Srbija, Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022: Piksijeva magija traje - Vlahović i Mitrović lansirali Orlove u fudbalsku elitu

Pogotke za selekciju koju sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi, postigli su Dušan Vlahović u 42. i Aleksandar Mitrović u 54. minutu.

Izvor: BBC

Utorak, 27.09.2022.

22:40

Srbija, Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022: Piksijeva magija traje - Vlahović i Mitrović lansirali Orlove u fudbalsku elitu
Radost igraèa Srbije u Oslu/Reuters

Fudbaleri Srbije u osvit Svetskog prvenstva u Kataru priredili su još jednu predstavu koja će navijačima dopustiti da sanjaju velike snove.

Srbija je u Oslu pobedila domaću Norvešku sa 2:0 u poslednjem kolu četvrte grupe B divizije Lige nacija i prvi put u istoriji izborili plasman u elitnu, A diviziju.

Pogotke za selekciju koju sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi, postigli su Dušan Vlahović u 42. i Aleksandar Mitrović u 54. minutu.

Mitroviću je ovo bio jubilarni, 50. gol u dresu nacionalnog tima.

Svetsko prvenstvo u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra.

Reprezentacija Srbije će na Mundijalu u Kataru igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

"Orlovi" su večerašnjom pobedom nad Norveškom na Uleval stadionu obezbedili drugi šešir na žrebu za kvalifikacije za naredni kontinentalni šampionat, ali i dodatni put ukoliko one ne budu uspešne.

"Čestitke idu na adresu igrača, oni se žrtvuju, trče i bore, solidarni su... Drago mi je da naše fudbalske ideje daju rezultate. Nije samo važno da pobeđujemo, već i kako to radimo. Zasluženo smo pobedili i ostvarili cilj - prvo mesto u grupi", rekao je Stojković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Srbiji je ovo bila četvrta pobeda u poslednjih pet mečeva u Ligi nacija.

Kako se odvijala utakmica

Prvu šansu na meču imala je domaća selekcija preko Erlinga Halanda posle samo dvadesetak sekundi.

Loptu je posle odbrane u korner poslao golman Vanja Milinković-Savić.

Usledio je mirniji deo utakmice, a Srbija je prvi put ozbiljno ugrozila gol rivala u 34. minutu.

Centaršut je u kazneni prostor uputio Dušan Tadić, a Vlahovićev udarac glavom zaustavlja golman Orjan Niland.

Do vođstva Srbija dolazi u 42. minutu posle odlične akcije.

Loptu je u petarac poslao Filip Kostić, a Vlahović loptu šalje kroz noge golmanu Norveške.

Na početku drugog dela Norveška je pretila preko Halanda, ali do novog gola dolazi gostujuća selekcija u 54. minutu.

Tadić je poslao loptu u prostor, koja je došla do Ivana Ilića, a igrač Verone ostavlja loptu do Mitrovića, koji ulazi u kazneni prostor i preciznim udarcem povećava rezultat.

Srbija je do trećeg pogotka mogla u 75. minutu, posle prodora Nemanje Radonjića.

Ušao je u kazneni prostor i uputio centaršut ka Mitroviću, čiji udarac brani Niland.

Domaći tim je najbolju priliku u drugom delu imao u prvom minutu nadoknade, kada je sam pred golmana Srbije izašao Haland, ali je Vanja Milinković-Savić odbranio njegov udarac. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: