1. Победили Загора. lol.
  (Алф, 6. februar 2023 10:27)

  # Link komentara

 2. Kod nas su konkretno bile sankcije (SR Jugoslavija makar, kad ja bejah mlad) i time je za par godina posta mlada generacija izgubila iz vida ono što je italijanski strip (Bonelli prije svega) bio za moju generaciju. Kad su sankcije prošle, novi klinci su morali da se uče na strip od nule, ponuda je bila više raznolika, ali povratak na staro nije bio moguć. I, nimalo nevažno, strip novim klincima od pojave interneta znači neuporedivo manje nego prošlim generacijama, pri čemu mange imaju prednost. Razlog je što su anime serije (video sadržaj) popularne, a obično se snimaju po mangama (stripovima). Ako vam se ne čeka nova sezona anime serije kako bi vidjeli šta će se desiti, uzećete i pročitaćete mangu prije nego izađe. Slično važi i za popularnost superherojskih stripova koji su novu publiku stekli više preko Marvel filmova (klinci se navuku, pa krenu i sa stripovima), nego što je išlo u drugom pravcu. Zagor je tu baš - strip, nema na šta da se nasloni (anime, hiperpopularna filmska franšiza) osim na nostalgiju starih panjeva kakav sam i sam. Ali novi klinci neka čitaju i nađu svoje heroje i zato velika podrška za mlade stripofile. Nosite baklju visoko braćo i sestre!
  (Kotor, 6. februar 2023 09:54)

  # Link komentara

 3. Ako ikoga zanima slucajno - 20th Century Boys je vrhunski strip
  (Srecko, 6. februar 2023 05:17)

  # Link komentara

 4. Svaka generacija ima svoje heroje i to sto se meni ne dopadaju likovi sa velikim buljavim ocima nema apsolutno nikakvu tezinu.Kad se samo setim Stripoteke pa Alan Forda,Iznoguda...i naravno najopakijeg tepaca svih vremena Sudije Dreda.
  (miki, 5. februar 2023 21:57)

  # Link komentara

 5. Ne mogu Mange da pobede Zagora... nikada...
  (Strgo, 5. februar 2023 16:13)

  # Link komentara

 6. Bruka.
  (Alien, 5. februar 2023 15:45)

  # Link komentara

 7. Krenulo je "kao" da se popularizuje pocetkom/sredinom 00-ih u anime formatu kada smo mogli da gledamo Dragon Ball/Dragon Ball Z, Digimon Adventure i Pokemon. Nazalost, bilo je praznog hoda i cekalo se dok nisu prikazani Death Note i Naruto i od tada krece i manga popularizacija jer je cekanje danima na sl. epizodu zamenjeno online gledanjem na engleskom da bi ti preslo u traganje za manga izdanjima.

  Ima dosta materijala na ovu temu da napisete jos barem 3 ovakva teksta (npr. samo jedan bi mozda bio dovoljan za One Piece), a onima koji su odrasli na starijim evropskim stripovima preporucujem da pokusaju da nadju nesto sto bi zanrovski bilo po njihovom ukusu jer sigurno ima barem jedna prica koja ce im se svideti!


  P.S. Nemojte da prevodite originalne nazive na srpski, jako lose i (cesto) netacno ispadne. Bolje je ostaviti tacniji engleski prevod (npr. Fullmetal Alchemist, Attack on Titan, Demon Slayer,...). :]
  (Kozuki Oden, 5. februar 2023 14:58)

  # Link komentara

 8. Svaka generacija ima svoje heroje. Neka cita ko sta zeli.
  (Bracio, 5. februar 2023 14:38)

  # Link komentara