona cena, ni tada, ni sada. Niti će biti izgrađen u narednih 50 godina.

Зналац

pre 7 godina

Очистите и окречите град!!!!! Графити и оронуле фасаде на сваком кораку!!!!

Realno

pre 7 godina

Pravite most koji povezuje Slanacki i Pancevacki put??? Pa jeste li vi uopste nekad prosli Slanackim putem???? Tu nastane zastoj samo zbog jednog autobusa a ne jos da mu povecate frekvenciju novim mostom.

Da bi vasa genijalna ideja uspela, morali bi da porusite sve objekte do Lesca koji se naravno nalaze odmah do trotoara i da napravite put koji ima po dve trake u jednom smeru

дуле

pre 7 godina

Метро нам није потебан, чварићемо се у бусевима кроз тунеле и мостове... За све паре.

UŠĆE

pre 7 godina

***
Najvažniji je izgraditi novi MOST na UŠĆU Save u Dunav, koji bi povezao 400 hiljada stanovnika N.Beograda i Zemuna, sa : Starim gradom, Dorćolom, Palilulom, Karaburmom,...
Na taj način bi se SMANjILE GUŽVE preko Brankovog mosta i u CENTRU grada.

Sotir Treći

pre 7 godina

Bas me zanima kako ce da prosire tramvajski most

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (my searate reality, 31. jul 2016 17:59)

Jasno piše u tekstu: most se širi u visinu tako da će se pešaci kretati iznad dela po kome idu tramvaji.
Stručnjaci spremaju čudo na dva nivoa kakvog nema nigde.

Dragan

pre 7 godina

napravite metro, dosta vise sa tunelima!

nema dovoljno reci kojim bi se objasnio preporod grada kada bi postojao pravi i normalan metro..
(?, 31. jul 2016 17:18)

Tunel + prosirenje mosta = 130-140 miliona evra.

Metro = 200-250 miliona evra po jednom kilometru. Beogradu treba najmanje 8 linija ukupne duzine 140-160 km (28-40 milijardi evra) da poveze najudaljenije najnaseljenije blokove i naselja linijama koje bi prolazile kroz centar grada.

Beograd nema pare ni za jedno ni za drugo ali kad smo vec kod racunice da kazem i ovo:

Prosirenje mosta i izgradnja tunela moze imati nagativan uticaj na izgradnju metroa tako sto bi isti bio kraci za 550-700 metara (0,35-0,5%) ukupnih troskova izgradnje metroa. Odustajanje od izgradnje tunela i prosirenja Savskog mosta bi ustedelo otprilike isto toliko za metro a ako budemo imali 39,86 milijardi evra za metro, imacemo i dodatnih 140 miliona.

Kao da si kritikovao oca koji je nema pare da kupi sinu bicikl zbog toga sto mu umesto bicikla ne kupi novi BMW.

lauda

pre 7 godina

Otprilike na svakih 5-6 dana se pojavi ili ovaj lik, ili Vesic, redje Mali, i najavi ovako nesto. Za dve godine. Interesuje me, ko je taj spin-master koji im je prodao ovaj suludi plan zamajavanja naroda? A mozda i nije tako sulud, evo im prolazi tri godine.

Posrmortem

pre 7 godina

Mi za ovaj most nemamo pare! Moramo da uzmemo kredit ... i tako sve vise stezemo omcu oko vrata.
(Goblin, 31. jul 2016 19:23)

Prijatelju, tebi još uvek nije jasno? Pa to i jeste njihov zadatak. Pogledaj koliko su zadužili državu. Ej, bre, 7 milijardi evra za 4 godine!!!

gox

pre 7 godina

Za neupućene, most kod Ade Huje je najavljivan još od japanske donacije 2004-2005, pa nismo iskoristili priliku. U međuvremenu su (u vreme Đilasa) urađeni svi urbanistički planovi, trasa se odavno zna (od Pančevačkog puta se spaja sa putem ka Pupinovom mostu). Folić je otkrio rupu na saksiji. E sad, ako će stvarno da grade, da vidimo.

George Best

pre 7 godina

Najjaci su mi ovi iz unutrasnjosti sto kukaju kako sve pare odose u Beograd. Kod nas ovde kosmodromi, cuda svetska, a po unutrasnjosti sipak! Od kako ovi napredni uzese grad napravili su: N I S T A! Znaci: N I S T A! Te njihove najave- tuneli, mostovi, zicare, statijaznam... to bre nema veze sa zivotom. Samo nesto prckaju, plocice tamo, krecenje vamo, ljuljaska onde, klupica ovde...To bez veze totalno. To je jedan pokvareni palanacki marifetluk, posto drugacije i ne umeju. Daj meni da ja prekrecim ovde, ti zameni pet cigli onde, pa da se ugradimo. Grad je prljav kao devedesetih, ulicna prodaja isto, glib, sivilo, smrad. Cesto ljudi pominju ovde rupu na trotoaru na Brankovom mostu. Vise od dve godine stoji rupcaga metar precnika, zbog koje su zabranili prolaz pesacima i ogradili je. To je slika investicija u Beogradu. Batalite dnevnik, dodjite u Beograd i uverite se sami!

Miki

pre 7 godina

Daj pokrpite rupe oko sahtova i asfaltirajte glavne ulice po Bezanijskoj kosi, pojacajte pritisak u vodovodu, pokosite travu, uredite nam dodatna parking mesta, popravite semafore i prefarbajte horizontalnu signalizaciju oko skola. Ocistite ulice, ocistite ulice od droge...... Za pocetak.

novisad

pre 7 godina

hahaha za petnaest godina eto mosta al moraju oni biti na vlasti tih petnaest godina da ne propadne plan. pa zar niste ništa naučili od Djilasa

hm

pre 7 godina

Posto su izlozbe u modi, bilo bi dobro da neko napravi retrospektivu svih objavljenih tekstova sa raznim obecanjima o tome sta ce sve graditi u Beogradu!

Nikola

pre 7 godina

Metro?
Samo jedna konstatacija, koliko godina radnog iskustva ima gradski arhitekta I koliko godina se bavio izgradnjom I planiranjem gradske infrastrukture i resavanjem problema saobracaja u visemilionskim gradovima

neko

pre 7 godina

Hajde, zavrsite vec jednom drumsko zeleznicki most preko Dunava kod Novog Sada, kilavite se vec 10 godina, kako vas nije sramota. Forsirate Beograd, samo se tu gradi, a rade drugi.

Goblin

pre 7 godina

Nemam ja nista licno protiv ovog mosta, ali mene brine nedomacinsko i samoubilacko ponasanje nase drzave.

Mi za ovaj most nemamo pare! Moramo da uzmemo kredit, pa neka je rok otplate i 100 godina mi opet necemo imati novac da platimo ratu i kamatu nego opet moramo da se pozajmimo i tako sve vise stezemo omcu oko vrata. Jer mi nemamo ekonomju koja ce da napravi taj novac.

Zlatno kreditno pravilo kaze, kada pozajmite novac vi morate da ga ulozite u onu alternativu koja ce da da prinos koji ce da bude dovoljan da se vrati rata + kamata + da se ostvari dobit. E iz te dobiti mi treba da gradimo puteve, mostove, skole...i samo je to ispravno i dugorocno odrzivo resenje jer trosimo onoliko koliko imamo. Mi odavno trosimo vise nego sto mozemo da priustimo, zato nam je javni dug ogroman, zato vec trecu deceniju imamo negativan prirastaj stanovnistva i zato su nam migracije sve vece.

Aleksandar

pre 7 godina

Samo gradite Beograd, Novi Sad moze da ceka most jos 10 godina da se zavrsi zapoceti. Sramota
(sijalica, 31. jul 2016 17:41)
niko ne sprecava politicare u Novim Sadu da obecavaju sta hoce, samo imaju manje maste nego ovi u Bg, stepen realizacije je na kraju isti

KaleDobr

pre 7 godina

Toliko planova, toliko neverovatnih projekata, ali, ti stari dugovi koje su napravili neki zli ljudi ne dozvoljavaju im da se razmahnu. Tuga do neba.

pajser

pre 7 godina

Nista ne verujem dok ne vidim maketu i bilbord kod Autokomande na mestu gde ce biti tunel. Na bilbordu treba da s vidi jedna crna rupa - mesto gde se zatekla Srbija sa naprednim idejama

vesna

pre 7 godina

aj završite prvo onu žičaru od banovog brda do ade, ne bilo vam zapovedjeno! :D

šalu na stranu, započnite bilo šta što ste najavili, vašim obećanjima se više ni ludi ne raduju.

kokola

pre 7 godina

Hejde za pocetak napravite podzemni pesacki na Slaviji, a ne neke sarene fontane i prskalice... pa onda razmisljajte o mostovima i svemirskim letilicama.

Aleksandra

pre 7 godina

Savski most je i sada poluprazan i neiskoriscen zbog "genijalne"regulacije saobracaja posle iskljucenja iz bul Mihaila Pupina. Mnogi bi se tu iskljucili, posle Dejton pumpe, ali izbegavaju zbog onih deset metara sina po kojima nije dozvoljeno voziti pa mora da se pravi ceo krug oko parkinga iza Hajata, a onda vas saceka suzenje i ponovan izlazak na taj pravac, gde je, moš misliti, dozvoljena vožnja po šinama...preuredite taj deo, stavite nekoga ko je stvarno vozac i usput saobracajni inzenjer i odmah cete imati rastereceniji Brankov most. A onda se bavite kulama i gradovima i mostovima i svime sto obecavate, a nikada necete ostvariti.

Bata meteoropata

pre 7 godina

Nema se para a planiraju se brda i, ups mostovi i tuneli!?

Zašto se ne rešavaju, uz minimalne troškove, problemi koji ne zahtevaju veliko investiranje, planiranje i zaduživanje. Kao primer predložiću da se napokon napravi velika pasarela za pešake na Čukarici, kod ulaza na Adu, i zatvori Radnička ulica tj. raskrsnica. Deo kod Beogume da bude slepa ulica jer je nedaleko semaforizovana raskrsnica kod OMV pumpe, i izlaz sa Ade pomeri na stari Obrenovački put. Tada bi se, valjda smanjile gužve iz pravca Obrenovca i sa čukaričkih brda ka gradu. Zatvoriti i skretanje iz Paštrovićeve ka Obrenovcu jer je nedaleko kružni tok pod mostom na Adi, a pešaci bi imali pasarelu...

Pokemon sa Save

pre 7 godina

Deonica na koridoru 11 u duzini 40,6km kosta 308 mio Evra. Oni planiraju mnogo, bas mnogo slozenije projekte da realizuju sa 400 mio Evra (most duzine 3km, prosirenje mosta, tunel od Ade do Autokomande od 3km i tunel od BgH2O do pancevackog mosta 2,5km).
Oni ni ne sanjaju sta ih ceka na potezu od ekonomskog fakulteta preko Terazija, Skupstine, Tasmajdana,...) Bice tu dubinskog kupanja i utonuca zgrada...

Pfc

pre 7 godina

Samo gradite Beograd, Novi Sad moze da ceka most jos 10 godina da se zavrsi zapoceti. Sramota
(sijalica, 31. jul 2016 17:41)
Nemoj ocajavati.Nista se ne gradi ovde,cak ni zapoceto ne znaju da zavrse.

trajkoni018

pre 7 godina

Ma da, tako je, nemoj slucajno da gospoda iz prestonice trpi guzvu u saobracaju, a ovi po provinciji mogu da cepaju gume po neasfaltiranim ulicama. I neka bude najskuplji na svetu, bez 5 milijardi $ nemoj nista da zapocinjete. Kad ce prokop, zgrada BIGZ-a, "promaja zgrada" na zelenjaku i ostalo da se sredi?

Nikica

pre 7 godina

Šarene laže, jer bliže se izbori na gradskom nivou. Ako pogledamo šta je sve gromoglasno najavljeno samo na ovim stranama u poslednjih 5-6 meseci, Beograd bi trebalo da liči na Dubai. A grad nikad prljaviji i zapušteniji.

Dejan

pre 7 godina

Uziveo se gradski arhitekta "za sve pare"! Tuneli, mostovi, obilaznice, prsteni, jos samo da odlucimo da li da nam tunel izadje na dve ili tri strane... Au stvarnosti nisu u stanju da poprave pesacku stazu na Brankovom mostu. Jedini infrastrukturni objekat u Beogradu ove godine bice fontana! A ni to nije sigurno. Mislim da nikad nijedna vlast u ovoj drzavi, na bilo kom nivou, nije ovoliko lagala koliko to rafi aktuelna beogradska vlast.

d.i.g.

pre 7 godina

I naravno sve ce to graditi Kinezi, Rusi,...,a narod ce vracati sve te kredite, dok ce nase nekadasnje velike gradjevinske firme samo biti "crnci" na tim poslovima i koje ce raditi za neku bednu crkavicu kako bi im se do daljnjeg odlozio katanac na vrata. Sve sto je moglo da se upropasti, upropasceno je. Dzaba sve price o angazovanju domacih firmi na aktuelnim projektima kada njihovi radnici jedva prezivljavaju. Dokle vise.

ivan

pre 7 godina

Stanački put? To znači da Višnjička banja neće biti više kontinent? (šala iz devedesetih, zbog lošeg stanja GSPa linije 201 (sada 35L) i 202 nisu ni radile, a tokom zime sneg nije čišćen pa je naselje bilo odsečeno od sveta. Još od tada na ulazu stoji grafit 'Nijedna ekspedicija nije uspela - Višnjička banja kontinent').

B

pre 7 godina

Ne moze to tako. Valjda treba da se zna neki red. Zar nije prvo na redu kosmodrom u Malom Mokrom Lugu, pa onda luka za podmornice u Borci. O tunelu ispod Avale da i ne govorimo - to je prioritet nad prioritetima! NE moze Fruska gora da ima tunel (u Zoraninim snovima), a Avala da nema.

Milos

pre 7 godina

Tunel od Mosta na Adi do Autokomande je propast u najavi. Već je sada raskrsnica kod Careve ćuprije neadekvatna - ne može da istrpi ni ovo saobraćaja što sada ima u špicevima. Kako bi tek bilo sa tunelom od četiri trake... To je čuvena "ušteda", umesto da se uradi planiranih šest traka, kružna petlja i tunel kod Miloševog konaka. Sada zaista imamo preskupi most koji vodi na usko grlo.

sipak

pre 7 godina

A sta dobija Niš, Valjevo, Kikinda, Kraljevo, Vršac, Negotin, Šid, ..., moliću lepo??!
(Jandro, 31. jul 2016 17:16)

Dobice tacno ono sto poznatim glasanjem na izborima vec decenijama uporno traze. Isto kao i Beogradjani. Znaci sipak.

ahahhahah

pre 7 godina

Ehh da je srece da ovo sve krene na jesen da se gradi odjednom i za pola godine da bude gotovo , za mostove maks godinu ipo... i da krajem 2018 sve bude gotovo ali, ne... oni sve to razvlace po 10 15 godina... strasno... izgovor je da se nema novca... ima se... uzmi pozajmicu od seika kamata 2% i rok otplate 20 godina... uz grejs od 10 godina i milina lepa... uzme vodja milijardu, pola u Bg cetvrtinu u Novi Sad i Nis i ostatak u ostale gradove.... a realizacija projekata kraj 2018... pa da procveta privreda i standard gradjana.. na takav javni dug se ne bi bunio i da je i duplo veci nego sadasnji samo da je ulagano u infrastrukturu i domacu privredu!

Nia

pre 7 godina

Jojjj!! Sve ste isplanirali,sve ste nacrtali,predlozili,smislili ama svee! A nista ama nista konkretno niste zapiceli a kamoli zavrsili. A da jeste! Cvetni trg je bezlican,upropastili ste ga!

Janko

pre 7 godina

Mislim da sadašnja gradska vlast ne bi smela da pomene više reč "Autokomanda". Znači taj tunel će izgleda biti sisavac za vodu koja poplavi pola autokomande. Napredna Srbija.

Samoreklamiranje I zamajavanje

pre 7 godina

Planovi planovi planovi a realizacija = NULA.
Za početak recite Ko održava već rekonstruisan Bulevar Kraja Aleksandra. Sramota je sa posle 5 godina niko ne brine o plicama na trotoarima koje su majstori zbog kojekakvih intervencija vadili pa nestručno vraćali tako da sada predstavljaju opasnost pošto su nestabilne i časkom ukoliko ste neoprezni može da vam se iskrsne i povredi noga Ili zglob.
To je slučaj svuda po centru grada I u ostalim delovima gde su trotoari popločani.

glas razuma

pre 7 godina

Tramvajski most lepo uvrstite uz projekt Beograd na vodi tako da njega dobijete gratis, a za tunel pokusajte za javnoprivatno partnerstvo sa finanserijerom Beograda na vodi. Mozda bi mogli da uvedu i placanje 0,5 evra za prolaz kroz tunel ili i manje 0,25 centi.

Nia

pre 7 godina

Jojjj!! Sve ste isplanirali,sve ste nacrtali,predlozili,smislili ama svee! A nista ama nista konkretno niste zapiceli a kamoli zavrsili. A da jeste! Cvetni trg je bezlican,upropastili ste ga!

Nikica

pre 7 godina

Šarene laže, jer bliže se izbori na gradskom nivou. Ako pogledamo šta je sve gromoglasno najavljeno samo na ovim stranama u poslednjih 5-6 meseci, Beograd bi trebalo da liči na Dubai. A grad nikad prljaviji i zapušteniji.

B

pre 7 godina

Ne moze to tako. Valjda treba da se zna neki red. Zar nije prvo na redu kosmodrom u Malom Mokrom Lugu, pa onda luka za podmornice u Borci. O tunelu ispod Avale da i ne govorimo - to je prioritet nad prioritetima! NE moze Fruska gora da ima tunel (u Zoraninim snovima), a Avala da nema.

Dejan

pre 7 godina

Uziveo se gradski arhitekta "za sve pare"! Tuneli, mostovi, obilaznice, prsteni, jos samo da odlucimo da li da nam tunel izadje na dve ili tri strane... Au stvarnosti nisu u stanju da poprave pesacku stazu na Brankovom mostu. Jedini infrastrukturni objekat u Beogradu ove godine bice fontana! A ni to nije sigurno. Mislim da nikad nijedna vlast u ovoj drzavi, na bilo kom nivou, nije ovoliko lagala koliko to rafi aktuelna beogradska vlast.

Aleksandar

pre 7 godina

Samo gradite Beograd, Novi Sad moze da ceka most jos 10 godina da se zavrsi zapoceti. Sramota
(sijalica, 31. jul 2016 17:41)
niko ne sprecava politicare u Novim Sadu da obecavaju sta hoce, samo imaju manje maste nego ovi u Bg, stepen realizacije je na kraju isti

sipak

pre 7 godina

A sta dobija Niš, Valjevo, Kikinda, Kraljevo, Vršac, Negotin, Šid, ..., moliću lepo??!
(Jandro, 31. jul 2016 17:16)

Dobice tacno ono sto poznatim glasanjem na izborima vec decenijama uporno traze. Isto kao i Beogradjani. Znaci sipak.

George Best

pre 7 godina

Najjaci su mi ovi iz unutrasnjosti sto kukaju kako sve pare odose u Beograd. Kod nas ovde kosmodromi, cuda svetska, a po unutrasnjosti sipak! Od kako ovi napredni uzese grad napravili su: N I S T A! Znaci: N I S T A! Te njihove najave- tuneli, mostovi, zicare, statijaznam... to bre nema veze sa zivotom. Samo nesto prckaju, plocice tamo, krecenje vamo, ljuljaska onde, klupica ovde...To bez veze totalno. To je jedan pokvareni palanacki marifetluk, posto drugacije i ne umeju. Daj meni da ja prekrecim ovde, ti zameni pet cigli onde, pa da se ugradimo. Grad je prljav kao devedesetih, ulicna prodaja isto, glib, sivilo, smrad. Cesto ljudi pominju ovde rupu na trotoaru na Brankovom mostu. Vise od dve godine stoji rupcaga metar precnika, zbog koje su zabranili prolaz pesacima i ogradili je. To je slika investicija u Beogradu. Batalite dnevnik, dodjite u Beograd i uverite se sami!

Pfc

pre 7 godina

Samo gradite Beograd, Novi Sad moze da ceka most jos 10 godina da se zavrsi zapoceti. Sramota
(sijalica, 31. jul 2016 17:41)
Nemoj ocajavati.Nista se ne gradi ovde,cak ni zapoceto ne znaju da zavrse.

vesna

pre 7 godina

aj završite prvo onu žičaru od banovog brda do ade, ne bilo vam zapovedjeno! :D

šalu na stranu, započnite bilo šta što ste najavili, vašim obećanjima se više ni ludi ne raduju.

hm

pre 7 godina

Posto su izlozbe u modi, bilo bi dobro da neko napravi retrospektivu svih objavljenih tekstova sa raznim obecanjima o tome sta ce sve graditi u Beogradu!

Vojvodjanin

pre 7 godina

Hajde za pocetak prvo sredite fasade u Beogradu da ne padaju ljudima na glavu i pokupite svo to smece sa ulica! Posle predjite na krupnije projekte... Zivim u Vojvodini i obisao sam pola Evrope, tako prljav i zapusten grad nisam nigde video.

pajser

pre 7 godina

Nista ne verujem dok ne vidim maketu i bilbord kod Autokomande na mestu gde ce biti tunel. Na bilbordu treba da s vidi jedna crna rupa - mesto gde se zatekla Srbija sa naprednim idejama

kokola

pre 7 godina

Hejde za pocetak napravite podzemni pesacki na Slaviji, a ne neke sarene fontane i prskalice... pa onda razmisljajte o mostovima i svemirskim letilicama.

Maslačak

pre 7 godina

A jel ce nekad dobiti nesto Pirot i Subotica, recimo? Ili Knjazevac i Sombor?
(Joja, 31. jul 2016 18:42)

Nego šta da će dobiti! I to približno isto što i Beograd - jedno veliko i masno NIŠTA!

Vi koji niste iz Beograda, nemojte se bezveze ložiti na fore tipa "u Beogradu ĆE BITI ovo ili ono" jer u Beogradu (a ni kod vas, naravno) NEĆE BITI NIŠTA jer para jednostavno nema i neće ih ni biti u dogledno vreme, ni za Beograd, ni za izvan Begrada!!!

Je li vam to jasno, ili treba da vam se crta?!!!

Imaćete puno pravo da se bunite što se kod vas ništa ne gradi tek kad vidite političara koji izjavi "u Beogradu SMO IZGRADILI to i to". Kad ste poslednji put čuli nešto takvo?! Ne sećate se?! Ni ja...

lauda

pre 7 godina

Otprilike na svakih 5-6 dana se pojavi ili ovaj lik, ili Vesic, redje Mali, i najavi ovako nesto. Za dve godine. Interesuje me, ko je taj spin-master koji im je prodao ovaj suludi plan zamajavanja naroda? A mozda i nije tako sulud, evo im prolazi tri godine.

Aleksandra

pre 7 godina

Savski most je i sada poluprazan i neiskoriscen zbog "genijalne"regulacije saobracaja posle iskljucenja iz bul Mihaila Pupina. Mnogi bi se tu iskljucili, posle Dejton pumpe, ali izbegavaju zbog onih deset metara sina po kojima nije dozvoljeno voziti pa mora da se pravi ceo krug oko parkinga iza Hajata, a onda vas saceka suzenje i ponovan izlazak na taj pravac, gde je, moš misliti, dozvoljena vožnja po šinama...preuredite taj deo, stavite nekoga ko je stvarno vozac i usput saobracajni inzenjer i odmah cete imati rastereceniji Brankov most. A onda se bavite kulama i gradovima i mostovima i svime sto obecavate, a nikada necete ostvariti.

Miki

pre 7 godina

Daj pokrpite rupe oko sahtova i asfaltirajte glavne ulice po Bezanijskoj kosi, pojacajte pritisak u vodovodu, pokosite travu, uredite nam dodatna parking mesta, popravite semafore i prefarbajte horizontalnu signalizaciju oko skola. Ocistite ulice, ocistite ulice od droge...... Za pocetak.

Janko

pre 7 godina

Mislim da sadašnja gradska vlast ne bi smela da pomene više reč "Autokomanda". Znači taj tunel će izgleda biti sisavac za vodu koja poplavi pola autokomande. Napredna Srbija.

ivan

pre 7 godina

Stanački put? To znači da Višnjička banja neće biti više kontinent? (šala iz devedesetih, zbog lošeg stanja GSPa linije 201 (sada 35L) i 202 nisu ni radile, a tokom zime sneg nije čišćen pa je naselje bilo odsečeno od sveta. Još od tada na ulazu stoji grafit 'Nijedna ekspedicija nije uspela - Višnjička banja kontinent').

Nikola

pre 7 godina

Metro?
Samo jedna konstatacija, koliko godina radnog iskustva ima gradski arhitekta I koliko godina se bavio izgradnjom I planiranjem gradske infrastrukture i resavanjem problema saobracaja u visemilionskim gradovima

Posrmortem

pre 7 godina

Mi za ovaj most nemamo pare! Moramo da uzmemo kredit ... i tako sve vise stezemo omcu oko vrata.
(Goblin, 31. jul 2016 19:23)

Prijatelju, tebi još uvek nije jasno? Pa to i jeste njihov zadatak. Pogledaj koliko su zadužili državu. Ej, bre, 7 milijardi evra za 4 godine!!!

Samoreklamiranje I zamajavanje

pre 7 godina

Planovi planovi planovi a realizacija = NULA.
Za početak recite Ko održava već rekonstruisan Bulevar Kraja Aleksandra. Sramota je sa posle 5 godina niko ne brine o plicama na trotoarima koje su majstori zbog kojekakvih intervencija vadili pa nestručno vraćali tako da sada predstavljaju opasnost pošto su nestabilne i časkom ukoliko ste neoprezni može da vam se iskrsne i povredi noga Ili zglob.
To je slučaj svuda po centru grada I u ostalim delovima gde su trotoari popločani.

дуле

pre 7 godina

Метро нам није потебан, чварићемо се у бусевима кроз тунеле и мостове... За све паре.

glas razuma

pre 7 godina

Tramvajski most lepo uvrstite uz projekt Beograd na vodi tako da njega dobijete gratis, a za tunel pokusajte za javnoprivatno partnerstvo sa finanserijerom Beograda na vodi. Mozda bi mogli da uvedu i placanje 0,5 evra za prolaz kroz tunel ili i manje 0,25 centi.

d.i.g.

pre 7 godina

I naravno sve ce to graditi Kinezi, Rusi,...,a narod ce vracati sve te kredite, dok ce nase nekadasnje velike gradjevinske firme samo biti "crnci" na tim poslovima i koje ce raditi za neku bednu crkavicu kako bi im se do daljnjeg odlozio katanac na vrata. Sve sto je moglo da se upropasti, upropasceno je. Dzaba sve price o angazovanju domacih firmi na aktuelnim projektima kada njihovi radnici jedva prezivljavaju. Dokle vise.

KaleDobr

pre 7 godina

Toliko planova, toliko neverovatnih projekata, ali, ti stari dugovi koje su napravili neki zli ljudi ne dozvoljavaju im da se razmahnu. Tuga do neba.

Milos

pre 7 godina

Tunel od Mosta na Adi do Autokomande je propast u najavi. Već je sada raskrsnica kod Careve ćuprije neadekvatna - ne može da istrpi ni ovo saobraćaja što sada ima u špicevima. Kako bi tek bilo sa tunelom od četiri trake... To je čuvena "ušteda", umesto da se uradi planiranih šest traka, kružna petlja i tunel kod Miloševog konaka. Sada zaista imamo preskupi most koji vodi na usko grlo.

Goblin

pre 7 godina

Nemam ja nista licno protiv ovog mosta, ali mene brine nedomacinsko i samoubilacko ponasanje nase drzave.

Mi za ovaj most nemamo pare! Moramo da uzmemo kredit, pa neka je rok otplate i 100 godina mi opet necemo imati novac da platimo ratu i kamatu nego opet moramo da se pozajmimo i tako sve vise stezemo omcu oko vrata. Jer mi nemamo ekonomju koja ce da napravi taj novac.

Zlatno kreditno pravilo kaze, kada pozajmite novac vi morate da ga ulozite u onu alternativu koja ce da da prinos koji ce da bude dovoljan da se vrati rata + kamata + da se ostvari dobit. E iz te dobiti mi treba da gradimo puteve, mostove, skole...i samo je to ispravno i dugorocno odrzivo resenje jer trosimo onoliko koliko imamo. Mi odavno trosimo vise nego sto mozemo da priustimo, zato nam je javni dug ogroman, zato vec trecu deceniju imamo negativan prirastaj stanovnistva i zato su nam migracije sve vece.

Zoran

pre 7 godina

Ovi se gađaju mostovima i tunelima k'o moja unukica (10 meseci) što mene gađa onim šarenim plastičnim lopticama za dečiji bazen...

