U susret 1. maju: Radnici i dalje bez prava

Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da mnogi radnici u Srbiji i ove godine Međunarodni praznik rada, 1. maj, dočekuju bez u praksi ostvarenih prava.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Pa kod mene u firmi gde radim, sindikat ne radi ama bas nista i nemate nikakve koristi od njih. Samo ako se nesto kupuje pa moze na rate, a da te zastiti i slicno, to moze samo da se sanja. Jos malo pa ce da nam stave kugle na noge da umremo na poslu. Niko ziv ne radi 6 dana, mi samo za prvi maj ( inace i to radimo ali posto se potrefilo da je uskrs, onda ne radimo taj 1 dan ).
  (Ivek, 30. april 2016 08:54)

  # Link komentara

 2. Glasalo se, a sad tisina!
  (Dejan, 30. april 2016 08:36)

  # Link komentara

 3. koja prava?radnik je nekad u ovoj zemlji bio gospodin pardon drug i uzivao u svom poslu jer je ziveo od svog rada a gospoda su bili bogatasi koji su uzivali u svom bogatstvu.danas je radnik rob a bogatas ili popularno tajkun osoba koja ima sve i bas ga briga za roba pardon gospodu radnike koji jedva prezivljava!!!
   (mozaks, 30. april 2016 05:09)

  # Link komentara

 4. A šta će radnicima prava? Ko hoće prava nek` upiše Pravni fakultet, a radnik je stvoren da radi i ne razmišlja.
   (XXL, 30. april 2016 01:59)

  # Link komentara

 5. E,koliko smo mi radnici zaštićeni danas sam na VELIKI PETAK video i osetio na svojoj koži.Radim u trgovini bivšem INEREX marketu (Firma nad firmama za sve trgovinske lance u Srbiji),od pre par meseci nas je kupio AMAN.Jad i beda od firme.U INEREX marketu smo imali platu 32000 hiljade i u decembru kad nas je preuzeo Aman,PREPOSTENI jedan od direktora Milutin Djurdjevic nam je obećao,da nam lični dohodak niko neće smanjiti i da budemo bezbrižni.Posle mesec dana smanjili su nam na 28000 hiljada,a od danas na 25000.Ko ne potpiše aneks ugovora automatski dobija otkaz.Obrazlozenje u ugovoru je da nam moraju smanjiti platu jer firma posluje loše. Pa zar smo mi radnici krivi za to.Da li treba da jurim po ulici ljude i da ih teram da kupuju.Ili je gazda i njegov menadžment da SNIZI CENE.Dok smo bili INEREX imali smo najniže cene,a sad smo najskuplji. I kome da se žalimo. KOME,KOJOJ INSPEKCIJI KAD SU SVI POTKUPLJENI.Drzava je napravila zakone da zaštiti POSLODAVCE OD RADNIKA.DOK SVI NE IZADJEMO NA ULICU NE MOŽE SE NIŠTA PROMENITI. SAMO MOTKA JE SPAS ZA SVE VELIKI GAZDE I POLITICARE.
   (arsa, 30. april 2016 01:28)

  # Link komentara

 6. a jel se kod nas radnici bune. pa da ovde nevalja neko bi se valjda bunio.
   (vuk, 29. april 2016 19:14)

  # Link komentara