Utorak, 29.12.2015.

19:10

Falkenštajner se povukao sa Stare planine

Falkenštajner grupa raskinula je ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina", potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Falkenštajner se povukao sa Stare planine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

perar 89

pre 8 godina

Falken iz Hrvatske odlazi i sa Novog Beograda.vlasnici nisu zadovoljni na koji nacin vode posao.na staroj planini nisu ulozili ni za jednu cackalicu.kakvi prevaranti.

Milutin

pre 8 godina

@ Dragana Jankovic, postovanje. Pa da vidimo i to cudo. Vece iskustvo imate svakako, da li ce usluga biti bolja videcemo, ali ono sto je prvo za bolji rad hotela je korekcija cena i uvodjenje dodatnih sadrzaja koji ne moraju biti ukljuceni u aranzman a svakako ne preskupi. Cenim Vas optimizam ali iskustva drugih hotela sa slicnom sudbinom ne obecavaju. Ja vam svakako zelim uspeh u radu i poslovanju. Srecno.

Milan

pre 8 godina

Vala i bio je skup.U rangu sa Kopaonikom a put je duzi i ocajan,jad i beda do Stare planine.Sem planine tj prirode, ema sta da ponudi.A cene,ponavljam,kao na nekom skandinavskom skijalistu s tim sto oni imaju plate preko 3000€

dreamer

pre 8 godina

Hotel je tokom ski sezone uvek pun. Najvise je Rusa i Bugara ali i Beogradjana. Cene su enormno visoke ali je sve uključeno u cenu osim ski pasa koji je jeftin. To je porodičan hotel za ljude sa decom koju ima ko da pazi po više sati, pa vam siterke i ne trebaju. Put jeste loš, slažem se i očekivala sam da će se brže uraditi ali mi idemo skoro svakog vikenda tokom zimske sezone i to već ne primećujemo. Za prave skijaše i ljubitelje prirode ovo je odlična destinacija. Za fensere sa skijama ispred kafića i prstom u nosu ipak ne..na svu sreću . pozz

todos

pre 8 godina

Treba da forsiraju biciklistički turizam, kakvo skijanje. Stara pkanina je idealna za biciklističke staze. Takođe paraglajding. Nije sve u zimskim sportovima. Napravite put do hotela. Napravite staze. Dovedite neko takmičenje pa ćete videti šta je turizam. Krenite redom: put, staze, propaganda, saradnja sa niškim aerodromom, marketing, saradnja sa biciklističkim kros klubovima iz celog sveta... Njima šaljite propagandni materijal...

Dragana Jankovic

pre 8 godina

Pozdrav sa Stare planine! Falkensteiner nije bio investitor ni u cemu sto ima veze sa ovom planinom. Menadzmentu srecan put! Planina, Hotel Stara Planina, nastavlja sa radom kao i do sada, samo sa jos vecim iskustvom i jos kvalitetnijom uslugom.

Marko

pre 8 godina

Ratko, gresis. Netaknuta priroda je itekako recept za uspeh.
Ja zelim videti prirodu, a ne grad na planini. Jedan dobar hotel je dovoljan odakle se istrazuje divljina.

m.l.

pre 8 godina

Bas me rastuzila ova vest. Bila sam dva puta tamo, divno mesto i super hotel. Nadam se da ce ga preuzeti neki veliki lanac hotela. Sto se tice cena, van ski sezone nisu strasne toliko. Vredi otici

Predrag

pre 8 godina

Pa lepo je objašnjeno u ovom saopštenju. raskinuli su ugovor jer je njihov direktor smenjen i doveden neki partijski kadar. Nemogu da upravljaju hotelom i naravno da se povlače. Ne žele da njihov brend bruka neki partijski sega-mega menadžer.

Nikola NS

pre 8 godina

U Srbiji ima lepih mesta ali samo za jednodnevni odlazak tipa Prvi maj i sl. Pomirite se više sa tim da mi nismo ni u prvih 150 zemalja u turizmu jednostavno nemamo šta da ponudimo ni domaćim turistima a kamoli strancima sem Beograda na par sati dnevno obidje se po Bg tih par znamenitosti uradi koja slika i to je to. Ma kakav turizam u Srbiji to je smešno nemamo mi ništa, to je rezultat stalnog busanja u grudi i ratovanja.
Nije da pridikujem, to je prosto činjenica pa rušeni smo bar sto puta. Sve ono što mi imamo a realno je dobro otišlo je sa Kosovom kada je priroda u pitanju. Ovo u ostatku Srbije nije za pomenuti , to je sve za lokal turizam i dečije izlete.
Isto mislim i za svoj Novi Sad, svaka čast ja ga volim ali ipak realno Novi Sad nema šta da ponudi sem tvrđave i ništa više. Ako je tako sa Novim Sadom onda znate šta može da ponudi jedno Valjevo ili Kuršumlija - ništa i tačka. Ajmo dalje sa baštom Balkana, uzgajanje futoškog kupusa , maline jabuke i to je to turizam prepustimo onima koji imaju more, visoke planine , lepe gradove itd, Srbija to ništa nema.

kasika

pre 8 godina

do 1.1.2016. je jos uvek Falkensteiner, naredne godine je JP Stara Planina. Pitanje je samo da li ce odrzati nivo usluge, prosto ne verujem da ce ostati na starom nivou.

СВ

pre 8 godina

Контрадикторност и непотпуност у вестима део су вашег имиџа. Јeдино тако могу да схватим ову и многе друге вести,осим наслова који је јасан даље следи непотпунсот информација.Сматрам да је ваша редакција такве снаге да је нужно да се убудуће бавите искључиво забавом.

tony

pre 8 godina

...bravo, svaka čast za napredne...i ovo su uspeli da upropaste...ali sada će veliki vodja da organizuje konferenciju i da objasni kako su DS, tajkuni i Pajtić krivi što je Falkensteiner otišao...

audi 5cyl

pre 8 godina

Na Staroj planini nikada nije ni trebao biti takav hotel. Prirodne vrednosti su toliko velike da je svaki razvoj ovog tipa nepoželja i po prirodu poguban, a naročito na Jab. ravništu. Što se ekonomske održivosti tiče, lokacija nije dovoljno ekskluzivna za elitni turizam, a greenfield investicija elitno košta. Glup projekat, započet i završen mimo zakona i još gluplja izvedba na terenu.

