1. U jednoj novobeogradskoj skoli, skupili smo 75 hiljada za poklon uciteljici za kraj cetvrtog razreda (po 2800). Plan je bio da se pokloni vaucer za putavanje za Moskvu, ali se plan u medjuvremenu promenio, pa je ispao vaucer (ili vauceri) u nekoj drugoj turistickoj agenciji.
  Mene je SRAMOTA sto sam ucestvovala u tome. Kada bih mogla da vratim vreme, zaustavila bih to seljacko darovanje. To je vise nego plata polovine roditelja iz razreda
  A mislim da cak nije ni kraj blamu, jer ko zna sta ce biti kada uciteljica vidi tako izdasan poklon koji cemo joj uruciti na ceremoniji dodele knjizica 28.6. Mozda I odbije i to sve pred decom
  (mama iz kraja, 14. jun 2019 11:00)

  # Link komentara

 2. ja sam pre da im se poveca plata i da mogu pristojno da zive,a onda neka kupe sta im je zelja
   (neko, 13. jun 2019 19:43)

  # Link komentara

 3. "...otuda pokloni u kojima nema ni etike, ni estetike", kaže Božović."
  Objasnio.
   (Higsov bozon, 13. jun 2019 19:25)

  # Link komentara

 4. Na kraju školske godine, a naročito kraj 4. i 8. razreda, po mom mišljenju sasvim je u redu, ako se već deca među sobom slože, da se razrednom starešini od koga se opraštaju kupi poklon, za koji god se dogovore i skupe novac. To nije korupcija.
  Korupcija je kad neko kupuje ocene tokom školske godine ili u periodu zaključivanja ocena. Cele godine ga nema i onda se uzvrti u maju i junu.
  (Sale, 13. jun 2019 14:10)

  Ocene se ne kupuju vec se pretnjama dobijaju. Nasrce se na nastavnike kolima ispred skole, vredja, potezu inspekcije, koje uvazavaju sve sto roditelji izmisle, iako znaju da vecina onoga sto roditelji kazu nije nikako moglo da se desi, ni vremenski ni tehnicki. Zato imamo svrsene djake i diplomce koji pojma nemaju
  (Zoka, 13. jun 2019 18:09)

  # Link komentara

 5. Zasto su pokloni lekarima dozvoljeni i postoje tarife, a pokloni uciteljima i profesorima (koji su uvek mnogo skromniji i mnogo manji) pod znakom sumnje i neprikladni? U cemu je razlika?
  (M. Radosavljevic, 13. jun 2019 17:59)

  # Link komentara

 6. Kako može biti korupcija kad se poklanja na kraju ciklusa?!
  Pokloni na kraju 4. i 8. razreda su sasvim opravdani...ali zato osmi mart...užas
  Generacija treba da pokloni neki skroman poklon kao uspomenu...ram sa zajedničkom foto, neku foto knjigu sa ekskurzija...
   (Maki, 13. jun 2019 17:22)

  # Link komentara

 7. Nemam dete, ali prisećajući se učiteljice i nastavnika kasnije jedino što bih kao roditelj dozvolila detetu da pokloni učiteljici je knjiga. Uz zdravu dozu sarkazma.
  (Prava Max, 13. jun 2019 16:30)

  # Link komentara

 8. Moja majka je bila 38 godina učiteljica. Nažalost prošle godine je umrla. Ono što neprestano nalazim po kući je bezbroj dečijih crteža sa tekstovima kad su se opraštali. Našla sam i dve drvene korpe za cveće. Predpostavljam da je bio neki aranžman i jednu srebrnu pločicu sa urezanim IV2. To je sve što se tiče poklona.
  (ćerka prosvetnih radnika, 13. jun 2019 15:31)

  # Link komentara

 9. Eto mogu deca da napisu pesmu, i to poklone uciteljici, nastavniku.

  Ili pak stvarno zelite da uvedete kulturu baksisa, jedva vas cekam da vozacu busa date baksis...
   (pravnik, 13. jun 2019 14:53)

  # Link komentara

 10. Na kraju školske godine, a naročito kraj 4. i 8. razreda, po mom mišljenju sasvim je u redu, ako se već deca među sobom slože, da se razrednom starešini od koga se opraštaju kupi poklon, za koji god se dogovore i skupe novac. To nije korupcija.
  Korupcija je kad neko kupuje ocene tokom školske godine ili u periodu zaključivanja ocena. Cele godine ga nema i onda se uzvrti u maju i junu.
   (Sale, 13. jun 2019 14:10)

  # Link komentara

 11. Ja sam uciteljica 25 god. Nikad nisam dobijala poklone sem na kraju 4. razreda. Neki skroman sat ili slicno i to mi je uspomena na tu generaciju. Stvarno ne bih volela da to nije od srca nego neki namet.
  (Ana, 13. jun 2019 13:01)

  # Link komentara

 12. ma daj bre kakva kupovina kakve gluposti... mislim tom logikom treba npr i radniku u elektrani kupiti poklon ipak on proizvodi struju ili kasirki u marketu ona je ljubazna i stalno se sali sa mojim detetom.... njen je posao taj da radi sa decom isto kao oficiru da radi sa vojskom i cuva drzavu.... ljudi opametite se jednom!!!!
   (aleks, 13. jun 2019 12:56)

  # Link komentara

 13. Kod nas je sve mito i korupcija. Kad odneses lekaru, kad daš poklon uciteljici, nastavnici, policajcu...Mislite o tome. Niste dobri i vi kršite zakon. Ovo ako ne poatoji u zakonu, uvesti pod obavezno, da ako prosv.radnik primi poklon vece vrednosti od npr.20e, da se prijavi i kazni. Pa ima toliko siromasnih roditelja koji ne mogu da isprate sve vece namete u skolama jos im samo ovo fali. A ako to dete ne da, naravno da ce biti izvrnuto ruglu i odbačeno i eto nekog vida zlostavljanja tog deteta. A mame ili kako ih popularno nazivaju "mamike", bolje da svoji decu motivisu na neki nacin i da uce a ne da se udvaraju nasavnicima na takav nacin.Takvi su u moje vreme podvrgavani podsmehom.
   (los anđeles, 13. jun 2019 11:26)

  # Link komentara

 14. Cvece ili cokoladu od dece sasvim dovoljno. Ipak je to njihov posao.
   (Hanibal, 13. jun 2019 11:22)

  # Link komentara

 15. Kakve ovo veze ima sa korupcijom...

  Mi ucenici smo nasoj uciteljici za sve godine sto nas je ucila i napravila od nas malo spremnije ljude darovali vaucer za putovanje, skromno vrv ce trebati da doplati ali svi smo bili slozni. Znamo da ne putuje puno ako uopste, a putovanja su najveca obrazovanja. Da i ona nesto nauci novo...
  (Putovanje, 13. jun 2019 11:18)

  # Link komentara

 16. Сасвим је у реду законом решавати давање поклона лекарима (чак је одређена и висина износа), а поклони учитељицама су срамотни и понижавајући те пружају деци лош пример деци показујући им да у животу треба подмићивати.
  Врхунско лицемерство и двоструки стандарди. Показује још једном однос друштва према просветним радницима.
  Значи, лекару је сасвим у реду дати поклон, а учитељици која је 4 године бринула о детету и учила га да пише, говори и рачуна (што преоптерећени родитељи немају живаца да раде) представља полтронство и лакомост учитељица које одмеравају ко им дао и колико!
  Ми просветни радници смо стварно овце.
  (Обични професор, 13. jun 2019 10:50)

  # Link komentara

 17. Prvaci. Svi zajedno jedan mali buket cveća. Mali znak pažnje. I ništa više.
  (Ana, 13. jun 2019 10:43)

  # Link komentara

 18. drzava Srbija.Mala im plata.
   (boban, 13. jun 2019 10:39)

  # Link komentara

 19. Mislim da je u redu na kraju skolske godine pokloniti neki cvet, slatkis. Narocito ako je organizovana neka priredba za roditelje na kraju gde su se deca prikazala u najboljem svetlu i sa ljubavlju roditeljima pripremili priredbu. Deci roditelji onda neka spreme isto neki slatkis, sok, tortu, a uciteljici cvet. Zasto da ne. Simpaticno i svi budu srecni. Ne kosta puno, a deca su srecna jer su pocasceni na kraju, a uciteljici je pokazano da roditelji uvazavju njen trud i rad.
  (Hades, 13. jun 2019 10:01)

  # Link komentara

 20. Очекујемо да држава одреди ценовник за све државне службенике. Зашто би лекари били изузетак?
  (Циник, 13. jun 2019 08:17)

  # Link komentara

 21. Naj bolji poklon je stona lampa.
  (Perica, 13. jun 2019 08:14)

  # Link komentara

 22. po meni skroz ok kupiti svake godine cvece i bombonjeru, mali znak paznje. a kada se budu rastajali, neki konkretan poklon.
   (mimi, 13. jun 2019 07:58)

  # Link komentara