1. Sadasnja srpska himna je monarhisticka i ne odslikava realno stanje danasnje Srbije koja je republika i sekularnog - gradjanskog uredjenja !
  (Losa nam je himna, 15. septembar 2021 23:36)

  # Link komentara

 2. Ne kazem da nije lepa himna ali mi smo vise nacionalna drzava kad bi ubrajali i Albance sa Kosova i Metohije kao drzavljane Srba bi bilo ne punih 70% populacije..Plus mi smo republika a ova himna odslikava proslo uredjenje vise mi se dopada Vostani Serbie mada realno najlepsa je Oj Srbijo mila mati iako je bila himna za vreme Milana Nedica
  (Neko Iz Srema, 15. septembar 2021 22:20)

  # Link komentara

 3. Kod hrišćana već od 10 i 11 veka "kult" predaka bila je osnovna društvena veza na kojoj se zasnivala i učvršćivala porodnična loza. Grobovi - sa telima predaka - uključeni su u seoski ili gradski prostor. Veza između živih i mrtvih je "ojačana". Odnos kod hrišćana između živih i mrtvih potpuno je drugačiji od onoga u antici - tamo u antici su se plašili leša, sahrane su obavljane van naseljenih mesta pored puteva. Sada nastupa preobražaj sahrane su u naseljima; sela su locirana oko groblja i crkve, u gradovima su goblja; vlastela ima svoje groblja – Vestminsker u Engleskoj, Bamberg u Nemačkoj, kraljevi Francuske su sahranjivani u Sen Deniju...U 11veku grof Mrgodni kaže pri pravljenju porodičnog stabla - "Stablo sam počeo od 452. jer pre toga ne znam ništa, jer ne znam gde moji preci počivaju"... Grob (preci) je taj materijalni dokaz koji ti daje IDENTITET. Taj svoj identitet kao građanin možeš kasnije udruživati u različite društvene skupove (grofovije, monarhije, carstva....) a danas nacinalne države. Kao i u svemu drugom mi ta groblja (predaka) uglavnom kao POJEDINCI nemamo, pa smo idelan meta za "ribarenje ljudskim dušama" raznih demagoga.
  (zoran stokic, 15. septembar 2021 17:47)

  # Link komentara

 4. Ne znam kako su komunjare preživele da Bože Pravde bude himna, a zastava sa orlovima. A ilustracija neki bolid koji je ogrnuo pola rusku a pola srpsku zastavu. Komunjare i tamo i ovde, a narod ..
  (Pera Srbin, 15. septembar 2021 16:22)

  # Link komentara

 5. Hej sloveni je jedina himna za mene.
  ovo sto nazivate himnom jednostavno nije za himnu. Ne odiše dostojanstvom i ponosom onako kako jedna himna koja predstavlja jedan narod sa tako bogatom istorijom kao što je naš. Jednostavno sadasnja himna ne predstavlja nas narod i to je to
  (trn, 15. septembar 2021 13:52)

  # Link komentara

 6. Parodija od države ima parodiju za himnu. Ništa nije slučajno.
  (Pero, 15. septembar 2021 12:32)

  # Link komentara

 7. A mogli smo i neku neutralnu koja postuje i cuva svoje ljude i prirodu. Neku novu, neutralnu, koja gleda u cistu buducnost ali ne, odabrali su nam parodiju.
  Doduse ta parodija savrseno opisuje zivot u Srbistanu. Cuva svoje vlastodrsce, dok narod gladuje
  (Tafak, 15. septembar 2021 11:57)

  # Link komentara