Previše znam o prirodi Stare planine da bih ovakav razvojni plan turizma podržao. Lagao bih ako bi rekao da ne priželjkujem da cela priča oko ski turizma propadne.

A sad odoh da nazdravim. Ajd zdravo!

Boro

pre 8 godina

Ovi što pišu o Staroj planini kao velikom potencijalu za alpsko skijanje su u velikoj zabludi. Ona je bez sumnje lepa i može se razvijati nordisko skijanje ali vrhunskih terena uopšte nema, i to je promašaj Dinkića koji se ne razume u skijaške norme vrhunskog skijanja. U Srbiji posle Kopaonika najbolja je Besna Kobila. Istu političku grešku su uradili u CG kada su forsirali Durmitor koji uopšte nije pogodan za alpsko skijanje jer je kamenit sa grebenima i liticama , kao i Komovi koji su takođe nepogodni za ski staze , dok su zapostavljeni izvanredni severni tereni od Crne Glave na Bjelasici, zatim Zeletin , Starac kod Čakora i sl.

Milan M

pre 8 godina

Kuća se pravi od temelja. Prvo je trebalo izgraditi dobar(najkraći) put od Bele Palanke preko sela Babin Kal,Mirnovačka Kula do Kalne.A zatim prvo razvijati seoski turizam i hotele B kategorije sa razvijanjem staza i ski-liftova.Kao šlag na tortu dolaze hoteli sa 4 i više zvezdica.Kod nas je urađeno sve naopako.Nije ni čudo da nema gostiju.

Milutin

pre 8 godina

Sta ce biti sa aranzmanima? Pa lepo pise da se oni ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom "Stara planina". Spustite cenu 25 do 30% i drzite ga punim stalno, eto resenja.

hm

pre 8 godina

Doveo SNS svoj Megatrend menadžment , a ozbiljni ljudi neće da se igraju renomeom firme. Ali biće i ovo neka zavera stranih ambasada ili zapadnih centara moći koji hoće da ukoče naše reforme...
(y, 29. decembar 2015 19:49)
Mani sad SNS, sta je ovo trebalo Dinkicu? Bolnice se raspadaju u sred Beograda a on dize hotel od 30 miliona u nedodjiji koji ce cenim sada da trune, ni prvi ni poslednji.

debla

pre 8 godina

bio sam u hotelu prve sezone, pre kupovine od strane falkenstainera. imam izuzetna iskustva u vezi sa opremljenoscu hotela, soba, usluga. problem je sto se do hotela teško stiže, daleko je od svega, a i put je u losem stanju, nije pogodno za vikend turizam, sadržaja oko hotela apsolutno nema jer ne postoji ništa drugo osim hotela, skijanje je ok ali za 1-2 dana pošto ima 3 i po staze. cela investicija bi imala smisla da je do hotelskog komleksa probijen dobar put, ovako nikome nije blizu, čak ni Nišlijama, deluje kao da je i ovde reč o bezobzirnom pranju para.

Boris

pre 8 godina

Pošto se radi o našim parama, državni projekat(pare uzete od naroda, sutra će moje dete da duguje te pare nekom tamo arapu ili nemcu), molim novinare za kopiju ugovora sa Falkenštajnerom? 30 miliona koštalo? Možda 3, ostalo je otišlo u džepove.

ratko

pre 8 godina

Los put, dronjava sela uz put, siromastvo i beda svuda okolo... Nema nikakvog zanimljivog sadrzaja, osim prelepe i jos ocuvane prirode. Ipak to nije dovoljno za uspeh.

Miki, Novi Sad

pre 8 godina

Kažu ovi iz Falkenstainer-a da država i JP hitno skinu oznake, ali zašto ih onda oni ne skidaju http://www.falkensteiner.com/sr/hotel/stara-planina
Što bi rekli "lud-zbunjen"

djivan

pre 8 godina

Otisli su jer nije izgradjena infrastruktura, niti je u poslednje 3,4 izgradjena nova zicara.
Planina i ski centar na njoj imaju potencijala.
Hotel je bio preskup u odnosu na ono sta skijas moze da iskoristi van hotela.(mali broj ski staza=

Heeeh

pre 8 godina

Hotel je super, bio sam letos na tri dana, mada je usluga očaj. Bukvalno lunjaš po hotelu da bi našao nekog da ti da lopticu za stoni tenis. Ali sam naravno bio zadovoljan, nisam snob da mi smeta štogod takvo. Samo što je put užasa, ali užasan u pravom smislu te reči.

NM

pre 8 godina

Zaista šteta. Bio sam sa decom tamo pre dve godine i veoma lepo smo se proveli. Mislim da je taj hotel jedan od najlepših i najboljih u Srbiji. Nadam se da će se ipak predomisliti ...

Ski Manijak

pre 8 godina

Stara p. ima fenomenalan potencijal, bio sam gost vise puta u hotelu, sve je bilo sjajno, staze, smestaj, usluga, put nije adekvatan, slazem se sa komentarima, ali je i pored toga hotel uvek bio pun, ukljucujuci i strane turiste, problem je, lepo je napisano u dopisu, sukob oko menadzmenta.

Molim vas da ne iznosite neosnovane tvrdnje da je hotel bio prazan i da je u pitanju promasena investicija, za porodice, posebno za malu decu, je to bila (nadam se da ce i ostati) najbolja skijaska destinacija u Srbiji ( all inclusive koncept, staza bukvalno pored hotela, sjajna ski skola, ceo trosak rente opreme, ski pass-a i obuke za decu ukljucen u cenu, super spa centar...).

Nadam se da ce hotel preuzeti neko sposoban ko se profesionalno bavi hotelijerstvom, a ne priuceni kadrovi ili neko od tajkuna, zaista je greh dopustiti da ovakav prirodni potencijal u takvoj unikatnoj divljoj lepoti propadne...

Da je sreće

pre 8 godina

Pa da momentalno zatvore i ovaj kod Energoprojekta. 180e je noćenje sa doručkom, eeeej, 180, a oni NE plaćaju radnike, provereno!!! Rade im studenti, navodno na praksi i, nećete verovati - volonteri!!! Znate onu priču - "nije bitna diploma, ko ima iskustvo", ili kako već. E pa oni to jako lepo iskorišćavaju, primaju ljude na volontiranje, a i tu krše Zakon o volontiranju, bukvalno sve odredbe, sa pričom da im nude praksu, to će vredeti, mogućnost stalnog angažovanja i druge laži. Razume se da nikad, slovima nikad niko nije dobio posao, niti bilo kakav sertifikat, ti ljudi su fantomski tamo, nema ih u papirima, nijedan dinar poreza i doprinosa, a rade u svim sektorima - recepcija, housekeeping, banket, rezervacije, svuda. Za banket, bolesno skup inače, tvrdim da imaju jednog zaposlenog. Jednog!!! Sve ostalo praksa i volonteri, dakle ni dinar nikom!!! Ako nekom nedostaje par stotina, hiljada dinara da od penzije plati račune ili kupi hleb, pitajte gospodu iz hotela.

zagor

pre 8 godina

planina je najlepsa u srb, hotel fenomenalan, ali ciljna grupa ljudi koji ne postoje. ko ce da ide na staru planinu za preko 50 evra dnevno? samo stotinak kilometara dalje je bansko gde su vrhunska skijalista i infrastruktura (hoteli sa bazenima, restorani...), a smestaj kosta 15 evra dnevno. jedini razlog da neko od ta dva izabere falkenstajner moze da bude hir (bas ti zapelo da ides tu) ili snobizam (da pokazem da imam)

Danilo

pre 8 godina

Strasno.Jos jedan dokaz da drzava ne treba da gradi hotele niti da ucestvuje u proizvodnji.Izgradili smo hotel od 40 miliona evra usred nicega na Staroj Planini i predali ga lancu hotela koji se tu zadrzao 2 godine a trebao je 20.Stara planina ima veliki potencijal a drzava ne treba da radi ovakve gluposti.Njen zadatak je da promovise lokaciju,izgradi infrastrukturu i obezbedi ocuvanje prirode zbog koje ljudi i dolaze.Kad bi te 3 stvari uradili niklo bi 10 hotela koje ne bi placali gradjani Srbije kao ovaj nego privatni investitor kako je i normalno.Plus ovo je radio Dinkic a ja imam tezu da sta god da je taj covek pokrenuo ne moze dugorocno da opstane i mora propasti.

veterinarBG

pre 8 godina

Pise da nisu mogli da saradjuju sa JP "Stara planina", tj. sa drzavom, a drzava to je A.V.Sad ce sa nadju neki jako iskusan kadar, poput onog u Divljani,da uspesno rukovodi sa "preduzece".Btw, jos nema normalnog puta do Stare planine...

xyz

pre 8 godina

Ne moze o nikakvom turizmu da se prica kada nepostoji adekvatan put do odredjene destinacije. Upravo je to obde slucaj. Videli ljudi da nema od toga nista i povukli se.

Marko

pre 8 godina

Ovako prolaze sve Vladine investicije gde se izgradi hotel i izgradi infrastruktura, da se na upravljanje i daju se subvencije. Dok traju subvencije,i stranac he tu. Kada se potrose, ode i stranac.

Mirko šumadinac

pre 8 godina

A koliko je uložila Falkenštajner grupa? U stvari to je Dinkićeva priča, a hotel je zaista bio odličan, ali doći do njega je bila nemoguća misija. Krajnje očajan put i infrastruktura.

y

pre 8 godina

Doveo SNS svoj Megatrend menadžment , a ozbiljni ljudi neće da se igraju renomeom firme. Ali biće i ovo neka zavera stranih ambasada ili zapadnih centara moći koji hoće da ukoče naše reforme...

Jedan iz mase

pre 8 godina

Videli koji javasluk vlada u drzavi i verovatno da nisu hteli ispod zita da rade sto je obicaj u Srbiji pa pobegli glavom bez obzira....

Prvo ono sa pistoljima, sada ovo sa hotelom....

Mirko šumadinac

pre 8 godina

A koliko je uložila Falkenštajner grupa? U stvari to je Dinkićeva priča, a hotel je zaista bio odličan, ali doći do njega je bila nemoguća misija. Krajnje očajan put i infrastruktura.

debla

pre 8 godina

bio sam u hotelu prve sezone, pre kupovine od strane falkenstainera. imam izuzetna iskustva u vezi sa opremljenoscu hotela, soba, usluga. problem je sto se do hotela teško stiže, daleko je od svega, a i put je u losem stanju, nije pogodno za vikend turizam, sadržaja oko hotela apsolutno nema jer ne postoji ništa drugo osim hotela, skijanje je ok ali za 1-2 dana pošto ima 3 i po staze. cela investicija bi imala smisla da je do hotelskog komleksa probijen dobar put, ovako nikome nije blizu, čak ni Nišlijama, deluje kao da je i ovde reč o bezobzirnom pranju para.

veterinarBG

pre 8 godina

Pise da nisu mogli da saradjuju sa JP "Stara planina", tj. sa drzavom, a drzava to je A.V.Sad ce sa nadju neki jako iskusan kadar, poput onog u Divljani,da uspesno rukovodi sa "preduzece".Btw, jos nema normalnog puta do Stare planine...

Danilo

pre 8 godina

Strasno.Jos jedan dokaz da drzava ne treba da gradi hotele niti da ucestvuje u proizvodnji.Izgradili smo hotel od 40 miliona evra usred nicega na Staroj Planini i predali ga lancu hotela koji se tu zadrzao 2 godine a trebao je 20.Stara planina ima veliki potencijal a drzava ne treba da radi ovakve gluposti.Njen zadatak je da promovise lokaciju,izgradi infrastrukturu i obezbedi ocuvanje prirode zbog koje ljudi i dolaze.Kad bi te 3 stvari uradili niklo bi 10 hotela koje ne bi placali gradjani Srbije kao ovaj nego privatni investitor kako je i normalno.Plus ovo je radio Dinkic a ja imam tezu da sta god da je taj covek pokrenuo ne moze dugorocno da opstane i mora propasti.

Da je sreće

pre 8 godina

Pa da momentalno zatvore i ovaj kod Energoprojekta. 180e je noćenje sa doručkom, eeeej, 180, a oni NE plaćaju radnike, provereno!!! Rade im studenti, navodno na praksi i, nećete verovati - volonteri!!! Znate onu priču - "nije bitna diploma, ko ima iskustvo", ili kako već. E pa oni to jako lepo iskorišćavaju, primaju ljude na volontiranje, a i tu krše Zakon o volontiranju, bukvalno sve odredbe, sa pričom da im nude praksu, to će vredeti, mogućnost stalnog angažovanja i druge laži. Razume se da nikad, slovima nikad niko nije dobio posao, niti bilo kakav sertifikat, ti ljudi su fantomski tamo, nema ih u papirima, nijedan dinar poreza i doprinosa, a rade u svim sektorima - recepcija, housekeeping, banket, rezervacije, svuda. Za banket, bolesno skup inače, tvrdim da imaju jednog zaposlenog. Jednog!!! Sve ostalo praksa i volonteri, dakle ni dinar nikom!!! Ako nekom nedostaje par stotina, hiljada dinara da od penzije plati račune ili kupi hleb, pitajte gospodu iz hotela.

Milan M

pre 8 godina

Kuća se pravi od temelja. Prvo je trebalo izgraditi dobar(najkraći) put od Bele Palanke preko sela Babin Kal,Mirnovačka Kula do Kalne.A zatim prvo razvijati seoski turizam i hotele B kategorije sa razvijanjem staza i ski-liftova.Kao šlag na tortu dolaze hoteli sa 4 i više zvezdica.Kod nas je urađeno sve naopako.Nije ni čudo da nema gostiju.

Predrag

pre 8 godina

Pa lepo je objašnjeno u ovom saopštenju. raskinuli su ugovor jer je njihov direktor smenjen i doveden neki partijski kadar. Nemogu da upravljaju hotelom i naravno da se povlače. Ne žele da njihov brend bruka neki partijski sega-mega menadžer.

zagor

pre 8 godina

planina je najlepsa u srb, hotel fenomenalan, ali ciljna grupa ljudi koji ne postoje. ko ce da ide na staru planinu za preko 50 evra dnevno? samo stotinak kilometara dalje je bansko gde su vrhunska skijalista i infrastruktura (hoteli sa bazenima, restorani...), a smestaj kosta 15 evra dnevno. jedini razlog da neko od ta dva izabere falkenstajner moze da bude hir (bas ti zapelo da ides tu) ili snobizam (da pokazem da imam)

tony

pre 8 godina

...bravo, svaka čast za napredne...i ovo su uspeli da upropaste...ali sada će veliki vodja da organizuje konferenciju i da objasni kako su DS, tajkuni i Pajtić krivi što je Falkensteiner otišao...

y

pre 8 godina

Doveo SNS svoj Megatrend menadžment , a ozbiljni ljudi neće da se igraju renomeom firme. Ali biće i ovo neka zavera stranih ambasada ili zapadnih centara moći koji hoće da ukoče naše reforme...

xyz

pre 8 godina

Ne moze o nikakvom turizmu da se prica kada nepostoji adekvatan put do odredjene destinacije. Upravo je to obde slucaj. Videli ljudi da nema od toga nista i povukli se.

ratko

pre 8 godina

Los put, dronjava sela uz put, siromastvo i beda svuda okolo... Nema nikakvog zanimljivog sadrzaja, osim prelepe i jos ocuvane prirode. Ipak to nije dovoljno za uspeh.

Boris

pre 8 godina

Pošto se radi o našim parama, državni projekat(pare uzete od naroda, sutra će moje dete da duguje te pare nekom tamo arapu ili nemcu), molim novinare za kopiju ugovora sa Falkenštajnerom? 30 miliona koštalo? Možda 3, ostalo je otišlo u džepove.

Ski Manijak

pre 8 godina

Stara p. ima fenomenalan potencijal, bio sam gost vise puta u hotelu, sve je bilo sjajno, staze, smestaj, usluga, put nije adekvatan, slazem se sa komentarima, ali je i pored toga hotel uvek bio pun, ukljucujuci i strane turiste, problem je, lepo je napisano u dopisu, sukob oko menadzmenta.

Molim vas da ne iznosite neosnovane tvrdnje da je hotel bio prazan i da je u pitanju promasena investicija, za porodice, posebno za malu decu, je to bila (nadam se da ce i ostati) najbolja skijaska destinacija u Srbiji ( all inclusive koncept, staza bukvalno pored hotela, sjajna ski skola, ceo trosak rente opreme, ski pass-a i obuke za decu ukljucen u cenu, super spa centar...).

Nadam se da ce hotel preuzeti neko sposoban ko se profesionalno bavi hotelijerstvom, a ne priuceni kadrovi ili neko od tajkuna, zaista je greh dopustiti da ovakav prirodni potencijal u takvoj unikatnoj divljoj lepoti propadne...

Nikola NS

pre 8 godina

U Srbiji ima lepih mesta ali samo za jednodnevni odlazak tipa Prvi maj i sl. Pomirite se više sa tim da mi nismo ni u prvih 150 zemalja u turizmu jednostavno nemamo šta da ponudimo ni domaćim turistima a kamoli strancima sem Beograda na par sati dnevno obidje se po Bg tih par znamenitosti uradi koja slika i to je to. Ma kakav turizam u Srbiji to je smešno nemamo mi ništa, to je rezultat stalnog busanja u grudi i ratovanja.
Nije da pridikujem, to je prosto činjenica pa rušeni smo bar sto puta. Sve ono što mi imamo a realno je dobro otišlo je sa Kosovom kada je priroda u pitanju. Ovo u ostatku Srbije nije za pomenuti , to je sve za lokal turizam i dečije izlete.
Isto mislim i za svoj Novi Sad, svaka čast ja ga volim ali ipak realno Novi Sad nema šta da ponudi sem tvrđave i ništa više. Ako je tako sa Novim Sadom onda znate šta može da ponudi jedno Valjevo ili Kuršumlija - ništa i tačka. Ajmo dalje sa baštom Balkana, uzgajanje futoškog kupusa , maline jabuke i to je to turizam prepustimo onima koji imaju more, visoke planine , lepe gradove itd, Srbija to ništa nema.

СВ

pre 8 godina

Контрадикторност и непотпуност у вестима део су вашег имиџа. Јeдино тако могу да схватим ову и многе друге вести,осим наслова који је јасан даље следи непотпунсот информација.Сматрам да је ваша редакција такве снаге да је нужно да се убудуће бавите искључиво забавом.

Marko

pre 8 godina

Ovako prolaze sve Vladine investicije gde se izgradi hotel i izgradi infrastruktura, da se na upravljanje i daju se subvencije. Dok traju subvencije,i stranac he tu. Kada se potrose, ode i stranac.

Boro

pre 8 godina

Ovi što pišu o Staroj planini kao velikom potencijalu za alpsko skijanje su u velikoj zabludi. Ona je bez sumnje lepa i može se razvijati nordisko skijanje ali vrhunskih terena uopšte nema, i to je promašaj Dinkića koji se ne razume u skijaške norme vrhunskog skijanja. U Srbiji posle Kopaonika najbolja je Besna Kobila. Istu političku grešku su uradili u CG kada su forsirali Durmitor koji uopšte nije pogodan za alpsko skijanje jer je kamenit sa grebenima i liticama , kao i Komovi koji su takođe nepogodni za ski staze , dok su zapostavljeni izvanredni severni tereni od Crne Glave na Bjelasici, zatim Zeletin , Starac kod Čakora i sl.

audi 5cyl

pre 8 godina

Na Staroj planini nikada nije ni trebao biti takav hotel. Prirodne vrednosti su toliko velike da je svaki razvoj ovog tipa nepoželja i po prirodu poguban, a naročito na Jab. ravništu. Što se ekonomske održivosti tiče, lokacija nije dovoljno ekskluzivna za elitni turizam, a greenfield investicija elitno košta. Glup projekat, započet i završen mimo zakona i još gluplja izvedba na terenu.

Previše znam o prirodi Stare planine da bih ovakav razvojni plan turizma podržao. Lagao bih ako bi rekao da ne priželjkujem da cela priča oko ski turizma propadne.

A sad odoh da nazdravim. Ajd zdravo!

Marko

pre 8 godina

Ratko, gresis. Netaknuta priroda je itekako recept za uspeh.
Ja zelim videti prirodu, a ne grad na planini. Jedan dobar hotel je dovoljan odakle se istrazuje divljina.

Heeeh

pre 8 godina

Hotel je super, bio sam letos na tri dana, mada je usluga očaj. Bukvalno lunjaš po hotelu da bi našao nekog da ti da lopticu za stoni tenis. Ali sam naravno bio zadovoljan, nisam snob da mi smeta štogod takvo. Samo što je put užasa, ali užasan u pravom smislu te reči.

Dragana Jankovic

pre 8 godina

Pozdrav sa Stare planine! Falkensteiner nije bio investitor ni u cemu sto ima veze sa ovom planinom. Menadzmentu srecan put! Planina, Hotel Stara Planina, nastavlja sa radom kao i do sada, samo sa jos vecim iskustvom i jos kvalitetnijom uslugom.

NM

pre 8 godina

Zaista šteta. Bio sam sa decom tamo pre dve godine i veoma lepo smo se proveli. Mislim da je taj hotel jedan od najlepših i najboljih u Srbiji. Nadam se da će se ipak predomisliti ...

kasika

pre 8 godina

do 1.1.2016. je jos uvek Falkensteiner, naredne godine je JP Stara Planina. Pitanje je samo da li ce odrzati nivo usluge, prosto ne verujem da ce ostati na starom nivou.

Milutin

pre 8 godina

Sta ce biti sa aranzmanima? Pa lepo pise da se oni ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom "Stara planina". Spustite cenu 25 do 30% i drzite ga punim stalno, eto resenja.

hm

pre 8 godina

Doveo SNS svoj Megatrend menadžment , a ozbiljni ljudi neće da se igraju renomeom firme. Ali biće i ovo neka zavera stranih ambasada ili zapadnih centara moći koji hoće da ukoče naše reforme...
(y, 29. decembar 2015 19:49)
Mani sad SNS, sta je ovo trebalo Dinkicu? Bolnice se raspadaju u sred Beograda a on dize hotel od 30 miliona u nedodjiji koji ce cenim sada da trune, ni prvi ni poslednji.

djivan

pre 8 godina

Otisli su jer nije izgradjena infrastruktura, niti je u poslednje 3,4 izgradjena nova zicara.
Planina i ski centar na njoj imaju potencijala.
Hotel je bio preskup u odnosu na ono sta skijas moze da iskoristi van hotela.(mali broj ski staza=

Jedan iz mase

pre 8 godina

Videli koji javasluk vlada u drzavi i verovatno da nisu hteli ispod zita da rade sto je obicaj u Srbiji pa pobegli glavom bez obzira....

Prvo ono sa pistoljima, sada ovo sa hotelom....

m.l.

pre 8 godina

Bas me rastuzila ova vest. Bila sam dva puta tamo, divno mesto i super hotel. Nadam se da ce ga preuzeti neki veliki lanac hotela. Sto se tice cena, van ski sezone nisu strasne toliko. Vredi otici

Miki, Novi Sad

pre 8 godina

Kažu ovi iz Falkenstainer-a da država i JP hitno skinu oznake, ali zašto ih onda oni ne skidaju http://www.falkensteiner.com/sr/hotel/stara-planina
Što bi rekli "lud-zbunjen"

todos

pre 8 godina

Treba da forsiraju biciklistički turizam, kakvo skijanje. Stara pkanina je idealna za biciklističke staze. Takođe paraglajding. Nije sve u zimskim sportovima. Napravite put do hotela. Napravite staze. Dovedite neko takmičenje pa ćete videti šta je turizam. Krenite redom: put, staze, propaganda, saradnja sa niškim aerodromom, marketing, saradnja sa biciklističkim kros klubovima iz celog sveta... Njima šaljite propagandni materijal...

dreamer

pre 8 godina

Hotel je tokom ski sezone uvek pun. Najvise je Rusa i Bugara ali i Beogradjana. Cene su enormno visoke ali je sve uključeno u cenu osim ski pasa koji je jeftin. To je porodičan hotel za ljude sa decom koju ima ko da pazi po više sati, pa vam siterke i ne trebaju. Put jeste loš, slažem se i očekivala sam da će se brže uraditi ali mi idemo skoro svakog vikenda tokom zimske sezone i to već ne primećujemo. Za prave skijaše i ljubitelje prirode ovo je odlična destinacija. Za fensere sa skijama ispred kafića i prstom u nosu ipak ne..na svu sreću . pozz

Milan

pre 8 godina

Vala i bio je skup.U rangu sa Kopaonikom a put je duzi i ocajan,jad i beda do Stare planine.Sem planine tj prirode, ema sta da ponudi.A cene,ponavljam,kao na nekom skandinavskom skijalistu s tim sto oni imaju plate preko 3000€

Milutin

pre 8 godina

@ Dragana Jankovic, postovanje. Pa da vidimo i to cudo. Vece iskustvo imate svakako, da li ce usluga biti bolja videcemo, ali ono sto je prvo za bolji rad hotela je korekcija cena i uvodjenje dodatnih sadrzaja koji ne moraju biti ukljuceni u aranzman a svakako ne preskupi. Cenim Vas optimizam ali iskustva drugih hotela sa slicnom sudbinom ne obecavaju. Ja vam svakako zelim uspeh u radu i poslovanju. Srecno.

perar 89

pre 8 godina

Falken iz Hrvatske odlazi i sa Novog Beograda.vlasnici nisu zadovoljni na koji nacin vode posao.na staroj planini nisu ulozili ni za jednu cackalicu.kakvi prevaranti.

Dragana Jankovic

pre 8 godina

Pozdrav sa Stare planine! Falkensteiner nije bio investitor ni u cemu sto ima veze sa ovom planinom. Menadzmentu srecan put! Planina, Hotel Stara Planina, nastavlja sa radom kao i do sada, samo sa jos vecim iskustvom i jos kvalitetnijom uslugom.

Nikola NS

pre 8 godina

U Srbiji ima lepih mesta ali samo za jednodnevni odlazak tipa Prvi maj i sl. Pomirite se više sa tim da mi nismo ni u prvih 150 zemalja u turizmu jednostavno nemamo šta da ponudimo ni domaćim turistima a kamoli strancima sem Beograda na par sati dnevno obidje se po Bg tih par znamenitosti uradi koja slika i to je to. Ma kakav turizam u Srbiji to je smešno nemamo mi ništa, to je rezultat stalnog busanja u grudi i ratovanja.
Nije da pridikujem, to je prosto činjenica pa rušeni smo bar sto puta. Sve ono što mi imamo a realno je dobro otišlo je sa Kosovom kada je priroda u pitanju. Ovo u ostatku Srbije nije za pomenuti , to je sve za lokal turizam i dečije izlete.
Isto mislim i za svoj Novi Sad, svaka čast ja ga volim ali ipak realno Novi Sad nema šta da ponudi sem tvrđave i ništa više. Ako je tako sa Novim Sadom onda znate šta može da ponudi jedno Valjevo ili Kuršumlija - ništa i tačka. Ajmo dalje sa baštom Balkana, uzgajanje futoškog kupusa , maline jabuke i to je to turizam prepustimo onima koji imaju more, visoke planine , lepe gradove itd, Srbija to ništa nema.

hm

pre 8 godina

Doveo SNS svoj Megatrend menadžment , a ozbiljni ljudi neće da se igraju renomeom firme. Ali biće i ovo neka zavera stranih ambasada ili zapadnih centara moći koji hoće da ukoče naše reforme...
(y, 29. decembar 2015 19:49)
Mani sad SNS, sta je ovo trebalo Dinkicu? Bolnice se raspadaju u sred Beograda a on dize hotel od 30 miliona u nedodjiji koji ce cenim sada da trune, ni prvi ni poslednji.

y

pre 8 godina

Doveo SNS svoj Megatrend menadžment , a ozbiljni ljudi neće da se igraju renomeom firme. Ali biće i ovo neka zavera stranih ambasada ili zapadnih centara moći koji hoće da ukoče naše reforme...

audi 5cyl

pre 8 godina

Na Staroj planini nikada nije ni trebao biti takav hotel. Prirodne vrednosti su toliko velike da je svaki razvoj ovog tipa nepoželja i po prirodu poguban, a naročito na Jab. ravništu. Što se ekonomske održivosti tiče, lokacija nije dovoljno ekskluzivna za elitni turizam, a greenfield investicija elitno košta. Glup projekat, započet i završen mimo zakona i još gluplja izvedba na terenu.

Previše znam o prirodi Stare planine da bih ovakav razvojni plan turizma podržao. Lagao bih ako bi rekao da ne priželjkujem da cela priča oko ski turizma propadne.

A sad odoh da nazdravim. Ajd zdravo!

tony

pre 8 godina

...bravo, svaka čast za napredne...i ovo su uspeli da upropaste...ali sada će veliki vodja da organizuje konferenciju i da objasni kako su DS, tajkuni i Pajtić krivi što je Falkensteiner otišao...

m.l.

pre 8 godina

Bas me rastuzila ova vest. Bila sam dva puta tamo, divno mesto i super hotel. Nadam se da ce ga preuzeti neki veliki lanac hotela. Sto se tice cena, van ski sezone nisu strasne toliko. Vredi otici

ratko

pre 8 godina

Los put, dronjava sela uz put, siromastvo i beda svuda okolo... Nema nikakvog zanimljivog sadrzaja, osim prelepe i jos ocuvane prirode. Ipak to nije dovoljno za uspeh.

Boro

pre 8 godina

Ovi što pišu o Staroj planini kao velikom potencijalu za alpsko skijanje su u velikoj zabludi. Ona je bez sumnje lepa i može se razvijati nordisko skijanje ali vrhunskih terena uopšte nema, i to je promašaj Dinkića koji se ne razume u skijaške norme vrhunskog skijanja. U Srbiji posle Kopaonika najbolja je Besna Kobila. Istu političku grešku su uradili u CG kada su forsirali Durmitor koji uopšte nije pogodan za alpsko skijanje jer je kamenit sa grebenima i liticama , kao i Komovi koji su takođe nepogodni za ski staze , dok su zapostavljeni izvanredni severni tereni od Crne Glave na Bjelasici, zatim Zeletin , Starac kod Čakora i sl.

Da je sreće

pre 8 godina

Pa da momentalno zatvore i ovaj kod Energoprojekta. 180e je noćenje sa doručkom, eeeej, 180, a oni NE plaćaju radnike, provereno!!! Rade im studenti, navodno na praksi i, nećete verovati - volonteri!!! Znate onu priču - "nije bitna diploma, ko ima iskustvo", ili kako već. E pa oni to jako lepo iskorišćavaju, primaju ljude na volontiranje, a i tu krše Zakon o volontiranju, bukvalno sve odredbe, sa pričom da im nude praksu, to će vredeti, mogućnost stalnog angažovanja i druge laži. Razume se da nikad, slovima nikad niko nije dobio posao, niti bilo kakav sertifikat, ti ljudi su fantomski tamo, nema ih u papirima, nijedan dinar poreza i doprinosa, a rade u svim sektorima - recepcija, housekeeping, banket, rezervacije, svuda. Za banket, bolesno skup inače, tvrdim da imaju jednog zaposlenog. Jednog!!! Sve ostalo praksa i volonteri, dakle ni dinar nikom!!! Ako nekom nedostaje par stotina, hiljada dinara da od penzije plati račune ili kupi hleb, pitajte gospodu iz hotela.

zagor

pre 8 godina

planina je najlepsa u srb, hotel fenomenalan, ali ciljna grupa ljudi koji ne postoje. ko ce da ide na staru planinu za preko 50 evra dnevno? samo stotinak kilometara dalje je bansko gde su vrhunska skijalista i infrastruktura (hoteli sa bazenima, restorani...), a smestaj kosta 15 evra dnevno. jedini razlog da neko od ta dva izabere falkenstajner moze da bude hir (bas ti zapelo da ides tu) ili snobizam (da pokazem da imam)

NM

pre 8 godina

Zaista šteta. Bio sam sa decom tamo pre dve godine i veoma lepo smo se proveli. Mislim da je taj hotel jedan od najlepših i najboljih u Srbiji. Nadam se da će se ipak predomisliti ...

Danilo

pre 8 godina

Strasno.Jos jedan dokaz da drzava ne treba da gradi hotele niti da ucestvuje u proizvodnji.Izgradili smo hotel od 40 miliona evra usred nicega na Staroj Planini i predali ga lancu hotela koji se tu zadrzao 2 godine a trebao je 20.Stara planina ima veliki potencijal a drzava ne treba da radi ovakve gluposti.Njen zadatak je da promovise lokaciju,izgradi infrastrukturu i obezbedi ocuvanje prirode zbog koje ljudi i dolaze.Kad bi te 3 stvari uradili niklo bi 10 hotela koje ne bi placali gradjani Srbije kao ovaj nego privatni investitor kako je i normalno.Plus ovo je radio Dinkic a ja imam tezu da sta god da je taj covek pokrenuo ne moze dugorocno da opstane i mora propasti.

Predrag

pre 8 godina

Pa lepo je objašnjeno u ovom saopštenju. raskinuli su ugovor jer je njihov direktor smenjen i doveden neki partijski kadar. Nemogu da upravljaju hotelom i naravno da se povlače. Ne žele da njihov brend bruka neki partijski sega-mega menadžer.

СВ

pre 8 godina

Контрадикторност и непотпуност у вестима део су вашег имиџа. Јeдино тако могу да схватим ову и многе друге вести,осим наслова који је јасан даље следи непотпунсот информација.Сматрам да је ваша редакција такве снаге да је нужно да се убудуће бавите искључиво забавом.

Marko

pre 8 godina

Ovako prolaze sve Vladine investicije gde se izgradi hotel i izgradi infrastruktura, da se na upravljanje i daju se subvencije. Dok traju subvencije,i stranac he tu. Kada se potrose, ode i stranac.

Jedan iz mase

pre 8 godina

Videli koji javasluk vlada u drzavi i verovatno da nisu hteli ispod zita da rade sto je obicaj u Srbiji pa pobegli glavom bez obzira....

Prvo ono sa pistoljima, sada ovo sa hotelom....

debla

pre 8 godina

bio sam u hotelu prve sezone, pre kupovine od strane falkenstainera. imam izuzetna iskustva u vezi sa opremljenoscu hotela, soba, usluga. problem je sto se do hotela teško stiže, daleko je od svega, a i put je u losem stanju, nije pogodno za vikend turizam, sadržaja oko hotela apsolutno nema jer ne postoji ništa drugo osim hotela, skijanje je ok ali za 1-2 dana pošto ima 3 i po staze. cela investicija bi imala smisla da je do hotelskog komleksa probijen dobar put, ovako nikome nije blizu, čak ni Nišlijama, deluje kao da je i ovde reč o bezobzirnom pranju para.

dreamer

pre 8 godina

Hotel je tokom ski sezone uvek pun. Najvise je Rusa i Bugara ali i Beogradjana. Cene su enormno visoke ali je sve uključeno u cenu osim ski pasa koji je jeftin. To je porodičan hotel za ljude sa decom koju ima ko da pazi po više sati, pa vam siterke i ne trebaju. Put jeste loš, slažem se i očekivala sam da će se brže uraditi ali mi idemo skoro svakog vikenda tokom zimske sezone i to već ne primećujemo. Za prave skijaše i ljubitelje prirode ovo je odlična destinacija. Za fensere sa skijama ispred kafića i prstom u nosu ipak ne..na svu sreću . pozz

veterinarBG

pre 8 godina

Pise da nisu mogli da saradjuju sa JP "Stara planina", tj. sa drzavom, a drzava to je A.V.Sad ce sa nadju neki jako iskusan kadar, poput onog u Divljani,da uspesno rukovodi sa "preduzece".Btw, jos nema normalnog puta do Stare planine...

Miki, Novi Sad

pre 8 godina

Kažu ovi iz Falkenstainer-a da država i JP hitno skinu oznake, ali zašto ih onda oni ne skidaju http://www.falkensteiner.com/sr/hotel/stara-planina
Što bi rekli "lud-zbunjen"

Ski Manijak

pre 8 godina

Stara p. ima fenomenalan potencijal, bio sam gost vise puta u hotelu, sve je bilo sjajno, staze, smestaj, usluga, put nije adekvatan, slazem se sa komentarima, ali je i pored toga hotel uvek bio pun, ukljucujuci i strane turiste, problem je, lepo je napisano u dopisu, sukob oko menadzmenta.

Molim vas da ne iznosite neosnovane tvrdnje da je hotel bio prazan i da je u pitanju promasena investicija, za porodice, posebno za malu decu, je to bila (nadam se da ce i ostati) najbolja skijaska destinacija u Srbiji ( all inclusive koncept, staza bukvalno pored hotela, sjajna ski skola, ceo trosak rente opreme, ski pass-a i obuke za decu ukljucen u cenu, super spa centar...).

Nadam se da ce hotel preuzeti neko sposoban ko se profesionalno bavi hotelijerstvom, a ne priuceni kadrovi ili neko od tajkuna, zaista je greh dopustiti da ovakav prirodni potencijal u takvoj unikatnoj divljoj lepoti propadne...

Marko

pre 8 godina

Ratko, gresis. Netaknuta priroda je itekako recept za uspeh.
Ja zelim videti prirodu, a ne grad na planini. Jedan dobar hotel je dovoljan odakle se istrazuje divljina.

Mirko šumadinac

pre 8 godina

A koliko je uložila Falkenštajner grupa? U stvari to je Dinkićeva priča, a hotel je zaista bio odličan, ali doći do njega je bila nemoguća misija. Krajnje očajan put i infrastruktura.

Milan

pre 8 godina

Vala i bio je skup.U rangu sa Kopaonikom a put je duzi i ocajan,jad i beda do Stare planine.Sem planine tj prirode, ema sta da ponudi.A cene,ponavljam,kao na nekom skandinavskom skijalistu s tim sto oni imaju plate preko 3000€

Milutin

pre 8 godina

Sta ce biti sa aranzmanima? Pa lepo pise da se oni ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom "Stara planina". Spustite cenu 25 do 30% i drzite ga punim stalno, eto resenja.

xyz

pre 8 godina

Ne moze o nikakvom turizmu da se prica kada nepostoji adekvatan put do odredjene destinacije. Upravo je to obde slucaj. Videli ljudi da nema od toga nista i povukli se.

Boris

pre 8 godina

Pošto se radi o našim parama, državni projekat(pare uzete od naroda, sutra će moje dete da duguje te pare nekom tamo arapu ili nemcu), molim novinare za kopiju ugovora sa Falkenštajnerom? 30 miliona koštalo? Možda 3, ostalo je otišlo u džepove.

Heeeh

pre 8 godina

Hotel je super, bio sam letos na tri dana, mada je usluga očaj. Bukvalno lunjaš po hotelu da bi našao nekog da ti da lopticu za stoni tenis. Ali sam naravno bio zadovoljan, nisam snob da mi smeta štogod takvo. Samo što je put užasa, ali užasan u pravom smislu te reči.

Milan M

pre 8 godina

Kuća se pravi od temelja. Prvo je trebalo izgraditi dobar(najkraći) put od Bele Palanke preko sela Babin Kal,Mirnovačka Kula do Kalne.A zatim prvo razvijati seoski turizam i hotele B kategorije sa razvijanjem staza i ski-liftova.Kao šlag na tortu dolaze hoteli sa 4 i više zvezdica.Kod nas je urađeno sve naopako.Nije ni čudo da nema gostiju.

djivan

pre 8 godina

Otisli su jer nije izgradjena infrastruktura, niti je u poslednje 3,4 izgradjena nova zicara.
Planina i ski centar na njoj imaju potencijala.
Hotel je bio preskup u odnosu na ono sta skijas moze da iskoristi van hotela.(mali broj ski staza=

kasika

pre 8 godina

do 1.1.2016. je jos uvek Falkensteiner, naredne godine je JP Stara Planina. Pitanje je samo da li ce odrzati nivo usluge, prosto ne verujem da ce ostati na starom nivou.

todos

pre 8 godina

Treba da forsiraju biciklistički turizam, kakvo skijanje. Stara pkanina je idealna za biciklističke staze. Takođe paraglajding. Nije sve u zimskim sportovima. Napravite put do hotela. Napravite staze. Dovedite neko takmičenje pa ćete videti šta je turizam. Krenite redom: put, staze, propaganda, saradnja sa niškim aerodromom, marketing, saradnja sa biciklističkim kros klubovima iz celog sveta... Njima šaljite propagandni materijal...

Milutin

pre 8 godina

@ Dragana Jankovic, postovanje. Pa da vidimo i to cudo. Vece iskustvo imate svakako, da li ce usluga biti bolja videcemo, ali ono sto je prvo za bolji rad hotela je korekcija cena i uvodjenje dodatnih sadrzaja koji ne moraju biti ukljuceni u aranzman a svakako ne preskupi. Cenim Vas optimizam ali iskustva drugih hotela sa slicnom sudbinom ne obecavaju. Ja vam svakako zelim uspeh u radu i poslovanju. Srecno.

perar 89

pre 8 godina

Falken iz Hrvatske odlazi i sa Novog Beograda.vlasnici nisu zadovoljni na koji nacin vode posao.na staroj planini nisu ulozili ni za jednu cackalicu.kakvi prevaranti.