1. Ovako se ne zadobija poverenje.
  (Providno, 23. novembar 2023 12:38)

  # Link komentara

 2. Shvatate li da je tunel ispod bolnice nastavak podzemnog spremišta koje je izgrađeno za potrebe bolnice, za normalne svrhe, još u vreme kada je bolnica građena. Bolnicu su izgradili Izraelci pre nego što su predali pojas Gaze Palestincima 2005. Hamas je 2007. došao na vlast i od tada nije bilo izbora. Clanove umerenije struje Palestinaca, Fatah, bukvalno su krvavih ruku bacali sa visespratnica. Čitajte malo pre nego što stavite znak jednakosti između Palestinaca i Hamasa.
  (bgd, 22. novembar 2023 17:09)

  # Link komentara

 3. ako evakuisu decu iz borbenog podrucja hoce li Natanjahu biti osudjen u Hagu..
  (laki, 12. novembar 2023 19:11)

  # Link komentara

 4. Šta je Izraelu da preore jednu bolnicu?
  Ništa, u toku od 10 sekundi ništa nije ostalo.
  Shvatam da su u strahu oči velike ali da su gađali bolnicu niko to ne bi uspeo da javi.
  Možda golub pismonoša.

  I ta pomenuta glasovna poruka, da li se u njoj vidi Hamasov pištolj na čelu lekara?
  Ah, da, bila je glasovna.
  Ima tona nema slike. Bas me interesuje kako je glasovna poruka dospela do Izraela.

  Sve sumnje su tu.
  (466453, 11. novembar 2023 23:14)

  # Link komentara

 5. Šta je sa taocima ?
  (Zdravko, 11. novembar 2023 19:34)

  # Link komentara

 6. Ovo nije rat Jevreja protiv Muslimana kako neki predstavljaju.
  Ovo je rat Države Izrael protiv terorista Hamasa.
  Država Izrael je počinila i dalje čini zločine nad Palestincima, a Hamas zločine nad Izraelcima i Palestincima.
  (Ironija, 9. novembar 2023 12:29)

  # Link komentara

 7. Ne razumem, sad se bune a pobili silne ljude u teroristickom napadu....
  (trt, 6. novembar 2023 20:23)

  # Link komentara

 8. Kako da ne, ulaz u tunel na takvom mestu i na takvoj cistini da ga vide svi!!! Priča za malu decu!
  (slucajni prolaznik, 6. novembar 2023 11:42)

  # Link komentara

 9. Nista od osuda da su preterali,niko ne pominje sankcije,to je licemerstvo i ne stide se toga,da su hteli pravedno i pošteno rešenje za jedne i druge moglo se doći do njega ali kada bi sve strane bile iskrene u tome,sada su izraelci jači pa je i na njima veca odgovornost. Istorija nas uči da ničija nije gorela do zore, tako da zbog buducnosti svih je potrebno naći kompromis...ali to je kao da kazes nebo je plavo ili sunce sija...nekome i to kroz vekove unazad odgovara konflikt i tako ce nazalost po siroti narod i ostati...
  (Marko, 6. novembar 2023 10:21)

  # Link komentara

 10. Svaki rat za sobom nosi posledice rata i zlocine,nema opravdanja za ubijanje zene i dece na obe strane ali ga Izrael preterao u upotrebi sile i ja licno smatram da treba da odgovara za tolika ubistva civila pogotovo dece.
  (max, 3. novembar 2023 09:08)

  # Link komentara

 11. Ono što je uradio Hamas 7.oktobra jeste zločin, ono što posle toga radi Izrael biće predmet dokazivanja da li je i u kojoj meri zločin. To stručnjaci za pravo znaju bolje od nas običnih komentatora. Sve ostalo je naši lični utisak.
  (bgd, 31. oktobar 2023 16:44)

  # Link komentara

 12. Ono sto je uradio Hamas je ratni zlocin. Ali, i ovo sto radi Izrael je ratni zlocin. A civili izginuse dok se kraljevi igraju rata, a sa strane navijaju za jedne i druge, kao da nismo i mi preziveli isto. Zlocin ne opravdava zlocin.
  (Arthur Dent, 26. oktobar 2023 16:23)

  # Link komentara

 13. Sva zapadna elita je došla da podrži Izrael i svak od njih počne neku priču iz sredine....oni budu i odu a priča počinje opet,.....ispočetka,jednim pitanjem,šta je starije,kokoš ili jaje !
  (cvrko, 19. oktobar 2023 14:54)

  # Link komentara

 14. Drzanje taoca u bolnici presecanjem struje je isto teroristicki akt kao i napadanje civila oruzjem.
  (Armadajj, 12. oktobar 2023 18:44)

  # Link komentara

 15. Zanimljivo, svi oricaju o 2 miliona izbeglica u pojasu Gaze a niko da su upita odakle su oni izbeglice. Niko da se upita gde su im imanja, maslinjaci, kuce, zemllja, grobovi predaka. Sto se iz te Gaze ne vrate u svoja mesta. Gde su ta mesta iz kojih su proterani. Da nisu mozda u danasnjem Izraelu.
  (sale, 12. oktobar 2023 09:01)

  # Link komentara

 16. Nije mi jasno šta Hamas zeli da postigne ovim napadom sa nekoliko desetina naoruzanih vojnika i stotinjak raketa za vatromet.
  (Vertigo, 7. oktobar 2023 21:10)

  Misliš nekoliko stotina "vojnika", odnosno monstruma koji su ubijali čak i decu na spavanju i sekli glave, i na više od 5000 raketa, od čega je peko 2000 lansirano samo u subotu ujutru?

  Njima i jeste cilj da izazovu oštru reakciju Izraela, kako bi sad kmečali pred celim svetom kako u Gazi ginu civili...

  A za ove koji stalno pominju kako Palestinci žive u getu: pa, tih 2.5 miliona palestinaca u Gazi i nije neka gustina naseljenosti, kad se pogledaju mape, ima tu još prostora za širenje stambenog prostora, veći je problem to što se dobar deo stanovništva Gaze koristi kao živi štit za teroriste Hamasa. Da nema Hamasa, svi oni bi mogli normalno da putuju, mogli bi da se presele u inostranstvo, mogli bi čak i da budu građani Izraela sa normalnim poslom i platom, daleko normalnijim životom - koji ima oko 2 miliona Palestinaca koji žive u Izraelu.
  (Veliki brat, 11. oktobar 2023 22:28)

  # Link komentara

 17. Prva žrtva u svakom ratu je uvek istina, a odmah zatim i čovečnost.
  (ništa bez dobre dehumanizacije, 11. oktobar 2023 08:39)

  # Link komentara

 18. Pravda za palestince!
  (Pravi Englez, 7. oktobar 2023 20:06)
  Na čudan način tarže pravdu ubivši 250 mladih na koncertu.
  (MARSUPILAMI, 9. oktobar 2023 11:28)

  # Link komentara

 19. „Gordijev čvor“ je sinonim za neki problem koji se čini previše komplikovan da bi bio rešen. Mnogi ga pamte po Aleksandru Makedonskom koji ga je mačem presekao...
  ... Nažalost UN tj. zemljani - nemaju svog Aleksandra koji bi presekao "Gordijev čvor Izrael/Palesina".
  (zoran stokic, 7. oktobar 2023 21:39)

  Kako nema, evo Izrael je akciju, koju je pokrenuo juče nakon napada od strane Hamasa, nazvao "Gvozdeni mač".
  (Veliki brat, 8. oktobar 2023 20:27)

  # Link komentara

 20. „Gordijev čvor“ je sinonim za neki problem koji se čini previše komplikovan da bi bio rešen. Mnogi ga pamte po Aleksandru Makedonskom koji ga je mačem presekao. Pojam je nastao vekovima pre tog događaja u Frigiji, iz pragmatičnih razloga, svešteničo-upravljačaka kasta je smislila "caku" kako da opravda dovođenje Mide na presto - upravljačke loze su se ugasile - nije bilo nasledika za presto - "proročanstvo je reklo da prvi čovek koji uđe u grad sa volovskom zapregom,..., treba da postane kralj" a to je "slučajno" bio Mida! Kralj Mida se zahvalio Zevsu, pa je u njegov hram postavio volovska kola; jaram sa osovinom kola je povezivao "čvor" uz novo proročanstvo "ko odreši čvor...", smicalica, jer je čvor tako napravljen da se ne može odrešiti. Kada se Aleksandar inače Aristotelov đak - koji je odlično savladao reoriku, politiku, ali i logiku, fiziku i & - našao pred volovskim kolima, primetio je da čvor "nema dva kraja", da je to smicalica, pri izradi čvora korišćene su "dodatne" tehnike "krajevi su, posle izrade čvora, spojeni", čvor je doživeo termičku obradu, zatim "tutkalisanje i tsl". Presekao ga je mačem da bi "prevario" – prevarante. Nažalost UN tj. zemljani - nemaju svog Aleksandra koji bi presekao "Gordijev čvor Izrael/Palesina". Isto kao što Srbija nema svog Aleksandra koji bi presekao "Gordijev čvor Kosovo". Ti su "čvorovi" tako napravljeni da nikada ne budu odrešeni.
  (zoran stokic, 7. oktobar 2023 21:39)

  # Link komentara

 21. Nije mi jasno šta Hamas zeli da postigne ovim napadom sa nekoliko desetina naoruzanih vojnika i stotinjak raketa za vatromet. Da li zele da Izraelska vlada dodje do zaključka da je ponovno zauzimanj Gaze jedini način da se obezbedi sigurnost izraelski gradjana?
  (Vertigo, 7. oktobar 2023 21:10)

  # Link komentara

 22. Pravda za palestince!
  (Pravi Englez, 7. oktobar 2023 20:06)

  # Link komentara