Šef pekare novi vlasnik Maksija

Pjer Olivije Bekers, predsednik i generalni direktor Delez grupe, koja je postala stopostotni vlasnik trgovinskog lanca Maksi, nalazi se na čelu ove grupacije od januara 1999. godine. U biografiji ovog pedesetogodišnjaka piše da ima master diplomu iz primenjene ekonomije i MBA Harvard biznis škole.

Fokus

Izvor: Jovana Rabrenoviæ

Subota, 05.03.2011.

00:00

Default images

Karijeru je počeo 1982. godine kao menadžer pekare jednog pekarskog lanca u Belgiji. U Delez grupu je ušao sledeće godine. U Delezu je prošao sve stepenike u poslovnoj hijerarhiji. Ubrzo nakon dolaska u firmu šalju ga u Sjedinjene Američke Države gde je tri godine radio kaomenadžer jedne prodavnice. Svoje umeće sticao je u Americi, gde je, oslanjajući se na svoje procene i instinkt i pored moćnih protivnika, sproveo spajanje Fud lajon marketa, koji je bio u sastavu Deleza, i Hanaforda. Taj posao bio je dokaz Bekersove poslovne umešnosti.

Potom se vratio u Belgiju i karijeru nastavio kao direktor za prodaju, član Izvršnog odbora i kao direktor i izvršni potpredsednik Izvršnog odbora zadužen za međunarodne aktivnosti.

U januaru 2000. godine vodeći belgijski biznis magazin "Trendovi i tendencije" proglasio ga je za menadžera godine. Do juna 2010. Pjer Olivije Bekers je bio kopredsedavajući Foruma robe široke potrošnje, svetskog udruženja vodećih prodavaca i proizvođača robe široke potrošnje.

Pre toga je bio predsedavajući CIES-a, Hrane biznis forum od 2002.do 2004. godine i ponovo od jula 2008. godine do njihovog udruživanja i transformisanja u Forum robe široke potrošnje. Bekers je, takođe, u Bordu direktora Instituta za hranu i marketing i potpredsednik Izvršnog odbora FEB-a – Federacije za zapošljavanje Belgije.

Član je i Guberne (obrazovnog centra i mreže za direktore i kompanije). Bio je i član Komisije za korporativno upravljanje od nastanka do maja 2010. godine.

U 2004. godini je izabran na četiri godine za predsednika Belgijskog olimpijskog komiteta, a ponovo je na istu funkciju izabran u junu 2009. godine. Prema podacima s Forbsovog sajta, mesečna plata predsednika Deleza iznosi 80.000 evra.

"Delez grupa pokazala je otpornost u više navrata u toku svoje duge istorije, a tako je i danas. Fleksibilnost je ključ za uspešno prilagođavanje novonastalim okolnostima. Dokaz naše prilagodljivosti je to što nastavljamo i dalje da privlačimo milione kupaca svaki dan",rekao je Bekers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: