Tender za Jat po planu

Tender za privatizaciju Jata biće raspisan u drugoj polovini maja. Saša Vlaisavljević, generalni direktor nacionalne avio-kompanije, u intervjuu za B92 kaže da je osim Er Indije i Aeroflota za Jat zainteresovano i nekoliko kompanija iz Evropske unije, koje u ovom periodu zahtevaju diskreciju.

Ivana PešićIzvor: B92
Podeli

Da li će politička kriza u zemlji i izbori uticati na odlaganje tendera za prodaju Jata?

Mi očekujemo raspisivanje tendera za privatizaciju u drugoj polovini maja. Insistiramo da u tom postupku učestvuju samo kompanije iz industrije, odnosno kompanije koje se u ovom trenutku bave avioprevozom. Trenutno se radi na samoj proceni vrednosti kompanije.

Jat ima flotu od 16 aviona i oko 50 predstavništva u inostranstvu. U mnogim zemljama poput Holandije, Italije, Engleske, Jat ima poslovne zgrade. U kakvom su stanju i kolika je vrednost onoga što Jat poseduje?

Jat Ervejz (Airways) poseduje poslovne zgrade na eksluzivnim lokacijama u Amsterdamu, Milanu, Londonu, Atini. Dao sam nalog da se u naredna dva meseca naša predstavništva u cilju racionalizacije troškova, presele na aerodrome u manji i operativniji prostor, a da se navedene zgrade hitno iznajme.

Što se tiče naše flote realna vrednost u ovom trenutku je 100-120 miliona dolara. Pošto pričamo o vrednosti Jata ne mogu da ne spomenem da imamo i nenaplaćena potraživanja od makedonske avio kompanije MAT u vrednosti od oko 9,5 miliona dolara, zatim potraživanja u kompaniji Sosoliso (Nigerija), neiskorišćeni avans u Erbasu od 23,5 miliona dolara, značajna potraživanja od GSA (ovlašćeni agenti za prodaju aviokarata) na Bliskom istoku, što sve skupa iznosi preko 50 miliona dolara. Imamo 14 aerodromskih slotova na Londonskom aerodromu Hitrou (Heatrow) , kao i slotove na drugim evropskim aerodromima čija je vrednost višemilionska. Ove činjenice moraju biti uzete u obzir.

U Evropskoj Uniji je počeo da se primenjuje Sporazum o otvorenom nebu, a u budućnosti se očekuje primena ovog sporazuma i u Srbiji. Da li mislite da pozicija Jat-a može biti ugrožena lou kost kompanijama?

Najjače svetske aviokompanije su danas prisutne na beogradskom aerodromu i sporazum o otvorenom nebu neće bitnije ugroziti našu poziciju kao i lou kost kompanije koje su isto tako i sada prisutne. Strateški je za našu kompaniju prihvatljivije da sporazum o otvorenom nebu bude ratifikovan u Skupštini nakon što dobijemo strateškog partnera, odnosno nakon tendera.

Da li postoje precizne procene dugova Jata, s obzirom da prema ranijim podacima dug iznosi 209 miliona evra?

To su otprilike naša dugovanja.

Bilo je nezvaničnih indicija da postoji mogućnost da se i Jat, poput NIS-a proda bez tendera. Kako bi prema Vašem misljenju trebalo privatizovati Jat?

Odluka je na našem vlasniku, Vladi Republike Srbije i Agenciji za privatizaciju. Moje mišljenje je da je za nas u ovom trenutku najbolje raspisivanje tendera što pre i prodaja većinskog paketa.

Jat već ima potpisana pisma o namerama sa Er Indijom i Aeroflotom. Da li se u međuvremenu pojavila još neka kompanija zainteresovana za privatizaciju Jat-a?

Imao sam lično kontakte sa nekim svetskim kompanijama u Evropskoj uniji i izvan nje, ali su tražili diskreciju u ovoj fazi, pa ću to i poštovati.

Kolika moraju da budu ulaganja strateškog partnera u Jat?

Od najvećeg značaja za našu kompaniju su investiciona ulaganja kao i tajming za njih. Upravo zbog toga insistiramo na raspisivanju tendera što pre, jer sa "finansijskom injekcijom" Jat ima šansu da bude i više od lidera u regionu. Procene su od 200 do 400 miliona evra.

Kojim delovima Jat -a su najneophodnije investicije? Da li je to flota, logistika, obnova poslovnih zgrada?

Potrebna nam je nova flota i suma od 200 do 400 miliona evra, neophodna je upravo za takvu vrstu ulaganja. Treba platiti zaostale dugove iz proteklih godina dobavljačima avio delova, motore, stajne trapove, enterijer.

Kakvi su poslovni ciljevi postavljeni pred Jat do kraja godine i da li su po vašem mišljenju svi ostvarivi?

Jat Ervejz je 2007. godinu završio pozitivno posle 17 godina u finansijskom smislu i prevezli smo preko 1,3 miliona putnika. U ovoj godini očekujemo i bolji rezultat, do 1,5 miliona putnika. U finansijskom smislu cena kerozina nam ne daje za pravo da imamo optimističku prognozu, naročito zbog toga što su prosečne tarife naše nacionalne kompanije u ovoj godini snižene u odnosu na prethodne, kako bi se nosili sa konkurencijom.

I u konkurenciji najboljih svetskih kompanija Jat Ervejz je zadržao preko 50 odsto tržišta što je rezultat kojim možemo da se ponosimo. Naša kompanija nema pomoć države, nije na budžetu i sve investicije realizujemo isključivo iz sopstvenih sredstava, a one su u ovoj godini oko 12 miliona evra.

U susret letnjoj sezoni Jat je promovisao nove letove. Kakva su vaša očekivanja u tom domenu?

Punjenja na linijama za Oslo su odlična, a za letove za Solun i Pulu tokom leta već sada se traži karta više. Očekujemo odličnu sezonu čime se vraćamo na mesto lidera u regionu.

Intervju

“Politička situacija ne predstavlja rizik“

Za austrijsku naftnu kompaniju OMV trenutna politička dešavanja u Srbiji ne predstavljaju veliki rizik jer su vanredni izbori normalna stvar u svim demokratskim državama. U tom smislu nikakav zastoj u ulaganjima kod kompanije OMV ne postoji, niti je planiran, kaže Borislav Radosavljević, generalni direktor OMV-a u Srbiji.

Intervju nedelja 27.04. 03:50 Komentara: 4

Nema stanogradnje bez stranih investitora

Tržištu nekretnina u Srbiji neophodna je izgradnja deset do 12 hiljada stanova da bi se ugasio požar tražnje, kaže Slobodan Mihajlović, izvršni direktor preduzeća "Blok 67 Associates". On dodaje da je ono što sad "ubija" srpsko tržište nekretnina precenjenost polovnih stanova.

Intervju četvrtak 17.04. 16:20 Komentara: 36

Rajfajzen: Srbija atraktivno tržište

Srbija samo trenutno nije atraktivno mesto za poslovanje, ali je perspektiva odlična, kaže Herbert Stepic, predsednik Rajfajzen internešnel (Raiffeisen International), koja je vlasnik Rajfajzen banke u Srbiji, kao i banaka u centralnoj i istočnoj Evropi. Stepic u intervjuu za B92 govori o perspektivama tržišta u Srbiji, mogućem riziku poslovanja i razvoju bankarskog sektora kod nas.

Intervju ponedeljak 14.04. 11:31 Komentara: 9

Ne pravite zalihe, ulja će biti dovoljno

„Ulje u zalihama je proizvedeno od sirovine kupljene u Srbiji, po cenama koje smo platili prošle godine i nema osnova da mi pomeramo te cene“, kaže za B92 generalni direktor kompanije Dijamant iz Zrenjanina Željko Brozović.

Intervju četvrtak 27.03. 15:09 Komentara: 5

Slovenci neće bežati iz Srbije

„Srbiji su neophodne investicije, počev od ulaganja u infrastrukturu, do turizma. Politička nestabilnost neće udaljiti slovenačke kompanije“, kaže Dmitar Polovina, predsednik Slovenačkog poslovnog kluba.

Intervju sreda 19.03. 16:47 Komentara: 54

Ostajemo u Srbiji

Stabilna politička situacija je od značaja jer je to, između ostalog, jedan od uslova stabilnog tržišta, kaže za B92 Nenad Vučinić, predsednik Henkel Adria i Henkel Srbija. „Kao veliki proizvođač i izvoznik mi se nadamo da će poslovna klima u Srbiji i dalje biti povoljna, jer ovo je područje sa mnogo potencijala“, kaže on.

Intervju nedelja 9.03. 02:48 Komentara: 5

Jelašić: NBS će se boriti za stabilnost

Centralna banka će se, u uslovima pojačane političke nestabilnosti, boriti da održi stabilnost cena, kaže guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić i dodaje da će ostaću na mestu guvernera dok god bude moguće sprovoditi reforme i ići u pravcu Evropske unije.

Intervju četvrtak 6.03. 14:18 Komentara: 2

Sreća je što se Vlada ne meša u privredu

"Srbija je Meka za katastrofičare. Otuda se priča o 'izgubljenoj godini' neprekidno ponavlja. I prošle godine, dok je trajalo preganjanje oko formiranja vlade, govorili su da je 2007. već izgubljena. A završili smo je s privrednim rastom od preko osam odsto. Potencijal Srbije je ogroman i nema nikakvog razloga da ovu godinu završimo gore nego prošlu", kaže na početku razgovora za „Blic nedelje“ Danica Popović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Intervju ponedeljak 3.03. 13:32 Komentara: 16
strana 1 od 2 idi na stranu