"Srbija nikome nije dužna 300 mil. EUR"

Beograd -- Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da Srbija nije dužna 300 miliona evra štedišama bivše Ljubljanske i Invest banke.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pa sud je presudio. Država može da se žali ali po mojoj slobodnoj proceni i taj spor će izgubiti, i moraće da plati i to suđenje. (Tačnije platiće poreski obveznici). Pa kad plate i to, valjda će se narod jednom opametiti da ne daje državi (tj. političarima) moć da upravlja bilo čim drugim osim vojske, policije, sudstva i kovnice novca (čak i ove službe da imaju koperaciju sa privatnim nemonopolskim firmama koliko je to moguće i moralno). Sve ostalo uključujući i škole, bolnice i td. treba da bude u rukama privatnika i lokalnih zajednica, zadruga. Država treba da uvede stroga pravila i moćnu kontrolu za sve ove ustanove i firme. Tada će poreske osnove biti minimalne, korupcija i birokratija će biti svedena na minimum.
  Politikom će se baviti ljudi radi društvenog ugleda i prestiža a ne zbog para. Jedino takva država će raditi ko sat. Do tada smo to što smo, mi kopamo a fukcioneri jedu mladu jagnjetinu.
   (Milutin, 1. oktobar 2015 04:38)

  # Link komentara

 2. za korisnika "mmm"sto prvo ne razmislis kad napises nesto,a tu je u gugl ako si neupucen,mada nije sramota ne znati ..invest banka kao i ljubljanska su bile drzavne banke!invest banka je ugasena zbog privatizacije Sartida..banka je u trenutku likvidacije imala vise potrazivanja nego dugovanja..a sada ima vecu imovinu nego novootvorene banke...a ako neko traba da ide u zatvor to je Dinkic!
   (kris, 30. septembar 2015 21:28)

  # Link komentara

 3. Ja ne mogu da shvatim zasto države stite privatne banke??? To je isto tipa ja ne uspijem platiti racune, i drzava mi plati..
  (mmm, 30. septembar 2015 20:24)

  # Link komentara

 4. Kada se vrati nas predsednik vlade A.V. sigurno ce da podrzi ovaj pravedni zahtev slovenackih stedisa. Vratice im se sve pare, a ako treba i vise, nije problem. Srbija je bogata zemlja sa jakim politickim rukovodstvom na celu. Mi smo domacini i zna se red da se prvo zbrinu gosti, a posle ako ostane za domacu celjad. Evropska unija ce prepoznati ovaj hrabri potez kao novi korak ka svetloj evropskoj buducnosti koja je Srbiji zagarantovana.
  (Kockica, 30. septembar 2015 19:40)

  # Link komentara

 5. Pa te stedise ce dobiti vise nego stedise tih banaka a koji su gradjani Srbije , jer ce nima morati da se isplati i kamata i jos kamata za sve ove godine cekanja.
  (Glasac na izborima, 30. septembar 2015 16:36)

  # Link komentara