Sreda, 30.09.2015.

16:38

Polovnjake koje neće Evropa uvozimo mi

Skandal sa Folksvagenom, zbog lažiranja podataka o izduvnim gasovima, neće imati uticaj na srpsko tržište, jer je u pitanju veoma mali broj tih vozila.

Izvor: Tanjug

Polovnjake koje neæe Evropa uvozimo mi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

pošteno i napredno

pre 8 godina

"Državni sekretar u Ministarstvu privrede Miloš Petrović, koji je i predsednik Upravnog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija.."
Jel još neko primetio ovo? Drugi čovek ministarstva predsednik UO velike autokompoanije ? A sukob interesa, ovo ono?

bole

pre 8 godina

Ne proizvodi Fiat zbog Srbije euro 6 standard, nego mu to traži evropska regulativa, tj ne bi mogao da izvozi u EU da nema eur 6 standard... Tako da rečenica:"Ako proizvođača teramo da proizvodi Evro 6, a to je u Srbiji Fijat, ne možemo da dozvoljavamo da se ovde uvozi ono što Evropa neće", poručio je Petrović" nema blage veze sa životom...

neutralni felsh

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je garantovano na platnom spisku VW-a jer ne mogu da shvatim da normalan covek moze toliko da podrzava trovanje sopstvenog naroda. A kad novi VW TDI dizelasi truju 40 puta vise od dozvoljene norme ko zna koliko vise truju ovi stari sa skinutim DPF filterima?
(Miki, 30. septembar 2015 21:10)
i onda opet ide dezurna prica: porast oboljenja to je zbog amerikanaca bombardovanja i sirotog uranijuma ;) a ko zna sta smo sve pojeli i udahnuli pre i posle toga, u opsegu od 93. do 2015...

zdravko

pre 8 godina

Poredjenja radi, u Australiji su Evropski automobili jeftiniji polovni i novi za oko 30 procenata od tih krseva sto nama dovode. Svaki auto (ali svaki) ima odlicne alu felne i bar 50 posto od opreme a ne osakaceni i sklapani kako bi neko prodao felne za 200 evra. Japanci i Ameri su jeftiniji 50 posto. Registracija je u poredjenju sa prosecnom platom , jedna nedeljna plata, skoro da i nema veze jel auto luksuzan ili nije. Za to sto platite rego dobijate pomoc na putu, besplatan slep ako vam nesto crkne, popravku na sred puta, zamenu akumulatora itd... drugim recima polomise se da im vi budete musterija. Kad se setim kolko sam morao da dajem da bi vozio krsha od 300.000km koji mi je dovezen kao da je presao 50.000 ( stelovanje se ovde kaznjava podebelo) , uopste mi nije zao sto sam spakovao kofer i otisao. Sada imate jednu ovcu manje da derete...jedna po jedna

mihajlo

pre 8 godina

Nece uticati ne, samo sto je dosad izgubijo par milijardi, a jos nije ni krenulo sa placanjem odstete, znaci jos po koja milijarda. Toliko nije uticalo, da su prekinuli sa zaposljavanjem i obustavili rad svoje ne male divizije za financiranje prodaje. U obste ne utice na njih, pa nisu oni vi, pa da ne utice. Utice i jos ce uticati.

antibot

pre 8 godina

Ma euro 8 da uvedete,sve vazne stvari ste resili jos samo ekologiju da ,,sredite"!!
Narod nema pare da jede,a vi se izivljavate non-stop uvodite neke ,,standarde"! Ko ima pare da kupi nova vozice se a ko nema neka ide pesice...!
SRAMOTA!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vukoje, 30. septembar 2015 21:11

Krenes da sredjujes pravosudje, sudije i advokati viknu "sve ste sredili u drzavi, samo vam je pravosudje ostalo"...

Krenes da sredjujes zdravstvo, lekari viknu "sve ste sredili, samo vam je zdravstvo ostalo"...

Krenes da uvodis red u saobracaj, vozaci prohisterisu "sve ste sredili u drzavi, samo vam je jos ostalo kazne za pojas da naplacujete"...

I tako....

n3xa

pre 8 godina

Iako vozim auto star 13 godina (al kao da je nov ;-)) smatram da bi trebalo sto pre uvesti kao obaveznu normu evro 4 za polovnjake. Da ne bi odmah krenuli da pljujete obrazlozicu moje razmisljanje. Blokadom uvoza evro 3 motora pomoci ce se vlasnicima placeva da rasprodaju more uvezenih automobila a da polako uvoze evro 4 pa cak i evro 5 modele. Onima koji su vlasnici E3 modela ce lakse prodavati svoja vozila jer nece imati konkurenciju u placevima. Drzava u svakom slucaju ubira porez od prodaje. Dakle i vuk sit i ovce na broju.

car

pre 8 godina

Kada ce te svatiti da u EU polovni Automobili mogu da se uvezu i ako nemaju standard Euro 6 jer kada su proizvedeni onda je bila druga vazeca Granica izduvnih Gasova to samo kod nas tako rade.

fancy

pre 8 godina

Nije u redu da drzava ne podstice potrosnju najcistijeg goriva - TNG iliti plina pa vidimo po akcizama da nije bas tako...ne brinem se ja za vas

Miki

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je garantovano na platnom spisku VW-a jer ne mogu da shvatim da normalan covek moze toliko da podrzava trovanje sopstvenog naroda. A kad novi VW TDI dizelasi truju 40 puta vise od dozvoljene norme ko zna koliko vise truju ovi stari sa skinutim DPF filterima?

Vukoje

pre 8 godina

Ma euro 8 da uvedete,sve vazne stvari ste resili jos samo ekologiju da ,,sredite"!!
Narod nema pare da jede,a vi se izivljavate non-stop uvodite neke ,,standarde"! Ko ima pare da kupi nova vozice se a ko nema neka ide pesice...!
SRAMOTA!!!

Kraljevčanin

pre 8 godina

"Verovatno će država Srbija pokrenuti, u ekološkom smislu, nekakav predlog za nadoknadu", dodao je Vukasović. Hahahaha, kakav je ovo meni car! Koja crna država? Pa kad kod nas i novi VW bez lažiranja emisije izduvnih gasova, opet deset puta manje ugrožava našu životnu sredinu nego bilo šta drugo što se vozi kod nas (čast izuzecima). Da se razumemo, ove lopove iz VW ne podržavam ni najmanje, već su mnogi komentari došli na tu temu i tu se slažemo. Ali ovo sa ekologijom u Srbiji mi je stvarno bilo vrh!

dragon

pre 8 godina

Po zakonu i pravdi, treba da uhapse organizatora falsifikovanja i tprepravljanja testa za izduvne gasove. Ako vec znaju da uhapse ko je imao neki fals papir prilikom registracije. Molim da se zakon postuje u Srbije, raspisati poternicu, staviti ih na organizovani kriminal, ima tu vise od tri ucesnika.

biće bolje

pre 8 godina

Ekologija je samo izgovor, sve se vrti oko što veće potrošnje, proizvođači su poludeli od profita samo gledaju jedno te isto da prodaju pod novim imenom, od Golfa4 mlate samo praznu slamu. A ovi novi benzinci sa turbinama i malim kubikažama ima da traju još kraće . Auto industrija jeste u krizi a razlog je očigledan, toliko su automobila proizveli da više i nema kome da prodaju. Sve je prezasićeno, u zapadnim zemljama bacaju nove automobile zarad trenda. Današnji svet ima jedan veliki problem a to je kapitalizam.

Nikola P.

pre 8 godina

Mi sko oduvek i bili deponija Evropa. Standardna prica, nista novo. Da nam prodaju kvalitet, to bi bila udarna vest, a ovo da nas truju vec duze vreme, svi znamo, pa i nasa vlast. A sto svi cute? Novac. Hvala lepo, pametnome dosta.

Whiplash

pre 8 godina

Meni nije kasno kako prodaja novih automobila stagnira kad su ulice pune novih automobila od BMW i Audija do Hyundaija,Skoda i ostalih automobila.
Non stop nema para nema para a sve novi automobili

realan

pre 8 godina

aman dajte ljudi nemojte da se lazemo dozvolite vi svima skroz slobodan uvoz a nemojte da stitite strane firme koje kao kod nas ulazu u auto imdustriju a drzava nema ama bas nikakvu korist, carina i porez da se ukine skroz tj da proglasimo da nemamo autoindustriju kao grcka sto je uradila ili bugarska a cenu goriva blago povecati a registraciju ostaviti na istom nivou podseticu da je cena u bugarskoj na pumpama dizel 1 e na najjacim stranim pumpama a cena registracije za 2500 kubika je oko 100€ tako drzavo razmisli....

Dragan

pre 8 godina

Ma ja nemam za golf1 a kamoli za golfa7.Treba ukinuti bilo kakva ogranicenja za kupovinu polovnih vozola.Ko ima za nov kupice nov a ko nema pustite ga da kupi auto za 100 evra iz Evrope da može da se vozi.Ovako voze samo oni koji imaju puno novca a sirotinja se svercuje po busplusu koji je preskup.

Dejca iz LE

pre 8 godina

Ali moja lada 2107 90 godište izgleda extra i ide ko prrvog dana. Ajde i da je zamenim ali čime. Sve što se uvozi je prešlo oho a kilomettaža im se namesti uglavnom od 170,000 km. do 220,000 km. I zato će ladilak idalje da se kotrlja a ja uživati u jeftinoj vožnji.

Trovach

pre 8 godina

Naravno da nije u redu da uvozimo ono sto Evropi vise ne treba. Zato bi trebalo da imamo evropske plate, pa da i mi vozimo dobre automobile koji minimalno zagadjuju. Dozvolite nam da pokazemo svoju ekolosku svest.

sisoje

pre 8 godina

Ni jedan automobil bilo kog brenda nije isti zs EU i za Srbiju,bas kao i mobilni tel. Sav shkart pod istim imenom mi kupujemo jer samo tako neko moze da se ugradi u cenu.
Posebna je prica sto se Kia iz EU u garantnom roku ne prihvata kod nas mada i bolje ionako od pomoci dilera nema vajde a Kia u svemu ovome nije usamljena.
Sto se tice ekologije,bezbedni smo jer Co2 "nece na osiromaseni Uranijum cjje smo vakcine primili od Nato-a". Bezbedni smo...hej haj bas nas briga,vozamo se na taljiga...

baki c.z

pre 8 godina

Ovo može samo kod nas, 99% nas koji se javljamo komentarišemo da jedva imamo da kupimo auto sa euro3 normom ali će ipak od nove godine da nam uvedu euro4.Naravno to odgovara samo uvoznicima novih automobila koji prodaju kod nas skuplje nego što su cene u okruženju

Stefan

pre 8 godina

..."za polovne automobile koji se uvoze u Srbiju trebalo bi najmanje da se traži Euro 4 standard"...to je to kad čovek, mada rođen kao Srbin u Srbiji, omiriše lovu, pa se Srbije seća kao ružnog sna. Trebalo bi da manje pametuje u zemlji koja je pola veka pokušavala da napravi automobil i na kraju odustala, pa sada po tuđoj pameti sklapa stranca, a prosečan Srbin je sa srpskom politikom i platom sve dalje od automobila koji nije baš u stanju raspada. Bolje da uvedu seriju tehničkih stanica za remont i kontrolu izvanrednih stranaca, pa neka ljudima dozvole da uvoze kola po skromnim cenama. Privrednu granu bi mogli da naprave od toga. To čak ne bi ugrozilo Fiat koji izvozi. Već je dovoljno jadno što sami neumemo da proizvedemo, još je jadnije što ne umemo ni da se okoristimo automobilima koje vaspitani Nemci proizvode u ogromnim količinama i bolesno čuvaju...euro 3 je i predobar za nas...kakvi smo..., ali, malog Srbina treba zavrtati i gnječiti dok ne shvati da jedino dušu ima i ništa više - to ne mogu da mu oduzmu ni strani ni domaći pametnjakovići...

Milos

pre 8 godina

Ja sam hteo da kupim polovan auto, ali sam cuo da je kod nas legalno da plac smanji kilometrazu i da nema ni jedan auto u srbiji kome se zna tacna kilometraza. Strasno sta ova drzava dozvoljava. Za nov nemam pare.

Dali bocek

pre 8 godina

Nelojalna konkurencija!? Nekontrolisani uvoz od strane fizickih lica!? Sta lupa ovaj lik? Pa ne uvozi se oruzje ili nosaci aviona! Da nece kvote, nekadasnje konsignacije ili sta vec? Pa sloboda drustva se ogleda u tome sta pojedinac moze i na njemu slobodan nacin da kupi, i gde hoce. Ne, nego moram kod uvoznika i kraj. Razumem da kupujem radioaktivni kobalt, ali potrosno, prevozno sredstvo. Ionako nisam mogao odmah, istog trena dobiti deo kod tzv ovlascenog uvoznika. Ni boju kola koju sam hteo nije bilo moguce dobiti odmah. Pa sta daju to specijalno da bi samo oni mogli da uvoze i prodaju vozila? Na kraju sam otisao u Sloveniju, izabrao opremu, boju i motorizaciju, uz izvoznu olaksicu odatle, doterao vozilo, ocarinio i registrovao za vise nego 10% jevtinije neko ovde kod "uvoznika" sa osnovnom motorizacijom, manje opreme kao i izbora izmedju dve boje. Svasta!

dzigi

pre 8 godina

Baš kompetentan čovek, kao da je na platnom spisku VW-a. Reče - propust u softveru. A kad tamo namerna malverzacija, prevara ogromnih razmera, preko 10 miliona vozila u dužem nizu godina, sa negativnim posledicama po zdravlje i pozitivnim posledicama po profit VW-a (do pre neki dan).

mufljuz

pre 8 godina

"Ako proizvođača teramo da proizvodi Evro 6, a to je u Srbiji Fijat, ne možemo da dozvoljavamo da se ovde uvozi ono što Evropa neće", poručio je Petrović."
Da, jasno mi je Petrovicu. Zato maltretirate vlasnike vozila na TNG i trudite se da im date sve moguce povlastice zato sto su svi odreda Evro 5. Koga ti farbas?

србин ло

pre 8 godina

Ово је све нетачно. Пола Италије вози еуро 3. Пољаци, Чеси и Словаци увозе еуро 3 иако имају неколико фабрика за произвидњу аутомобила, Бугарска увози и еуро 2 . Сви би ми купили нов ауто али са платом од 300€ то је немогуће а Фиат боље да ћути јер ће ускоро затворити ту фабрику у КГ.

Дража

pre 8 godina

Ovaj Vukasović je sramota ko god da je. Priča kao neki portparol Folksvagena, s tim što ovih dana ni njihovi portparoli ne pričaju ovakve gluposti. Čuj, zamena softvera. On uopšte nema pojma o čemu se tu radi. Nije svestan da ako automobil bude radio po eko normama da će izgubiti osetno na performansama. I uopšte nije zanemarljiv broj vozila, svi TDI od kad, 2008?

Romeo

pre 8 godina

Ovo nije slucaj - 'propusta oko softvera za emisiju izduvnih gasova'.

Ovo je slucaj - 'svesno smo varali kupce, trovali narod, bili nelojalna konkurencija…'

KoleM

pre 8 godina

Otimaju nam pare a još nas prave budalama, kao mora euro 4 zbog Fiata koji je euro 6... Pa Fiat boli uvo za polovnjake, njih naše tržište ne interesuje, i da zabranimo prodaju Fiata u Srbiji ne bi se potresli. Euro 4 nameću uvoznici. Ja imam euro 2 auto u dobrom stanju i ne možete osetiti miris izduvnih gasova kada ste pored njega. Pa nijedan euro 5 auto nije više euro 5 kada pređe 200000. Ovi lobisti kažnjavaju narod ne bi li zaradili koji euro više.

alfista

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je bas strucan neki tip,vidi se.Resice problem zamenom software-a???Pa da je to problem,i da je tako lako resenje,ne bi sigurno dozvolili ni da dodje do ovoga.

drvobradi

pre 8 godina

Nije baš tako. Najveću prodaju u Srbiji ima Škoda, a najčešći izbor za te automobile je dizel motor, jedan deo je prethodna generacija (PD motori), ali ima onih sa 2.0 kao i 1.6 tdi. Ako se pogledaju oglasi, ima dosta automobila u prodaji sa pomenutim motorima, mahom iz uvoza, i ko zna da li će ikada na njima biti izmenjen softver ili pumpa visokog pritiska.

goran jovanovic

pre 8 godina

Ova vest je nebitna za nas Srbe. Za nas je golf dvojka jos uvek aktuelan. Kada bi se ukinula ogranicenja uvoza polovnjaka kupio bih golfa trojku pa nek ide zivot....

marjan

pre 8 godina

Folcvagen nije ni tehnološki napredan, ni renomiran, a još manje pouzdan.
Pucanje blokova motora na 2.0 tdi dok ni jedan od čuvenih TSi motora nije dočekao nekih 50.000: pucaju lanci, zaribaju turbine, a na servisu se prave mutavi.
Čudim se ljudima koji su za takav "renome" spremni da izdvoje 15% više od konkurencije.

goran jovanovic

pre 8 godina

Ova vest je nebitna za nas Srbe. Za nas je golf dvojka jos uvek aktuelan. Kada bi se ukinula ogranicenja uvoza polovnjaka kupio bih golfa trojku pa nek ide zivot....

marjan

pre 8 godina

Folcvagen nije ni tehnološki napredan, ni renomiran, a još manje pouzdan.
Pucanje blokova motora na 2.0 tdi dok ni jedan od čuvenih TSi motora nije dočekao nekih 50.000: pucaju lanci, zaribaju turbine, a na servisu se prave mutavi.
Čudim se ljudima koji su za takav "renome" spremni da izdvoje 15% više od konkurencije.

србин ло

pre 8 godina

Ово је све нетачно. Пола Италије вози еуро 3. Пољаци, Чеси и Словаци увозе еуро 3 иако имају неколико фабрика за произвидњу аутомобила, Бугарска увози и еуро 2 . Сви би ми купили нов ауто али са платом од 300€ то је немогуће а Фиат боље да ћути јер ће ускоро затворити ту фабрику у КГ.

Milos

pre 8 godina

Ja sam hteo da kupim polovan auto, ali sam cuo da je kod nas legalno da plac smanji kilometrazu i da nema ni jedan auto u srbiji kome se zna tacna kilometraza. Strasno sta ova drzava dozvoljava. Za nov nemam pare.

Romeo

pre 8 godina

Ovo nije slucaj - 'propusta oko softvera za emisiju izduvnih gasova'.

