"Nije problem višak već plate od 600.000 RSD"

Beograd -- Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ocenio je da je Predlog zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru diskriminatorski.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Nesto vam je dugo trebalo da se javite naravno kao i uvek izjavama umesto zna se čime ????
   (Šizoid, 1. avgust 2015 10:31)

  # Link komentara

 2. Na ulicama BIH su nezadovoljni članovi sindikata. Kod nas su izgleda članovi zadovoljni jer ih nema na ulicama. Kod nas bi predsednici sindikata trebalo da se kloniraju u ime stotine hiljada nezadovoljnih? Kada bi svi bili samo malo solidarniji na ulicama Srbije bi sedam dana u nedelji mogle da budu odredjene grupe i da protestuju. Na primer, jedan dan da izadju svi kojima su neoverene knjižice, drugi dan da izađu svi koji rade a ne primaju platu, treći dan penzioneri zbog penzija, cetvrti dan studenti zbog školarina, peti dan otpušteni radnici sa izvršnim presudama kojima mogu da obrišu zadnjicu jer ne mogu da ih naplate od države, šesti dan nezaposleni ili oni koji rade neprijavljeni, sedmi dan zaposleni na određeno vreme u produženom trajanju... Jbg, šteta što nedelja ima sedam dana, mogla bih još da nabrajam. Dakle, kružni štrajk svaki dan. Ali izgleda da su svi zadovoljni! Mnogo očekuju od drugih dok sami ništa ne nude.
  (Sladjana, 1. avgust 2015 09:14)

  # Link komentara

 3. Опа, ботови и за Јоргованку?
   (popeye, 31. jul 2015 17:54)

  # Link komentara

 4. Najbolje da se smanji broj gradjana a poveca broj drzavnih uposlenika
   (Brain drain, 31. jul 2015 17:09)

  # Link komentara

 5. Ма, проблем је шта они стварно раде за ту плату. Ништа, бар ништа паметно ни корисно.
   (popeye, 31. jul 2015 16:43)

  # Link komentara

 6. Bolje cutite, vi ste sluge svakog rezima i za to primate debele plate. Sindikalni funkcioneri su cesto i penzioneri koji zarade jos jednu penziju, pored svoje penzije. I da bar izdrzavamo po jedan sindikat iz svake grupacije, ima vas na desetine, samo pišete saopstenja....
  (Dosta vise, 31. jul 2015 16:28)

  # Link komentara

 7. Sindikati stite samo interes birokrata.Zaposlilo se u javnom sektoru i kuso i repato,samo ne obrazovano i sposobno.Zaposlilo se preko stranaka na vlasti i mame i tate.Uzeli smo od kapitalizma samo najgore,a ostavili od komunizma najgore.Nasi biznismeni su robovlasnici,koji ne prijavljuju radnike,exploatisu ih i placaju bedno.Svi jure da se zaposli u drzavnoj sluzbi,da nista ne rade,a primaju dobre i sigurne plate.E,to je Srbija danas.
  (Huckleberry Hound, 31. jul 2015 16:23)

  # Link komentara

 8. Ma sta nam naprica sindikat, a da kazu oni to premijeru kad caskaju s njim? Sramota, ova drzava treba da nestane!
   (Ljube, 31. jul 2015 16:14)

  # Link komentara

 9. проблем је и једно и друго и ови интересни лобији под паролом синдиката приде.
  (, 31. jul 2015 16:14)

  # Link komentara

 10. Smanjite broj poslanika politicara savetnika agencija ditektorata saveta..ovima sto ostanu ogranicite platu na max 2 prosečne,a povecajte platu nastavnicima i zdravstvenim radnicima kao i njihov broj..subvencionisite samo nauku umestnost poljoprivredu i IT sektor..u roku od 6 meseci bi se smanjio odliv inteligencije..ali,da,ovoj zemlji ona ne treba.
  (spreman da ode, 31. jul 2015 16:10)

  # Link komentara

 11. broj je pozeljno ograniciti. Ali ukoliko je potreba za nekim profilom veca, moze se broj i uvecati.
   (golupcic pismonosa14, 31. jul 2015 15:31)

  # Link komentara