1. Prvo, nije svaki pogodak u tenk uništen tenk, kako Azerbedžan prikazuje, i kao drugo - zaista je gubitak ogroman na obe strane i pored toga.
  Prostim jezikom rečeno, sukob je nastao jer su Muslimunisti dali hrošćansku zemlju Muslimanima, isto kao što su napravili Kosovo pokrajinu u Srbiji. 40 godina posle smrti Tita. mi ne znamo kako se granica sa Kosovom, Crnom Gorom i Makedonijom pomerala na štetu Srbije i u kojim intervalima, da ne kažem da je Makedonija titova izmišljotina.
  Što se tiče Rusa, ispada da koga Rus brani, on Hodžu posle hrani... Kako niko nije uporedio učinkovitost srpskih maketa iz 90-tih i ruskih PVO sistema, ner te makete su bile bez posade svu obmanu su radile automatski, dok ovi PVO sistemi imali posadu i mnogo su skuplji... Ovde je prigodno setiti se da su i Hrvati sami napravili bespilotne letelice kojima su gađali Knin, dok su u Srbiji pravili performanse skakanja po mostovima... A onda smo prodali i NIS pa sada imamo najskuplje gorivo i porez na akcizu...
  Umesto da se pokrene razvoj, ćerkice Udbogoraca i Udbosanaca se penisiče po vojnim institucijama, gurajući nas u pogrešnu stranu... negde prema Turkistanu...
  (Tri Tacke, 6. oktobar 2020 23:50)

  # Link komentara

 2. od rusa ko i uvek....nista
   (rade, 5. oktobar 2020 02:46)

  # Link komentara

 3. Tragikomičan komentar. Ne samo da je Turska član NATO, i bilo kakvo "sravnjivanje" bi značilo sravnjivanje zemaljske kugle jer bi dovelo do nuklearnog holokausta, nego i jedan na jedan Turska i više nego dovoljno može da parira Rusiji. Turska ima 100 mil stanovnika, Rusija oko 140 mil. Istorijski, Rusija nikad nije mogla potpuno poraziti Turke, ne može ni danas. I konačno, Rusija nema interesa da gine za Jermeniju koja strateški nije toliko bitna, a radije će održavati neutralne veze sa silom koja kontroliše Bosfor, koji je Rusiji užasno važan.


  Skoro svaki rusko turski rat su rusi dobijali. Jedino kad rusi nisu pobedili jeste kad su britanci onako ljigavo udarili rusiju sa ledja.
  (vladimir, 1. oktobar 2020 20:16)

  # Link komentara

 4. pa ne bi se reklo uglavnom su artiljerojski dueli, a sama linija fronta je manhe vise kao i na pocetku, azeri su probali sa severa i juga da se ukline i vraceni su na svoju ili niciju zemlju, iranci su oborili 4 letelice u svojok zoni na tromedji iran, azerbejdzan, nagorno, mislim da je izvesno da i jedni i drugi jedva cekaju primirje ali niko nece prvi da povuce potez, cinjenica je i da su azeri dve nedelje pre pocetka sukoba dovukli iz sirije na stotine placenika tako da je jasno ciji je plan i ko je zapoceo, neko se zaneo uspehom dronova u libiji i preracunao malo..
   (laki, 1. oktobar 2020 17:20)

  # Link komentara

 5. Ovo je prikaz kako prolaze oni koje Rusija "podržava". Oni su imperija kao i SAD i imaju samo svoje interese, nemaju večne prijatelje.
   (Pera Realno, 1. oktobar 2020 13:59)

  # Link komentara

 6. Ček bre ovi na teritoriji Azerbejdžana ratuju ?
  (Joška, 1. oktobar 2020 11:16)

  # Link komentara

 7. Mora se modernizuje tenk da ima pvo sistem kao sto ima artmata sada..Sto imaju Arsenija i Azeri tenkovi to su treće razredni tenkovi ..
   (Miki tu"tu"ru"tu, 30. septembar 2020 23:36)

  # Link komentara

 8. @Lebovitz

  Malo si preterao u broju stanovnika, Turska nema 100 miliona, vec 82 miliona, dok Rusija nema 140, vec 145 miliona, ali to nije uopste bitno, bitno je ko ima kakvu vojsku i kakav je moral tih vojnika, a ruski i turski vojnik se zaista ne mogu porediti, niti snaga ruske vojske naspram turske!
  (bigserb, 30. septembar 2020 16:47)

  # Link komentara

 9. Zanimljivo je videti koliko su tenkovi u stvari beskorisna tehnika, jedan dron sa dobrom raketom od tenka za cas napravi konzervu!
  Treba ulagati u dronove i ATGM (protivoklopne) sisteme, a ne u tenkove, sto upravo nasa vlast radi!
  Mi modernizujemo T-55 i M-84, nabavljamo T-72, iako vidimo da su oni nemocni protiv modernih oruzja poput dronova ili ATGM sistema tipa Kornet, Matis, TOW ili Dzavelin!
  Vise ti vredi 10 klinaca kao operateri na dobrim dronovima, nego 500 tenkova na terenu!
  Inace, turski dron "Bajraktar 2" me je zaista prijatno iznenadio, videvsi njegova uspesna dejstva u Siriji, Libiji i sada u Nagorno Karabahu, moram priznati da je savrsena masina za precizne udare, a kako se cini, PVO sistemi poput Pancira S1 i Osa su nemocni protiv njega, a udar njegovih raketa je 100% precizan!
  Za sada su Jermeni u ogromnim gubicima tehnike, dokle ce moci da trpe udare azerskih dronova videcemo, ali se situacija ne odvija u njihovu korist!
  (bigserb, 30. septembar 2020 13:20)

  # Link komentara

 10. Hoce li rusi vise sravniti sa zemljom tu tursku???
  (baneton, 29. septembar 2020 17:23)

  Tragikomičan komentar. Ne samo da je Turska član NATO, i bilo kakvo "sravnjivanje" bi značilo sravnjivanje zemaljske kugle jer bi dovelo do nuklearnog holokausta, nego i jedan na jedan Turska i više nego dovoljno može da parira Rusiji. Turska ima 100 mil stanovnika, Rusija oko 140 mil. Istorijski, Rusija nikad nije mogla potpuno poraziti Turke, ne može ni danas. I konačno, Rusija nema interesa da gine za Jermeniju koja strateški nije toliko bitna, a radije će održavati neutralne veze sa silom koja kontroliše Bosfor, koji je Rusiji užasno važan.
   (Lebovitz, 30. septembar 2020 12:38)

  # Link komentara

 11. Promijenio ili Armenija ima protivtenkovsko :). Tenk je grobnica, u vrijeme jeftinih dronova veoma skupa grobnica.
  (R@Cic, 30. septembar 2020 06:50)

  # Link komentara

 12. Hoce li rusi vise sravniti sa zemljom tu tursku???
  (baneton, 29. septembar 2020 17:23)

  # Link komentara

 13. Neki se oficir malo opio pa senlucio iz topa i eto ti rata.
   (Si, 29. septembar 2020 14:42)

  # Link komentara

 14. I na kraju ce ipak MORATI da sednu za sto i da udaraju potpise. Samo mi nikad nece biti jasno, zasto ljudi moraju prvo da se ubijaju i kolju, pa tek onda da se dogovore?!
   (Gde ja zivim, 29. septembar 2020 13:40)

  # Link komentara

 15. Досадило им живети у миру па хајде мало да ратујемо...
  Све будале...
   (Bob Rock, 28. septembar 2020 17:18)

  # Link komentara

 16. jermeni kao mi 99.poslali decu na prvu liniju da brane. E muke jedne
   (AlenBr8, 28. septembar 2020 14:43)

  # Link komentara

 17. Kolilo vidim po ovim snimcima i slikama, ovde najgore biti u tenku, ko glineni golubovi.. Kako se promenio nacin ratovanja..
   (Cic, 27. septembar 2020 23:31)

  # Link komentara

 18. Nisam ni na cijoj strani, jer u ratu uvek stradaju mladi I neduzni ljudi! Neka sednu I neka se dogovore oko te teritorije! Samo da nema rata!
   (ona, 27. septembar 2020 21:13)

  # Link komentara

 19. Tajip Redžep Erdogan, predsednik Turske, pružio je podršku Azerbejdžanu nazvavši Jermeniju "najvećom pretnjom miru i stabilnosti u regionu".

  Reče diktator čija je nacija ubila preko 1.5 miliona Jermena. Ako Putin ne podrži Jermeniju, nula je kao pravoslavac.
  (mokri, 27. septembar 2020 19:29)

  # Link komentara