A glasači slušaju i ne trepču! Najbolji su mi ovi iz unutrašnjosti što kmeče "A na nas ste zaboravili. SVE u Beograd"??? Dragi zemljaci, to vam je ista priča kao i ono "za dve godina pre četiri godine", heheehe

kosmajac

pre 7 godina

kada ce da se pokosi trava, pokupe lutalice, ociste grafiti sa zfraga( ono nema , ali stvarno nema u svetu da je 80% zgrada pod grafitima),srede parkovi i ulice. onda nedostizni projekti uredjenje bolnica, skola , unutrasnjosti zgrada, i fasada. ostvatie mastu i bajke. ja razumem da oni izmisljaju idu izbori ali da li taj narod sto zivi tamo vidi na sta beograd lici. ono je tragedija

Realno

pre 7 godina

Pravite most koji povezuje Slanacki i Pancevacki put??? Pa jeste li vi uopste nekad prosli Slanackim putem???? Tu nastane zastoj samo zbog jednog autobusa a ne jos da mu povecate frekvenciju novim mostom.

Da bi vasa genijalna ideja uspela, morali bi da porusite sve objekte do Lesca koji se naravno nalaze odmah do trotoara i da napravite put koji ima po dve trake u jednom smeru

nele

pre 7 godina

Boje da ste seoske puteve po Srbiji asfaltirali i vratli malo naroda na selo!!! I umesto subvencijama što dajte stranim firmama dali seljaku da krenu neki posao!!! JAKO SELO, JAKA DRŽAVA

Pokemon sa Save

pre 7 godina

Deonica na koridoru 11 u duzini 40,6km kosta 308 mio Evra. Oni planiraju mnogo, bas mnogo slozenije projekte da realizuju sa 400 mio Evra (most duzine 3km, prosirenje mosta, tunel od Ade do Autokomande od 3km i tunel od BgH2O do pancevackog mosta 2,5km).
Oni ni ne sanjaju sta ih ceka na potezu od ekonomskog fakulteta preko Terazija, Skupstine, Tasmajdana,...) Bice tu dubinskog kupanja i utonuca zgrada...

Sveta

pre 7 godina

Neka prvo urede kanalizaciono i saobracajno pitanje na Miljakovcu 3. Sramota, put sirine 4m u najsiroj ulici, nema kanalizacije, posta na 3+km..

Ray Bradbury

pre 7 godina

S-F. A tunel od Mosta preko Ade do Autokomande nije ni projektovan kad je građen most, niti je procenjna orijentaciona cena, ni tada, ni sada. Niti će biti izgrađen u narednih 50 godina.

Sotir Treći

pre 7 godina

Bas me zanima kako ce da prosire tramvajski most

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (my searate reality, 31. jul 2016 17:59)

Jasno piše u tekstu: most se širi u visinu tako da će se pešaci kretati iznad dela po kome idu tramvaji.
Stručnjaci spremaju čudo na dva nivoa kakvog nema nigde.

novisad

pre 7 godina

hahaha za petnaest godina eto mosta al moraju oni biti na vlasti tih petnaest godina da ne propadne plan. pa zar niste ništa naučili od Djilasa

gox

pre 7 godina

Za neupućene, most kod Ade Huje je najavljivan još od japanske donacije 2004-2005, pa nismo iskoristili priliku. U međuvremenu su (u vreme Đilasa) urađeni svi urbanistički planovi, trasa se odavno zna (od Pančevačkog puta se spaja sa putem ka Pupinovom mostu). Folić je otkrio rupu na saksiji. E sad, ako će stvarno da grade, da vidimo.

Beba

pre 7 godina

Jos uvek je ostalo nerazjasnjeno kako je most na Adi kostao 350 miliona eura a da sve pristupne saobracajnice nisu ni zavrsene. Za sada nema " politicke volje " da se to istrazi!

ahahhahah

pre 7 godina

Ehh da je srece da ovo sve krene na jesen da se gradi odjednom i za pola godine da bude gotovo , za mostove maks godinu ipo... i da krajem 2018 sve bude gotovo ali, ne... oni sve to razvlace po 10 15 godina... strasno... izgovor je da se nema novca... ima se... uzmi pozajmicu od seika kamata 2% i rok otplate 20 godina... uz grejs od 10 godina i milina lepa... uzme vodja milijardu, pola u Bg cetvrtinu u Novi Sad i Nis i ostatak u ostale gradove.... a realizacija projekata kraj 2018... pa da procveta privreda i standard gradjana.. na takav javni dug se ne bi bunio i da je i duplo veci nego sadasnji samo da je ulagano u infrastrukturu i domacu privredu!

Bata meteoropata

pre 7 godina

Nema se para a planiraju se brda i, ups mostovi i tuneli!?

Zašto se ne rešavaju, uz minimalne troškove, problemi koji ne zahtevaju veliko investiranje, planiranje i zaduživanje. Kao primer predložiću da se napokon napravi velika pasarela za pešake na Čukarici, kod ulaza na Adu, i zatvori Radnička ulica tj. raskrsnica. Deo kod Beogume da bude slepa ulica jer je nedaleko semaforizovana raskrsnica kod OMV pumpe, i izlaz sa Ade pomeri na stari Obrenovački put. Tada bi se, valjda smanjile gužve iz pravca Obrenovca i sa čukaričkih brda ka gradu. Zatvoriti i skretanje iz Paštrovićeve ka Obrenovcu jer je nedaleko kružni tok pod mostom na Adi, a pešaci bi imali pasarelu...

Зналац

pre 7 godina

Очистите и окречите град!!!!! Графити и оронуле фасаде на сваком кораку!!!!

how yes no

pre 7 godina

hahaha... pa ko više veruje političarima u ovoj zemlji!? I koliko smo milijardi dužni kao zemlja!? Pa ni MMF više ne može da nam pozajmi pare jer ni ove do sad nemamo da vratimo... Ali partijske građevinske firme moraju da rade i da svoj rad naplaćuju desetostruko od realne cene...

Salvi

pre 7 godina

Rupu na Brankovom ne mogu da zakrpe godinama, cvetni trg su uništili, Vojvode Stepe isto, projekat sa Slaviju iseckali na froncle, a onda ni to nisu mogli da urade. Molim vas ne mojte ništa više da radite, uništićete potpuno Beograd.

trajkoni018

pre 7 godina

Ma da, tako je, nemoj slucajno da gospoda iz prestonice trpi guzvu u saobracaju, a ovi po provinciji mogu da cepaju gume po neasfaltiranim ulicama. I neka bude najskuplji na svetu, bez 5 milijardi $ nemoj nista da zapocinjete. Kad ce prokop, zgrada BIGZ-a, "promaja zgrada" na zelenjaku i ostalo da se sredi?

Žuti imaju most moramo i mi plus žičara

pre 7 godina

Gledao emisiju SAT plus pre nekoliko meseci, voditelj se vozio ka moru. Staje kod Ljiga kaže gradi se neka deonica puta koja treba da se završi do avgusta 2016. Ja pre neki dan tuda a svi radovi...isti kao u emisiji od pre nekoliko meseci. Stanem ja kod table (poput one veleletne reklame u bg za vodenu bajku) i umrem od smeha. Citiram a vi procenite...

LJIG - PRELJINA 40.3 km
REPUBLIKA SRBIJA (ogromnim slovima)
8 miliona (ovo sitnim kao i naredni tekst)
Kredit republike Azerbejdžan
300 miliona evra
(a sada najsitnijim slovima)
Izvođač Azvirt - Azerbejdžan
Završetak radova - Avgust 2016
(pa onda slogan da ne ispadnemo "neozbiljni")
Odgovorno ka cilju - gradimo puteve za budućnost srbije

To sam prepisao sa table koju sam fotografisao. MOLIM B92 DA NAPIŠE ČLANAK o ovom nezaboravnom uspehu, i razlog zbog čega se političari ne hvale o uspešno postavljenom plakatu na sred puta!

neko

pre 7 godina

Hajde, zavrsite vec jednom drumsko zeleznicki most preko Dunava kod Novog Sada, kilavite se vec 10 godina, kako vas nije sramota. Forsirate Beograd, samo se tu gradi, a rade drugi.

Til Ojlenšpigel

pre 7 godina

Most preko Dunava kod Ada Huje trebao je da se gradi još 2002 kada je Japanska vlada dala pare za njegovu izgradnju. Začkoljica je bila što su pare bile na posebnom računu pa nisu smele da se uzmu dok u zadnji dinar ne bude obrazložio. Pogađate šta se desilo? Stranke na vlasti nisu se mogle dogovoriti ko će koliko da"zahvati". Onda su Japanci povukli pare posle tri godine.Jedna od najvećih bruka ovoga grada, a sve se tako brzo zaboravi. Most je potreban jer i dalje imate izuzetno frekfentan saobraćaj i pored izgradnje Pupinovog mosta, jer "treći" Beograd i Pančevo prosto "vape" za njim a da li će se ikad izgraditi to je već u domenu bajke.

Natasa

pre 7 godina

Cvetni trg je najvece ruglo koje su "nacementirali" do sada, ne mogu a da ne prokomentarisem navode iz teksta. Vise je nego jasno da je tu neko strpao debele pare u dzep, a i ostali veliki projekti sluze istoj svrsi, da se politicari ogrebu o te pare koje pozajme u nase ime. A mi da vracamo. A najbolja od svih njihovih nebuloznih izjava je ta da su gradjani (ne znam kada i gde i koji to gradjani, verovatno marsovci?) glasali protiv podzemnih prolaza na Slaviji?!? Pa ovo nema ni u crtanom filmu!

Danijel

pre 7 godina

Aman pustite tramvaje preko mosta na adi? Kada će to da bude urađeno? Završite jedan posao do kraja pa onda najavite druge projekte.

Voodoo

pre 7 godina

Jadan Beograd, to je sve sto mogu da kazem. Grad cija infrastruktura podrzava oko milion stanovnika sad ima 2 miliona, duplo, nabiven, prenatrpan, njihova resenja zatvoriti centar skroz i gurnuti sve na dva mosta oko centra, i gradski prevoz i autobusku stanicu, prokopavanje tunela u vrednosti od 400 miliona evra, koji bi kao trebalo da pomognu u tome, strasno velika energija i novac baceni na 20 godisnji projekat Beograda na vodi koji pitanje da li ce biti zavrsen i u tih 20 godina. Samo te dve stvari kada se saberu Beograd bi mogao da dobije pristojan metro, ne treba nama metro kao u Becu, Nju Jorku, Moskvi i slicno, metro male dubine sa recimo 3,4 glavne linije od kojih bi svaka imala po 5,6 stanica bi znacajno resila problem guzve u Beogradu, najbolji primer takvog metroa je u Sofiji, ako je neko bio, Sofija je grad sa nesto manje stanovnika od Bgd-a i ima takav metro. Ostali projekti, pa kao sto neko rece prvo sredite fasade, ali moram da primetim da prakticnost tih projekata po stanovnike kao da uopste nije razmatrana. Da gradjani nemaju prevoz ni stanicu gradskog prevoza do centra grada vec da idu na novi Beograd gde ce biti okretnice za linije sa studentskog i trga republike, da pesacki na Slaviji u svakoj ulici bude udaljen po 100m od kruznog, a da nema podzemnog prolaza, tako da morate pesacite preko pola kilometra da predjete iz prve u trecu ulicu na Slaviji itd deluje kao da ova resenja se prave samo za slikanje, ne za stanovnike ovog grada.

Joc@

pre 7 godina

Bez izgradnje nema ugradnje. Preko 50% sredstava, na ovaj ili onaj način završi u džepovima. Otuda se oni grabe za izgradnju. A da ulažu u otvaranje radnih mesta, ma pusti to... A to je glavno. Da mladi ne odlaze, da rade i zarade i za sebe i za porez za državu, da se udaju i žene, da rađaju decu.

ten yard penalty

pre 7 godina

Otprilike na svakih 5-6 dana se pojavi ili ovaj lik, ili Vesic, redje Mali, i najavi ovako nesto. Za dve godine. Interesuje me, ko je taj spin-master koji im je prodao ovaj suludi plan zamajavanja naroda? A mozda i nije tako sulud, evo im prolazi tri godine.
(lauda, 31. jul 2016 20:01)

pa DILIVERI JUNITi shljakadu punom parom!......

Dragan

pre 7 godina

napravite metro, dosta vise sa tunelima!

nema dovoljno reci kojim bi se objasnio preporod grada kada bi postojao pravi i normalan metro..
(?, 31. jul 2016 17:18)

Tunel + prosirenje mosta = 130-140 miliona evra.

Metro = 200-250 miliona evra po jednom kilometru. Beogradu treba najmanje 8 linija ukupne duzine 140-160 km (28-40 milijardi evra) da poveze najudaljenije najnaseljenije blokove i naselja linijama koje bi prolazile kroz centar grada.

Beograd nema pare ni za jedno ni za drugo ali kad smo vec kod racunice da kazem i ovo:

Prosirenje mosta i izgradnja tunela moze imati nagativan uticaj na izgradnju metroa tako sto bi isti bio kraci za 550-700 metara (0,35-0,5%) ukupnih troskova izgradnje metroa. Odustajanje od izgradnje tunela i prosirenja Savskog mosta bi ustedelo otprilike isto toliko za metro a ako budemo imali 39,86 milijardi evra za metro, imacemo i dodatnih 140 miliona.

Kao da si kritikovao oca koji je nema pare da kupi sinu bicikl zbog toga sto mu umesto bicikla ne kupi novi BMW.

mrmlj

pre 7 godina

grad se od '70-ih toliko promenio da tadasnji projekti vise nemaju smisla. pogledajte samo projekat nove autobuske stanice na nbgu - od kada je uradjen, broj stanovnika u blokovima duz jurija gagarina se maltene duplirao, jurija gagarina postala tesna, napravljen je most bez zavrsenih pristupnih saobracajnica pa su vec sada tu poprilicne guzve... zamislite kad se jos napravi ta stanica, na sta ce to da lici. samo se kod nas loze na zastarele projekte i porede se sa gradovima u kojima folic ne bi mogao da dodju na mesto pripravnika u urbanistickom zavodu a kamoli glavnog gradskog arhitekte.

dejan

pre 7 godina

pa.ovi ne mogu da završe most na adi ...a kamoli da naprave nešto od pomenutog...ovo je fazon biće evo samo što nije...Nesposobniiii

Majstor Jakov

pre 7 godina

Jos uvek je ostalo nerazjasnjeno kako je most na Adi kostao 350 miliona eura a da sve pristupne saobracajnice nisu ni zavrsene. Za sada nema " politicke volje " da se to istrazi!
(Beba, 31. jul 2016 21:36)

Već sam napisao jedan sličan komentar gdje se čudim kako kod vas ti građevinski troškovi toliko visoki.
Kakav je to most za 350 miliona eura, koliki je?
U Lisabonu je most Vasco da Gama dug preko 17km koštao 897 miliona eura.
Ukucajte u Google Ponte Vasco da Gama da vidite kakav most su napravili, u Srbiji bi takav most koštao 10 milijardi eura.

Glas razuma

pre 7 godina

Hajde za pocetak prvo sredite fasade u Beogradu da ne padaju ljudima na glavu ...
(Vojvodjanin, 31. jul 2016 23:58)

Sredjivanje fasada je zakonska obaveza vlasnika stanova odnosno kuca. Nema razlike da se objekat nalazi u Beogradu, Novom Sadu ili nekom selu na bugarskoj granici.

IgyBgd

pre 7 godina

(Glas razuma, 1. avgust 2016 08:37)

Tacno da je to obaveza vlasnika stanova, ali sta cemo sa svim onim parama godinama placanih Infostanu za odrzavanje zgrada a taj Infostan nigde nista nije radio? Ko ce vratiti vlasnicima stanova te pare otete tokom 50 godina da bi razni rodjaci, svalerke i kumovi imali izmisljene poslove naplate usluga koje niko nikada nije pruzio?

ten yard penalty

pre 7 godina

Pa nije bg samo centar majku mu... Kad ce nesto u zemunu da se radi?
(Hahaha, 31. jul 2016 17:46)

Pa evo,uradili su most do Lida!....:-D :-D :-D

Tora

pre 7 godina

„Studentski trg će biti jedan od najlepših trgova, angažovali smo možda i najvećeg svetskog arhitektu Borisa Podreku za idejno rešenje Vasine sa Studentskim trgom“.

Sve ove najavljene investicije su sulude, ali ova je možda najbesmislenija. Čemu ovo? Je li ova vlast planira da bude kao Neron, ceo grad da poruši i uništi, čak i ono što valja, samo da bi ga ponovo obnovila po svojoj zamisli i bila „zapamćena u istoriji“?

ten yard penalty

pre 7 godina

Aman pustite tramvaje preko mosta na adi? Kada će to da bude urađeno? Završite jedan posao do kraja pa onda najavite druge projekte.
(Danijel, 01. avgust 2016 09:21)

Pustite shinski saobraccaj sa NBg za Banovo Brdo,i zavrshite spajanje dotichnog mosta sa Toshinim bunarom saobraccajnicom uz prugu!...od vas bi bilo dosta!...sasvim dovoljno!...

UŠĆE

pre 7 godina

***
Najvažniji je izgraditi novi MOST na UŠĆU Save u Dunav, koji bi povezao 400 hiljada stanovnika N.Beograda i Zemuna, sa : Starim gradom, Dorćolom, Palilulom, Karaburmom,...
Na taj način bi se SMANjILE GUŽVE preko Brankovog mosta i u CENTRU grada.

ten yard penalty

pre 7 godina

A da postavite vinjete kroz Beograd celom duzinom autoputa obostrano, istovremeno bi smanjili buku i sigurnost vozila.
(Ana, 31. jul 2016 22:18)

predlog apsolutno podrzzavam ,ali 'vinjeta' je neshto drugo....;-)

GoraN

pre 7 godina

A da postavite vinjete kroz Beograd celom duzinom autoputa obostrano, istovremeno bi smanjili buku i sigurnost vozila.
(Ana, 31. jul 2016 22:18)

Kakve ima veze ograda kao zastita od buke sa tunelom ispod Autokomande? Promasio si temu. Inace za tvoju informaciju izgradnju autoputa finansira drzava a izgradnja infrastrukturnih objekata u gradovima obaveza je lokalne samouprave (opstinska i gradska). Beogradska u Beogradu, kragujevacvka u Kragujevcu, pirotska u Pirotu, tutinska u Tutinu, minhenska u Minhenu, itd.

Beba

pre 7 godina

Jos uvek je ostalo nerazjasnjeno kako je most na Adi kostao 350 miliona eura a da sve pristupne saobracajnice nisu ni zavrsene. Za sada nema " politicke volje " da se to istrazi!

neko

pre 7 godina

Hajde, zavrsite vec jednom drumsko zeleznicki most preko Dunava kod Novog Sada, kilavite se vec 10 godina, kako vas nije sramota. Forsirate Beograd, samo se tu gradi, a rade drugi.

UŠĆE

pre 7 godina

***
Najvažniji je izgraditi novi MOST na UŠĆU Save u Dunav, koji bi povezao 400 hiljada stanovnika N.Beograda i Zemuna, sa : Starim gradom, Dorćolom, Palilulom, Karaburmom,...
Na taj način bi se SMANjILE GUŽVE preko Brankovog mosta i u CENTRU grada.

Nia

pre 7 godina

Jojjj!! Sve ste isplanirali,sve ste nacrtali,predlozili,smislili ama svee! A nista ama nista konkretno niste zapiceli a kamoli zavrsili. A da jeste! Cvetni trg je bezlican,upropastili ste ga!

trajkoni018

pre 7 godina

Ma da, tako je, nemoj slucajno da gospoda iz prestonice trpi guzvu u saobracaju, a ovi po provinciji mogu da cepaju gume po neasfaltiranim ulicama. I neka bude najskuplji na svetu, bez 5 milijardi $ nemoj nista da zapocinjete. Kad ce prokop, zgrada BIGZ-a, "promaja zgrada" na zelenjaku i ostalo da se sredi?

Dragan

pre 7 godina

napravite metro, dosta vise sa tunelima!

nema dovoljno reci kojim bi se objasnio preporod grada kada bi postojao pravi i normalan metro..
(?, 31. jul 2016 17:18)

Tunel + prosirenje mosta = 130-140 miliona evra.

Metro = 200-250 miliona evra po jednom kilometru. Beogradu treba najmanje 8 linija ukupne duzine 140-160 km (28-40 milijardi evra) da poveze najudaljenije najnaseljenije blokove i naselja linijama koje bi prolazile kroz centar grada.

Beograd nema pare ni za jedno ni za drugo ali kad smo vec kod racunice da kazem i ovo:

Prosirenje mosta i izgradnja tunela moze imati nagativan uticaj na izgradnju metroa tako sto bi isti bio kraci za 550-700 metara (0,35-0,5%) ukupnih troskova izgradnje metroa. Odustajanje od izgradnje tunela i prosirenja Savskog mosta bi ustedelo otprilike isto toliko za metro a ako budemo imali 39,86 milijardi evra za metro, imacemo i dodatnih 140 miliona.

Kao da si kritikovao oca koji je nema pare da kupi sinu bicikl zbog toga sto mu umesto bicikla ne kupi novi BMW.

Vojvodjanin

pre 7 godina

Hajde za pocetak prvo sredite fasade u Beogradu da ne padaju ljudima na glavu i pokupite svo to smece sa ulica! Posle predjite na krupnije projekte... Zivim u Vojvodini i obisao sam pola Evrope, tako prljav i zapusten grad nisam nigde video.

glas razuma

pre 7 godina

Tramvajski most lepo uvrstite uz projekt Beograd na vodi tako da njega dobijete gratis, a za tunel pokusajte za javnoprivatno partnerstvo sa finanserijerom Beograda na vodi. Mozda bi mogli da uvedu i placanje 0,5 evra za prolaz kroz tunel ili i manje 0,25 centi.

Milos

pre 7 godina

Tunel od Mosta na Adi do Autokomande je propast u najavi. Već je sada raskrsnica kod Careve ćuprije neadekvatna - ne može da istrpi ni ovo saobraćaja što sada ima u špicevima. Kako bi tek bilo sa tunelom od četiri trake... To je čuvena "ušteda", umesto da se uradi planiranih šest traka, kružna petlja i tunel kod Miloševog konaka. Sada zaista imamo preskupi most koji vodi na usko grlo.

Glas razuma

pre 7 godina

Hajde za pocetak prvo sredite fasade u Beogradu da ne padaju ljudima na glavu ...
(Vojvodjanin, 31. jul 2016 23:58)

Sredjivanje fasada je zakonska obaveza vlasnika stanova odnosno kuca. Nema razlike da se objekat nalazi u Beogradu, Novom Sadu ili nekom selu na bugarskoj granici.

Nikica

pre 7 godina

Šarene laže, jer bliže se izbori na gradskom nivou. Ako pogledamo šta je sve gromoglasno najavljeno samo na ovim stranama u poslednjih 5-6 meseci, Beograd bi trebalo da liči na Dubai. A grad nikad prljaviji i zapušteniji.

Pfc

pre 7 godina

Samo gradite Beograd, Novi Sad moze da ceka most jos 10 godina da se zavrsi zapoceti. Sramota
(sijalica, 31. jul 2016 17:41)
Nemoj ocajavati.Nista se ne gradi ovde,cak ni zapoceto ne znaju da zavrse.

Maslačak

pre 7 godina

A jel ce nekad dobiti nesto Pirot i Subotica, recimo? Ili Knjazevac i Sombor?
(Joja, 31. jul 2016 18:42)

Nego šta da će dobiti! I to približno isto što i Beograd - jedno veliko i masno NIŠTA!

Vi koji niste iz Beograda, nemojte se bezveze ložiti na fore tipa "u Beogradu ĆE BITI ovo ili ono" jer u Beogradu (a ni kod vas, naravno) NEĆE BITI NIŠTA jer para jednostavno nema i neće ih ni biti u dogledno vreme, ni za Beograd, ni za izvan Begrada!!!

Je li vam to jasno, ili treba da vam se crta?!!!

Imaćete puno pravo da se bunite što se kod vas ništa ne gradi tek kad vidite političara koji izjavi "u Beogradu SMO IZGRADILI to i to". Kad ste poslednji put čuli nešto takvo?! Ne sećate se?! Ni ja...

B

pre 7 godina

Ne moze to tako. Valjda treba da se zna neki red. Zar nije prvo na redu kosmodrom u Malom Mokrom Lugu, pa onda luka za podmornice u Borci. O tunelu ispod Avale da i ne govorimo - to je prioritet nad prioritetima! NE moze Fruska gora da ima tunel (u Zoraninim snovima), a Avala da nema.

George Best

pre 7 godina

Najjaci su mi ovi iz unutrasnjosti sto kukaju kako sve pare odose u Beograd. Kod nas ovde kosmodromi, cuda svetska, a po unutrasnjosti sipak! Od kako ovi napredni uzese grad napravili su: N I S T A! Znaci: N I S T A! Te njihove najave- tuneli, mostovi, zicare, statijaznam... to bre nema veze sa zivotom. Samo nesto prckaju, plocice tamo, krecenje vamo, ljuljaska onde, klupica ovde...To bez veze totalno. To je jedan pokvareni palanacki marifetluk, posto drugacije i ne umeju. Daj meni da ja prekrecim ovde, ti zameni pet cigli onde, pa da se ugradimo. Grad je prljav kao devedesetih, ulicna prodaja isto, glib, sivilo, smrad. Cesto ljudi pominju ovde rupu na trotoaru na Brankovom mostu. Vise od dve godine stoji rupcaga metar precnika, zbog koje su zabranili prolaz pesacima i ogradili je. To je slika investicija u Beogradu. Batalite dnevnik, dodjite u Beograd i uverite se sami!

Janko

pre 7 godina

Mislim da sadašnja gradska vlast ne bi smela da pomene više reč "Autokomanda". Znači taj tunel će izgleda biti sisavac za vodu koja poplavi pola autokomande. Napredna Srbija.

ahahhahah

pre 7 godina

Ehh da je srece da ovo sve krene na jesen da se gradi odjednom i za pola godine da bude gotovo , za mostove maks godinu ipo... i da krajem 2018 sve bude gotovo ali, ne... oni sve to razvlace po 10 15 godina... strasno... izgovor je da se nema novca... ima se... uzmi pozajmicu od seika kamata 2% i rok otplate 20 godina... uz grejs od 10 godina i milina lepa... uzme vodja milijardu, pola u Bg cetvrtinu u Novi Sad i Nis i ostatak u ostale gradove.... a realizacija projekata kraj 2018... pa da procveta privreda i standard gradjana.. na takav javni dug se ne bi bunio i da je i duplo veci nego sadasnji samo da je ulagano u infrastrukturu i domacu privredu!

Dejan

pre 7 godina

Uziveo se gradski arhitekta "za sve pare"! Tuneli, mostovi, obilaznice, prsteni, jos samo da odlucimo da li da nam tunel izadje na dve ili tri strane... Au stvarnosti nisu u stanju da poprave pesacku stazu na Brankovom mostu. Jedini infrastrukturni objekat u Beogradu ove godine bice fontana! A ni to nije sigurno. Mislim da nikad nijedna vlast u ovoj drzavi, na bilo kom nivou, nije ovoliko lagala koliko to rafi aktuelna beogradska vlast.

Aleksandar

pre 7 godina

Samo gradite Beograd, Novi Sad moze da ceka most jos 10 godina da se zavrsi zapoceti. Sramota
(sijalica, 31. jul 2016 17:41)
niko ne sprecava politicare u Novim Sadu da obecavaju sta hoce, samo imaju manje maste nego ovi u Bg, stepen realizacije je na kraju isti

Sveta

pre 7 godina

Neka prvo urede kanalizaciono i saobracajno pitanje na Miljakovcu 3. Sramota, put sirine 4m u najsiroj ulici, nema kanalizacije, posta na 3+km..

d.i.g.

pre 7 godina

I naravno sve ce to graditi Kinezi, Rusi,...,a narod ce vracati sve te kredite, dok ce nase nekadasnje velike gradjevinske firme samo biti "crnci" na tim poslovima i koje ce raditi za neku bednu crkavicu kako bi im se do daljnjeg odlozio katanac na vrata. Sve sto je moglo da se upropasti, upropasceno je. Dzaba sve price o angazovanju domacih firmi na aktuelnim projektima kada njihovi radnici jedva prezivljavaju. Dokle vise.

kokola

pre 7 godina

Hejde za pocetak napravite podzemni pesacki na Slaviji, a ne neke sarene fontane i prskalice... pa onda razmisljajte o mostovima i svemirskim letilicama.

nele

pre 7 godina

Boje da ste seoske puteve po Srbiji asfaltirali i vratli malo naroda na selo!!! I umesto subvencijama što dajte stranim firmama dali seljaku da krenu neki posao!!! JAKO SELO, JAKA DRŽAVA

дуле

pre 7 godina

Метро нам није потебан, чварићемо се у бусевима кроз тунеле и мостове... За све паре.

Bata meteoropata

pre 7 godina

Nema se para a planiraju se brda i, ups mostovi i tuneli!?

Zašto se ne rešavaju, uz minimalne troškove, problemi koji ne zahtevaju veliko investiranje, planiranje i zaduživanje. Kao primer predložiću da se napokon napravi velika pasarela za pešake na Čukarici, kod ulaza na Adu, i zatvori Radnička ulica tj. raskrsnica. Deo kod Beogume da bude slepa ulica jer je nedaleko semaforizovana raskrsnica kod OMV pumpe, i izlaz sa Ade pomeri na stari Obrenovački put. Tada bi se, valjda smanjile gužve iz pravca Obrenovca i sa čukaričkih brda ka gradu. Zatvoriti i skretanje iz Paštrovićeve ka Obrenovcu jer je nedaleko kružni tok pod mostom na Adi, a pešaci bi imali pasarelu...

Pokemon sa Save

pre 7 godina

Deonica na koridoru 11 u duzini 40,6km kosta 308 mio Evra. Oni planiraju mnogo, bas mnogo slozenije projekte da realizuju sa 400 mio Evra (most duzine 3km, prosirenje mosta, tunel od Ade do Autokomande od 3km i tunel od BgH2O do pancevackog mosta 2,5km).
Oni ni ne sanjaju sta ih ceka na potezu od ekonomskog fakulteta preko Terazija, Skupstine, Tasmajdana,...) Bice tu dubinskog kupanja i utonuca zgrada...

Posrmortem

pre 7 godina

Mi za ovaj most nemamo pare! Moramo da uzmemo kredit ... i tako sve vise stezemo omcu oko vrata.
(Goblin, 31. jul 2016 19:23)

Prijatelju, tebi još uvek nije jasno? Pa to i jeste njihov zadatak. Pogledaj koliko su zadužili državu. Ej, bre, 7 milijardi evra za 4 godine!!!

kosmajac

pre 7 godina

kada ce da se pokosi trava, pokupe lutalice, ociste grafiti sa zfraga( ono nema , ali stvarno nema u svetu da je 80% zgrada pod grafitima),srede parkovi i ulice. onda nedostizni projekti uredjenje bolnica, skola , unutrasnjosti zgrada, i fasada. ostvatie mastu i bajke. ja razumem da oni izmisljaju idu izbori ali da li taj narod sto zivi tamo vidi na sta beograd lici. ono je tragedija

sipak

pre 7 godina

A sta dobija Niš, Valjevo, Kikinda, Kraljevo, Vršac, Negotin, Šid, ..., moliću lepo??!
(Jandro, 31. jul 2016 17:16)

Dobice tacno ono sto poznatim glasanjem na izborima vec decenijama uporno traze. Isto kao i Beogradjani. Znaci sipak.

vesna

pre 7 godina

aj završite prvo onu žičaru od banovog brda do ade, ne bilo vam zapovedjeno! :D

šalu na stranu, započnite bilo šta što ste najavili, vašim obećanjima se više ni ludi ne raduju.

pajser

pre 7 godina

Nista ne verujem dok ne vidim maketu i bilbord kod Autokomande na mestu gde ce biti tunel. Na bilbordu treba da s vidi jedna crna rupa - mesto gde se zatekla Srbija sa naprednim idejama

Nikola

pre 7 godina

Metro?
Samo jedna konstatacija, koliko godina radnog iskustva ima gradski arhitekta I koliko godina se bavio izgradnjom I planiranjem gradske infrastrukture i resavanjem problema saobracaja u visemilionskim gradovima

Sotir Treći

pre 7 godina

Bas me zanima kako ce da prosire tramvajski most

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (my searate reality, 31. jul 2016 17:59)

Jasno piše u tekstu: most se širi u visinu tako da će se pešaci kretati iznad dela po kome idu tramvaji.
Stručnjaci spremaju čudo na dva nivoa kakvog nema nigde.

Realno

pre 7 godina

Pravite most koji povezuje Slanacki i Pancevacki put??? Pa jeste li vi uopste nekad prosli Slanackim putem???? Tu nastane zastoj samo zbog jednog autobusa a ne jos da mu povecate frekvenciju novim mostom.

Da bi vasa genijalna ideja uspela, morali bi da porusite sve objekte do Lesca koji se naravno nalaze odmah do trotoara i da napravite put koji ima po dve trake u jednom smeru

Zoran

pre 7 godina

Ovi se gađaju mostovima i tunelima k'o moja unukica (10 meseci) što mene gađa onim šarenim plastičnim lopticama za dečiji bazen...

A glasači slušaju i ne trepču! Najbolji su mi ovi iz unutrašnjosti što kmeče "A na nas ste zaboravili. SVE u Beograd"??? Dragi zemljaci, to vam je ista priča kao i ono "za dve godina pre četiri godine", heheehe

Aleksandra

pre 7 godina

Savski most je i sada poluprazan i neiskoriscen zbog "genijalne"regulacije saobracaja posle iskljucenja iz bul Mihaila Pupina. Mnogi bi se tu iskljucili, posle Dejton pumpe, ali izbegavaju zbog onih deset metara sina po kojima nije dozvoljeno voziti pa mora da se pravi ceo krug oko parkinga iza Hajata, a onda vas saceka suzenje i ponovan izlazak na taj pravac, gde je, moš misliti, dozvoljena vožnja po šinama...preuredite taj deo, stavite nekoga ko je stvarno vozac i usput saobracajni inzenjer i odmah cete imati rastereceniji Brankov most. A onda se bavite kulama i gradovima i mostovima i svime sto obecavate, a nikada necete ostvariti.

Miki

pre 7 godina

Daj pokrpite rupe oko sahtova i asfaltirajte glavne ulice po Bezanijskoj kosi, pojacajte pritisak u vodovodu, pokosite travu, uredite nam dodatna parking mesta, popravite semafore i prefarbajte horizontalnu signalizaciju oko skola. Ocistite ulice, ocistite ulice od droge...... Za pocetak.

hm

pre 7 godina

Posto su izlozbe u modi, bilo bi dobro da neko napravi retrospektivu svih objavljenih tekstova sa raznim obecanjima o tome sta ce sve graditi u Beogradu!

ivan

pre 7 godina

Stanački put? To znači da Višnjička banja neće biti više kontinent? (šala iz devedesetih, zbog lošeg stanja GSPa linije 201 (sada 35L) i 202 nisu ni radile, a tokom zime sneg nije čišćen pa je naselje bilo odsečeno od sveta. Još od tada na ulazu stoji grafit 'Nijedna ekspedicija nije uspela - Višnjička banja kontinent').

Samoreklamiranje I zamajavanje

pre 7 godina

Planovi planovi planovi a realizacija = NULA.
Za početak recite Ko održava već rekonstruisan Bulevar Kraja Aleksandra. Sramota je sa posle 5 godina niko ne brine o plicama na trotoarima koje su majstori zbog kojekakvih intervencija vadili pa nestručno vraćali tako da sada predstavljaju opasnost pošto su nestabilne i časkom ukoliko ste neoprezni može da vam se iskrsne i povredi noga Ili zglob.
To je slučaj svuda po centru grada I u ostalim delovima gde su trotoari popločani.

Goblin

pre 7 godina

Nemam ja nista licno protiv ovog mosta, ali mene brine nedomacinsko i samoubilacko ponasanje nase drzave.

Mi za ovaj most nemamo pare! Moramo da uzmemo kredit, pa neka je rok otplate i 100 godina mi opet necemo imati novac da platimo ratu i kamatu nego opet moramo da se pozajmimo i tako sve vise stezemo omcu oko vrata. Jer mi nemamo ekonomju koja ce da napravi taj novac.

Zlatno kreditno pravilo kaze, kada pozajmite novac vi morate da ga ulozite u onu alternativu koja ce da da prinos koji ce da bude dovoljan da se vrati rata + kamata + da se ostvari dobit. E iz te dobiti mi treba da gradimo puteve, mostove, skole...i samo je to ispravno i dugorocno odrzivo resenje jer trosimo onoliko koliko imamo. Mi odavno trosimo vise nego sto mozemo da priustimo, zato nam je javni dug ogroman, zato vec trecu deceniju imamo negativan prirastaj stanovnistva i zato su nam migracije sve vece.

Ray Bradbury

pre 7 godina

S-F. A tunel od Mosta preko Ade do Autokomande nije ni projektovan kad je građen most, niti je procenjna orijentaciona cena, ni tada, ni sada. Niti će biti izgrađen u narednih 50 godina.

mrmlj

pre 7 godina

grad se od '70-ih toliko promenio da tadasnji projekti vise nemaju smisla. pogledajte samo projekat nove autobuske stanice na nbgu - od kada je uradjen, broj stanovnika u blokovima duz jurija gagarina se maltene duplirao, jurija gagarina postala tesna, napravljen je most bez zavrsenih pristupnih saobracajnica pa su vec sada tu poprilicne guzve... zamislite kad se jos napravi ta stanica, na sta ce to da lici. samo se kod nas loze na zastarele projekte i porede se sa gradovima u kojima folic ne bi mogao da dodju na mesto pripravnika u urbanistickom zavodu a kamoli glavnog gradskog arhitekte.

Voodoo

pre 7 godina

Jadan Beograd, to je sve sto mogu da kazem. Grad cija infrastruktura podrzava oko milion stanovnika sad ima 2 miliona, duplo, nabiven, prenatrpan, njihova resenja zatvoriti centar skroz i gurnuti sve na dva mosta oko centra, i gradski prevoz i autobusku stanicu, prokopavanje tunela u vrednosti od 400 miliona evra, koji bi kao trebalo da pomognu u tome, strasno velika energija i novac baceni na 20 godisnji projekat Beograda na vodi koji pitanje da li ce biti zavrsen i u tih 20 godina. Samo te dve stvari kada se saberu Beograd bi mogao da dobije pristojan metro, ne treba nama metro kao u Becu, Nju Jorku, Moskvi i slicno, metro male dubine sa recimo 3,4 glavne linije od kojih bi svaka imala po 5,6 stanica bi znacajno resila problem guzve u Beogradu, najbolji primer takvog metroa je u Sofiji, ako je neko bio, Sofija je grad sa nesto manje stanovnika od Bgd-a i ima takav metro. Ostali projekti, pa kao sto neko rece prvo sredite fasade, ali moram da primetim da prakticnost tih projekata po stanovnike kao da uopste nije razmatrana. Da gradjani nemaju prevoz ni stanicu gradskog prevoza do centra grada vec da idu na novi Beograd gde ce biti okretnice za linije sa studentskog i trga republike, da pesacki na Slaviji u svakoj ulici bude udaljen po 100m od kruznog, a da nema podzemnog prolaza, tako da morate pesacite preko pola kilometra da predjete iz prve u trecu ulicu na Slaviji itd deluje kao da ova resenja se prave samo za slikanje, ne za stanovnike ovog grada.

lauda

pre 7 godina

Otprilike na svakih 5-6 dana se pojavi ili ovaj lik, ili Vesic, redje Mali, i najavi ovako nesto. Za dve godine. Interesuje me, ko je taj spin-master koji im je prodao ovaj suludi plan zamajavanja naroda? A mozda i nije tako sulud, evo im prolazi tri godine.

gox

pre 7 godina

Za neupućene, most kod Ade Huje je najavljivan još od japanske donacije 2004-2005, pa nismo iskoristili priliku. U međuvremenu su (u vreme Đilasa) urađeni svi urbanistički planovi, trasa se odavno zna (od Pančevačkog puta se spaja sa putem ka Pupinovom mostu). Folić je otkrio rupu na saksiji. E sad, ako će stvarno da grade, da vidimo.

Зналац

pre 7 godina

Очистите и окречите град!!!!! Графити и оронуле фасаде на сваком кораку!!!!

how yes no

pre 7 godina

hahaha... pa ko više veruje političarima u ovoj zemlji!? I koliko smo milijardi dužni kao zemlja!? Pa ni MMF više ne može da nam pozajmi pare jer ni ove do sad nemamo da vratimo... Ali partijske građevinske firme moraju da rade i da svoj rad naplaćuju desetostruko od realne cene...

Žuti imaju most moramo i mi plus žičara

pre 7 godina

Gledao emisiju SAT plus pre nekoliko meseci, voditelj se vozio ka moru. Staje kod Ljiga kaže gradi se neka deonica puta koja treba da se završi do avgusta 2016. Ja pre neki dan tuda a svi radovi...isti kao u emisiji od pre nekoliko meseci. Stanem ja kod table (poput one veleletne reklame u bg za vodenu bajku) i umrem od smeha. Citiram a vi procenite...

LJIG - PRELJINA 40.3 km
REPUBLIKA SRBIJA (ogromnim slovima)
8 miliona (ovo sitnim kao i naredni tekst)
Kredit republike Azerbejdžan
300 miliona evra
(a sada najsitnijim slovima)
Izvođač Azvirt - Azerbejdžan
Završetak radova - Avgust 2016
(pa onda slogan da ne ispadnemo "neozbiljni")
Odgovorno ka cilju - gradimo puteve za budućnost srbije

To sam prepisao sa table koju sam fotografisao. MOLIM B92 DA NAPIŠE ČLANAK o ovom nezaboravnom uspehu, i razlog zbog čega se političari ne hvale o uspešno postavljenom plakatu na sred puta!

KaleDobr

pre 7 godina

Toliko planova, toliko neverovatnih projekata, ali, ti stari dugovi koje su napravili neki zli ljudi ne dozvoljavaju im da se razmahnu. Tuga do neba.

Natasa

pre 7 godina

Cvetni trg je najvece ruglo koje su "nacementirali" do sada, ne mogu a da ne prokomentarisem navode iz teksta. Vise je nego jasno da je tu neko strpao debele pare u dzep, a i ostali veliki projekti sluze istoj svrsi, da se politicari ogrebu o te pare koje pozajme u nase ime. A mi da vracamo. A najbolja od svih njihovih nebuloznih izjava je ta da su gradjani (ne znam kada i gde i koji to gradjani, verovatno marsovci?) glasali protiv podzemnih prolaza na Slaviji?!? Pa ovo nema ni u crtanom filmu!

Joc@

pre 7 godina

Bez izgradnje nema ugradnje. Preko 50% sredstava, na ovaj ili onaj način završi u džepovima. Otuda se oni grabe za izgradnju. A da ulažu u otvaranje radnih mesta, ma pusti to... A to je glavno. Da mladi ne odlaze, da rade i zarade i za sebe i za porez za državu, da se udaju i žene, da rađaju decu.

Salvi

pre 7 godina

Rupu na Brankovom ne mogu da zakrpe godinama, cvetni trg su uništili, Vojvode Stepe isto, projekat sa Slaviju iseckali na froncle, a onda ni to nisu mogli da urade. Molim vas ne mojte ništa više da radite, uništićete potpuno Beograd.

ten yard penalty

pre 7 godina

Otprilike na svakih 5-6 dana se pojavi ili ovaj lik, ili Vesic, redje Mali, i najavi ovako nesto. Za dve godine. Interesuje me, ko je taj spin-master koji im je prodao ovaj suludi plan zamajavanja naroda? A mozda i nije tako sulud, evo im prolazi tri godine.
(lauda, 31. jul 2016 20:01)

pa DILIVERI JUNITi shljakadu punom parom!......

Tora

pre 7 godina

„Studentski trg će biti jedan od najlepših trgova, angažovali smo možda i najvećeg svetskog arhitektu Borisa Podreku za idejno rešenje Vasine sa Studentskim trgom“.

Sve ove najavljene investicije su sulude, ali ova je možda najbesmislenija. Čemu ovo? Je li ova vlast planira da bude kao Neron, ceo grad da poruši i uništi, čak i ono što valja, samo da bi ga ponovo obnovila po svojoj zamisli i bila „zapamćena u istoriji“?

novisad

pre 7 godina

hahaha za petnaest godina eto mosta al moraju oni biti na vlasti tih petnaest godina da ne propadne plan. pa zar niste ništa naučili od Djilasa

Majstor Jakov

pre 7 godina

Jos uvek je ostalo nerazjasnjeno kako je most na Adi kostao 350 miliona eura a da sve pristupne saobracajnice nisu ni zavrsene. Za sada nema " politicke volje " da se to istrazi!
(Beba, 31. jul 2016 21:36)

Već sam napisao jedan sličan komentar gdje se čudim kako kod vas ti građevinski troškovi toliko visoki.
Kakav je to most za 350 miliona eura, koliki je?
U Lisabonu je most Vasco da Gama dug preko 17km koštao 897 miliona eura.
Ukucajte u Google Ponte Vasco da Gama da vidite kakav most su napravili, u Srbiji bi takav most koštao 10 milijardi eura.

Til Ojlenšpigel

pre 7 godina

Most preko Dunava kod Ada Huje trebao je da se gradi još 2002 kada je Japanska vlada dala pare za njegovu izgradnju. Začkoljica je bila što su pare bile na posebnom računu pa nisu smele da se uzmu dok u zadnji dinar ne bude obrazložio. Pogađate šta se desilo? Stranke na vlasti nisu se mogle dogovoriti ko će koliko da"zahvati". Onda su Japanci povukli pare posle tri godine.Jedna od najvećih bruka ovoga grada, a sve se tako brzo zaboravi. Most je potreban jer i dalje imate izuzetno frekfentan saobraćaj i pored izgradnje Pupinovog mosta, jer "treći" Beograd i Pančevo prosto "vape" za njim a da li će se ikad izgraditi to je već u domenu bajke.

dejan

pre 7 godina

pa.ovi ne mogu da završe most na adi ...a kamoli da naprave nešto od pomenutog...ovo je fazon biće evo samo što nije...Nesposobniiii

IgyBgd

pre 7 godina

(Glas razuma, 1. avgust 2016 08:37)

Tacno da je to obaveza vlasnika stanova, ali sta cemo sa svim onim parama godinama placanih Infostanu za odrzavanje zgrada a taj Infostan nigde nista nije radio? Ko ce vratiti vlasnicima stanova te pare otete tokom 50 godina da bi razni rodjaci, svalerke i kumovi imali izmisljene poslove naplate usluga koje niko nikada nije pruzio?

ten yard penalty

pre 7 godina

Pa nije bg samo centar majku mu... Kad ce nesto u zemunu da se radi?
(Hahaha, 31. jul 2016 17:46)

Pa evo,uradili su most do Lida!....:-D :-D :-D

Danijel

pre 7 godina

Aman pustite tramvaje preko mosta na adi? Kada će to da bude urađeno? Završite jedan posao do kraja pa onda najavite druge projekte.

ten yard penalty

pre 7 godina

Aman pustite tramvaje preko mosta na adi? Kada će to da bude urađeno? Završite jedan posao do kraja pa onda najavite druge projekte.
(Danijel, 01. avgust 2016 09:21)

Pustite shinski saobraccaj sa NBg za Banovo Brdo,i zavrshite spajanje dotichnog mosta sa Toshinim bunarom saobraccajnicom uz prugu!...od vas bi bilo dosta!...sasvim dovoljno!...

ten yard penalty

pre 7 godina

A da postavite vinjete kroz Beograd celom duzinom autoputa obostrano, istovremeno bi smanjili buku i sigurnost vozila.
(Ana, 31. jul 2016 22:18)

predlog apsolutno podrzzavam ,ali 'vinjeta' je neshto drugo....;-)

GoraN

pre 7 godina

A da postavite vinjete kroz Beograd celom duzinom autoputa obostrano, istovremeno bi smanjili buku i sigurnost vozila.
(Ana, 31. jul 2016 22:18)

Kakve ima veze ograda kao zastita od buke sa tunelom ispod Autokomande? Promasio si temu. Inace za tvoju informaciju izgradnju autoputa finansira drzava a izgradnja infrastrukturnih objekata u gradovima obaveza je lokalne samouprave (opstinska i gradska). Beogradska u Beogradu, kragujevacvka u Kragujevcu, pirotska u Pirotu, tutinska u Tutinu, minhenska u Minhenu, itd.