Formula 1 i film: "Najteža odluka u životu" - Luis Hamilton o odbijanju poziva da glumi u filmu Top Gan 2

Luis Hamilton morao je da prijatelju i glumcu Tomu Kruzu kaže da neće moći da prihvati ulogu u njegovom blokbasteru Top Gan: Maverik.

Izvor: BBC

Sreda, 10.08.2022.

13:46

Formula 1 i film:
Tom Kruz je navijao za Luisa Hamiltona tokom trke za Veliku nagradu Britanije u julu 2022./Getty Images

Višestruki šampion Formule 1 Luis Hamilton opisuje odbijanje uloge pilota u novom filmu Toma Kruza "Top Gan: Maverik" kao "najtežu odluku u životu".

Britanski vozač koji je sedam puta osvajao titulu kaže da je prethodno prihvatio ulogu u ovom filmu.

Međutim, kako je snimanje nastavka filma iz 1986. godine bilo zakazano u jeku sezone Formule 1, morao je da odbije ulogu.

"Top Gan: Maverik" je nastavak kultnog filma o pilotima borbenih aviona iz 1986. godine.

Kruz je ponovo u ulozi Pita Mičela "Maverika", američkog vojnog pilota.

Hamilton kaže da se sprijateljio sa Kruzom posle poziva poziva holivudske zvezde da prisustvuje snimanju naučno-fantastičnog filma Edge of Tomorrow 2014. godine.

Želja iz detinjstva da postane borbeni pilot, Hamiltona je naterala da pita Kruza da glumi ili učestvuje u snimanju dugoočekivanog nastavka filma Top Gan.

"Kada sam čuo da se snima nastavak bio sam u fazonu: 'Jao, Bože, moram da pitam Toma Kruza (da glumim)", rekao je Luis Hamilton za američki časopis Veniti Fer.

"Rekao sam mu da mi nije važno koja je uloga u pitanju, mogao sam da čistim nešto, da radim nešto na setu."

U intervjuu, Hamilton je dodao da od detinjstva nije voleo da poštuje pravila i da je Međunarodna automobilska federacija (FIA), upravno telo Formule 1, uvela stroga pravila da vozači ne smeju da imaju nakit u bolidu upravo zbog njega.

"Ja sam jedini vozač koji nosi nakit u toku trke.

"Nikada nisam voleo da mi se nešto naređuje, a ljudi vole da imaju moć i da je sprovode", rekao je vozač Mercedesa.

Hamilton je rekao da loša iskustva sa autoritetom ima još iz detinjstva.

"Bio sam disleksičan tokom školovanja, trudio sam se iz petnih žila, ali su me smestili u odeljenje koje ima poteškoće u učenju i nisu mi nikada dali šansu da napredujem, niti mi pomogli da napredujem.

"Nastavnici su mi govorili da od mene neće biti ništa i sećam se kroz maglu da sam u suzama ponavljao da od mene neće biti ništa, verovao im, ali nisam ljut na njih jer su mi samo dali vetar u leđa da postanem neko", rekao je Hamilton.

Britancsi vozač i dalje razmišlja o daljem učešću u trkama Formule 1 posle kontroverznog završetka sezone 2021. na Velikoj nagradi Abu Dabija u decembru.

Trenutno šesti u tekućem takmičenju Formule 1, Hamilton se popeo na pobednički podijum u poslednjih pet trka.

Nagovestio je da bi mogao da nastavi saradnju sa Mercedesom i posle isteka postojećeg ugovora 2023. godine.

"Lagaću ako kažem da nisam razmišljao o produženju. Još volim da vozim, još mi je sve izazovno, tako da se zaista ne osećam da treba da napustim Formulu u skorije vreme." Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: