1. Jao sta citam, @Aca radi samo sa telekomove mreze? Lupio si i ostao ziv.

  Veliki problem je nedostatak racunara u skolama, a OGROMAN problem je apsolutna zatupljenost nastavnog kadra.

  "Bilo je problema sa nastavnicima koji su pred penzijom".

  Kako ih nije SRAMOTA da su tolike godine stukli, i to u prosveti, a da nisu racunarski pismeni?! Pa racunari i internet su MASOVNO u Srbiji prisutni od 1996., to je 23 godine! Neko je vise od pola radnog veka ignorisao najnaprednije sredstvo u obrazovanju. To je njihov posao, i nikakvog opravdanja nemaju.
  To je kao da "hirurzi pred penzijom" nece da koriste anesteziju, nego nalivaju pacijenta rakijom. Mislim, jel ti pred penzijom peru ves u reci ili u ves masini? Da li loze ognjiste u zemunici, ili zive u stanu i kuvaju na struju?
  (Nix, 17. maj 2019 11:19)

  # Link komentara

 2. budući profesor još nije ni počeo da radi, a već zna i kakva su deca a i roditelji....intelektualac...ne daj bože da mi dete kod nekog sa takvim stavom u startu!!
   (petra, 17. maj 2019 05:49)

  # Link komentara

 3. Super je samo onom ko je dobio pare da implementira to u drzavi (firmi koja je razvila, a i onom ko je namestio posao).

  Nastavnici kunu digitalni dnevnik, jer je stari papirni ostao, pa sad imaju duplo posla. To znaci da u skoli popunjavaju papirne, a obicno kod kuce popunjavaju digitalne.

  A ako slucajno pogresite i upisete pogresnu ocenu, skoro pa Predsednik licno mora da vam odobri izmenu.

  Pitajte prosvetu sta misli o tome.
  (Ne, 16. maj 2019 22:17)

  # Link komentara

 4. Mi imamo dva, od ukupno sest, kompjutera na raspolaganju za ove potrebe u nasoj skoli.
  Zivela digitalizacija.
  (Sax, 16. maj 2019 22:12)

  # Link komentara

 5. Glupost. Ja sam budući profesor i iz mog ugla ovo je destruktivna novina, naročito za profesora hemije kao sto cu ja biti. Imam osecaj da cu dobijati mnogo tuzbi od mamica i tatica koji ne mogu da razumeju da njihova deca ne uce nista i da se ne ponasaju pristojno, vec ce da mi pre kraja casa upadnu u ucionicu i kazu "KAKO VI MOJE DETE SMETE DA UPISETE U NAPOMENU I DA MU DATE JEDAN, ON JE UCIO CELU NOC." A malac celu noc igrao fortnite, oči crvene kao da koristi psihoaktivne supstance, a verovatno i to radi. Nema kraja, tonemo kao drustvo. Džaba računari i e-dnevnik kad su roditelji na nivou intelektualnog razvitka kao dete od 72 meseci (rekao bih 6 godina da nisam intelektualac).
   (Sef, 16. maj 2019 21:54)

  # Link komentara

 6. Niti je brzo, niti jednostavno niti pouzdano! Evidencija izostanaka je katastrofalno rešena. Za svaki izostanak, otvara se kartica učenika i mora se naznačiti razlog izostanka za svaki čas istog dana. Ako je neko naknadno upisao učenika, mora se otvarati dnevnik za taj dan, raditi korekcija, pa ponovo kartica učenika.... U papirnom dnevniku sa par poteza olovkom obradite sve učenike u toku cele nedelje. O pouzdanosti da ne govorimo, logovanje preko brovsera, serveri u privatnoj firmi a ako nema neta nemate mogućnost apsolutno ni za šta! Katastrofalno! Većina profesora podatke beleži na papir pa naknadno unosi u dnevnik i to kod kuće.
   (Kosta, 16. maj 2019 18:38)

  # Link komentara

 7. Dnevnik je jako dosadan, treba mi 5 minuta da upisem cas(na tabletu). Narocito je sporo ocenjivanje, otvoris ucenika, kliknes jednom, drugi put, treci put... trebe oko minut, dva. Isto tako sa upisivanjem u napomenu. Dobra strana je sto moze covek da radi od kuce. Losa strana, sem sporosti i dosade, su sitne greske... nemoguce prebacivanje iz razreda u razred. Brdo raznih opcija koje niko ne koristi. Sitni bagovi najvise nerviraju.
   (milan, 16. maj 2019 18:28)

  # Link komentara

 8. Taj ednevnik radi samo sa telekomove mreze, a sta je sa ostalim provajderima ?
  Time se samo favoruzuje telekom na stetu ostalih. Ima skola koje imaju wireless internet preko nekog drugog provajdera koji nije telekom...
  (Aca, 16. maj 2019 18:13)

  # Link komentara

 9. Elektronski dnevnik u skoli OS Mladost radi. Ali evo danas otvorim i vidim da pola ocena čak iz prvog polugodista nije upisana. Ona druga polovina upisanih je ok ali nedostaju ocene iz drugog polugodista. Da li je do nastavnika ili šta?
   (Mnogo smo jaki, 16. maj 2019 17:50)

  # Link komentara

 10. Ukinite otvorena vrata. Njih koriste samo roditelji koji mole nastavnike da detetu pokloni višu ocenu. Nema potrebe da roditelji mimo roditeljskih sastanaka komuniciraju sa nastavnicima.
   (Boban, 16. maj 2019 17:20)

  # Link komentara

 11. "Ocene se u elektronskom dnevniku pojavljuju tek posle dva dana." :))))
   (expat, 16. maj 2019 12:39)

  # Link komentara

 12. Investicija koja je osoblju u prosveti i zdravstvu nametnula duplo vise posla, jer papir kao stari nacin rada nije ukinut (i dalje postoje tefteri-dnenvici i zdravstveni kartoni-istorije bolesti). Data su velika sredstva a obaveza vise, gde je tu logika i dokle tako.
   (srbin, 16. maj 2019 12:22)

  # Link komentara

 13. ne prakticno
   (lester, 16. maj 2019 10:51)

  # Link komentara