1. E moji Srbi, od toliko dobre domace hrane, domace stoke, domace vode, ciste i plodne zemlje, vase se vojevode/politicari grabe da za stan u beogradima izdaju i narod i privredu i zdravlje buducih generacija. To je veleizdaja, a za veleizdaju postoji samo jedna sankcija, malo duza, ili malo kraca, vec prema velicini veleizdaje. Ovde bi se sankcija trebala izvrsavati danima i u masama.
  (deki, 15. mart 2019 09:36)

  # Link komentara

 2. ,, Ako " je moze da bude ali ne mora da znaci! To ,, Ako" su otvorena vrata zaGMO hranu, koja je jedan od glavnih uzroka povecanog broja malignih bolesti u svetu, zajedno sa povecanom dozom zracenja. Pa vi sada promenite zakon, jer to EU. trazi od nas. Da li to moze da ostane za kraj, a mi da promenimo na bolje nesto drugo, vrecimo sistem pravosudja, stopu kriminala ili korupcije. Postoji milion drugih stvari koje treba urediti pre promeniti.
   (marsovac, 15. mart 2019 09:03)

  # Link komentara

 3. U referentnoj laboratoriji nema ko da radi jer su plate male i nijedan strucnjak iz privatne laboratorije nece da predje da radi tamo. Ima i odlicnih privatnih laboratoriija koji rade posteno svoj posao i akreditovani su za analize koje rade a ima i onih laboratorija koje ne rade posao vec prepisuju rezultate a dobijaju posao tako sto placaju inspektorima 15% od svih analiza koje im ovi nameste i daju zahteve. Nadam se da ce se tome stati na kraj i da ce policija i BIA uraditi svoj posao i pohapsiti ih jer zarad svoje koristi krse zakon i ugrozavaju bezbednost hrane i ljudi.
   (laboratorija upucen u desavanja, 14. mart 2019 22:30)

  # Link komentara

 4. sta mi vec jedemo,eeeee...
   (neko, 14. mart 2019 18:44)

  # Link komentara

 5. Ali ovi podnaslovi i struktura clanka: "sta kaze vlast, sta opozicija, a sta struka"... zamislite da svi mediji ovako odgovorno i svestrano pripreme clanak o necemu, a ne da samo ofrlje prenesu agencijsku vest sa hvalospevom vlasti.
  (Gorasn, 14. mart 2019 16:42)

  # Link komentara

 6. Direkcija za nacionalne referentne laboratorije je nešto što je novina od izuzetnog značaja za celokupan sistem bezbednosti hrane i ostalih proizvoda.
  Naime, danas, ne postoji telo koje kontroliše referentne laboratorije. Postoji Akreditaciono telo Srbije, koje samo utvrđuje da li neko ispunjava uslove za rad i dobijanje akreditacije, ali ne proverava i ne kontroliše postupak laboratorijskog rada.
  Tako, imamo primer da laboratorije uopšte ni ne rade analize već da prepisuju izveštaje, a što se veoma lako može utvrditi. Pogledati broj urađenih analiza i nabavljenog potrošnog materijala, regensa i hemikalija, broja zaposlenih koji nije dovoljan za broj analiza....
  Ozbiljan problem se rešava!
  (sonsi 13, 14. mart 2019 12:23)

  # Link komentara