Rusija i Ukrajina: Legenda Ratova zvezda Mark Hamil pozajmio glas ukrajinskoj aplikaciji za vazdušnu opasnost

Glas glumca koji je igrao Luka Skajvokera ubuduće će upozoravati Ukrajince na dolazeće ruske bombe.

Izvor: BBC

Sreda, 29.03.2023.

17:38

Rusija i Ukrajina: Legenda Ratova zvezda Mark Hamil pozajmio glas ukrajinskoj aplikaciji za vazdušnu opasnost
Getty Images

Mark Hamil, glumac koji je u filskom serijalu Ratovi zvezda igrao Luka Skajvokera, pozajmio je glas aplikaciji koja Ukrajince upozorava na dolazeće ruske projektile.

"Pažnja, počinje vazdušna opasnost. Idite do najbližeg skloništa", njegov glas se može čuti na aplikaciji Er alert koja je povezana sa ukrajinskim sistemom protivvazdušne odbrane.

"Ne budi neoprezan", nastavlja Hamilov glas.

"Tvoje preveliko samopouzdanje je tvoje slabost."

Kada je kraj vazdušne opasnosti, odjava glasi:

"Uzbuna je gotova. Neka Sila bude s tobom."

Aplikacija se pokreće kada sirene za vazdušni napad počnu da se oglašavaju širom zemlje.

Glumac je rekao da je odlučio da pozajmi glas ovoj aplikaciji jer se divi ukrajinskom otporu ruskoj invaziji, koji bi uporedio sa Ratovima zvezda.

"Bajka o dobru i zlu odjekuje onim što se dešava u Ukrajini", rekao je Hamil za agenciju Asošiejted pres.

"Ukrajinski narod se ujedinjuje za cilj i tako herojski odgovara... Nemoguće je da vas ne podstakne to kako su prebrodili ovu oluju".

On prikuplja i sredstva za kupovinu izviđačkih dronova za ukrajinske snage, delimično i prodajom potpisanih postera Ratova zvezda.

Aplikaciju Er alert je razvio ukrajinski proizvođač sigurnosnih sistema Ajak Sistems.

Više od 14 miliona ljudi je već preuzelo aplikaciju i nadaju se da će glas Marka Hamila dodatno povećati broj korisnika.

"Za ljubitelje Ratova zvezda, zvuči zaista fantastično", rekao je za AP jedan korisnik, Gricenko, koji koristi podešavanje na engleskom jeziku.

"Nekako je u skladu sa ukrajinskim mentalitetom pronaći malo humora čak i u lošoj situaciji ili probati biti pozitivan". Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: