Sreda, 12.08.2015.

18:35

Srušeno sve, stižu kule u Savamalu/FOTO

Na lokaciji Beograda na vodi danas je srušena poslednja zgrada, čime su stvoreni uslovi za početak realizacije tog projekta.

Izvor: B92

Srušeno sve, stižu kule u Savamalu/FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Jelena

pre 8 godina

Beograd nema metro!!!!!! Imace beton u vodi. E, narode, dozvolio si bagri da vlada i da aka grad po svom cefu! Hej "narode, narode moj!"

zoran

pre 8 godina

Fotografije su savršena metafora vlasti u Srbiji i u BGD.

Lako je srušti, gospodo. Treba posle nešto i napraviti, jer ono što ste srušili i upropastili devedesetih još uvek se ne nazire da će biti niti popravljeno (kakav-takav ugled u svetu) niti popravljeno (ekonomska situacija i moralna beda naroda, generalno)

Sima

pre 8 godina

Nadam se da ce gospodin na slici I da odgovara ako se projekat nerealizuje u celosti. Mislim ako samo prodate zemljiste a tu nebude posle ono sto je dogovoreno.

Max

pre 8 godina

Vidim da se ponovo prica o nekakvom parku. Nisam lud za parkovima jer ih u Beogradu ima dosta. Oni danas sluze da pas izvrsi nuzdu ili da neko dodje sa nekim alkoholom i da se napija. A da ste hteli da se upoznate sa projektom mogli ste videti da ce tamo i biti izgradjeni veliki parkovi. Jer su u planu projekta. Konkretno mislim da je most na adi bilo bacanje para. Most jeste prelep ali definitivno ne za takvu lokaciju. A sto se Beograda na vodi tice ako od mrtvog,prljavog i zapustenog dela grada budu uradili makar 50 % predvidjenog bice odlicno. Vec sada izgleda bolje.

vodoinstalater

pre 8 godina

skup kamen temeljac, 20.000€, mada i nisu vam bas nesto bogati ti arapi...ili su cicije?
(milosh-piglu, 13. avgust 2015 09:03)

Ovo zadnje, druže... Arapi vade nafte za 20.000 Evra svake sekunde a gas i ne mere koliko izvade... Pa ti vidi koliko su bogati što ne znači da su glupi. Znaju oni odlično s'kim imaju posla ovde u Srbiji tako da tu "otvor" teško kreće. Mnogo, mnogo teško... Može onaj da žvalavi i da se grli sa diš-dešovima koliko hoće to kod njih ne pali. Kod Arapa jajce nema žumance, majstore!

1001 noć

pre 8 godina

Komunisti za 30 godina napravili ceo novi BG ,miljakovac , Kanarevo , Banovo ,Petlovo,Mirijevo,B. Jerković, Medaković............a ovi se hvale sa dve zgrade u pokušaju !

Aster Blistok

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu... (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)", 13. avgust 2015 08:27)

Bez brige Dušane, hejteri nece da budu zivi kada (ili radije ako) ovo bude zavrseno. Trideset godina je malo puno za one preko pedeset...

Jack

pre 8 godina

Ma ljudi,dajte vise taj ugovor da vidimo pa posle gradite sta god hocete,nije problem...ako je sve to tako cisto i ispravno zasto ga krijete...ovako,???
(Djuro, 12. avgust 2015 18:59)

Uvek ste dobri u rušenju i uništavanju!
Nego, kada ćete konačno objaviti ugovore kao što ste obećali pre nekoliko meseci?
(vlada, 12. avgust 2015 20:57)

Eto, kad moraju citaoci u komentarima da pitaju ono sto je NOVINARI NA LICU MESTA trebalo da pitaju malog koordinatora.

nany_q

pre 8 godina

Dusan (Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...)

nece morati hejteri nista da kazu ...sve ce komentarisati policijska uprava za organizovani kriminal, nista se ne brini Dusane

Mix

pre 8 godina

Da je napravljen park; hejteri bi rekli: razbacivanje sa novcem, u samo centru grada gde je građevinsko zemljište najskuplje, vlast napravila park.
Da nije napravljeno ništa; hejteri bi rekli: sramota, onako atraktivno zemljište predstavlja sramotu i ruglo
BG H20; hejteri kažu: sramota, treba da budu opere, muzeji i sl
Da se naprave opere, muzeji itd; hejteri bi rekli: suludo, prave se samo ustanove koje nisu profitabilne, koje će izdržavati osiromašeni narod Srbije i gde će se zapošljavati preko veze.
E ja ću da budem pozitivan za razliku od prethodnih; sviđa mi se Đilas jer je imao hrabrosti da uđe u priču oko mosta preko Ade i završi ga i svaka mu čast. Sviđa mi se Mali (čitaj Vučić) jer je ušao u priču oko BG H20, a da li će završiti videti ćemo....

serb skier

pre 8 godina

Nerviraju me chedisti koji bi sa nepodnosljivim ponosom i entuzijazmom trljali ovaj projekat svima na nos da je kojim slucajem Cedonir Chadda krenuo u realizaciju istog.Medjutim,on od skijanja i trosenja petooktobarskih para zemunskog klana i ostalih "donacija" nema kad!

Bojan

pre 8 godina

"Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu... (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)"

Ništa, onda naćuli uši za 30 godina...

vlada

pre 8 godina

Kule nisu nikada bile predvidjene za Savamalu nego za lokaciju preko puta Palate pravde (bivsa "Bara Venecija"). Ta lokacija se nalazi Savamaloj isto onoliko koliko se Crkva Svetog Marka i Narodna skupstina nalaze u Knez Mihajlovoj ulici.
(Dragan, 13. avgust 2015 01:37)

Ja ovde na ovim slikama ni ne vidim Savamalu nego Baru Veneciju, i mislim da je sve ovo rušenje zapravo uradjeno u Bari a ne u Savamaloj, samo su novinari ovde nešto u naslovu pobrkali lončiće.

Johnny Boy

pre 8 godina

Taman sam se bio ponadao da ce Beograd dobiti nesto lepo, kad ono, cujem novi rok do 2030 godine?!
Ovi ljudi su delovali ozbiljno kada su prvi put pomenuli ovaj projekat i rok za izgradnju do 2017 godine.
Ovo sad novo sto se prica o roku je sramota i laz i navodi me da posumnjam u celu stvar.

Hejter

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dušan,

Ja koliko znam obecano 3 milijarede i zavrsetak za 10 godina.Ispade 300 miliona a u to ukljucen zajam od 150 miliona i zavrsetak za 30 godina.I to dve stambene kule. Nista od poslovnih zgrada, parkova, Beogradske opere, filhramonije,hotela visoke kategorije.U Peseti na Dunavu u centru je Parlament, Hotel Intercontinental. nema stambenih zgrada

vlada

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)

Dok ti dočekaš da se ovaj projekat završi batice, zaboravićeš šta si ovde napisao, kao što si zaboravio šta su ovi tvoji miljenici koji su sad na vlasti uradili u zadnje 3 godine, a da ne spominjem sta su radili na vlasti pre 20 i kusur godina, toga se tek ne sećaš :D

ivica

pre 8 godina

Cekajte malo, pa zar redakcija B92 nije pre nekoliko dana objavila bas ovu vest!? http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=08&dd=09&nav_id=1025056
"Zbog nedostataka u dokumentaciji, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ukočilo uređenje obaloutvrde." ...DAKLE, PROJEKAT NEMA DOZVOLU ZA GRADNJU!!!!

vlada

pre 8 godina

"negde oko 20. , 25. septembra postavimo kamen temeljac za ove dve stambene kule"
"u toku tender za izvođača radova na gradnji dve stambene kule"
vidi se da su veoma ozbiljno pristupili projektu!
Kakva farsa! kakva lupetanja!
Pa valjda je za ovakav megalomanski projekat sve, ama baš sve I svaki najmanji detalj isplaniran mesecima unapred!!!!
Nit znaju kad će da počne, nit znaju ko će da počne!!! ali počeće...

romul

pre 8 godina

Gradski čelnici sa šlemovima i fluo prslucima na gradiluštu, a intervjuišu ih novinarke u sandalicima i roze suknjicama. Šaljivo prinenjivanje propisa bezbednosti na gradilištu. Vruće je ovih dana, ipak:-)

kosmajac

pre 8 godina

hahahaha. kamen temeljac u septembru, onda malo pricica , zimisljotina kako je negde zapelo do decembra i eto izbora. jedina dobra stvar sto rascitise onaj lom. koja komedija 2-3 milijardi da se napravi preko 100 zgrada sa one makete. samo jedna zgrada kula slobode je u njuorku kostala 3.8 mlrd dolara. jeste tu sve jeftinije ali bez 10-15 mlrd to sve da se zavrsi nema teorije, da lici na nesto. nikada se nece to desiti. trebalo je napraviti igralista za decu i sport. operu filharmoniju i balet kao u njujorku sa velikim trgom i jedno 5,6 muzeja kao milja muzeja na petoj aveniji u njujorku i to je sve. ostalo posumiti , napraviti wc-e , stolove za sedenje sa sahom i ostalim igrama za starije i stolovi sa stolicama kao u brajant parku. ovo je jad i beda

Goran

pre 8 godina

Cak i na maketi ove zgrade ne lice na kule nego na ruzne betonske zgrade u 60 i nekom bloku na Novom Beogradu. Posto je svaka maketa 10 puta lepsa od stvarnosti, skoro je sigurno da ce tu da niknu 2 ruzne stambene zgrade koje ce liciti na istocnu i zapadnu kapiju Beograda a verovatno ce i doziveti slicnu sudbinu kao zapadna kapija. Ako hocete da vidite sta su kule, pogledajte slike Dubaia, Sangaja, Singapura, Kanari Vorfa u Londonu, Njujorka, itd. Kula je vitka zgrada od oko 100 spratova sa staklenom fasadom, u futuristickom stilu a ovo su ruzne spavaonice u stilu soc-realizma.

Alpina

pre 8 godina

recite vi meni ocu li ja moci da vozim biciklo do ade, pushtite me sa praznim prichama o kulama i gradovima, a arapi uplatili 20.000 € hahahaha

Dragan

pre 8 godina

Kule nisu nikada bile predvidjene za Savamalu nego za lokaciju preko puta Palate pravde (bivsa "Bara Venecija"). Ta lokacija se nalazi Savamaloj isto onoliko koliko se Crkva Svetog Marka i Narodna skupstina nalaze u Knez Mihajlovoj ulici.

voodoo

pre 8 godina

Zaista neko rece lepo je sto je uklonjeno ruglo, i jeste, ali mu je neko odgovorio da bi bilo lepse napraviti park umesto kula i gradova i to je po meni mnogo jeftinija investicija, a mnogo lepsa, jedan veliki park sa stazama i sadrzajima uz reku, i po neku parcelu prodaju privatnim gradjevinskim firmama u Srbiji koji i ovako zele da zidaju u Beogradu jer je jedino tu isplativo, naravno samo planske objekte koji se uklapaju u park, cisto da obezbede finansije i milina, niti dajemo strancima vlasnistvo niti nas iko ucenjuje, ali sve to samo kad bi mogli normalno da izvedemo, bilo bi prelepo, central park u Bgd-u, a ne kule.

Dr. Arslanagić

pre 8 godina

Sukob DS i SNS botova. Da ne dužim, možda bi gospoda više volela da gledaju Baru Veneciju (sic!) još 100 godina, samo da stranačkom komšiji crkne krava? Neko ko lupa minuse na vest o kakvom-takvom uređivanju Beograda... pa taj Beograda izgleda nije ni video.

Kis

pre 8 godina

Racunica je jednostavna, tajming je takav da jos jednom prevare krezavu Srbiju da bi dobili jos jedan mandat a onda mogu da se opuste. A ako ne dobiju, sledece cetiri godine ce lajati kako bi oni vec davno zavrsili taj projekat.

Goran

pre 8 godina

"Novac za rekonstrukciju te ulice i obale utvrde obezbedio je strani investitor "Igl hils", a ukupna vrednost je oko pet miliona evra"

Moze li se znati da li je taj novac uplacen i na kom je racunu, ili je samo obecano da ce BITI obezbedjen?

Alex

pre 8 godina

@Snoop dog:
Lepo mnogo pišeš, ali džaba care... te naše povike niko ne čuje, ne vidi... samo Beograd, Beograd, Beograd, strašno je više...

fenomenalno

pre 8 godina

čovek koji dođe na gradilište za vreme rušenja, slika se u blatu i najavljuje da će za mesec i po dana krenuti da udaraju kamen temeljac

Mirko

pre 8 godina

Ha?! Stekli se uslovi! Kamen temeljac u septembru a jos nisu raspisali tender za izvodjaca radova.
I nije Savamala nego Bara Venecija.

Dajte, dosta vise sa glupostima.

Mislili smo nema gore. A sad vidimo da ima. Djilasu, vrati se, sve ti je oprosteno.

артиљерац

pre 8 godina

У септембру почиње продаја станова.Па јел станови нису већ продати,госн
Мали?Још јесенас,отоич што би рекли Шумадинци.Ушли арапи с 22000 евра у посао од 300 милиона(мада је првобитно било 2-3 милијарде)који ће трајати
30 година.Не липши маго до зелене траве.А можда и нису арапи,можда су арапи
завеса за домаће але и вране.Ја вама,СНС,госн Мали,не верујем.Разлог је
прост,не говорите истину.То што сте мегаломани,то је нешто друго...

Rotbard

pre 8 godina

Mislio sam da je cela prica o projektu bila spin, pa sam ih i razumeo donekle, ali ipak nije(?). Covece, pa oni stvarno veruju u ovo, tek sam se sada uplasio i uzasava me pomisao na rezultate ovih infantilnih igrarija sa peskom, bagerima i kamionima.

Alex

pre 8 godina

Da vidis kada naprave te dve kule, to budu neke najobicnije zgradetine, rasprodaju stanove u kojima se klimaju kvake i otpadaju plocice, i zapale...

Filip

pre 8 godina

Sta ce sve da se izgradi za 22.000 evra? Tipujem na jednu hamburgeriju, kiosk za kokice i eventualno drveni splav cisto da nesto bude na vodi kad Beograd vec nece.

marquez

pre 8 godina

Kao konferencija predsednika Severne Koreje. On nasmejan u sredini, iza njega stoje omađijani a ostali zapisuju. Okolo, pustoš i niko ne protivreči.

Hans

pre 8 godina

Od zadnje predizborne kampanje već ruše i najavljuju. A vodja je tada obećao da će sve biti gotovo do kraja 2017. Da, 2017.
Samo ne kukajte kako su Mali i SNS za sve krivi. Zna se ko ih je izabrao. Vanzemaljci, CIA i Vatikan, sigurno nisu.

Snoop Dogg

pre 8 godina

Samo se u Beograd ulaže.
*A šta je sa jugom Srbije, kome to ostavljate,zašto se to zapostavlja?
I posle se svi čudimo zašto svi sa juga beže u veće gradove i ostavljaju zemlju praznu i neobrađenu.A svaki jutar zemlje koji se zaparloži i ostavi u potrazi za boljim i lakšim životom u većim gradovima puno košta i država je na gubitku.
*Bolje vam je da motivišite mlade da ostanu na selu .,i ulažite u selo i u jug Srbije. Jer politika *ulaganja samo u Beograd* vodi ka propasiti.

vlada

pre 8 godina

Opet koliko vidim ovo je bara venecija ane Savamala, bar ne onaj Hipsterski deo Savamale koji je poznat širim narodnim masama kao Savamala.

Dok

pre 8 godina

Znamo svi da ce se napraviti dve stambene zgrade i jedan trzni centar i da je biti kombina u prodaji istih. A maketa beorada na vodi je da se malko zamazu oci. Sta da kazemo rodeo, rodeo dolazi u vas grad :-D

Pera

pre 8 godina

Meni samo jedna sitnica nije jasna? Koji će nesrećnik da kupi stan u ove dve zgrade? Evo zašto. Rok izgradnje je 30 godina. Ove dve zgrade će biti gotove za 2 godine. I onda se useliš u nov stan koji košta Boga oca i narednih 28 godina ti svaki dan po prozorom prolaze kamioni, mešalice, bageri, prašinčina, buka itd. Pa zamisli da 28 godina svako jutro od 7 ćuješ da neko nešto kopa, buši, svira kamionom kolegi .....

Beton, beton, odelo armani

pre 8 godina

Na 40 stepeni si dosao u odelu, prihvatio mesto gradonacelnika iako ne da niko nije glasao za tebe vec te ljudi ne vole Mali, ni najmastovitiji um ne moze zamisliti kakve seme imate sa ovim garazama, renoviranjima da ne kazem lickanjem i pravljenjem pesackih zona od pesackih zona.

Gledajte pa i taj ceo deo blizu reke poplocajte kao Cvetni trg, samo beton.

BOToksovana megatrenduša

pre 8 godina

Hoće li se i "kule" jednom pretvoriti u "poslovne zgrade u privatnom vlasništvu nepoznatog lica", kao što se volšebno "promotivni štand" pretvara u "kafanu izgrađenu bez tendera, sa neutvrđenim vlasništvom"? Kao što će se i "Bg na vodi" pretvoriti u jeftino nazadnjačko ruglo?

Magija svuda oko nas...

q

pre 8 godina

Bravo za rusenje, ali to je sve od nasih para... Drugo. To nisu nikakve kule, nego dve stambene zgrade, koje se grade isto kao i svake druge... Nema ni tu niakvih tzv stranih investitora i arapskih para. Stanove ce u njima kupiti neko zato sto zeli, a neko drugi zato sto ce morati

Stana Kočić Muškarac

pre 8 godina

E sad dobro pogledajte ove slike.

Oni sad tu planiraju da podignu te dve kule, da krenu da prodaju prostor i onda od tog novca da finansiraju dalju izgradnju... Neka to budu i najbolje i najlepse zgrade na planeti, opet ostaje pitanje - KO CE NORMALAN DA KUPI STAN U OVAKVOM OKRUZENJU???????

Na stranu lopovluk i lazi o 3 milijarde (kad ono nista od para).

Djuro

pre 8 godina

Ma ljudi,dajte vise taj ugovor da vidimo pa posle gradite sta god hocete,nije problem...ako je sve to tako cisto i ispravno zasto ga krijete...ovako,???

Pera

pre 8 godina

Meni samo jedna sitnica nije jasna? Koji će nesrećnik da kupi stan u ove dve zgrade? Evo zašto. Rok izgradnje je 30 godina. Ove dve zgrade će biti gotove za 2 godine. I onda se useliš u nov stan koji košta Boga oca i narednih 28 godina ti svaki dan po prozorom prolaze kamioni, mešalice, bageri, prašinčina, buka itd. Pa zamisli da 28 godina svako jutro od 7 ćuješ da neko nešto kopa, buši, svira kamionom kolegi .....

Stana Kočić Muškarac

pre 8 godina

E sad dobro pogledajte ove slike.

Oni sad tu planiraju da podignu te dve kule, da krenu da prodaju prostor i onda od tog novca da finansiraju dalju izgradnju... Neka to budu i najbolje i najlepse zgrade na planeti, opet ostaje pitanje - KO CE NORMALAN DA KUPI STAN U OVAKVOM OKRUZENJU???????

Na stranu lopovluk i lazi o 3 milijarde (kad ono nista od para).

marquez

pre 8 godina

Kao konferencija predsednika Severne Koreje. On nasmejan u sredini, iza njega stoje omađijani a ostali zapisuju. Okolo, pustoš i niko ne protivreči.

Rotbard

pre 8 godina

Mislio sam da je cela prica o projektu bila spin, pa sam ih i razumeo donekle, ali ipak nije(?). Covece, pa oni stvarno veruju u ovo, tek sam se sada uplasio i uzasava me pomisao na rezultate ovih infantilnih igrarija sa peskom, bagerima i kamionima.

Mirko

pre 8 godina

Ha?! Stekli se uslovi! Kamen temeljac u septembru a jos nisu raspisali tender za izvodjaca radova.
I nije Savamala nego Bara Venecija.

Dajte, dosta vise sa glupostima.

Mislili smo nema gore. A sad vidimo da ima. Djilasu, vrati se, sve ti je oprosteno.

Djuro

pre 8 godina

Ma ljudi,dajte vise taj ugovor da vidimo pa posle gradite sta god hocete,nije problem...ako je sve to tako cisto i ispravno zasto ga krijete...ovako,???

Beton, beton, odelo armani

pre 8 godina

Na 40 stepeni si dosao u odelu, prihvatio mesto gradonacelnika iako ne da niko nije glasao za tebe vec te ljudi ne vole Mali, ni najmastovitiji um ne moze zamisliti kakve seme imate sa ovim garazama, renoviranjima da ne kazem lickanjem i pravljenjem pesackih zona od pesackih zona.

Gledajte pa i taj ceo deo blizu reke poplocajte kao Cvetni trg, samo beton.

fenomenalno

pre 8 godina

čovek koji dođe na gradilište za vreme rušenja, slika se u blatu i najavljuje da će za mesec i po dana krenuti da udaraju kamen temeljac

BOToksovana megatrenduša

pre 8 godina

Hoće li se i "kule" jednom pretvoriti u "poslovne zgrade u privatnom vlasništvu nepoznatog lica", kao što se volšebno "promotivni štand" pretvara u "kafanu izgrađenu bez tendera, sa neutvrđenim vlasništvom"? Kao što će se i "Bg na vodi" pretvoriti u jeftino nazadnjačko ruglo?

Magija svuda oko nas...

артиљерац

pre 8 godina

У септембру почиње продаја станова.Па јел станови нису већ продати,госн
Мали?Још јесенас,отоич што би рекли Шумадинци.Ушли арапи с 22000 евра у посао од 300 милиона(мада је првобитно било 2-3 милијарде)који ће трајати
30 година.Не липши маго до зелене траве.А можда и нису арапи,можда су арапи
завеса за домаће але и вране.Ја вама,СНС,госн Мали,не верујем.Разлог је
прост,не говорите истину.То што сте мегаломани,то је нешто друго...

voodoo

pre 8 godina

Zaista neko rece lepo je sto je uklonjeno ruglo, i jeste, ali mu je neko odgovorio da bi bilo lepse napraviti park umesto kula i gradova i to je po meni mnogo jeftinija investicija, a mnogo lepsa, jedan veliki park sa stazama i sadrzajima uz reku, i po neku parcelu prodaju privatnim gradjevinskim firmama u Srbiji koji i ovako zele da zidaju u Beogradu jer je jedino tu isplativo, naravno samo planske objekte koji se uklapaju u park, cisto da obezbede finansije i milina, niti dajemo strancima vlasnistvo niti nas iko ucenjuje, ali sve to samo kad bi mogli normalno da izvedemo, bilo bi prelepo, central park u Bgd-u, a ne kule.

Alex

pre 8 godina

Da vidis kada naprave te dve kule, to budu neke najobicnije zgradetine, rasprodaju stanove u kojima se klimaju kvake i otpadaju plocice, i zapale...

Filip

pre 8 godina

Sta ce sve da se izgradi za 22.000 evra? Tipujem na jednu hamburgeriju, kiosk za kokice i eventualno drveni splav cisto da nesto bude na vodi kad Beograd vec nece.

Hans

pre 8 godina

Od zadnje predizborne kampanje već ruše i najavljuju. A vodja je tada obećao da će sve biti gotovo do kraja 2017. Da, 2017.
Samo ne kukajte kako su Mali i SNS za sve krivi. Zna se ko ih je izabrao. Vanzemaljci, CIA i Vatikan, sigurno nisu.

q

pre 8 godina

Bravo za rusenje, ali to je sve od nasih para... Drugo. To nisu nikakve kule, nego dve stambene zgrade, koje se grade isto kao i svake druge... Nema ni tu niakvih tzv stranih investitora i arapskih para. Stanove ce u njima kupiti neko zato sto zeli, a neko drugi zato sto ce morati

Kis

pre 8 godina

Racunica je jednostavna, tajming je takav da jos jednom prevare krezavu Srbiju da bi dobili jos jedan mandat a onda mogu da se opuste. A ako ne dobiju, sledece cetiri godine ce lajati kako bi oni vec davno zavrsili taj projekat.

Snoop Dogg

pre 8 godina

Samo se u Beograd ulaže.
*A šta je sa jugom Srbije, kome to ostavljate,zašto se to zapostavlja?
I posle se svi čudimo zašto svi sa juga beže u veće gradove i ostavljaju zemlju praznu i neobrađenu.A svaki jutar zemlje koji se zaparloži i ostavi u potrazi za boljim i lakšim životom u većim gradovima puno košta i država je na gubitku.
*Bolje vam je da motivišite mlade da ostanu na selu .,i ulažite u selo i u jug Srbije. Jer politika *ulaganja samo u Beograd* vodi ka propasiti.

Goran

pre 8 godina

"Novac za rekonstrukciju te ulice i obale utvrde obezbedio je strani investitor "Igl hils", a ukupna vrednost je oko pet miliona evra"

Moze li se znati da li je taj novac uplacen i na kom je racunu, ili je samo obecano da ce BITI obezbedjen?

Dok

pre 8 godina

Znamo svi da ce se napraviti dve stambene zgrade i jedan trzni centar i da je biti kombina u prodaji istih. A maketa beorada na vodi je da se malko zamazu oci. Sta da kazemo rodeo, rodeo dolazi u vas grad :-D

vlada

pre 8 godina

Opet koliko vidim ovo je bara venecija ane Savamala, bar ne onaj Hipsterski deo Savamale koji je poznat širim narodnim masama kao Savamala.

romul

pre 8 godina

Gradski čelnici sa šlemovima i fluo prslucima na gradiluštu, a intervjuišu ih novinarke u sandalicima i roze suknjicama. Šaljivo prinenjivanje propisa bezbednosti na gradilištu. Vruće je ovih dana, ipak:-)

Alex

pre 8 godina

@Snoop dog:
Lepo mnogo pišeš, ali džaba care... te naše povike niko ne čuje, ne vidi... samo Beograd, Beograd, Beograd, strašno je više...

kosmajac

pre 8 godina

hahahaha. kamen temeljac u septembru, onda malo pricica , zimisljotina kako je negde zapelo do decembra i eto izbora. jedina dobra stvar sto rascitise onaj lom. koja komedija 2-3 milijardi da se napravi preko 100 zgrada sa one makete. samo jedna zgrada kula slobode je u njuorku kostala 3.8 mlrd dolara. jeste tu sve jeftinije ali bez 10-15 mlrd to sve da se zavrsi nema teorije, da lici na nesto. nikada se nece to desiti. trebalo je napraviti igralista za decu i sport. operu filharmoniju i balet kao u njujorku sa velikim trgom i jedno 5,6 muzeja kao milja muzeja na petoj aveniji u njujorku i to je sve. ostalo posumiti , napraviti wc-e , stolove za sedenje sa sahom i ostalim igrama za starije i stolovi sa stolicama kao u brajant parku. ovo je jad i beda

Bojan

pre 8 godina

"Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu... (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)"

Ništa, onda naćuli uši za 30 godina...

Alpina

pre 8 godina

recite vi meni ocu li ja moci da vozim biciklo do ade, pushtite me sa praznim prichama o kulama i gradovima, a arapi uplatili 20.000 € hahahaha

Jack

pre 8 godina

Ma ljudi,dajte vise taj ugovor da vidimo pa posle gradite sta god hocete,nije problem...ako je sve to tako cisto i ispravno zasto ga krijete...ovako,???
(Djuro, 12. avgust 2015 18:59)

Uvek ste dobri u rušenju i uništavanju!
Nego, kada ćete konačno objaviti ugovore kao što ste obećali pre nekoliko meseci?
(vlada, 12. avgust 2015 20:57)

Eto, kad moraju citaoci u komentarima da pitaju ono sto je NOVINARI NA LICU MESTA trebalo da pitaju malog koordinatora.

nany_q

pre 8 godina

Dusan (Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...)

nece morati hejteri nista da kazu ...sve ce komentarisati policijska uprava za organizovani kriminal, nista se ne brini Dusane

ivica

pre 8 godina

Cekajte malo, pa zar redakcija B92 nije pre nekoliko dana objavila bas ovu vest!? http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=08&dd=09&nav_id=1025056
"Zbog nedostataka u dokumentaciji, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ukočilo uređenje obaloutvrde." ...DAKLE, PROJEKAT NEMA DOZVOLU ZA GRADNJU!!!!

vlada

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)

Dok ti dočekaš da se ovaj projekat završi batice, zaboravićeš šta si ovde napisao, kao što si zaboravio šta su ovi tvoji miljenici koji su sad na vlasti uradili u zadnje 3 godine, a da ne spominjem sta su radili na vlasti pre 20 i kusur godina, toga se tek ne sećaš :D

Goran

pre 8 godina

Cak i na maketi ove zgrade ne lice na kule nego na ruzne betonske zgrade u 60 i nekom bloku na Novom Beogradu. Posto je svaka maketa 10 puta lepsa od stvarnosti, skoro je sigurno da ce tu da niknu 2 ruzne stambene zgrade koje ce liciti na istocnu i zapadnu kapiju Beograda a verovatno ce i doziveti slicnu sudbinu kao zapadna kapija. Ako hocete da vidite sta su kule, pogledajte slike Dubaia, Sangaja, Singapura, Kanari Vorfa u Londonu, Njujorka, itd. Kula je vitka zgrada od oko 100 spratova sa staklenom fasadom, u futuristickom stilu a ovo su ruzne spavaonice u stilu soc-realizma.

vlada

pre 8 godina

"negde oko 20. , 25. septembra postavimo kamen temeljac za ove dve stambene kule"
"u toku tender za izvođača radova na gradnji dve stambene kule"
vidi se da su veoma ozbiljno pristupili projektu!
Kakva farsa! kakva lupetanja!
Pa valjda je za ovakav megalomanski projekat sve, ama baš sve I svaki najmanji detalj isplaniran mesecima unapred!!!!
Nit znaju kad će da počne, nit znaju ko će da počne!!! ali počeće...

Hejter

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dušan,

Ja koliko znam obecano 3 milijarede i zavrsetak za 10 godina.Ispade 300 miliona a u to ukljucen zajam od 150 miliona i zavrsetak za 30 godina.I to dve stambene kule. Nista od poslovnih zgrada, parkova, Beogradske opere, filhramonije,hotela visoke kategorije.U Peseti na Dunavu u centru je Parlament, Hotel Intercontinental. nema stambenih zgrada

Johnny Boy

pre 8 godina

Taman sam se bio ponadao da ce Beograd dobiti nesto lepo, kad ono, cujem novi rok do 2030 godine?!
Ovi ljudi su delovali ozbiljno kada su prvi put pomenuli ovaj projekat i rok za izgradnju do 2017 godine.
Ovo sad novo sto se prica o roku je sramota i laz i navodi me da posumnjam u celu stvar.

Dragan

pre 8 godina

Kule nisu nikada bile predvidjene za Savamalu nego za lokaciju preko puta Palate pravde (bivsa "Bara Venecija"). Ta lokacija se nalazi Savamaloj isto onoliko koliko se Crkva Svetog Marka i Narodna skupstina nalaze u Knez Mihajlovoj ulici.

vlada

pre 8 godina

Kule nisu nikada bile predvidjene za Savamalu nego za lokaciju preko puta Palate pravde (bivsa "Bara Venecija"). Ta lokacija se nalazi Savamaloj isto onoliko koliko se Crkva Svetog Marka i Narodna skupstina nalaze u Knez Mihajlovoj ulici.
(Dragan, 13. avgust 2015 01:37)

Ja ovde na ovim slikama ni ne vidim Savamalu nego Baru Veneciju, i mislim da je sve ovo rušenje zapravo uradjeno u Bari a ne u Savamaloj, samo su novinari ovde nešto u naslovu pobrkali lončiće.

Dr. Arslanagić

pre 8 godina

Sukob DS i SNS botova. Da ne dužim, možda bi gospoda više volela da gledaju Baru Veneciju (sic!) još 100 godina, samo da stranačkom komšiji crkne krava? Neko ko lupa minuse na vest o kakvom-takvom uređivanju Beograda... pa taj Beograda izgleda nije ni video.

1001 noć

pre 8 godina

Komunisti za 30 godina napravili ceo novi BG ,miljakovac , Kanarevo , Banovo ,Petlovo,Mirijevo,B. Jerković, Medaković............a ovi se hvale sa dve zgrade u pokušaju !

Jelena

pre 8 godina

Beograd nema metro!!!!!! Imace beton u vodi. E, narode, dozvolio si bagri da vlada i da aka grad po svom cefu! Hej "narode, narode moj!"

Mix

pre 8 godina

Da je napravljen park; hejteri bi rekli: razbacivanje sa novcem, u samo centru grada gde je građevinsko zemljište najskuplje, vlast napravila park.
Da nije napravljeno ništa; hejteri bi rekli: sramota, onako atraktivno zemljište predstavlja sramotu i ruglo
BG H20; hejteri kažu: sramota, treba da budu opere, muzeji i sl
Da se naprave opere, muzeji itd; hejteri bi rekli: suludo, prave se samo ustanove koje nisu profitabilne, koje će izdržavati osiromašeni narod Srbije i gde će se zapošljavati preko veze.
E ja ću da budem pozitivan za razliku od prethodnih; sviđa mi se Đilas jer je imao hrabrosti da uđe u priču oko mosta preko Ade i završi ga i svaka mu čast. Sviđa mi se Mali (čitaj Vučić) jer je ušao u priču oko BG H20, a da li će završiti videti ćemo....

Aster Blistok

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu... (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)", 13. avgust 2015 08:27)

Bez brige Dušane, hejteri nece da budu zivi kada (ili radije ako) ovo bude zavrseno. Trideset godina je malo puno za one preko pedeset...

zoran

pre 8 godina

Fotografije su savršena metafora vlasti u Srbiji i u BGD.

Lako je srušti, gospodo. Treba posle nešto i napraviti, jer ono što ste srušili i upropastili devedesetih još uvek se ne nazire da će biti niti popravljeno (kakav-takav ugled u svetu) niti popravljeno (ekonomska situacija i moralna beda naroda, generalno)

Sima

pre 8 godina

Nadam se da ce gospodin na slici I da odgovara ako se projekat nerealizuje u celosti. Mislim ako samo prodate zemljiste a tu nebude posle ono sto je dogovoreno.

serb skier

pre 8 godina

Nerviraju me chedisti koji bi sa nepodnosljivim ponosom i entuzijazmom trljali ovaj projekat svima na nos da je kojim slucajem Cedonir Chadda krenuo u realizaciju istog.Medjutim,on od skijanja i trosenja petooktobarskih para zemunskog klana i ostalih "donacija" nema kad!

vodoinstalater

pre 8 godina

skup kamen temeljac, 20.000€, mada i nisu vam bas nesto bogati ti arapi...ili su cicije?
(milosh-piglu, 13. avgust 2015 09:03)

Ovo zadnje, druže... Arapi vade nafte za 20.000 Evra svake sekunde a gas i ne mere koliko izvade... Pa ti vidi koliko su bogati što ne znači da su glupi. Znaju oni odlično s'kim imaju posla ovde u Srbiji tako da tu "otvor" teško kreće. Mnogo, mnogo teško... Može onaj da žvalavi i da se grli sa diš-dešovima koliko hoće to kod njih ne pali. Kod Arapa jajce nema žumance, majstore!

Max

pre 8 godina

Vidim da se ponovo prica o nekakvom parku. Nisam lud za parkovima jer ih u Beogradu ima dosta. Oni danas sluze da pas izvrsi nuzdu ili da neko dodje sa nekim alkoholom i da se napija. A da ste hteli da se upoznate sa projektom mogli ste videti da ce tamo i biti izgradjeni veliki parkovi. Jer su u planu projekta. Konkretno mislim da je most na adi bilo bacanje para. Most jeste prelep ali definitivno ne za takvu lokaciju. A sto se Beograda na vodi tice ako od mrtvog,prljavog i zapustenog dela grada budu uradili makar 50 % predvidjenog bice odlicno. Vec sada izgleda bolje.

Dr. Arslanagić

pre 8 godina

Sukob DS i SNS botova. Da ne dužim, možda bi gospoda više volela da gledaju Baru Veneciju (sic!) još 100 godina, samo da stranačkom komšiji crkne krava? Neko ko lupa minuse na vest o kakvom-takvom uređivanju Beograda... pa taj Beograda izgleda nije ni video.

Mix

pre 8 godina

Da je napravljen park; hejteri bi rekli: razbacivanje sa novcem, u samo centru grada gde je građevinsko zemljište najskuplje, vlast napravila park.
Da nije napravljeno ništa; hejteri bi rekli: sramota, onako atraktivno zemljište predstavlja sramotu i ruglo
BG H20; hejteri kažu: sramota, treba da budu opere, muzeji i sl
Da se naprave opere, muzeji itd; hejteri bi rekli: suludo, prave se samo ustanove koje nisu profitabilne, koje će izdržavati osiromašeni narod Srbije i gde će se zapošljavati preko veze.
E ja ću da budem pozitivan za razliku od prethodnih; sviđa mi se Đilas jer je imao hrabrosti da uđe u priču oko mosta preko Ade i završi ga i svaka mu čast. Sviđa mi se Mali (čitaj Vučić) jer je ušao u priču oko BG H20, a da li će završiti videti ćemo....

serb skier

pre 8 godina

Nerviraju me chedisti koji bi sa nepodnosljivim ponosom i entuzijazmom trljali ovaj projekat svima na nos da je kojim slucajem Cedonir Chadda krenuo u realizaciju istog.Medjutim,on od skijanja i trosenja petooktobarskih para zemunskog klana i ostalih "donacija" nema kad!

Max

pre 8 godina

Vidim da se ponovo prica o nekakvom parku. Nisam lud za parkovima jer ih u Beogradu ima dosta. Oni danas sluze da pas izvrsi nuzdu ili da neko dodje sa nekim alkoholom i da se napija. A da ste hteli da se upoznate sa projektom mogli ste videti da ce tamo i biti izgradjeni veliki parkovi. Jer su u planu projekta. Konkretno mislim da je most na adi bilo bacanje para. Most jeste prelep ali definitivno ne za takvu lokaciju. A sto se Beograda na vodi tice ako od mrtvog,prljavog i zapustenog dela grada budu uradili makar 50 % predvidjenog bice odlicno. Vec sada izgleda bolje.

Snoop Dogg

pre 8 godina

Samo se u Beograd ulaže.
*A šta je sa jugom Srbije, kome to ostavljate,zašto se to zapostavlja?
I posle se svi čudimo zašto svi sa juga beže u veće gradove i ostavljaju zemlju praznu i neobrađenu.A svaki jutar zemlje koji se zaparloži i ostavi u potrazi za boljim i lakšim životom u većim gradovima puno košta i država je na gubitku.
*Bolje vam je da motivišite mlade da ostanu na selu .,i ulažite u selo i u jug Srbije. Jer politika *ulaganja samo u Beograd* vodi ka propasiti.

Alex

pre 8 godina

@Snoop dog:
Lepo mnogo pišeš, ali džaba care... te naše povike niko ne čuje, ne vidi... samo Beograd, Beograd, Beograd, strašno je više...

Mirko

pre 8 godina

Ha?! Stekli se uslovi! Kamen temeljac u septembru a jos nisu raspisali tender za izvodjaca radova.
I nije Savamala nego Bara Venecija.

Dajte, dosta vise sa glupostima.

Mislili smo nema gore. A sad vidimo da ima. Djilasu, vrati se, sve ti je oprosteno.

Stana Kočić Muškarac

pre 8 godina

E sad dobro pogledajte ove slike.

Oni sad tu planiraju da podignu te dve kule, da krenu da prodaju prostor i onda od tog novca da finansiraju dalju izgradnju... Neka to budu i najbolje i najlepse zgrade na planeti, opet ostaje pitanje - KO CE NORMALAN DA KUPI STAN U OVAKVOM OKRUZENJU???????

Na stranu lopovluk i lazi o 3 milijarde (kad ono nista od para).

Rotbard

pre 8 godina

Mislio sam da je cela prica o projektu bila spin, pa sam ih i razumeo donekle, ali ipak nije(?). Covece, pa oni stvarno veruju u ovo, tek sam se sada uplasio i uzasava me pomisao na rezultate ovih infantilnih igrarija sa peskom, bagerima i kamionima.

Pera

pre 8 godina

Meni samo jedna sitnica nije jasna? Koji će nesrećnik da kupi stan u ove dve zgrade? Evo zašto. Rok izgradnje je 30 godina. Ove dve zgrade će biti gotove za 2 godine. I onda se useliš u nov stan koji košta Boga oca i narednih 28 godina ti svaki dan po prozorom prolaze kamioni, mešalice, bageri, prašinčina, buka itd. Pa zamisli da 28 godina svako jutro od 7 ćuješ da neko nešto kopa, buši, svira kamionom kolegi .....

Bojan

pre 8 godina

"Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu... (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)"

Ništa, onda naćuli uši za 30 godina...

voodoo

pre 8 godina

Zaista neko rece lepo je sto je uklonjeno ruglo, i jeste, ali mu je neko odgovorio da bi bilo lepse napraviti park umesto kula i gradova i to je po meni mnogo jeftinija investicija, a mnogo lepsa, jedan veliki park sa stazama i sadrzajima uz reku, i po neku parcelu prodaju privatnim gradjevinskim firmama u Srbiji koji i ovako zele da zidaju u Beogradu jer je jedino tu isplativo, naravno samo planske objekte koji se uklapaju u park, cisto da obezbede finansije i milina, niti dajemo strancima vlasnistvo niti nas iko ucenjuje, ali sve to samo kad bi mogli normalno da izvedemo, bilo bi prelepo, central park u Bgd-u, a ne kule.

marquez

pre 8 godina

Kao konferencija predsednika Severne Koreje. On nasmejan u sredini, iza njega stoje omađijani a ostali zapisuju. Okolo, pustoš i niko ne protivreči.

fenomenalno

pre 8 godina

čovek koji dođe na gradilište za vreme rušenja, slika se u blatu i najavljuje da će za mesec i po dana krenuti da udaraju kamen temeljac

Djuro

pre 8 godina

Ma ljudi,dajte vise taj ugovor da vidimo pa posle gradite sta god hocete,nije problem...ako je sve to tako cisto i ispravno zasto ga krijete...ovako,???

Kis

pre 8 godina

Racunica je jednostavna, tajming je takav da jos jednom prevare krezavu Srbiju da bi dobili jos jedan mandat a onda mogu da se opuste. A ako ne dobiju, sledece cetiri godine ce lajati kako bi oni vec davno zavrsili taj projekat.

артиљерац

pre 8 godina

У септембру почиње продаја станова.Па јел станови нису већ продати,госн
Мали?Још јесенас,отоич што би рекли Шумадинци.Ушли арапи с 22000 евра у посао од 300 милиона(мада је првобитно било 2-3 милијарде)који ће трајати
30 година.Не липши маго до зелене траве.А можда и нису арапи,можда су арапи
завеса за домаће але и вране.Ја вама,СНС,госн Мали,не верујем.Разлог је
прост,не говорите истину.То што сте мегаломани,то је нешто друго...

kosmajac

pre 8 godina

hahahaha. kamen temeljac u septembru, onda malo pricica , zimisljotina kako je negde zapelo do decembra i eto izbora. jedina dobra stvar sto rascitise onaj lom. koja komedija 2-3 milijardi da se napravi preko 100 zgrada sa one makete. samo jedna zgrada kula slobode je u njuorku kostala 3.8 mlrd dolara. jeste tu sve jeftinije ali bez 10-15 mlrd to sve da se zavrsi nema teorije, da lici na nesto. nikada se nece to desiti. trebalo je napraviti igralista za decu i sport. operu filharmoniju i balet kao u njujorku sa velikim trgom i jedno 5,6 muzeja kao milja muzeja na petoj aveniji u njujorku i to je sve. ostalo posumiti , napraviti wc-e , stolove za sedenje sa sahom i ostalim igrama za starije i stolovi sa stolicama kao u brajant parku. ovo je jad i beda

Goran

pre 8 godina

"Novac za rekonstrukciju te ulice i obale utvrde obezbedio je strani investitor "Igl hils", a ukupna vrednost je oko pet miliona evra"

Moze li se znati da li je taj novac uplacen i na kom je racunu, ili je samo obecano da ce BITI obezbedjen?

Hans

pre 8 godina

Od zadnje predizborne kampanje već ruše i najavljuju. A vodja je tada obećao da će sve biti gotovo do kraja 2017. Da, 2017.
Samo ne kukajte kako su Mali i SNS za sve krivi. Zna se ko ih je izabrao. Vanzemaljci, CIA i Vatikan, sigurno nisu.

Alex

pre 8 godina

Da vidis kada naprave te dve kule, to budu neke najobicnije zgradetine, rasprodaju stanove u kojima se klimaju kvake i otpadaju plocice, i zapale...

Dok

pre 8 godina

Znamo svi da ce se napraviti dve stambene zgrade i jedan trzni centar i da je biti kombina u prodaji istih. A maketa beorada na vodi je da se malko zamazu oci. Sta da kazemo rodeo, rodeo dolazi u vas grad :-D

BOToksovana megatrenduša

pre 8 godina

Hoće li se i "kule" jednom pretvoriti u "poslovne zgrade u privatnom vlasništvu nepoznatog lica", kao što se volšebno "promotivni štand" pretvara u "kafanu izgrađenu bez tendera, sa neutvrđenim vlasništvom"? Kao što će se i "Bg na vodi" pretvoriti u jeftino nazadnjačko ruglo?

Magija svuda oko nas...

q

pre 8 godina

Bravo za rusenje, ali to je sve od nasih para... Drugo. To nisu nikakve kule, nego dve stambene zgrade, koje se grade isto kao i svake druge... Nema ni tu niakvih tzv stranih investitora i arapskih para. Stanove ce u njima kupiti neko zato sto zeli, a neko drugi zato sto ce morati

Beton, beton, odelo armani

pre 8 godina

Na 40 stepeni si dosao u odelu, prihvatio mesto gradonacelnika iako ne da niko nije glasao za tebe vec te ljudi ne vole Mali, ni najmastovitiji um ne moze zamisliti kakve seme imate sa ovim garazama, renoviranjima da ne kazem lickanjem i pravljenjem pesackih zona od pesackih zona.

Gledajte pa i taj ceo deo blizu reke poplocajte kao Cvetni trg, samo beton.

Filip

pre 8 godina

Sta ce sve da se izgradi za 22.000 evra? Tipujem na jednu hamburgeriju, kiosk za kokice i eventualno drveni splav cisto da nesto bude na vodi kad Beograd vec nece.

Johnny Boy

pre 8 godina

Taman sam se bio ponadao da ce Beograd dobiti nesto lepo, kad ono, cujem novi rok do 2030 godine?!
Ovi ljudi su delovali ozbiljno kada su prvi put pomenuli ovaj projekat i rok za izgradnju do 2017 godine.
Ovo sad novo sto se prica o roku je sramota i laz i navodi me da posumnjam u celu stvar.

vlada

pre 8 godina

Opet koliko vidim ovo je bara venecija ane Savamala, bar ne onaj Hipsterski deo Savamale koji je poznat širim narodnim masama kao Savamala.

Alpina

pre 8 godina

recite vi meni ocu li ja moci da vozim biciklo do ade, pushtite me sa praznim prichama o kulama i gradovima, a arapi uplatili 20.000 € hahahaha

Dragan

pre 8 godina

Kule nisu nikada bile predvidjene za Savamalu nego za lokaciju preko puta Palate pravde (bivsa "Bara Venecija"). Ta lokacija se nalazi Savamaloj isto onoliko koliko se Crkva Svetog Marka i Narodna skupstina nalaze u Knez Mihajlovoj ulici.

nany_q

pre 8 godina

Dusan (Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...)

nece morati hejteri nista da kazu ...sve ce komentarisati policijska uprava za organizovani kriminal, nista se ne brini Dusane

Hejter

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dušan,

Ja koliko znam obecano 3 milijarede i zavrsetak za 10 godina.Ispade 300 miliona a u to ukljucen zajam od 150 miliona i zavrsetak za 30 godina.I to dve stambene kule. Nista od poslovnih zgrada, parkova, Beogradske opere, filhramonije,hotela visoke kategorije.U Peseti na Dunavu u centru je Parlament, Hotel Intercontinental. nema stambenih zgrada

Goran

pre 8 godina

Cak i na maketi ove zgrade ne lice na kule nego na ruzne betonske zgrade u 60 i nekom bloku na Novom Beogradu. Posto je svaka maketa 10 puta lepsa od stvarnosti, skoro je sigurno da ce tu da niknu 2 ruzne stambene zgrade koje ce liciti na istocnu i zapadnu kapiju Beograda a verovatno ce i doziveti slicnu sudbinu kao zapadna kapija. Ako hocete da vidite sta su kule, pogledajte slike Dubaia, Sangaja, Singapura, Kanari Vorfa u Londonu, Njujorka, itd. Kula je vitka zgrada od oko 100 spratova sa staklenom fasadom, u futuristickom stilu a ovo su ruzne spavaonice u stilu soc-realizma.

vlada

pre 8 godina

"negde oko 20. , 25. septembra postavimo kamen temeljac za ove dve stambene kule"
"u toku tender za izvođača radova na gradnji dve stambene kule"
vidi se da su veoma ozbiljno pristupili projektu!
Kakva farsa! kakva lupetanja!
Pa valjda je za ovakav megalomanski projekat sve, ama baš sve I svaki najmanji detalj isplaniran mesecima unapred!!!!
Nit znaju kad će da počne, nit znaju ko će da počne!!! ali počeće...

1001 noć

pre 8 godina

Komunisti za 30 godina napravili ceo novi BG ,miljakovac , Kanarevo , Banovo ,Petlovo,Mirijevo,B. Jerković, Medaković............a ovi se hvale sa dve zgrade u pokušaju !

Jelena

pre 8 godina

Beograd nema metro!!!!!! Imace beton u vodi. E, narode, dozvolio si bagri da vlada i da aka grad po svom cefu! Hej "narode, narode moj!"

romul

pre 8 godina

Gradski čelnici sa šlemovima i fluo prslucima na gradiluštu, a intervjuišu ih novinarke u sandalicima i roze suknjicama. Šaljivo prinenjivanje propisa bezbednosti na gradilištu. Vruće je ovih dana, ipak:-)

Jack

pre 8 godina

Ma ljudi,dajte vise taj ugovor da vidimo pa posle gradite sta god hocete,nije problem...ako je sve to tako cisto i ispravno zasto ga krijete...ovako,???
(Djuro, 12. avgust 2015 18:59)

Uvek ste dobri u rušenju i uništavanju!
Nego, kada ćete konačno objaviti ugovore kao što ste obećali pre nekoliko meseci?
(vlada, 12. avgust 2015 20:57)

Eto, kad moraju citaoci u komentarima da pitaju ono sto je NOVINARI NA LICU MESTA trebalo da pitaju malog koordinatora.

Sima

pre 8 godina

Nadam se da ce gospodin na slici I da odgovara ako se projekat nerealizuje u celosti. Mislim ako samo prodate zemljiste a tu nebude posle ono sto je dogovoreno.

zoran

pre 8 godina

Fotografije su savršena metafora vlasti u Srbiji i u BGD.

Lako je srušti, gospodo. Treba posle nešto i napraviti, jer ono što ste srušili i upropastili devedesetih još uvek se ne nazire da će biti niti popravljeno (kakav-takav ugled u svetu) niti popravljeno (ekonomska situacija i moralna beda naroda, generalno)

vlada

pre 8 godina

Kule nisu nikada bile predvidjene za Savamalu nego za lokaciju preko puta Palate pravde (bivsa "Bara Venecija"). Ta lokacija se nalazi Savamaloj isto onoliko koliko se Crkva Svetog Marka i Narodna skupstina nalaze u Knez Mihajlovoj ulici.
(Dragan, 13. avgust 2015 01:37)

Ja ovde na ovim slikama ni ne vidim Savamalu nego Baru Veneciju, i mislim da je sve ovo rušenje zapravo uradjeno u Bari a ne u Savamaloj, samo su novinari ovde nešto u naslovu pobrkali lončiće.

vlada

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)

Dok ti dočekaš da se ovaj projekat završi batice, zaboravićeš šta si ovde napisao, kao što si zaboravio šta su ovi tvoji miljenici koji su sad na vlasti uradili u zadnje 3 godine, a da ne spominjem sta su radili na vlasti pre 20 i kusur godina, toga se tek ne sećaš :D

ivica

pre 8 godina

Cekajte malo, pa zar redakcija B92 nije pre nekoliko dana objavila bas ovu vest!? http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=08&dd=09&nav_id=1025056
"Zbog nedostataka u dokumentaciji, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ukočilo uređenje obaloutvrde." ...DAKLE, PROJEKAT NEMA DOZVOLU ZA GRADNJU!!!!

vodoinstalater

pre 8 godina

skup kamen temeljac, 20.000€, mada i nisu vam bas nesto bogati ti arapi...ili su cicije?
(milosh-piglu, 13. avgust 2015 09:03)

Ovo zadnje, druže... Arapi vade nafte za 20.000 Evra svake sekunde a gas i ne mere koliko izvade... Pa ti vidi koliko su bogati što ne znači da su glupi. Znaju oni odlično s'kim imaju posla ovde u Srbiji tako da tu "otvor" teško kreće. Mnogo, mnogo teško... Može onaj da žvalavi i da se grli sa diš-dešovima koliko hoće to kod njih ne pali. Kod Arapa jajce nema žumance, majstore!

Aster Blistok

pre 8 godina

Samo čekam kad se ovaj projekat završi,da čujem hejtere šta će onda da kažu... (Dušan, 13. avgust 2015 08:27)", 13. avgust 2015 08:27)

Bez brige Dušane, hejteri nece da budu zivi kada (ili radije ako) ovo bude zavrseno. Trideset godina je malo puno za one preko pedeset...