Ovo je slucaj - 'svesno smo varali kupce, trovali narod, bili nelojalna konkurencija…'

Dali bocek

pre 8 godina

Nelojalna konkurencija!? Nekontrolisani uvoz od strane fizickih lica!? Sta lupa ovaj lik? Pa ne uvozi se oruzje ili nosaci aviona! Da nece kvote, nekadasnje konsignacije ili sta vec? Pa sloboda drustva se ogleda u tome sta pojedinac moze i na njemu slobodan nacin da kupi, i gde hoce. Ne, nego moram kod uvoznika i kraj. Razumem da kupujem radioaktivni kobalt, ali potrosno, prevozno sredstvo. Ionako nisam mogao odmah, istog trena dobiti deo kod tzv ovlascenog uvoznika. Ni boju kola koju sam hteo nije bilo moguce dobiti odmah. Pa sta daju to specijalno da bi samo oni mogli da uvoze i prodaju vozila? Na kraju sam otisao u Sloveniju, izabrao opremu, boju i motorizaciju, uz izvoznu olaksicu odatle, doterao vozilo, ocarinio i registrovao za vise nego 10% jevtinije neko ovde kod "uvoznika" sa osnovnom motorizacijom, manje opreme kao i izbora izmedju dve boje. Svasta!

alfista

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je bas strucan neki tip,vidi se.Resice problem zamenom software-a???Pa da je to problem,i da je tako lako resenje,ne bi sigurno dozvolili ni da dodje do ovoga.

mufljuz

pre 8 godina

"Ako proizvođača teramo da proizvodi Evro 6, a to je u Srbiji Fijat, ne možemo da dozvoljavamo da se ovde uvozi ono što Evropa neće", poručio je Petrović."
Da, jasno mi je Petrovicu. Zato maltretirate vlasnike vozila na TNG i trudite se da im date sve moguce povlastice zato sto su svi odreda Evro 5. Koga ti farbas?

dzigi

pre 8 godina

Baš kompetentan čovek, kao da je na platnom spisku VW-a. Reče - propust u softveru. A kad tamo namerna malverzacija, prevara ogromnih razmera, preko 10 miliona vozila u dužem nizu godina, sa negativnim posledicama po zdravlje i pozitivnim posledicama po profit VW-a (do pre neki dan).

KoleM

pre 8 godina

Otimaju nam pare a još nas prave budalama, kao mora euro 4 zbog Fiata koji je euro 6... Pa Fiat boli uvo za polovnjake, njih naše tržište ne interesuje, i da zabranimo prodaju Fiata u Srbiji ne bi se potresli. Euro 4 nameću uvoznici. Ja imam euro 2 auto u dobrom stanju i ne možete osetiti miris izduvnih gasova kada ste pored njega. Pa nijedan euro 5 auto nije više euro 5 kada pređe 200000. Ovi lobisti kažnjavaju narod ne bi li zaradili koji euro više.

Дража

pre 8 godina

Ovaj Vukasović je sramota ko god da je. Priča kao neki portparol Folksvagena, s tim što ovih dana ni njihovi portparoli ne pričaju ovakve gluposti. Čuj, zamena softvera. On uopšte nema pojma o čemu se tu radi. Nije svestan da ako automobil bude radio po eko normama da će izgubiti osetno na performansama. I uopšte nije zanemarljiv broj vozila, svi TDI od kad, 2008?

drvobradi

pre 8 godina

Nije baš tako. Najveću prodaju u Srbiji ima Škoda, a najčešći izbor za te automobile je dizel motor, jedan deo je prethodna generacija (PD motori), ali ima onih sa 2.0 kao i 1.6 tdi. Ako se pogledaju oglasi, ima dosta automobila u prodaji sa pomenutim motorima, mahom iz uvoza, i ko zna da li će ikada na njima biti izmenjen softver ili pumpa visokog pritiska.

Dragan

pre 8 godina

Ma ja nemam za golf1 a kamoli za golfa7.Treba ukinuti bilo kakva ogranicenja za kupovinu polovnih vozola.Ko ima za nov kupice nov a ko nema pustite ga da kupi auto za 100 evra iz Evrope da može da se vozi.Ovako voze samo oni koji imaju puno novca a sirotinja se svercuje po busplusu koji je preskup.

biće bolje

pre 8 godina

Ekologija je samo izgovor, sve se vrti oko što veće potrošnje, proizvođači su poludeli od profita samo gledaju jedno te isto da prodaju pod novim imenom, od Golfa4 mlate samo praznu slamu. A ovi novi benzinci sa turbinama i malim kubikažama ima da traju još kraće . Auto industrija jeste u krizi a razlog je očigledan, toliko su automobila proizveli da više i nema kome da prodaju. Sve je prezasićeno, u zapadnim zemljama bacaju nove automobile zarad trenda. Današnji svet ima jedan veliki problem a to je kapitalizam.

Stefan

pre 8 godina

..."za polovne automobile koji se uvoze u Srbiju trebalo bi najmanje da se traži Euro 4 standard"...to je to kad čovek, mada rođen kao Srbin u Srbiji, omiriše lovu, pa se Srbije seća kao ružnog sna. Trebalo bi da manje pametuje u zemlji koja je pola veka pokušavala da napravi automobil i na kraju odustala, pa sada po tuđoj pameti sklapa stranca, a prosečan Srbin je sa srpskom politikom i platom sve dalje od automobila koji nije baš u stanju raspada. Bolje da uvedu seriju tehničkih stanica za remont i kontrolu izvanrednih stranaca, pa neka ljudima dozvole da uvoze kola po skromnim cenama. Privrednu granu bi mogli da naprave od toga. To čak ne bi ugrozilo Fiat koji izvozi. Već je dovoljno jadno što sami neumemo da proizvedemo, još je jadnije što ne umemo ni da se okoristimo automobilima koje vaspitani Nemci proizvode u ogromnim količinama i bolesno čuvaju...euro 3 je i predobar za nas...kakvi smo..., ali, malog Srbina treba zavrtati i gnječiti dok ne shvati da jedino dušu ima i ništa više - to ne mogu da mu oduzmu ni strani ni domaći pametnjakovići...

fancy

pre 8 godina

Nije u redu da drzava ne podstice potrosnju najcistijeg goriva - TNG iliti plina pa vidimo po akcizama da nije bas tako...ne brinem se ja za vas

Trovach

pre 8 godina

Naravno da nije u redu da uvozimo ono sto Evropi vise ne treba. Zato bi trebalo da imamo evropske plate, pa da i mi vozimo dobre automobile koji minimalno zagadjuju. Dozvolite nam da pokazemo svoju ekolosku svest.

