1. Profesionalni renovator i adapter raspalih stanova je trenutno najtrazenije zanimanje u Beogradu.Radi se na procentu ne na plati.Procenat je od 20-50% ugovorene cene sa vlasnikom stana.Ugovorene cene su od 3 do 30 hiljada eura za profesionalno renoviranje raspalih stanova.

  Dvoje troje dobrih majstora zavrse to za 7-10 dana.

  I vi meni pricate o nekoj plati za majstore u Srbiji?Dobar majstor u Srbiji je zakupljen unapred 6 meseci.I bira cenu za koju ce da radi.Jer klijent ne zeli drugoga amatera.Zeli profesionalca.Decko iz Beograda 35 godina poceo da radi kao renovator stanova u BG pre 12 godina vec kupio 2 stana od 60 kvadrata u centru grada i nov BMW x6.Sve od tog posla.Nije clan nijedne stranke.Ne bavi se kriminalom.Ne bavi se politikom.Radi od jutra do mraka ali na procenat od ugovorene cene.

  To je posao za mene.Ne rad za 200 eura drzavi.Toga nema ni u Africi.I Afrikanca da dovedete iz Centralne Africke Republike pa Vam nece raditi bilo kakve majstorske poslove za taj novac Srbin i Balkanac-pristaje.Kakav nam je mentalni sklop u glavi generalno kao u nacije-takve su nam i plate.Gore nego u Africi.
  (Nenad, 3. mart 2016 13:48)

  # Link komentara

 2. Država bi trebala uvesti, u saradnji sa malim i srednjim preduzećima, i obaveznu prekvalifikaciju dugotrajno nezaposlenih osoba za deficitarna zanimanja.
  (Predrag, 3. mart 2016 13:37)

  # Link komentara

 3. Ovo se zove "eksperiment in vivo". Sta sve nisu ljudima tvrdili da je najbolje za poslednjih 50 i kusur godina. Zanati, strukovne skole, fakulteti, usmereno, suvarice, Bolonja, kupljene diplome, sad opet zanati. Najtuznije je sto drzava nikada nije imala STRATEGIJU obrazovanja vec je ad-hok resenjima pokusavala da ostavi utisak da ima plan i strategiju. Vidimo sada kako to izgleda.
  (Mufljuz, 3. mart 2016 11:54)

  # Link komentara