1. Papir trpi sve..
  To nije normalno, promenite zakon
   (Realno, 12. septembar 2019 09:18)

  # Link komentara

 2. Ako sam baš hrabar onda izađem kao da vidim da li mi crkao migavac ili štop svetlo i pitam lika što mi ablenduje za šta me upozorava..uvek sam ljubazan ali ih profi smaram pitanjima koji minut..
  To samo ako blinkere ima neki prosečan automobil..kad je neki zatamljen novi audi onda samo usporim
  (Bunt protiv bahatih, 11. septembar 2019 23:39), kad tad ćeš naleteti na nervoznog i onda ode retrovizor ili šajbna.
   (Petar, 12. septembar 2019 08:26)

  # Link komentara

 3. I sada neka mi neko objasni zbog cega, na primer i konkretno vozilo Zeljka Mitrovica ima blinkere i zbog cega onda takvo vozilo ima prvenstvo u odnosu na Hitnu? U redu drzavnik, predsednik....Kako da razlikujemo zloupotrebu prvenstva prolaza? Sta je bitnije?
   (bojan, 12. septembar 2019 08:17)

  # Link komentara

 4. prof Vujanic ne shvata da se rotacija ne ukljucuje ako "neko iscasi ruku"... takav komentar profesora je za disciplinsku komisiju , to samo potvrdjuje ko je sve profesor na nasim fakultetima i zasto su nam isti dotakli dno
   (zvonko, 12. septembar 2019 08:13)

  # Link komentara

 5. Muka mi je od ovolih nasih strucnjaka za saobracaj. Na njegov komentar "zamislite sa neki predsednik ceka da prodje neko ko je iscasio ruku", ja kazem, zamislite da u kolima hitne pomoci neko dete kome je ugrozen zivot ceka da prodje neki predsednik.
   (DEX, 12. septembar 2019 07:59)

  # Link komentara

 6. ""Zamislite da neki predsednik čeka da prođe zbog toga što je neko iščašio ruku"
  Kakav idiotski primer.
  Neko ko je iščašio rame, ne vozi se u hitnoj, pa još i sa upaljenim rotacijom!
   (Pedu, 12. septembar 2019 07:17)

  # Link komentara

 7. A zamislite da u vozilu hitne bude dete za koje se bori da preživi umesto pacijenta sa polomljenom rukom. Šta je važnije.
   (max, 12. septembar 2019 07:11)

  # Link komentara

 8. da po zakonu ima ali moralno nema u sramota je da hitna ceka
   (šuvaklija, 12. septembar 2019 07:07)

  # Link komentara

 9. Ovakav zakon je bio i pre 20 godina kada sam ja polagao. Nema veze niti sa jednom strankom ili vlašću. Ima veze za bezbednosnim procenama i procenama ostalih stručnjaka. Ako gledamo na ovo sa ljudske strane, da prednost ima neko koga prevozi hitna pomoć. Ali ako gledamo sa strane bezbednosti i potrebe za pratnjom odredjene osobe, onda ta kolona ima prednost. Jer (barem bi tako trebalo) u toj koloni vozila se prevozi neko jako bitan i važan za državu i ceo sistem i narod, a ugrožavanjem njegove bezbednosti se gubi mnogo više u odnosu na nekoga ko je u tim kolima hitne pomoći. Opet ponavljam ovo nema veze sa humanom stranom, čisto racionalan i bezbednosni zaključak. Drugo, u pratnji je obično više vozila koja se kreću velikom brzinom, tako da je zaustavljanje takve kolone, samo po sebi veoma ne bezbedno. Zaustavljanje hitne u ovoj situaciji je mnogo bezbednije po sve učesnike u saobraćaju. Pod tri, kolona pod pratnjom će u ovim uslovima proći jako brzo, jer su svi ostali učesnici u saobraćaju u obavezi da se zaustave, a ne samo malo sklone, a samim tim u tih par sekundi hitna nastavlja svoj put i dobija prvenstvo prolaza, gde opet ostali učesnici nisu u obavezi da se zaustave nego da obezbede prolaz. Da i dalje je jako težak ukus da ovako postavljamo stvari i delimo ljudske živote ali to je realnost. A sad ko u Srbiji sve ima blinkere..... Zakon kaže jedno, a čak je i predsednik skoro rekao da to baš i nije tako... Pa nam ova scena dođe još gorča.
   (XIII Apostol, 12. septembar 2019 00:28)

  # Link komentara

 10. U Beogradu sam nebrojeno puta video vozila hitne pomoći pod rotacijom ali ne i sirenom gde očigledno zloupotrebljavaju privilegiju, odnosno nigde ne zure , nisu očigledno na zadatku spasavanja života vec onako, ajde da uključimo svetla pa će mo valjda brze proći gužvu jel idemo po burek.
  (Gile, 11. septembar 2019 19:18)
  ---…--
  To je hitna, ako su čitav dan jurcali da pomažu ljudima i onda kad su slobodni hoće po burek, treba ih propustiti!
  Ko zna kad je i kakav naredni poziv..
  Ja im se sklonim i kad nemaju upaljenu rotaciju, ako mi se čini da hoće da me obiđu.
  Ako mi se baš tera inat, onda usporim ovima sa blinkerima, naravno kad su samo jedna kola.
  Kad mi ablenduju, ja skroz usporim i stanem..kao ugasio mi se auto..
  Ako sam baš hrabar onda izađem kao da vidim da li mi crkao migavac ili štop svetlo i pitam lika što mi ablenduje za šta me upozorava..uvek sam ljubazan ali ih profi smaram pitanjima koji minut..
  To samo ako blinkere ima neki prosečan automobil..kad je neki zatamljen novi audi onda samo usporim
   (Bunt protiv bahatih, 11. septembar 2019 23:39)

  # Link komentara

 11. U normalnoj zemlji bi u vozilu pod pratnjom trebali da se voze samo predsednik (kralj), premijer i eventualno predsednik skupštine i ministar policije, niko više.
   (Duško Dugouško, 11. septembar 2019 22:34)

  # Link komentara

 12. @123123: To znači da imaju dužnost da poštuju te znake i signale, ali za razliku od običnih vozača, kada ispoštuju imaju dozvolu da uđu u raskrsnicu, ali opet poštujući saobraćaj koji ima prvenstvo.

  Prvenstvo prolaza se daje, ne uzima se.
  Isto i noću a i danju, kada ti je zeleno na semaforu - uspori, ne prolazi kroz raskrsnicu bez kontole saobraćaja koji nailazi.
   (Rhynchinoi, 11. septembar 2019 22:34)

  # Link komentara

 13. @Zeljko a boga mi i policija svako jutro rotacija i zaustavnom. sudeci po tome najvise zlocina ima ujutru u spicu
   (Raka, 11. septembar 2019 21:51)

  # Link komentara

 14. Ovaj narod je toliko potcenio hitnu pomoc da je to strasno .....u Srbiji je hitna pomoc zadnja stavka u zdrravstvenom sistemu ove nakaradne drzave .....
   (Vojislav, 11. septembar 2019 21:34)

  # Link komentara

 15. Neka se glasa pa da vidimo kako razmisljaju vozaci . Licno mislim suprotno od propisa.Povredjen covek je vazniji da stigne na vreme nego sto ce neki diplomata da saceka na prolazak HP.
   (vanzemaljac, 11. septembar 2019 20:14)

  # Link komentara

 16. pod hitno ukinuti vozila pod pratnjom
  kakvi blindirani automobili, blinkeri, sirene...za koga?
  svaka šuša se voza u sluzbenim kolima, imaju pratnju, obezbedjenje, prednost, zatvaraju se ulice, voze ih na posao, kući,na rucak, na vecere, čekaju ih
  kupovina kola, pranje, servis, vozači, potrosnja....
  opet, za koga?
   (krle, 11. septembar 2019 19:59)

  # Link komentara

 17. Dobro, ali šta je sa zdravim razumom? Pozivamo se na zakon i na razne propise ali gde je zdrav razum, empatija, ljudskost? Toga više u Srbiji izgleda nema...
   (NWO, 11. septembar 2019 19:43)

  # Link komentara

 18. S R A M O T A.
   (bdi, 11. septembar 2019 19:38)

  # Link komentara

 19. "Zamislite da neki predsednik čeka da prođe zbog toga što je neko iščašio ruku?” Kao prvo, ne pali se rotacija ako neko iscasi ruku, a kao drugo, a sto ne bi neki predsednik pricekao da prodje hitna pod rotacijom u kojoj se neko bori za zivot jer je upravo imao infarkt? Kakva vam je to logika?
  (Pera, 11. septembar 2019 19:34)

  # Link komentara

 20. Svako se danas vozi sa pratnjom , a blinkere ima svaki crni audi !!!
   (Gorski, 11. septembar 2019 19:27)

  # Link komentara

 21. U Beogradu sam nebrojeno puta video vozila hitne pomoći pod rotacijom ali ne i sirenom gde očigledno zloupotrebljavaju privilegiju, odnosno nigde ne zure , nisu očigledno na zadatku spasavanja života vec onako, ajde da uključimo svetla pa će mo valjda brze proći gužvu jel idemo po burek.
  (Gile, 11. septembar 2019 19:18)

  # Link komentara

 22. "vozila sa prvenstvom prolaza imaju prvenstvo prolaza u odnosu na sva druga vozila, osim u odnosu na vozila pod pratnjom i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znacima ili znacima policijskog službenika..."
  šta ovo znači? da vozila sa prvenstvom prolaza treba da čekaju kad naidju na crveno, a neko vozilo nailazi?
   (123123, 11. septembar 2019 19:04)

  # Link komentara

 23. Zaustavna traka služi za ljude koji kasne na posao ili su samo bezobrazni. Često hitna pomoć ne može da prođe u takvim situacijama. Predlažem da o tome napišete tekst. Pozdrav
   (Željko, 11. septembar 2019 18:40)

  # Link komentara