1. Kao student sam stopirao godinama, naslusas se raznih prica, bilo je zanimljivo.
  (Hmm, 27. septembar 2021 05:01)

  # Link komentara

 2. Svet po Arčiju.
  Pozdrav druže.
  (maxa, 26. septembar 2021 15:48)

  # Link komentara

 3. Kad sam bio mlad, i ja sam bio oduševljen praktičnošću i daškom avanture koje sa sobom nose putovanja autostopom. I često sam ih praktikovao.
  Kada sam malko sazreo, shvatio sam da je autostop i više od toga - reč je o najčistijem i najkulturnijem načinu dugoprugaškog kretanja, o putovanju kod kogeg su pritisak na saobraćajnu infrastrukturu i negativne eksternalije koje obično prate saobraćaj - svedene na minimum, praktično na nulu. I nastavio sam da koristim autostop i za poslovna putovanja.
  U poslednje vreme već je i široj publici jasno da su eksternalije koje klasični saobraćaj ostavlja za sobom vrlo visoke, i da spaljivanje nafte osim hemijskog trovanja generiše i dosta nezgodne i sve prisutnije klimatske probleme. U tom kontekstu bilo bi logično da i odgovarajuće institucije u ozbiljnijim državama prepoznaju vrednost autostopa, i da ga priznaju makar kao ravnopravan način kretanja, pa da u skladu sa tim prilagode svoju saobraćajnu infrastrukturu, ukinu preterane zabrane, i tako ohrabre ljude da manje spaljuju naftu dok putuju.
  (Dragan Jovanović, 26. septembar 2021 15:43)

  # Link komentara

 4. Predivan tekst. I ja sam skoro cele studije stopirao za Novi Sad, mogu da kazem da me je iskustvo u stopiranju prilicno izgradilo, nakon studija sam sve zive kupio na putu da vratim zajednici
  (Marko, 26. septembar 2021 15:03)

  # Link komentara

 5. Da li teslin autopilot registruje podignut palac na putu ili ovakav način putovanja odlazi u istoriju?
  (Nenegovan, 26. septembar 2021 12:13)

  # Link komentara

 6. Imao je sreće ...
  (Smuleco, 26. septembar 2021 12:06)

  # Link komentara