realan

pre 8 godina

aman dajte ljudi nemojte da se lazemo dozvolite vi svima skroz slobodan uvoz a nemojte da stitite strane firme koje kao kod nas ulazu u auto imdustriju a drzava nema ama bas nikakvu korist, carina i porez da se ukine skroz tj da proglasimo da nemamo autoindustriju kao grcka sto je uradila ili bugarska a cenu goriva blago povecati a registraciju ostaviti na istom nivou podseticu da je cena u bugarskoj na pumpama dizel 1 e na najjacim stranim pumpama a cena registracije za 2500 kubika je oko 100€ tako drzavo razmisli....

baki c.z

pre 8 godina

Ovo može samo kod nas, 99% nas koji se javljamo komentarišemo da jedva imamo da kupimo auto sa euro3 normom ali će ipak od nove godine da nam uvedu euro4.Naravno to odgovara samo uvoznicima novih automobila koji prodaju kod nas skuplje nego što su cene u okruženju

Dejca iz LE

pre 8 godina

Ali moja lada 2107 90 godište izgleda extra i ide ko prrvog dana. Ajde i da je zamenim ali čime. Sve što se uvozi je prešlo oho a kilomettaža im se namesti uglavnom od 170,000 km. do 220,000 km. I zato će ladilak idalje da se kotrlja a ja uživati u jeftinoj vožnji.

Whiplash

pre 8 godina

Meni nije kasno kako prodaja novih automobila stagnira kad su ulice pune novih automobila od BMW i Audija do Hyundaija,Skoda i ostalih automobila.
Non stop nema para nema para a sve novi automobili

Vukoje

pre 8 godina

Ma euro 8 da uvedete,sve vazne stvari ste resili jos samo ekologiju da ,,sredite"!!
Narod nema pare da jede,a vi se izivljavate non-stop uvodite neke ,,standarde"! Ko ima pare da kupi nova vozice se a ko nema neka ide pesice...!
SRAMOTA!!!

Kraljevčanin

pre 8 godina

"Verovatno će država Srbija pokrenuti, u ekološkom smislu, nekakav predlog za nadoknadu", dodao je Vukasović. Hahahaha, kakav je ovo meni car! Koja crna država? Pa kad kod nas i novi VW bez lažiranja emisije izduvnih gasova, opet deset puta manje ugrožava našu životnu sredinu nego bilo šta drugo što se vozi kod nas (čast izuzecima). Da se razumemo, ove lopove iz VW ne podržavam ni najmanje, već su mnogi komentari došli na tu temu i tu se slažemo. Ali ovo sa ekologijom u Srbiji mi je stvarno bilo vrh!

antibot

pre 8 godina

Ma euro 8 da uvedete,sve vazne stvari ste resili jos samo ekologiju da ,,sredite"!!
Narod nema pare da jede,a vi se izivljavate non-stop uvodite neke ,,standarde"! Ko ima pare da kupi nova vozice se a ko nema neka ide pesice...!
SRAMOTA!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vukoje, 30. septembar 2015 21:11

Krenes da sredjujes pravosudje, sudije i advokati viknu "sve ste sredili u drzavi, samo vam je pravosudje ostalo"...

Krenes da sredjujes zdravstvo, lekari viknu "sve ste sredili, samo vam je zdravstvo ostalo"...

Krenes da uvodis red u saobracaj, vozaci prohisterisu "sve ste sredili u drzavi, samo vam je jos ostalo kazne za pojas da naplacujete"...

I tako....

car

pre 8 godina

Kada ce te svatiti da u EU polovni Automobili mogu da se uvezu i ako nemaju standard Euro 6 jer kada su proizvedeni onda je bila druga vazeca Granica izduvnih Gasova to samo kod nas tako rade.

sisoje

pre 8 godina

Ni jedan automobil bilo kog brenda nije isti zs EU i za Srbiju,bas kao i mobilni tel. Sav shkart pod istim imenom mi kupujemo jer samo tako neko moze da se ugradi u cenu.
Posebna je prica sto se Kia iz EU u garantnom roku ne prihvata kod nas mada i bolje ionako od pomoci dilera nema vajde a Kia u svemu ovome nije usamljena.
Sto se tice ekologije,bezbedni smo jer Co2 "nece na osiromaseni Uranijum cjje smo vakcine primili od Nato-a". Bezbedni smo...hej haj bas nas briga,vozamo se na taljiga...

zdravko

pre 8 godina

Poredjenja radi, u Australiji su Evropski automobili jeftiniji polovni i novi za oko 30 procenata od tih krseva sto nama dovode. Svaki auto (ali svaki) ima odlicne alu felne i bar 50 posto od opreme a ne osakaceni i sklapani kako bi neko prodao felne za 200 evra. Japanci i Ameri su jeftiniji 50 posto. Registracija je u poredjenju sa prosecnom platom , jedna nedeljna plata, skoro da i nema veze jel auto luksuzan ili nije. Za to sto platite rego dobijate pomoc na putu, besplatan slep ako vam nesto crkne, popravku na sred puta, zamenu akumulatora itd... drugim recima polomise se da im vi budete musterija. Kad se setim kolko sam morao da dajem da bi vozio krsha od 300.000km koji mi je dovezen kao da je presao 50.000 ( stelovanje se ovde kaznjava podebelo) , uopste mi nije zao sto sam spakovao kofer i otisao. Sada imate jednu ovcu manje da derete...jedna po jedna

Miki

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je garantovano na platnom spisku VW-a jer ne mogu da shvatim da normalan covek moze toliko da podrzava trovanje sopstvenog naroda. A kad novi VW TDI dizelasi truju 40 puta vise od dozvoljene norme ko zna koliko vise truju ovi stari sa skinutim DPF filterima?

