1. Није Ђилас био први који се закачио с Титом.Урадио је то још 1946 Др Благоје
  Нешковић,лекар,професор Медицинског Факултета БУ,Председник Скупштине Србије.
  То је данас Премијер.И Тито ге је сачекао на кривини и 1952 га је истерао из
  КПЈ,сменио са свих функција,оптужио га да је Информбировац,што Нешковић није
  био.Остао је професор на Медицинском Факултету.А закачили су се око преношења
  оно мало индустријских постројења у Србији,у Словенију и Босну.
  (артиљерац, 13. jun 2020 23:09)

  # Link komentara

 2. Disidenti su bili Havel, Valensa...
  Mi smo jedini u Evropi gde još nije pao Berlinski zid (1989.).... Živimo kao u DDR i Albaniji (Enver Hodze)....
  (natalija, 13. jun 2020 20:34)

  # Link komentara

 3. Milovan Đilas - disident i bundžija? Pa, ne bih to baš tako nazvao. Njegova nazovi pobuna protiv establišmenta, je počela nakon što je izgubio privilegije i status u vrhuški bivše nam države (jedne od). I da, mislim da ne treba ignorisati ulogu dotičnog u zločinima koje su commie vlasti sprovodile tokom prvih deceniju, deceniju i po po okončanju WWII. Zločin je zločin je zločin. Just saying.

  *Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.
  (Low Key Lyesmith, 13. jun 2020 11:51)

  # Link komentara

 4. Crnogorski ratni zločinac."Pasja groblja" su njegov izum.
  (pilgrim, 12. jun 2020 23:36)

  # Link komentara

 5. Nikad cuo :(
  (cvrko, 12. jun 2020 23:28)

  # Link komentara

 6. Za svoja zlodela nikada nije odgovarao, pred zemaljskim sudovima.
  (Vreme čuda, 12. jun 2020 23:25)

  # Link komentara

 7. Mnoge je porodice u Crnoj Gori zavio u crno!
  (Dragan, 12. jun 2020 23:18)

  # Link komentara

 8. Goli Otok je osnovao Moša Pijade kao koncentracioni logor svih petokolonaša koji bi u slučaju Staljinove invazije bili nosioci marionetske vlasti. Čak i kao taoci koji bi svi do jednog bili ubijeni da je Staljin pokrenuo invaziju. Ta taktika "Titovog Berije" je bila vrlo efikasna.
  Pijade i Đilas su bila dva nepomirljiva antipoda, ali teško se odrediti čija je koncepcija komunizma bila bolja; bez rigidnih metoda Pijade, ta država ni svoje prve kritične godine ne bi opstala, verovatno ni nastala. Đilasova bi opet samo još brže upala u vrtlog korupcije u koji je i upala kada je glavni ideolog postao Kardelj.
  Tito, suprotno uvreženim verovanjima o njemu, nije imao nikakve ideološke koncepcije i pedantno je podržavao samo one koje ne ugrožavaju njegov kult i doživotnu vlast. Intuitivno, ali vrlo tačno je predvideo da bi mu Đilasov "put u komunizam" istrgao volan iz ruku, a on je jako voleo da vozi. Njega nije puno zanimalo kako radi "motor" mašine kojom upravlja i održavanje je prepuštao kvalifikovanijima od sebe, čiča Janku, Đidu ili Bevcu.
  (CATAPA, 12. jun 2020 22:55)

  # Link komentara

 9. tada su ljudi stvarno zeleli da nesto menjaju, bilo je strasti i gresaka, danas zele samo jedno - da nekaznjeno kradu.
  (singrrr!, 12. jun 2020 22:03)

  # Link komentara

 10. Voleo bih da objavite dokumente o Đilasovim političkim aktivnostima u Parizu pre početka drugog svetskog rata, gde je zajedno sa svojom suprugom Mitrom Mitrović imao veliki utucaj u Komunističkoj Emigraciji, nije on bio baš takav, ali bilo bi pošteno da se transparentno i u potpunosti prikaže njegova politička biografija.
  (Milan, 12. jun 2020 21:20)

  # Link komentara

 11. Дисидент? Мало сутра! Био и остао ортодоксни комуниста који се побунио против смера којим је пошла КПЈ после разлаза са Стаљином (уводи термина "Црвена буржоазија"). Као велики поборник начина уређења државе онако како је било у СССР, долази у сукоб са дојучерашњим сарадницима после 1948. Завршава на Г. Отоку, али због заслуга и значаја његова породица није прогањана ни кажњавана како се обично радило са породицама других државних непријатеља. Никакав дисидент, само сукоб око идеологије и којим смером држава треба да иде после 1948, на нашу срећу победио је либералнији начин, ко зна какве би Гулаге он организовао у ФНРЈ...
  (Avaya, 12. jun 2020 21:15)

  # Link komentara

 12. Nema tu neke velike filozofije. On i Rankovic su najveci izdajnici srpskog naroda u novijoj istoriji. Omogucili da se sprovede drezdenska rezolucija, raskomadali srpske zemlje, stvorili veliku Hrvatsku, pa kad su videli da od integralnog jugoslovenstva i kosmicke socijalne pavde nema nista i koliku su stetu napravili, odjednom se setili ko su i sta su i probali da izvade kestenje iz vatre. Na zalost bilo je kasno i njihovu naivnost je srpski narod zaista preskupo platio.
  (Jovan, 12. jun 2020 21:13)

  # Link komentara

 13. Dobar primer kako prolaze hrabri ljudi, koji misle svojom glavom, na zalost
  (Djordje, 12. jun 2020 21:08)

  # Link komentara

 14. Danas o njemu piše samo BBC.
  (Dr., 12. jun 2020 20:53)

  # Link komentara