Banke propadaju, niko ne odgovara

Da li je država najodgovorniji saučenik u propadanju srpskih banaka, za šta do danas niko nije kažnjen, a nekolicina onih koji su označeni kao mogući odgovorni nije otišla dalje od pritvora?

Dušan Komarčević Izvor: Radio Slobodna Evropa
Pošaljite komentar
 1. Sve banke trebaju propasti. Legalizovano zelenasenje.
  (NoName, 1. jun 2016 09:21)

  # Link komentara

 2. A Ko je bio revizor Tim bankama? Nemoguce je da revizorske kuce to nisu primetile? Zasto nisu signalizirale? One se pozivaju na nezavisnost I strucnost? Kada CE neka revizorska Kuca da odgovara? Veliki strucnjaci dogovorne ekonomije. Ko je radio u revizorskoj kuci zna kako se radi tj. NE radi. Precenjeno zanimanje jer zvuci vaauuu. Pola tih revizora kad zagrebes malo vidis koliko pojma nemaju. Jos kad na to dodas da ih mnogo Sa privatnih fakulteta Koji Su preko veze dosli do revizije...imate ovo sto imate. Pun je BG nabedjenih japija...
  (car, 30. maj 2016 18:39)

  # Link komentara

 3. Postoje 2 teme o kojima guvernerka NBS ne voli da prica. O propasti drzavnih banaka i chf kreditima. O tome da te dve radnje predstavljaju eksplicitane primere drzavnog kriminala ona ne zna mnogo. Zapravo radi se o pljacki drzavnih banaka i njihovoj eliminaciji(trulo tkivo) od strane partijske oligarhije a prepustanju sektora stanovnistva, male privrede i trezorskih zapisa(zdravog tkiva) privatnim bankama. Zato se danas vode "traumaticni" razgovori o prodaji NPL-ova, a u biti, radi se o ciscenju ostataka opljackanih drzavnih banaka, Uprosceno pokupice fondovi ono sto je ispadalo ili je ostalo "dolaskom" mrtvozornika na uvidjaj. Privatne banke ne zure jer je njihov Npl "skladisteni plen" akcije zvane POSLOVNOM POLITIKOM DO KLIJENTOVE DUZNICKE SPIRALE. Do toga je doslo tako sto je klijent i potpisnik ugovora istisnut sa pozicije jedne od dve ugovorne strane da bi njegovo mesto zauzela POSLOVNA POKITIKA banke.
  Dato joj je pa oduzeto pravo, da dejstvuje par godina i izvrsi zamenu proizvoda kod chf kredita(preveli kamatu iz varijabilne u fiksnu) cime je banka izbegla sve rezike a klijent doveden u polozaj ZIRANTA SA HIPOTEKOM, KOJI OD SVIH PRAVA U UGOVORU, IMA SAMO PRAVO DA PLATI KOLIKO ODOKATIVNO KAZU! Nbs se kune da se ne mesa u ugovorni odnos a marginu zaustavlja tamo odakle je kamata krenula ne zeleci da vidi da je samovolja bancine politike upravo tu odrzala povecavanjem marze! Oni povecanje vide samo na gore. Za njih je promenjiv broj CIFARSKI JASAN sledecih 30god!!!
  (Balkanska ruta, 30. maj 2016 17:05)

  # Link komentara