Nikola P.

pre 8 godina

Mi sko oduvek i bili deponija Evropa. Standardna prica, nista novo. Da nam prodaju kvalitet, to bi bila udarna vest, a ovo da nas truju vec duze vreme, svi znamo, pa i nasa vlast. A sto svi cute? Novac. Hvala lepo, pametnome dosta.

dragon

pre 8 godina

Po zakonu i pravdi, treba da uhapse organizatora falsifikovanja i tprepravljanja testa za izduvne gasove. Ako vec znaju da uhapse ko je imao neki fals papir prilikom registracije. Molim da se zakon postuje u Srbije, raspisati poternicu, staviti ih na organizovani kriminal, ima tu vise od tri ucesnika.

n3xa

pre 8 godina

Iako vozim auto star 13 godina (al kao da je nov ;-)) smatram da bi trebalo sto pre uvesti kao obaveznu normu evro 4 za polovnjake. Da ne bi odmah krenuli da pljujete obrazlozicu moje razmisljanje. Blokadom uvoza evro 3 motora pomoci ce se vlasnicima placeva da rasprodaju more uvezenih automobila a da polako uvoze evro 4 pa cak i evro 5 modele. Onima koji su vlasnici E3 modela ce lakse prodavati svoja vozila jer nece imati konkurenciju u placevima. Drzava u svakom slucaju ubira porez od prodaje. Dakle i vuk sit i ovce na broju.

neutralni felsh

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je garantovano na platnom spisku VW-a jer ne mogu da shvatim da normalan covek moze toliko da podrzava trovanje sopstvenog naroda. A kad novi VW TDI dizelasi truju 40 puta vise od dozvoljene norme ko zna koliko vise truju ovi stari sa skinutim DPF filterima?
(Miki, 30. septembar 2015 21:10)
i onda opet ide dezurna prica: porast oboljenja to je zbog amerikanaca bombardovanja i sirotog uranijuma ;) a ko zna sta smo sve pojeli i udahnuli pre i posle toga, u opsegu od 93. do 2015...

mihajlo

pre 8 godina

Nece uticati ne, samo sto je dosad izgubijo par milijardi, a jos nije ni krenulo sa placanjem odstete, znaci jos po koja milijarda. Toliko nije uticalo, da su prekinuli sa zaposljavanjem i obustavili rad svoje ne male divizije za financiranje prodaje. U obste ne utice na njih, pa nisu oni vi, pa da ne utice. Utice i jos ce uticati.

bole

pre 8 godina

Ne proizvodi Fiat zbog Srbije euro 6 standard, nego mu to traži evropska regulativa, tj ne bi mogao da izvozi u EU da nema eur 6 standard... Tako da rečenica:"Ako proizvođača teramo da proizvodi Evro 6, a to je u Srbiji Fijat, ne možemo da dozvoljavamo da se ovde uvozi ono što Evropa neće", poručio je Petrović" nema blage veze sa životom...

pošteno i napredno

pre 8 godina

"Državni sekretar u Ministarstvu privrede Miloš Petrović, koji je i predsednik Upravnog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija.."
Jel još neko primetio ovo? Drugi čovek ministarstva predsednik UO velike autokompoanije ? A sukob interesa, ovo ono?

n3xa

pre 8 godina

Iako vozim auto star 13 godina (al kao da je nov ;-)) smatram da bi trebalo sto pre uvesti kao obaveznu normu evro 4 za polovnjake. Da ne bi odmah krenuli da pljujete obrazlozicu moje razmisljanje. Blokadom uvoza evro 3 motora pomoci ce se vlasnicima placeva da rasprodaju more uvezenih automobila a da polako uvoze evro 4 pa cak i evro 5 modele. Onima koji su vlasnici E3 modela ce lakse prodavati svoja vozila jer nece imati konkurenciju u placevima. Drzava u svakom slucaju ubira porez od prodaje. Dakle i vuk sit i ovce na broju.

antibot

pre 8 godina

Ma euro 8 da uvedete,sve vazne stvari ste resili jos samo ekologiju da ,,sredite"!!
Narod nema pare da jede,a vi se izivljavate non-stop uvodite neke ,,standarde"! Ko ima pare da kupi nova vozice se a ko nema neka ide pesice...!
SRAMOTA!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vukoje, 30. septembar 2015 21:11

Krenes da sredjujes pravosudje, sudije i advokati viknu "sve ste sredili u drzavi, samo vam je pravosudje ostalo"...

Krenes da sredjujes zdravstvo, lekari viknu "sve ste sredili, samo vam je zdravstvo ostalo"...

Krenes da uvodis red u saobracaj, vozaci prohisterisu "sve ste sredili u drzavi, samo vam je jos ostalo kazne za pojas da naplacujete"...

I tako....

marjan

pre 8 godina

Folcvagen nije ni tehnološki napredan, ni renomiran, a još manje pouzdan.
Pucanje blokova motora na 2.0 tdi dok ni jedan od čuvenih TSi motora nije dočekao nekih 50.000: pucaju lanci, zaribaju turbine, a na servisu se prave mutavi.
Čudim se ljudima koji su za takav "renome" spremni da izdvoje 15% više od konkurencije.

Dragan

pre 8 godina

Ma ja nemam za golf1 a kamoli za golfa7.Treba ukinuti bilo kakva ogranicenja za kupovinu polovnih vozola.Ko ima za nov kupice nov a ko nema pustite ga da kupi auto za 100 evra iz Evrope da može da se vozi.Ovako voze samo oni koji imaju puno novca a sirotinja se svercuje po busplusu koji je preskup.

Whiplash

pre 8 godina

Meni nije kasno kako prodaja novih automobila stagnira kad su ulice pune novih automobila od BMW i Audija do Hyundaija,Skoda i ostalih automobila.
Non stop nema para nema para a sve novi automobili

Vukoje

pre 8 godina

Ma euro 8 da uvedete,sve vazne stvari ste resili jos samo ekologiju da ,,sredite"!!
Narod nema pare da jede,a vi se izivljavate non-stop uvodite neke ,,standarde"! Ko ima pare da kupi nova vozice se a ko nema neka ide pesice...!
SRAMOTA!!!

србин ло

pre 8 godina

Ово је све нетачно. Пола Италије вози еуро 3. Пољаци, Чеси и Словаци увозе еуро 3 иако имају неколико фабрика за произвидњу аутомобила, Бугарска увози и еуро 2 . Сви би ми купили нов ауто али са платом од 300€ то је немогуће а Фиат боље да ћути јер ће ускоро затворити ту фабрику у КГ.

sisoje

pre 8 godina

Ni jedan automobil bilo kog brenda nije isti zs EU i za Srbiju,bas kao i mobilni tel. Sav shkart pod istim imenom mi kupujemo jer samo tako neko moze da se ugradi u cenu.
Posebna je prica sto se Kia iz EU u garantnom roku ne prihvata kod nas mada i bolje ionako od pomoci dilera nema vajde a Kia u svemu ovome nije usamljena.
Sto se tice ekologije,bezbedni smo jer Co2 "nece na osiromaseni Uranijum cjje smo vakcine primili od Nato-a". Bezbedni smo...hej haj bas nas briga,vozamo se na taljiga...

goran jovanovic

pre 8 godina

Ova vest je nebitna za nas Srbe. Za nas je golf dvojka jos uvek aktuelan. Kada bi se ukinula ogranicenja uvoza polovnjaka kupio bih golfa trojku pa nek ide zivot....

KoleM

pre 8 godina

Otimaju nam pare a još nas prave budalama, kao mora euro 4 zbog Fiata koji je euro 6... Pa Fiat boli uvo za polovnjake, njih naše tržište ne interesuje, i da zabranimo prodaju Fiata u Srbiji ne bi se potresli. Euro 4 nameću uvoznici. Ja imam euro 2 auto u dobrom stanju i ne možete osetiti miris izduvnih gasova kada ste pored njega. Pa nijedan euro 5 auto nije više euro 5 kada pređe 200000. Ovi lobisti kažnjavaju narod ne bi li zaradili koji euro više.

Stefan

pre 8 godina

..."za polovne automobile koji se uvoze u Srbiju trebalo bi najmanje da se traži Euro 4 standard"...to je to kad čovek, mada rođen kao Srbin u Srbiji, omiriše lovu, pa se Srbije seća kao ružnog sna. Trebalo bi da manje pametuje u zemlji koja je pola veka pokušavala da napravi automobil i na kraju odustala, pa sada po tuđoj pameti sklapa stranca, a prosečan Srbin je sa srpskom politikom i platom sve dalje od automobila koji nije baš u stanju raspada. Bolje da uvedu seriju tehničkih stanica za remont i kontrolu izvanrednih stranaca, pa neka ljudima dozvole da uvoze kola po skromnim cenama. Privrednu granu bi mogli da naprave od toga. To čak ne bi ugrozilo Fiat koji izvozi. Već je dovoljno jadno što sami neumemo da proizvedemo, još je jadnije što ne umemo ni da se okoristimo automobilima koje vaspitani Nemci proizvode u ogromnim količinama i bolesno čuvaju...euro 3 je i predobar za nas...kakvi smo..., ali, malog Srbina treba zavrtati i gnječiti dok ne shvati da jedino dušu ima i ništa više - to ne mogu da mu oduzmu ni strani ni domaći pametnjakovići...

Milos

pre 8 godina

Ja sam hteo da kupim polovan auto, ali sam cuo da je kod nas legalno da plac smanji kilometrazu i da nema ni jedan auto u srbiji kome se zna tacna kilometraza. Strasno sta ova drzava dozvoljava. Za nov nemam pare.

realan

pre 8 godina

aman dajte ljudi nemojte da se lazemo dozvolite vi svima skroz slobodan uvoz a nemojte da stitite strane firme koje kao kod nas ulazu u auto imdustriju a drzava nema ama bas nikakvu korist, carina i porez da se ukine skroz tj da proglasimo da nemamo autoindustriju kao grcka sto je uradila ili bugarska a cenu goriva blago povecati a registraciju ostaviti na istom nivou podseticu da je cena u bugarskoj na pumpama dizel 1 e na najjacim stranim pumpama a cena registracije za 2500 kubika je oko 100€ tako drzavo razmisli....

baki c.z

pre 8 godina

Ovo može samo kod nas, 99% nas koji se javljamo komentarišemo da jedva imamo da kupimo auto sa euro3 normom ali će ipak od nove godine da nam uvedu euro4.Naravno to odgovara samo uvoznicima novih automobila koji prodaju kod nas skuplje nego što su cene u okruženju

Dejca iz LE

pre 8 godina

Ali moja lada 2107 90 godište izgleda extra i ide ko prrvog dana. Ajde i da je zamenim ali čime. Sve što se uvozi je prešlo oho a kilomettaža im se namesti uglavnom od 170,000 km. do 220,000 km. I zato će ladilak idalje da se kotrlja a ja uživati u jeftinoj vožnji.

biće bolje

pre 8 godina

Ekologija je samo izgovor, sve se vrti oko što veće potrošnje, proizvođači su poludeli od profita samo gledaju jedno te isto da prodaju pod novim imenom, od Golfa4 mlate samo praznu slamu. A ovi novi benzinci sa turbinama i malim kubikažama ima da traju još kraće . Auto industrija jeste u krizi a razlog je očigledan, toliko su automobila proizveli da više i nema kome da prodaju. Sve je prezasićeno, u zapadnim zemljama bacaju nove automobile zarad trenda. Današnji svet ima jedan veliki problem a to je kapitalizam.

dzigi

pre 8 godina

Baš kompetentan čovek, kao da je na platnom spisku VW-a. Reče - propust u softveru. A kad tamo namerna malverzacija, prevara ogromnih razmera, preko 10 miliona vozila u dužem nizu godina, sa negativnim posledicama po zdravlje i pozitivnim posledicama po profit VW-a (do pre neki dan).

Trovach

pre 8 godina

Naravno da nije u redu da uvozimo ono sto Evropi vise ne treba. Zato bi trebalo da imamo evropske plate, pa da i mi vozimo dobre automobile koji minimalno zagadjuju. Dozvolite nam da pokazemo svoju ekolosku svest.

Miki

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je garantovano na platnom spisku VW-a jer ne mogu da shvatim da normalan covek moze toliko da podrzava trovanje sopstvenog naroda. A kad novi VW TDI dizelasi truju 40 puta vise od dozvoljene norme ko zna koliko vise truju ovi stari sa skinutim DPF filterima?

Dali bocek

pre 8 godina

Nelojalna konkurencija!? Nekontrolisani uvoz od strane fizickih lica!? Sta lupa ovaj lik? Pa ne uvozi se oruzje ili nosaci aviona! Da nece kvote, nekadasnje konsignacije ili sta vec? Pa sloboda drustva se ogleda u tome sta pojedinac moze i na njemu slobodan nacin da kupi, i gde hoce. Ne, nego moram kod uvoznika i kraj. Razumem da kupujem radioaktivni kobalt, ali potrosno, prevozno sredstvo. Ionako nisam mogao odmah, istog trena dobiti deo kod tzv ovlascenog uvoznika. Ni boju kola koju sam hteo nije bilo moguce dobiti odmah. Pa sta daju to specijalno da bi samo oni mogli da uvoze i prodaju vozila? Na kraju sam otisao u Sloveniju, izabrao opremu, boju i motorizaciju, uz izvoznu olaksicu odatle, doterao vozilo, ocarinio i registrovao za vise nego 10% jevtinije neko ovde kod "uvoznika" sa osnovnom motorizacijom, manje opreme kao i izbora izmedju dve boje. Svasta!

alfista

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je bas strucan neki tip,vidi se.Resice problem zamenom software-a???Pa da je to problem,i da je tako lako resenje,ne bi sigurno dozvolili ni da dodje do ovoga.

car

pre 8 godina

Kada ce te svatiti da u EU polovni Automobili mogu da se uvezu i ako nemaju standard Euro 6 jer kada su proizvedeni onda je bila druga vazeca Granica izduvnih Gasova to samo kod nas tako rade.

Romeo

pre 8 godina

Ovo nije slucaj - 'propusta oko softvera za emisiju izduvnih gasova'.

Ovo je slucaj - 'svesno smo varali kupce, trovali narod, bili nelojalna konkurencija…'

Nikola P.

pre 8 godina

Mi sko oduvek i bili deponija Evropa. Standardna prica, nista novo. Da nam prodaju kvalitet, to bi bila udarna vest, a ovo da nas truju vec duze vreme, svi znamo, pa i nasa vlast. A sto svi cute? Novac. Hvala lepo, pametnome dosta.

drvobradi

pre 8 godina

Nije baš tako. Najveću prodaju u Srbiji ima Škoda, a najčešći izbor za te automobile je dizel motor, jedan deo je prethodna generacija (PD motori), ali ima onih sa 2.0 kao i 1.6 tdi. Ako se pogledaju oglasi, ima dosta automobila u prodaji sa pomenutim motorima, mahom iz uvoza, i ko zna da li će ikada na njima biti izmenjen softver ili pumpa visokog pritiska.

Дража

pre 8 godina

Ovaj Vukasović je sramota ko god da je. Priča kao neki portparol Folksvagena, s tim što ovih dana ni njihovi portparoli ne pričaju ovakve gluposti. Čuj, zamena softvera. On uopšte nema pojma o čemu se tu radi. Nije svestan da ako automobil bude radio po eko normama da će izgubiti osetno na performansama. I uopšte nije zanemarljiv broj vozila, svi TDI od kad, 2008?

neutralni felsh

pre 8 godina

Ovaj Vukasovic je garantovano na platnom spisku VW-a jer ne mogu da shvatim da normalan covek moze toliko da podrzava trovanje sopstvenog naroda. A kad novi VW TDI dizelasi truju 40 puta vise od dozvoljene norme ko zna koliko vise truju ovi stari sa skinutim DPF filterima?
(Miki, 30. septembar 2015 21:10)
i onda opet ide dezurna prica: porast oboljenja to je zbog amerikanaca bombardovanja i sirotog uranijuma ;) a ko zna sta smo sve pojeli i udahnuli pre i posle toga, u opsegu od 93. do 2015...

mufljuz

pre 8 godina

"Ako proizvođača teramo da proizvodi Evro 6, a to je u Srbiji Fijat, ne možemo da dozvoljavamo da se ovde uvozi ono što Evropa neće", poručio je Petrović."
Da, jasno mi je Petrovicu. Zato maltretirate vlasnike vozila na TNG i trudite se da im date sve moguce povlastice zato sto su svi odreda Evro 5. Koga ti farbas?

dragon

pre 8 godina

Po zakonu i pravdi, treba da uhapse organizatora falsifikovanja i tprepravljanja testa za izduvne gasove. Ako vec znaju da uhapse ko je imao neki fals papir prilikom registracije. Molim da se zakon postuje u Srbije, raspisati poternicu, staviti ih na organizovani kriminal, ima tu vise od tri ucesnika.

zdravko

pre 8 godina

Poredjenja radi, u Australiji su Evropski automobili jeftiniji polovni i novi za oko 30 procenata od tih krseva sto nama dovode. Svaki auto (ali svaki) ima odlicne alu felne i bar 50 posto od opreme a ne osakaceni i sklapani kako bi neko prodao felne za 200 evra. Japanci i Ameri su jeftiniji 50 posto. Registracija je u poredjenju sa prosecnom platom , jedna nedeljna plata, skoro da i nema veze jel auto luksuzan ili nije. Za to sto platite rego dobijate pomoc na putu, besplatan slep ako vam nesto crkne, popravku na sred puta, zamenu akumulatora itd... drugim recima polomise se da im vi budete musterija. Kad se setim kolko sam morao da dajem da bi vozio krsha od 300.000km koji mi je dovezen kao da je presao 50.000 ( stelovanje se ovde kaznjava podebelo) , uopste mi nije zao sto sam spakovao kofer i otisao. Sada imate jednu ovcu manje da derete...jedna po jedna

Kraljevčanin

pre 8 godina

"Verovatno će država Srbija pokrenuti, u ekološkom smislu, nekakav predlog za nadoknadu", dodao je Vukasović. Hahahaha, kakav je ovo meni car! Koja crna država? Pa kad kod nas i novi VW bez lažiranja emisije izduvnih gasova, opet deset puta manje ugrožava našu životnu sredinu nego bilo šta drugo što se vozi kod nas (čast izuzecima). Da se razumemo, ove lopove iz VW ne podržavam ni najmanje, već su mnogi komentari došli na tu temu i tu se slažemo. Ali ovo sa ekologijom u Srbiji mi je stvarno bilo vrh!

fancy

pre 8 godina

Nije u redu da drzava ne podstice potrosnju najcistijeg goriva - TNG iliti plina pa vidimo po akcizama da nije bas tako...ne brinem se ja za vas

mihajlo

pre 8 godina

Nece uticati ne, samo sto je dosad izgubijo par milijardi, a jos nije ni krenulo sa placanjem odstete, znaci jos po koja milijarda. Toliko nije uticalo, da su prekinuli sa zaposljavanjem i obustavili rad svoje ne male divizije za financiranje prodaje. U obste ne utice na njih, pa nisu oni vi, pa da ne utice. Utice i jos ce uticati.

bole

pre 8 godina

Ne proizvodi Fiat zbog Srbije euro 6 standard, nego mu to traži evropska regulativa, tj ne bi mogao da izvozi u EU da nema eur 6 standard... Tako da rečenica:"Ako proizvođača teramo da proizvodi Evro 6, a to je u Srbiji Fijat, ne možemo da dozvoljavamo da se ovde uvozi ono što Evropa neće", poručio je Petrović" nema blage veze sa životom...

pošteno i napredno

pre 8 godina

"Državni sekretar u Ministarstvu privrede Miloš Petrović, koji je i predsednik Upravnog odbora kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija.."
Jel još neko primetio ovo? Drugi čovek ministarstva predsednik UO velike autokompoanije ? A sukob interesa, ovo ono?