1. "Panić smatra da se sa dobrodošlicom strancima se preteralo". Brate Paja, potpuno si u pravu. Preterali su Englezi kad su primili svake ultradesnucare treceg sveta, kao ti. Tvojim glasom si unazadio pola veka drzavu, koja te greskom primila.
   (Lepenski Neandertalac, 17. decembar 2019 09:22)

  # Link komentara

 2. У. К. шта год да мислили о њима само су један рат изгубили у последњих 400 година.
   (монархиста против републиканаца, 16. decembar 2019 16:39)

  # Link komentara

 3. Dotični Paja je podlegao histeričnoj netačnoj propagandi. Zvanicne statistike pokazuju da je imigracija iz zemalja koje nisu članice EU skoro duplo veća od imigranata iz EU, i da je u poslednjih tri godine povećana. S druge strane, broj EU gradjana u VB je znatno pao, posebno od 2016. Te iste statistike pokazuju neto doprinos ekonomiji od strane gradjana EU - VB dobija radnu snagu u čije obrazovanje nije ulagala, koja (uglavnom) radi i placa porez i koja će se vratiti u matičnu zemlju ili posle nekoliko godina ill po penzionisanju (znaci, neko drugi će plaćati njihovu negu i lečenje). Zatim, istina je da je u nekim delovima Londona kriminal porastao, ali se uglavnom radi o bandama koje se medjusobno ubijaju zbog “teritorije”. To su uglavnom Crnci, koji će nastaviti da se ubijaju i kada VB izadje iz EU.
  (City Girl, 16. decembar 2019 14:56)

  # Link komentara

 4. Ne valja generalizovati ali evo ova izjava doticnog Paje me podseca na one Turke iz Berlina sto glasaju za AfD. On je covek dosao poodavno u London, donekle se integrisao i sad ne zeli nove "dodjose", zadrzao je konzervativnost rodnog kraja, nije mnogo ni ekonomski zadovoljan pa misli da "Britanija mnogo daje drugima", a takodje vidi nove imigrante kao razloge da te izbodu na ulici? Realnost po meni deluje dosta drukcije, neki kvartovi koji su bili poprilicno ozloglaseni su sada sasvim upristojeni - npr. komsijski park od prijatelja, Hackney Downs, je nekad bio poznat kao Murder mile zbog ucestalih napada nozevima u kasnijim satima, dok je sada bezbedan otprilike kao Kalemegdan. Kamere, i koliko god surova dzentrifikacija, ipak imaju nekog efekta. Globalno ekonomski stanje nije bas med i mleko, pa tako nije lako ziveti u Londonu, u koji se masovno hrli kao i u vecinu drugih svetskih "centara" ali razlog tome nisu imigranti.
  (r53, 15. decembar 2019 22:37)

  # Link komentara

 5. Paja i konj glasao za Brexit ??? To nisam znao. Sreo sam u Londonu raznoraznih pametnjakovića ali ovo da podržavaju Brexit koji je odlika svog prikrivenog engleskog rasizma je malo previše. Nemožeš to ljudima objasniti ovde da I'm neće nikad biti bolje nego samo gore...
   (alex, 15. decembar 2019 21:47)

  # Link komentara

 6. "većina glasača podržala konzervativce Borisa Džonsona " - ovo jednostavno nije istina, dobili su 42% izaslih biraca, ali je zbog prirode izbornog sistema osvojena velika vecina poslanickih mesta u parlamentu. Da je sistem kao u Srbiji, ne bi mogli ni da formiraju vladu sami, a kamo li da imaju ovako ubedljivu vecinu u parlamentu.
  (pera, 15. decembar 2019 20:54)

  # Link komentara

 7. Srbija vas očekuje raširenih ruku.
   (Jagodinac, 15. decembar 2019 09:51)

  # Link komentara

 8. Cuj, Engleska previse dobrodosla strancima. A to sto su drzavu izgradili rabeci pola sveta kolonijama, nema veze. Nisu oni vratili jos ni 0.0000001% svojim “dobrodoslicama”.
  (Mia, 14. decembar 2019 18:38)

  # Link komentara