Seks i društvene mreže: Jutjub privremeno obustavio isplate influenseru zbog flertovanja sa maloletnicima

Zvezda društvenih mreža je početkom meseca priznala da je šesnaestogodišnjim dečacima slala eksplicitne poruke seksualnog sadržaja.

Izvor: BBC

Sreda, 21.04.2021.

12:52

Seks i društvene mreže: Jutjub privremeno obustavio isplate influenseru zbog flertovanja sa maloletnicima
Getty Images

Jutjub je privremeno obustavio isplate influenseru Džejmsu Čarlsu, autoru bloga o lepoti.

Početkom meseca, Čarls je priznao da je dvojici šesnanestogodišnjih dečaka slao eksplicitne poruke seksualnog sadržaja.

Jutjub je za BBC potvrdio da je ovaj dvadesetjednogodišnjak, koji na platformi ima 25 miliona pratilaca, privremeno suspendovan iz Jutjub programa partnerstva.

Ovaj program omogućuje jutjuberima da zarade novac od sadržaja koje objavljuju.

Iz Jutjuba nisu rekli koliko dugo Čarls neće moći da zarađuje.

Prema rečima portparola kompanije, Jutjub se poziva na politiku odgovornosti za autore sadržaja u kojoj se navodi sledeće: "Ako primetimo da ponašanje autora sadržaja, na platformi i/ili van nje, škodi našim korisnicima, zajednici, zaposlenima ili ekosistemu, možemo da preduzmemo korake kako bismo zaštitili zajednicu."

Jutjub je druga kompanija koja preispituje partnerstvo sa poznatim influenserom.

U petak su Čarls i kompanija za kozmetiku Morfi saopštili da su okončali partnerstvo.

Prema saopštenju koje je Čarls podelio sa svojih 7,8 miliona pratilaca na Tviteru, obe strane su se "saglasile da okončaju" saradnju.

Optužbe

Početkom meseca, Čarls je na Jutjubu objavio video pod naslovom "Pozivam samog sebe na odgovornost".

Na snimku je priznao da je učestvovao u dva incidenta, od kojih se jedan dogodio prošle godine, a drugi nedavno, kada je tokom dopisivanja shvatio da je osoba sa kojom razmenjuje poruke maloletna.

Video je imao više od 8.5 miliona pregleda.

Čarls je u petak rekao da su nedavne optužbe protiv njega "neistinite".

"Otkako sam objavio taj video, mnogi ljudi su se javili sa nizom obmanjujućih priča i lažnih optužbi koje su preneli i mnogi drugi ljudi, autori sadržaja i mediji", rekao je on na Tviteru.

"Moj pravni tim je preduzeo korake protiv onih koji su širili dezinformacije i/ili izmislili lažne priče jer je ovo otišlo predaleko".

Jutjub je prošlog meseca obustavio isplate Dejvidu Dobriku, jednom od najprofitabilnijih jutjubera, nakon optužbi da je silovao bivšu saradnicu.

Dobrik je porekao optužbe.

Platforma je 2019. godine ugasila kanal pevača Ostina Džonsa nakon što je ovaj priznao da je sa maloletnim devojčicama razmenjivao eksplicitne slike i video snimke seksualne tematike. Buktjuberi i bukstagrameri: Oni čitaju i pričaju o knjigama Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: