Nedelja, 03.04.2016.

14:07

BG: Autobusi više neće biti prljavi, našli rešenje

Grejanje u autobusima, tramvajima i trolejbusima, uz sve toplije vreme napolju, čini vožnju gradskim prevozom nepodnošljivom.

Izvor: Veèernje novosti

BG: Autobusi više neæe biti prljavi, našli rešenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Beograd na vodi i buđavom lebu

pre 8 godina

Boze, boze kolilo gluposti isprica ovaj covek! prvo, grejanje u nekim autpbusima radi, bez obzora na vreme napolju, i uz opomenu putnika, jer je pokvareno(bar tako kazu vozaci)
a kasnije me fasciniralo i to sto su sami "cistili" autobuse! kome je isao novac predvidjen za to? sigurno ne onima koji su cistili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (leptirica, 4. april 2016 10:20)
-------------
Danas prvi put primetih da radi grejanje (linija 78).
U nekom trenutku prilazi stariji kolega vozaču i pita što ne isključi grejanje, a ovaj valjda kaže da ne radi prekidač šta li, a ovaj stariji mu kaže da pozadi kod motora postoji neka poluga ili šta koja isključuje, vozač samo odmahnu rukom.
Trebalo bi zaposliti nekolicinu preko tog Mopexa ili kako se zove, da poisključuju grejanje pre leta!

Opet nedavno sam čuo da se vozači privatnog prevoznika žale da po završetku smene (uveče, iza 23h) i kad dovezu vozilo u depo treba i da ga operu, 1 je baš zbog toga dao otkaz.

Oskudacija

pre 8 godina

Sta je sa viskom zaposlenih? Ukidaju se radne obaveze i prosledjuju privatnoj firmi, a nerasporedjeni i dalje primaju plate. Nastavlja se kukanje da je cena prevoza mala, iako je najskuplja u svetu u odnosu na standard gradjana i kvalitet usluga.

leptirica

pre 8 godina

Boze, boze kolilo gluposti isprica ovaj covek! prvo, grejanje u nekim autpbusima radi, bez obzora na vreme napolju, i uz opomenu putnika, jer je pokvareno(bar tako kazu vozaci)
a kasnije me fasciniralo i to sto su sami "cistili" autobuse! kome je isao novac predvidjen za to? sigurno ne onima koji su cistili.

@grunf

pre 8 godina

U novom Sadu uveliko autobuse voze i vozaci preko usluznih firmi Ukoliko to u Beogradu vec ne postoji (ne verujem), sigurno ce uskoro postojati.
usluzne firme = propast drzave

Nina

pre 8 godina

Linija 52 kao u filmu "Ko to tamo peva".Singl autobusi koji zvece na sve strane a o higijeni i da ne govorimo. Problem je i uci u ove prepune autobuse...Prevoz nikada gori.

Grunf

pre 8 godina

Dakle nemoguće je izvesti da jedno Javno preduzeće ima svoje zaposlene koji će raditi najprostiji rad dakle očistiti vozila GSP-a.Dakle imamo neko drugo prdeuzeće (BUS-plus koje vrše naplatu karata,kontrolu karata i naravno vode računa o BUS Sitemu tu je kraj).Sada treba da se angažuje druga firma kojoj će GSP plaćati usluge čišćenja..Šta je sledeće. Angažovaćate mehaničare, limare, farbare,tapetare.Poslednji korak je da će se angažovati privatna firma koja će iznajmljivati vozače autobusa,tramvaja i trolejbusa jer su oni spretniji,bezbedniji,čistiji,nose uniformu itd.To onda nije JP GSP.Logično izmedju ostalog imamo ovakav prevoz kakav imamo.Drugi vrši naplatu,drugi čisti...Vozači,mehaničari nezadovoljni.Cena karte previsoka za uslugu koja se pruža.Korisnici usluga GSP-a očajni.Naplata karata smešna.Kako ste krenuli osnivaćete firme za čišćenje do prvih do srednjih vrata i od srednjih do zadnjih.Gde su ona klomatozovana vozila (tramvaji).Zimi da se slediš a leti da proključaš.Zimi čudesno zvuči hlade a leti greju.Zaista da li je moguće da GSP nije mogao da zaposli 150 radnika da čisti vozila i vrši kontrolu očišćenih vozila.Ako to nije sposoban ko je postavio direktora GSP-a.Ko je odgovoran za prljava vozila?

Bliska istorija

pre 8 godina

Neka me ispravi ko se bolje seća -,pre BUSPLUS sistema postojao je ugovor o održavanju sa nekom firmom Tekan ili slično, i sve je funkcionisalo. Onda BUSPLUS uvodi svoje kontrolore, pa GSB radi uštede prekvalifikuje svoje stare u čistače autobusa, jer je to posao koji navodno mogu sami da obavaljaju. Od tada autobusi postaju prljavi. Nakon nekog vremena uvodi se nova firma - pa šta je sad sa onim prekvalifikovanim kontrolorima?

Ненад

pre 8 godina

Култура Београђана се најбоље огледа на седиштима нових шпанских трамваја. И не, то не прљају дошљаци, одите у било који град у Србији и видећете да нигде нема такве прљавштине у возилима јавног превоза.

vozac

pre 8 godina

Grejanje u vozilima vozac ne moze da iskljuci,a majstori ne smeju jos da iskljuce da se motori ne bi pregrevali u aprilu mesecu.A zasto niko ne pita kolko kosta pranje jednog vozia(mislim oko 12€) a firma ima trosak samo krpe i metle.Vodu placa gsp,ako placa i imaju svoje cetke za pranje spolja.

Srx

pre 8 godina

Odgovor za doticnog Peleta. Nisam ja druze hteo taj posao. Zivim preko,radim i zavrsavam doktorske studije. Zao mi je naroda, sto im se ovo radi ispred nosa. Onda se jave pojedinci poput tebe, ali se ja iskreno nadam da niste u vecini.

Mek

pre 8 godina

Jel ovo njuz?

Resice se prljavstvina tako sto se iskljuci grejanje na nedelju dana? Meni nije jasno kako neko sme ovako nesto da objavi i nije mi jasno kako 85 ili 150 ljudi moze da ocisti sve autobuse u gradu.

GSP nikada ne cisti svoja vozila i verovatno su najgori prevoznik u Evropi, njihov nivo higijene i odrzavanja vozila se najbolje vidi na ,,spancima" posle tri godine sedista se u tramvajima crne od prljavstvine.

Ono sto mene najvise tu sokira su sipke i kako jos niko nije zaradio neku bolestinu...

perax

pre 8 godina

Evo ideje za vrhusku.

Povecati busplus na 200din i za te pare uz busplus voznju davati i sundjer natopljen deterdzentom i suvu maramicu.

Pa ko udje, lepo obrise pre sebe to sto pipa, i onda ne samo da nema troska za mopex i ljudstvo, vec imamo i finu zaradu, a buseve odrzava hiljade ljudi.

A moze da se napravi i da se sundjer ocitava umesto busplus karte. Usteda bato.

Predsednik Svrbije da budem.

glas naroda, a nije slavuj iz Mrcajevaca

pre 8 godina

Sve po tenderu verujem.Cije je vlasnistvo ta firma?
(Srx, 03. april 2016 15:30)

Perina. Jel si ti mozda hteo taj posao?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pele, 3. april 2016 15:40)

Sta ti znaci taj komentar? Jel ne sme covek da pita nesto sto sto bi svaki ozbiljan novinar trebalo da pita? To smo u stvari i trebali da saznamo iz clanka. Neeee, najbolje da stalno cutimo i smrdimo u tisini. Sram te bilo. Da je vise vas tako drskih i bezobraznih koji pitaju prava pitanja, a manje nas finih koji cutimo, ne bi ni oni mogli tako sa svojim suracko-tazbinskim fantomskim firmama, gde se ne zna ko kako prelece i ko kome, st, kako, koliko, a sve od nasih para. Nisam doticni Srx, ali jeste mozda sam ja hteo taj posao, mozda je hteo moj komsija Mika i njegov ortak Pera, kada je bio tender? Da li je bio tender? U kom javnom glasilu? Ko je konkurisao? Pod kojim uslovima? Zasto je ova firma koja je dobila bila izabrana? I jos milion pitanja, svi imamo pravo da pitamo i sve odgovore treba da dobijemo, ako nesto nije bilo po zakonu neko treba da odgovara. A zasto? Zato sto sve to mi placamo. Kroz cenu karte, PDV i sijaset drugih dazbina. Jel sada jasnije zasto je covek pitao?!

Liberalizam

pre 8 godina

Dakle ne mozete da kontrolisete ljude koji su placeni da ciste autobuse pa ste nasli solomonsko resenje da to uradi neko drugi. Opet za novce pretpostavljam... Genijalno

građani

pre 8 godina

Dragi sugrađani, ne nadajte se "brzoj promeni" niti mirisnom prevozu. Rukavice za jednokratnu upotrebu na ruke pre ulaska, posle izlaska u kontejner i mir. Nece oni da se istežu i trljaju šipke, neee, NIKADA!

cile mile

pre 8 godina

kao da čitam mikijev zabavnik - potpuno nerealna objašnjenja. sledi realno: Miki i ekipa čistači dobili nalog malo da iskuliraju sa čišćenjem, dobili otkaz namerno kao pa otvorili firmu za čišćenje buseva i po referencama dobili posao da ih čiste kao ekster a firma. Ovo za grejanje: Ako se na grejanju uštedi 1l goriva na 100km po autobusu, neko negde proda manje goriva i zaradi manje para a samim tim ovaj koji mu je namestio da se od njega kupuje gubi i svoj procenat...ovako se skrati period izmedju žege i ciče zime kada ni grejanje ni hlađenje nisu potrebni. Dakle, kad ti vozač kaže da na 20 stepeni ima direktivu da drži grejanje u podne upaljeno sve je jasno kao dva i dva. Ovo ja iz glave a pitaj boga kad bi im neko provukao papire kroz šake...

glas

pre 8 godina

Dakle danas je vest kad GSP odluči da čisti i održava svoja vozila? Kažem odluči, zato što je nekada svaki pogon imao sektor održavanja koji je radio u tri smene. Pretpostavljam da je to previše logično za današnje napredne direktore...

Bot

pre 8 godina

Pre par godina ova gradska vlast je pljuvala taj Mopex, valjda onaj Oliver Dulić iz DS-a ili njegov brat su vlasnici. Održavali su sve živo, čak i skupštinu Srbije.
Što kažu stari, vrana vrani oči ne vadi !!

zluradi

pre 8 godina

A 85 radnika GSB koji su do sada "prali i cistili" vozila ce od sada raditi STA?
"Narednih dana ce biti iskljuceno grejanje u vozilima" Jel se to iskljucuje sa jednog mesta, prekidacem?

Stole

pre 8 godina

Zar ne postoji jednostavniji nacin od konstantnog ubacivanja "trecih lica" u pojedine firme?
Ako svako jutro iz garaze izadje vise od 1000 vozila da li zaista verujete da ce pomenuta firma uposliti svakoga dana 1000 ljudi!!?
Ali moze i ovako...SVAKOM VOZACU povecajte platu za 15 000 ali pod obavezom da vozilo bude uredno i cisto.Ustedecete novac,necete angazovati privatnu firmu...ali nece biti ni provizije !

Jovan

pre 8 godina

Ista firma je radila ciscenje zgrada pod patronatom Gradskog Stambenog.
Stanari su "zadovoljni" njihovom uslugom trazili nove firme koje ce im odrzavati zgradu.....

nistanovo

pre 8 godina

Ocekivan rasplet situacije. Zadnjih meseci vozila namerno nisu ciscenja kako bi se stvorila potreba/opravdanje za ptebacivanje poslova privatniku za x puta vecu cenu od realne. Vidimo npr kako nega kola odrzava BG vozove.

popeye

pre 8 godina

Могу да мислим на шта ће сад личити аутобуси, кад их чисти двапут више људи (само таксативно, вероватно ) за још мање новца...

ProBot

pre 8 godina

Ne moram ni da čitam, već se zna čiji brate će da bude iza te firme!! Od te cifre 30% partiji, 30% pojedinicima i ostatak njemu! Tako nam i treba, za njega glasaj!!!!

Asparagus

pre 8 godina

Apex, Mopex? Pre 4 godine raskinuli ugovor sa firmom za ciscenje? Radice vise ljudi za manje para? Bas ne treba da se brinemo, samo da zapusimo nos.

cojstvo i junastvo

pre 8 godina

Ja sam o ovome licnu pisao nekoliko puta GSP u kakvim se autobusima vozimo, a od njih sam dobijao odgovor kako je sve u najboljem redu! Sramota GSPa, a ljudi nikako da se pobune za svoja prava!

decko koji obećava

pre 8 godina

Evo ga još jedan mudrac i damagog, kao više ljudi radi za manje pare. Najbolje svi da rade za dzabe kao što inače je slučaj, gde recimo radnici GP Planum, nisu još ni za oktobar mesec primili platu i nikome ne smeju da se žale, a i kome bi, jel svi razmišljaju kao ovaj mudrac.

Happy Pride Toronto

pre 8 godina

Autibus je lakse oprati nego mehanicki odrzavati. Ako nisu u stanju da sami ociste nisu ni u stanju da ga odrzavaju ispravnog. Bilo bi lepo kada bi neko ispitao da li vlasnik privatne firme za ciscenje ima rodjacke veze sa direktorom koji mu dade posao.

Ivana

pre 8 godina

ne mogu oni da ociste koliko ljudi mogu da kontaminiraju.jednostavno,velika vecina putnika nema osnovne higijenske navike i kulturno ponasanje.

neko iz mase

pre 8 godina

Koja je ovo glupost.Prvo je radila firma bmk pa onda tecom.Njih su odbacili jer su bili skupi pa su onda sami uzeli da ciste zbog smanjenja troskova.Sad ne lezi vraze sopstveni radnici su skuplji od privatnih.Opet je politika umesala prste i neko uzima proviziju.Cist posao za policiju.

Tokyo

pre 8 godina

Ruke mogu da operem od prljavštine u gradskom prevozu, ali ono što mi može upropastiti dan je stres i teror koji putnici beogradskog GSP-a, uključujući i mene, trpe od prosjaka i "muzičara" tokom vožnje.
Koliko sam informisan, uznemiravanje putnika je zabranjeno, kao i prosjačenje (po novom Zakonu).
Niko da se pozabavi ovim, naizgled banalnim, pitanjem, pa ni Komunalana policija u čiju nadležnost ovaj problem spada...
A verujem da nisam jedini kojem ovo smeta.

Dr

pre 8 godina

A mozda smo i sami dosta krivi? Necu da pravdan ove neradnike iz gsp-a, prevoz je blago receno uzasan, prljav i smrdljiv ali i gradjani koji ga koriste su mahom takvi. Koliko puta vidim kore od mandarine, suncokret, kese od cipsa, zalepljene zvake... Ljudi prasice unose u gsp - bukvalno. Smrde kao tvorovi. To je do nacije. Nekulturni smo, prljavi i aljkavi. U Istambulu zivi preko 15000 miliona stanovnika, prevoz im blista, mirise. Da ne nabrajam manje i uredjenije gradove. Stanje svesti je takvo kakvo je. A to se moze resiti lako. Izvezes cist autobus iz garaze, mesec dana ubacis komunalca u svaki bus, nek prati situaciju, ko uprlja na bilo koji nacin 100 evra kazna pa da vidimo hoces li opet baciti koru od banane u autobusu. I kad kaznis njih 1000, stanje svesti se menja nikom nece pasti na pamet da to uradi.

nikola

pre 8 godina

zaposlite 150 ljudi puta 12 meseci puta plata 22000, izadje malo manje od 40 miliona + jos toliko za materijal i eto ustedel 10 miliona !!!!!

Laufer13

pre 8 godina

Sto niste napisali za koliko minuta moraju radnici da "operu" autobus i koliko autobusa moraju da odrade na kraju smene i za koji vremenski period? Da li se za 4 minuta moze oprati autobus iznutra? Kojim sredstvima radnici ciste? Da li imaju toplu ili hladnu vodu, deterdzent ili trljaju na suvo? Da li radnici imaju radnu uniformu ili peru autobuse u svojoj garderobi? To ste trebali da istrazite kao novinari .. nije falsifikovanje LK u pitanju. ;)

GSP

pre 8 godina

Svi autobusi, trolejbusi i tramvaji sveta svakodnevno prolaze u tunelima pranja i dezinfekcije. Grejanje se ne isključuje, ako je temperatura regulisana termostatom i besplatnom klimatizacijom.

barca

pre 8 godina

Pametno,pa ce ovi sto su se zezali s cicenjem,da kukaju kad ostanu bez posla,a zbog njih oni u privatnoj firmi imaju za hleb... izgleda da kod nas samo moze da radi,ono sto privatnik drzi,jer kod njega ako neces da radis,dobijas otkaz,nema ja zvat ovog onog,kuma,moj djede vozio bus prije 50 godina,baba kuvala kafu direktoru itd

Čovek

pre 8 godina

Protiv smrada u autobusima trebali bi i da kupaju neke putnike... Ili da im se jednostavno ne dozvoli da uđu.
Jer zaista, zbog jednog beskućnika koji je u 90 % slučajeva alkoholičar i profućkao je svoju imovinu u kafani (znam o čemu govorim, radio sam više godina sa beskućnicima), moraju da trpe ljudi koji se već na poslu dosta muče, a koriste gradski prevoz da uštede za svoju porodicu.

bbr

pre 8 godina

a zasto su na ulice pusteni autobusi koji su bili na GSP otpadu,koji se nisu vozili po 15 godina?pa zar nemamo nas,domaci Mercedes?jel' to isto spada u bolji zivot?da se vozimo kantama koje smrde na lamelu,koje na svakoj krivini prete da se prevrnu ili raspadnu.

Laufer13

pre 8 godina

Sto niste napisali za koliko minuta moraju radnici da "operu" autobus i koliko autobusa moraju da odrade na kraju smene i za koji vremenski period? Da li se za 4 minuta moze oprati autobus iznutra? Kojim sredstvima radnici ciste? Da li imaju toplu ili hladnu vodu, deterdzent ili trljaju na suvo? Da li radnici imaju radnu uniformu ili peru autobuse u svojoj garderobi? To ste trebali da istrazite kao novinari .. nije falsifikovanje LK u pitanju. ;)

Happy Pride Toronto

pre 8 godina

Autibus je lakse oprati nego mehanicki odrzavati. Ako nisu u stanju da sami ociste nisu ni u stanju da ga odrzavaju ispravnog. Bilo bi lepo kada bi neko ispitao da li vlasnik privatne firme za ciscenje ima rodjacke veze sa direktorom koji mu dade posao.

Tokyo

pre 8 godina

Ruke mogu da operem od prljavštine u gradskom prevozu, ali ono što mi može upropastiti dan je stres i teror koji putnici beogradskog GSP-a, uključujući i mene, trpe od prosjaka i "muzičara" tokom vožnje.
Koliko sam informisan, uznemiravanje putnika je zabranjeno, kao i prosjačenje (po novom Zakonu).
Niko da se pozabavi ovim, naizgled banalnim, pitanjem, pa ni Komunalana policija u čiju nadležnost ovaj problem spada...
A verujem da nisam jedini kojem ovo smeta.

bbr

pre 8 godina

a zasto su na ulice pusteni autobusi koji su bili na GSP otpadu,koji se nisu vozili po 15 godina?pa zar nemamo nas,domaci Mercedes?jel' to isto spada u bolji zivot?da se vozimo kantama koje smrde na lamelu,koje na svakoj krivini prete da se prevrnu ili raspadnu.

nistanovo

pre 8 godina

Ocekivan rasplet situacije. Zadnjih meseci vozila namerno nisu ciscenja kako bi se stvorila potreba/opravdanje za ptebacivanje poslova privatniku za x puta vecu cenu od realne. Vidimo npr kako nega kola odrzava BG vozove.

neko iz mase

pre 8 godina

Koja je ovo glupost.Prvo je radila firma bmk pa onda tecom.Njih su odbacili jer su bili skupi pa su onda sami uzeli da ciste zbog smanjenja troskova.Sad ne lezi vraze sopstveni radnici su skuplji od privatnih.Opet je politika umesala prste i neko uzima proviziju.Cist posao za policiju.

cojstvo i junastvo

pre 8 godina

Ja sam o ovome licnu pisao nekoliko puta GSP u kakvim se autobusima vozimo, a od njih sam dobijao odgovor kako je sve u najboljem redu! Sramota GSPa, a ljudi nikako da se pobune za svoja prava!

ProBot

pre 8 godina

Ne moram ni da čitam, već se zna čiji brate će da bude iza te firme!! Od te cifre 30% partiji, 30% pojedinicima i ostatak njemu! Tako nam i treba, za njega glasaj!!!!

Asparagus

pre 8 godina

Apex, Mopex? Pre 4 godine raskinuli ugovor sa firmom za ciscenje? Radice vise ljudi za manje para? Bas ne treba da se brinemo, samo da zapusimo nos.

decko koji obećava

pre 8 godina

Evo ga još jedan mudrac i damagog, kao više ljudi radi za manje pare. Najbolje svi da rade za dzabe kao što inače je slučaj, gde recimo radnici GP Planum, nisu još ni za oktobar mesec primili platu i nikome ne smeju da se žale, a i kome bi, jel svi razmišljaju kao ovaj mudrac.

zluradi

pre 8 godina

A 85 radnika GSB koji su do sada "prali i cistili" vozila ce od sada raditi STA?
"Narednih dana ce biti iskljuceno grejanje u vozilima" Jel se to iskljucuje sa jednog mesta, prekidacem?

Čovek

pre 8 godina

Protiv smrada u autobusima trebali bi i da kupaju neke putnike... Ili da im se jednostavno ne dozvoli da uđu.
Jer zaista, zbog jednog beskućnika koji je u 90 % slučajeva alkoholičar i profućkao je svoju imovinu u kafani (znam o čemu govorim, radio sam više godina sa beskućnicima), moraju da trpe ljudi koji se već na poslu dosta muče, a koriste gradski prevoz da uštede za svoju porodicu.

popeye

pre 8 godina

Могу да мислим на шта ће сад личити аутобуси, кад их чисти двапут више људи (само таксативно, вероватно ) за још мање новца...

Dr

pre 8 godina

A mozda smo i sami dosta krivi? Necu da pravdan ove neradnike iz gsp-a, prevoz je blago receno uzasan, prljav i smrdljiv ali i gradjani koji ga koriste su mahom takvi. Koliko puta vidim kore od mandarine, suncokret, kese od cipsa, zalepljene zvake... Ljudi prasice unose u gsp - bukvalno. Smrde kao tvorovi. To je do nacije. Nekulturni smo, prljavi i aljkavi. U Istambulu zivi preko 15000 miliona stanovnika, prevoz im blista, mirise. Da ne nabrajam manje i uredjenije gradove. Stanje svesti je takvo kakvo je. A to se moze resiti lako. Izvezes cist autobus iz garaze, mesec dana ubacis komunalca u svaki bus, nek prati situaciju, ko uprlja na bilo koji nacin 100 evra kazna pa da vidimo hoces li opet baciti koru od banane u autobusu. I kad kaznis njih 1000, stanje svesti se menja nikom nece pasti na pamet da to uradi.

glas naroda, a nije slavuj iz Mrcajevaca

pre 8 godina

Sve po tenderu verujem.Cije je vlasnistvo ta firma?
(Srx, 03. april 2016 15:30)

Perina. Jel si ti mozda hteo taj posao?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pele, 3. april 2016 15:40)

Sta ti znaci taj komentar? Jel ne sme covek da pita nesto sto sto bi svaki ozbiljan novinar trebalo da pita? To smo u stvari i trebali da saznamo iz clanka. Neeee, najbolje da stalno cutimo i smrdimo u tisini. Sram te bilo. Da je vise vas tako drskih i bezobraznih koji pitaju prava pitanja, a manje nas finih koji cutimo, ne bi ni oni mogli tako sa svojim suracko-tazbinskim fantomskim firmama, gde se ne zna ko kako prelece i ko kome, st, kako, koliko, a sve od nasih para. Nisam doticni Srx, ali jeste mozda sam ja hteo taj posao, mozda je hteo moj komsija Mika i njegov ortak Pera, kada je bio tender? Da li je bio tender? U kom javnom glasilu? Ko je konkurisao? Pod kojim uslovima? Zasto je ova firma koja je dobila bila izabrana? I jos milion pitanja, svi imamo pravo da pitamo i sve odgovore treba da dobijemo, ako nesto nije bilo po zakonu neko treba da odgovara. A zasto? Zato sto sve to mi placamo. Kroz cenu karte, PDV i sijaset drugih dazbina. Jel sada jasnije zasto je covek pitao?!

Bot

pre 8 godina

Pre par godina ova gradska vlast je pljuvala taj Mopex, valjda onaj Oliver Dulić iz DS-a ili njegov brat su vlasnici. Održavali su sve živo, čak i skupštinu Srbije.
Što kažu stari, vrana vrani oči ne vadi !!

Ivana

pre 8 godina

ne mogu oni da ociste koliko ljudi mogu da kontaminiraju.jednostavno,velika vecina putnika nema osnovne higijenske navike i kulturno ponasanje.

Liberalizam

pre 8 godina

Dakle ne mozete da kontrolisete ljude koji su placeni da ciste autobuse pa ste nasli solomonsko resenje da to uradi neko drugi. Opet za novce pretpostavljam... Genijalno

nikola

pre 8 godina

zaposlite 150 ljudi puta 12 meseci puta plata 22000, izadje malo manje od 40 miliona + jos toliko za materijal i eto ustedel 10 miliona !!!!!

GSP

pre 8 godina

Svi autobusi, trolejbusi i tramvaji sveta svakodnevno prolaze u tunelima pranja i dezinfekcije. Grejanje se ne isključuje, ako je temperatura regulisana termostatom i besplatnom klimatizacijom.

Jovan

pre 8 godina

Ista firma je radila ciscenje zgrada pod patronatom Gradskog Stambenog.
Stanari su "zadovoljni" njihovom uslugom trazili nove firme koje ce im odrzavati zgradu.....

Stole

pre 8 godina

Zar ne postoji jednostavniji nacin od konstantnog ubacivanja "trecih lica" u pojedine firme?
Ako svako jutro iz garaze izadje vise od 1000 vozila da li zaista verujete da ce pomenuta firma uposliti svakoga dana 1000 ljudi!!?
Ali moze i ovako...SVAKOM VOZACU povecajte platu za 15 000 ali pod obavezom da vozilo bude uredno i cisto.Ustedecete novac,necete angazovati privatnu firmu...ali nece biti ni provizije !

glas

pre 8 godina

Dakle danas je vest kad GSP odluči da čisti i održava svoja vozila? Kažem odluči, zato što je nekada svaki pogon imao sektor održavanja koji je radio u tri smene. Pretpostavljam da je to previše logično za današnje napredne direktore...

cile mile

pre 8 godina

kao da čitam mikijev zabavnik - potpuno nerealna objašnjenja. sledi realno: Miki i ekipa čistači dobili nalog malo da iskuliraju sa čišćenjem, dobili otkaz namerno kao pa otvorili firmu za čišćenje buseva i po referencama dobili posao da ih čiste kao ekster a firma. Ovo za grejanje: Ako se na grejanju uštedi 1l goriva na 100km po autobusu, neko negde proda manje goriva i zaradi manje para a samim tim ovaj koji mu je namestio da se od njega kupuje gubi i svoj procenat...ovako se skrati period izmedju žege i ciče zime kada ni grejanje ni hlađenje nisu potrebni. Dakle, kad ti vozač kaže da na 20 stepeni ima direktivu da drži grejanje u podne upaljeno sve je jasno kao dva i dva. Ovo ja iz glave a pitaj boga kad bi im neko provukao papire kroz šake...

barca

pre 8 godina

Pametno,pa ce ovi sto su se zezali s cicenjem,da kukaju kad ostanu bez posla,a zbog njih oni u privatnoj firmi imaju za hleb... izgleda da kod nas samo moze da radi,ono sto privatnik drzi,jer kod njega ako neces da radis,dobijas otkaz,nema ja zvat ovog onog,kuma,moj djede vozio bus prije 50 godina,baba kuvala kafu direktoru itd

građani

pre 8 godina

Dragi sugrađani, ne nadajte se "brzoj promeni" niti mirisnom prevozu. Rukavice za jednokratnu upotrebu na ruke pre ulaska, posle izlaska u kontejner i mir. Nece oni da se istežu i trljaju šipke, neee, NIKADA!

Grunf

pre 8 godina

Dakle nemoguće je izvesti da jedno Javno preduzeće ima svoje zaposlene koji će raditi najprostiji rad dakle očistiti vozila GSP-a.Dakle imamo neko drugo prdeuzeće (BUS-plus koje vrše naplatu karata,kontrolu karata i naravno vode računa o BUS Sitemu tu je kraj).Sada treba da se angažuje druga firma kojoj će GSP plaćati usluge čišćenja..Šta je sledeće. Angažovaćate mehaničare, limare, farbare,tapetare.Poslednji korak je da će se angažovati privatna firma koja će iznajmljivati vozače autobusa,tramvaja i trolejbusa jer su oni spretniji,bezbedniji,čistiji,nose uniformu itd.To onda nije JP GSP.Logično izmedju ostalog imamo ovakav prevoz kakav imamo.Drugi vrši naplatu,drugi čisti...Vozači,mehaničari nezadovoljni.Cena karte previsoka za uslugu koja se pruža.Korisnici usluga GSP-a očajni.Naplata karata smešna.Kako ste krenuli osnivaćete firme za čišćenje do prvih do srednjih vrata i od srednjih do zadnjih.Gde su ona klomatozovana vozila (tramvaji).Zimi da se slediš a leti da proključaš.Zimi čudesno zvuči hlade a leti greju.Zaista da li je moguće da GSP nije mogao da zaposli 150 radnika da čisti vozila i vrši kontrolu očišćenih vozila.Ako to nije sposoban ko je postavio direktora GSP-a.Ko je odgovoran za prljava vozila?

Mek

pre 8 godina

Jel ovo njuz?

Resice se prljavstvina tako sto se iskljuci grejanje na nedelju dana? Meni nije jasno kako neko sme ovako nesto da objavi i nije mi jasno kako 85 ili 150 ljudi moze da ocisti sve autobuse u gradu.

GSP nikada ne cisti svoja vozila i verovatno su najgori prevoznik u Evropi, njihov nivo higijene i odrzavanja vozila se najbolje vidi na ,,spancima" posle tri godine sedista se u tramvajima crne od prljavstvine.

Ono sto mene najvise tu sokira su sipke i kako jos niko nije zaradio neku bolestinu...

Bliska istorija

pre 8 godina

Neka me ispravi ko se bolje seća -,pre BUSPLUS sistema postojao je ugovor o održavanju sa nekom firmom Tekan ili slično, i sve je funkcionisalo. Onda BUSPLUS uvodi svoje kontrolore, pa GSB radi uštede prekvalifikuje svoje stare u čistače autobusa, jer je to posao koji navodno mogu sami da obavaljaju. Od tada autobusi postaju prljavi. Nakon nekog vremena uvodi se nova firma - pa šta je sad sa onim prekvalifikovanim kontrolorima?

Nina

pre 8 godina

Linija 52 kao u filmu "Ko to tamo peva".Singl autobusi koji zvece na sve strane a o higijeni i da ne govorimo. Problem je i uci u ove prepune autobuse...Prevoz nikada gori.

leptirica

pre 8 godina

Boze, boze kolilo gluposti isprica ovaj covek! prvo, grejanje u nekim autpbusima radi, bez obzora na vreme napolju, i uz opomenu putnika, jer je pokvareno(bar tako kazu vozaci)
a kasnije me fasciniralo i to sto su sami "cistili" autobuse! kome je isao novac predvidjen za to? sigurno ne onima koji su cistili.

Ненад

pre 8 godina

Култура Београђана се најбоље огледа на седиштима нових шпанских трамваја. И не, то не прљају дошљаци, одите у било који град у Србији и видећете да нигде нема такве прљавштине у возилима јавног превоза.

Srx

pre 8 godina

Odgovor za doticnog Peleta. Nisam ja druze hteo taj posao. Zivim preko,radim i zavrsavam doktorske studije. Zao mi je naroda, sto im se ovo radi ispred nosa. Onda se jave pojedinci poput tebe, ali se ja iskreno nadam da niste u vecini.

@grunf

pre 8 godina

U novom Sadu uveliko autobuse voze i vozaci preko usluznih firmi Ukoliko to u Beogradu vec ne postoji (ne verujem), sigurno ce uskoro postojati.
usluzne firme = propast drzave

perax

pre 8 godina

Evo ideje za vrhusku.

Povecati busplus na 200din i za te pare uz busplus voznju davati i sundjer natopljen deterdzentom i suvu maramicu.

Pa ko udje, lepo obrise pre sebe to sto pipa, i onda ne samo da nema troska za mopex i ljudstvo, vec imamo i finu zaradu, a buseve odrzava hiljade ljudi.

A moze da se napravi i da se sundjer ocitava umesto busplus karte. Usteda bato.

Predsednik Svrbije da budem.

Oskudacija

pre 8 godina

Sta je sa viskom zaposlenih? Ukidaju se radne obaveze i prosledjuju privatnoj firmi, a nerasporedjeni i dalje primaju plate. Nastavlja se kukanje da je cena prevoza mala, iako je najskuplja u svetu u odnosu na standard gradjana i kvalitet usluga.

vozac

pre 8 godina

Grejanje u vozilima vozac ne moze da iskljuci,a majstori ne smeju jos da iskljuce da se motori ne bi pregrevali u aprilu mesecu.A zasto niko ne pita kolko kosta pranje jednog vozia(mislim oko 12€) a firma ima trosak samo krpe i metle.Vodu placa gsp,ako placa i imaju svoje cetke za pranje spolja.

Beograd na vodi i buđavom lebu

pre 8 godina

Boze, boze kolilo gluposti isprica ovaj covek! prvo, grejanje u nekim autpbusima radi, bez obzora na vreme napolju, i uz opomenu putnika, jer je pokvareno(bar tako kazu vozaci)
a kasnije me fasciniralo i to sto su sami "cistili" autobuse! kome je isao novac predvidjen za to? sigurno ne onima koji su cistili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (leptirica, 4. april 2016 10:20)
-------------
Danas prvi put primetih da radi grejanje (linija 78).
U nekom trenutku prilazi stariji kolega vozaču i pita što ne isključi grejanje, a ovaj valjda kaže da ne radi prekidač šta li, a ovaj stariji mu kaže da pozadi kod motora postoji neka poluga ili šta koja isključuje, vozač samo odmahnu rukom.
Trebalo bi zaposliti nekolicinu preko tog Mopexa ili kako se zove, da poisključuju grejanje pre leta!

Opet nedavno sam čuo da se vozači privatnog prevoznika žale da po završetku smene (uveče, iza 23h) i kad dovezu vozilo u depo treba i da ga operu, 1 je baš zbog toga dao otkaz.

Tokyo

pre 8 godina

Ruke mogu da operem od prljavštine u gradskom prevozu, ali ono što mi može upropastiti dan je stres i teror koji putnici beogradskog GSP-a, uključujući i mene, trpe od prosjaka i "muzičara" tokom vožnje.
Koliko sam informisan, uznemiravanje putnika je zabranjeno, kao i prosjačenje (po novom Zakonu).
Niko da se pozabavi ovim, naizgled banalnim, pitanjem, pa ni Komunalana policija u čiju nadležnost ovaj problem spada...
A verujem da nisam jedini kojem ovo smeta.

barca

pre 8 godina

Pametno,pa ce ovi sto su se zezali s cicenjem,da kukaju kad ostanu bez posla,a zbog njih oni u privatnoj firmi imaju za hleb... izgleda da kod nas samo moze da radi,ono sto privatnik drzi,jer kod njega ako neces da radis,dobijas otkaz,nema ja zvat ovog onog,kuma,moj djede vozio bus prije 50 godina,baba kuvala kafu direktoru itd

Dr

pre 8 godina

A mozda smo i sami dosta krivi? Necu da pravdan ove neradnike iz gsp-a, prevoz je blago receno uzasan, prljav i smrdljiv ali i gradjani koji ga koriste su mahom takvi. Koliko puta vidim kore od mandarine, suncokret, kese od cipsa, zalepljene zvake... Ljudi prasice unose u gsp - bukvalno. Smrde kao tvorovi. To je do nacije. Nekulturni smo, prljavi i aljkavi. U Istambulu zivi preko 15000 miliona stanovnika, prevoz im blista, mirise. Da ne nabrajam manje i uredjenije gradove. Stanje svesti je takvo kakvo je. A to se moze resiti lako. Izvezes cist autobus iz garaze, mesec dana ubacis komunalca u svaki bus, nek prati situaciju, ko uprlja na bilo koji nacin 100 evra kazna pa da vidimo hoces li opet baciti koru od banane u autobusu. I kad kaznis njih 1000, stanje svesti se menja nikom nece pasti na pamet da to uradi.

Ivana

pre 8 godina

ne mogu oni da ociste koliko ljudi mogu da kontaminiraju.jednostavno,velika vecina putnika nema osnovne higijenske navike i kulturno ponasanje.

Čovek

pre 8 godina

Protiv smrada u autobusima trebali bi i da kupaju neke putnike... Ili da im se jednostavno ne dozvoli da uđu.
Jer zaista, zbog jednog beskućnika koji je u 90 % slučajeva alkoholičar i profućkao je svoju imovinu u kafani (znam o čemu govorim, radio sam više godina sa beskućnicima), moraju da trpe ljudi koji se već na poslu dosta muče, a koriste gradski prevoz da uštede za svoju porodicu.

nikola

pre 8 godina

zaposlite 150 ljudi puta 12 meseci puta plata 22000, izadje malo manje od 40 miliona + jos toliko za materijal i eto ustedel 10 miliona !!!!!

Stole

pre 8 godina

Zar ne postoji jednostavniji nacin od konstantnog ubacivanja "trecih lica" u pojedine firme?
Ako svako jutro iz garaze izadje vise od 1000 vozila da li zaista verujete da ce pomenuta firma uposliti svakoga dana 1000 ljudi!!?
Ali moze i ovako...SVAKOM VOZACU povecajte platu za 15 000 ali pod obavezom da vozilo bude uredno i cisto.Ustedecete novac,necete angazovati privatnu firmu...ali nece biti ni provizije !

GSP

pre 8 godina

Svi autobusi, trolejbusi i tramvaji sveta svakodnevno prolaze u tunelima pranja i dezinfekcije. Grejanje se ne isključuje, ako je temperatura regulisana termostatom i besplatnom klimatizacijom.

Happy Pride Toronto

pre 8 godina

Autibus je lakse oprati nego mehanicki odrzavati. Ako nisu u stanju da sami ociste nisu ni u stanju da ga odrzavaju ispravnog. Bilo bi lepo kada bi neko ispitao da li vlasnik privatne firme za ciscenje ima rodjacke veze sa direktorom koji mu dade posao.

Laufer13

pre 8 godina

Sto niste napisali za koliko minuta moraju radnici da "operu" autobus i koliko autobusa moraju da odrade na kraju smene i za koji vremenski period? Da li se za 4 minuta moze oprati autobus iznutra? Kojim sredstvima radnici ciste? Da li imaju toplu ili hladnu vodu, deterdzent ili trljaju na suvo? Da li radnici imaju radnu uniformu ili peru autobuse u svojoj garderobi? To ste trebali da istrazite kao novinari .. nije falsifikovanje LK u pitanju. ;)

Ненад

pre 8 godina

Култура Београђана се најбоље огледа на седиштима нових шпанских трамваја. И не, то не прљају дошљаци, одите у било који град у Србији и видећете да нигде нема такве прљавштине у возилима јавног превоза.

bbr

pre 8 godina

a zasto su na ulice pusteni autobusi koji su bili na GSP otpadu,koji se nisu vozili po 15 godina?pa zar nemamo nas,domaci Mercedes?jel' to isto spada u bolji zivot?da se vozimo kantama koje smrde na lamelu,koje na svakoj krivini prete da se prevrnu ili raspadnu.

decko koji obećava

pre 8 godina

Evo ga još jedan mudrac i damagog, kao više ljudi radi za manje pare. Najbolje svi da rade za dzabe kao što inače je slučaj, gde recimo radnici GP Planum, nisu još ni za oktobar mesec primili platu i nikome ne smeju da se žale, a i kome bi, jel svi razmišljaju kao ovaj mudrac.

Bot

pre 8 godina

Pre par godina ova gradska vlast je pljuvala taj Mopex, valjda onaj Oliver Dulić iz DS-a ili njegov brat su vlasnici. Održavali su sve živo, čak i skupštinu Srbije.
Što kažu stari, vrana vrani oči ne vadi !!

zluradi

pre 8 godina

A 85 radnika GSB koji su do sada "prali i cistili" vozila ce od sada raditi STA?
"Narednih dana ce biti iskljuceno grejanje u vozilima" Jel se to iskljucuje sa jednog mesta, prekidacem?

Liberalizam

pre 8 godina

Dakle ne mozete da kontrolisete ljude koji su placeni da ciste autobuse pa ste nasli solomonsko resenje da to uradi neko drugi. Opet za novce pretpostavljam... Genijalno

cojstvo i junastvo

pre 8 godina

Ja sam o ovome licnu pisao nekoliko puta GSP u kakvim se autobusima vozimo, a od njih sam dobijao odgovor kako je sve u najboljem redu! Sramota GSPa, a ljudi nikako da se pobune za svoja prava!

ProBot

pre 8 godina

Ne moram ni da čitam, već se zna čiji brate će da bude iza te firme!! Od te cifre 30% partiji, 30% pojedinicima i ostatak njemu! Tako nam i treba, za njega glasaj!!!!

Jovan

pre 8 godina

Ista firma je radila ciscenje zgrada pod patronatom Gradskog Stambenog.
Stanari su "zadovoljni" njihovom uslugom trazili nove firme koje ce im odrzavati zgradu.....

glas naroda, a nije slavuj iz Mrcajevaca

pre 8 godina

Sve po tenderu verujem.Cije je vlasnistvo ta firma?
(Srx, 03. april 2016 15:30)

Perina. Jel si ti mozda hteo taj posao?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pele, 3. april 2016 15:40)

Sta ti znaci taj komentar? Jel ne sme covek da pita nesto sto sto bi svaki ozbiljan novinar trebalo da pita? To smo u stvari i trebali da saznamo iz clanka. Neeee, najbolje da stalno cutimo i smrdimo u tisini. Sram te bilo. Da je vise vas tako drskih i bezobraznih koji pitaju prava pitanja, a manje nas finih koji cutimo, ne bi ni oni mogli tako sa svojim suracko-tazbinskim fantomskim firmama, gde se ne zna ko kako prelece i ko kome, st, kako, koliko, a sve od nasih para. Nisam doticni Srx, ali jeste mozda sam ja hteo taj posao, mozda je hteo moj komsija Mika i njegov ortak Pera, kada je bio tender? Da li je bio tender? U kom javnom glasilu? Ko je konkurisao? Pod kojim uslovima? Zasto je ova firma koja je dobila bila izabrana? I jos milion pitanja, svi imamo pravo da pitamo i sve odgovore treba da dobijemo, ako nesto nije bilo po zakonu neko treba da odgovara. A zasto? Zato sto sve to mi placamo. Kroz cenu karte, PDV i sijaset drugih dazbina. Jel sada jasnije zasto je covek pitao?!

nistanovo

pre 8 godina

Ocekivan rasplet situacije. Zadnjih meseci vozila namerno nisu ciscenja kako bi se stvorila potreba/opravdanje za ptebacivanje poslova privatniku za x puta vecu cenu od realne. Vidimo npr kako nega kola odrzava BG vozove.

neko iz mase

pre 8 godina

Koja je ovo glupost.Prvo je radila firma bmk pa onda tecom.Njih su odbacili jer su bili skupi pa su onda sami uzeli da ciste zbog smanjenja troskova.Sad ne lezi vraze sopstveni radnici su skuplji od privatnih.Opet je politika umesala prste i neko uzima proviziju.Cist posao za policiju.

@grunf

pre 8 godina

U novom Sadu uveliko autobuse voze i vozaci preko usluznih firmi Ukoliko to u Beogradu vec ne postoji (ne verujem), sigurno ce uskoro postojati.
usluzne firme = propast drzave

Asparagus

pre 8 godina

Apex, Mopex? Pre 4 godine raskinuli ugovor sa firmom za ciscenje? Radice vise ljudi za manje para? Bas ne treba da se brinemo, samo da zapusimo nos.

popeye

pre 8 godina

Могу да мислим на шта ће сад личити аутобуси, кад их чисти двапут више људи (само таксативно, вероватно ) за још мање новца...

građani

pre 8 godina

Dragi sugrađani, ne nadajte se "brzoj promeni" niti mirisnom prevozu. Rukavice za jednokratnu upotrebu na ruke pre ulaska, posle izlaska u kontejner i mir. Nece oni da se istežu i trljaju šipke, neee, NIKADA!

cile mile

pre 8 godina

kao da čitam mikijev zabavnik - potpuno nerealna objašnjenja. sledi realno: Miki i ekipa čistači dobili nalog malo da iskuliraju sa čišćenjem, dobili otkaz namerno kao pa otvorili firmu za čišćenje buseva i po referencama dobili posao da ih čiste kao ekster a firma. Ovo za grejanje: Ako se na grejanju uštedi 1l goriva na 100km po autobusu, neko negde proda manje goriva i zaradi manje para a samim tim ovaj koji mu je namestio da se od njega kupuje gubi i svoj procenat...ovako se skrati period izmedju žege i ciče zime kada ni grejanje ni hlađenje nisu potrebni. Dakle, kad ti vozač kaže da na 20 stepeni ima direktivu da drži grejanje u podne upaljeno sve je jasno kao dva i dva. Ovo ja iz glave a pitaj boga kad bi im neko provukao papire kroz šake...

vozac

pre 8 godina

Grejanje u vozilima vozac ne moze da iskljuci,a majstori ne smeju jos da iskljuce da se motori ne bi pregrevali u aprilu mesecu.A zasto niko ne pita kolko kosta pranje jednog vozia(mislim oko 12€) a firma ima trosak samo krpe i metle.Vodu placa gsp,ako placa i imaju svoje cetke za pranje spolja.

Bliska istorija

pre 8 godina

Neka me ispravi ko se bolje seća -,pre BUSPLUS sistema postojao je ugovor o održavanju sa nekom firmom Tekan ili slično, i sve je funkcionisalo. Onda BUSPLUS uvodi svoje kontrolore, pa GSB radi uštede prekvalifikuje svoje stare u čistače autobusa, jer je to posao koji navodno mogu sami da obavaljaju. Od tada autobusi postaju prljavi. Nakon nekog vremena uvodi se nova firma - pa šta je sad sa onim prekvalifikovanim kontrolorima?

Nina

pre 8 godina

Linija 52 kao u filmu "Ko to tamo peva".Singl autobusi koji zvece na sve strane a o higijeni i da ne govorimo. Problem je i uci u ove prepune autobuse...Prevoz nikada gori.

glas

pre 8 godina

Dakle danas je vest kad GSP odluči da čisti i održava svoja vozila? Kažem odluči, zato što je nekada svaki pogon imao sektor održavanja koji je radio u tri smene. Pretpostavljam da je to previše logično za današnje napredne direktore...

perax

pre 8 godina

Evo ideje za vrhusku.

Povecati busplus na 200din i za te pare uz busplus voznju davati i sundjer natopljen deterdzentom i suvu maramicu.

Pa ko udje, lepo obrise pre sebe to sto pipa, i onda ne samo da nema troska za mopex i ljudstvo, vec imamo i finu zaradu, a buseve odrzava hiljade ljudi.

A moze da se napravi i da se sundjer ocitava umesto busplus karte. Usteda bato.

Predsednik Svrbije da budem.

Mek

pre 8 godina

Jel ovo njuz?

Resice se prljavstvina tako sto se iskljuci grejanje na nedelju dana? Meni nije jasno kako neko sme ovako nesto da objavi i nije mi jasno kako 85 ili 150 ljudi moze da ocisti sve autobuse u gradu.

GSP nikada ne cisti svoja vozila i verovatno su najgori prevoznik u Evropi, njihov nivo higijene i odrzavanja vozila se najbolje vidi na ,,spancima" posle tri godine sedista se u tramvajima crne od prljavstvine.

Ono sto mene najvise tu sokira su sipke i kako jos niko nije zaradio neku bolestinu...

Srx

pre 8 godina

Odgovor za doticnog Peleta. Nisam ja druze hteo taj posao. Zivim preko,radim i zavrsavam doktorske studije. Zao mi je naroda, sto im se ovo radi ispred nosa. Onda se jave pojedinci poput tebe, ali se ja iskreno nadam da niste u vecini.

Grunf

pre 8 godina

Dakle nemoguće je izvesti da jedno Javno preduzeće ima svoje zaposlene koji će raditi najprostiji rad dakle očistiti vozila GSP-a.Dakle imamo neko drugo prdeuzeće (BUS-plus koje vrše naplatu karata,kontrolu karata i naravno vode računa o BUS Sitemu tu je kraj).Sada treba da se angažuje druga firma kojoj će GSP plaćati usluge čišćenja..Šta je sledeće. Angažovaćate mehaničare, limare, farbare,tapetare.Poslednji korak je da će se angažovati privatna firma koja će iznajmljivati vozače autobusa,tramvaja i trolejbusa jer su oni spretniji,bezbedniji,čistiji,nose uniformu itd.To onda nije JP GSP.Logično izmedju ostalog imamo ovakav prevoz kakav imamo.Drugi vrši naplatu,drugi čisti...Vozači,mehaničari nezadovoljni.Cena karte previsoka za uslugu koja se pruža.Korisnici usluga GSP-a očajni.Naplata karata smešna.Kako ste krenuli osnivaćete firme za čišćenje do prvih do srednjih vrata i od srednjih do zadnjih.Gde su ona klomatozovana vozila (tramvaji).Zimi da se slediš a leti da proključaš.Zimi čudesno zvuči hlade a leti greju.Zaista da li je moguće da GSP nije mogao da zaposli 150 radnika da čisti vozila i vrši kontrolu očišćenih vozila.Ako to nije sposoban ko je postavio direktora GSP-a.Ko je odgovoran za prljava vozila?

Oskudacija

pre 8 godina

Sta je sa viskom zaposlenih? Ukidaju se radne obaveze i prosledjuju privatnoj firmi, a nerasporedjeni i dalje primaju plate. Nastavlja se kukanje da je cena prevoza mala, iako je najskuplja u svetu u odnosu na standard gradjana i kvalitet usluga.

leptirica

pre 8 godina

Boze, boze kolilo gluposti isprica ovaj covek! prvo, grejanje u nekim autpbusima radi, bez obzora na vreme napolju, i uz opomenu putnika, jer je pokvareno(bar tako kazu vozaci)
a kasnije me fasciniralo i to sto su sami "cistili" autobuse! kome je isao novac predvidjen za to? sigurno ne onima koji su cistili.

Beograd na vodi i buđavom lebu

pre 8 godina

Boze, boze kolilo gluposti isprica ovaj covek! prvo, grejanje u nekim autpbusima radi, bez obzora na vreme napolju, i uz opomenu putnika, jer je pokvareno(bar tako kazu vozaci)
a kasnije me fasciniralo i to sto su sami "cistili" autobuse! kome je isao novac predvidjen za to? sigurno ne onima koji su cistili.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (leptirica, 4. april 2016 10:20)
-------------
Danas prvi put primetih da radi grejanje (linija 78).
U nekom trenutku prilazi stariji kolega vozaču i pita što ne isključi grejanje, a ovaj valjda kaže da ne radi prekidač šta li, a ovaj stariji mu kaže da pozadi kod motora postoji neka poluga ili šta koja isključuje, vozač samo odmahnu rukom.
Trebalo bi zaposliti nekolicinu preko tog Mopexa ili kako se zove, da poisključuju grejanje pre leta!

Opet nedavno sam čuo da se vozači privatnog prevoznika žale da po završetku smene (uveče, iza 23h) i kad dovezu vozilo u depo treba i da ga operu, 1 je baš zbog toga dao otkaz.