Petak, 07.12.2018.

16:02

Jutro će promeniti sve: O generaciji bez iluzija

Izvor: BBC

Jutro æe promeniti sve: O generaciji bez iluzija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

frank_castle

pre 5 godina

Zaista mogu reci da svi odlicno glume.
Za Rakocevica sam vec znao da je izvanredan, ali Andrija Kuzmanovic (Ljuba) je oduvao sa glumom.
Takodje, i mlada Jovana.
Voleo bih da nastave da snimaju, pa da imamo i sezonu 2.
Prosto su klasa za npr seriju "Ljubav i mrznja", koja je isto navodno popularna, ali po meni amaterska serija, sa jako losom glumackom ekipom.

Vučja vremena

pre 5 godina

A šta drugo i mogu da glume a da bude slično ovoj jadnoj zemlji ako nije bezparica nezaposlenost i očaj ...Ova zemlja je ubica

drpop

pre 5 godina

Serija je top redovno je pratim. Ko god je išta proživeo od života pronaći će sebe u njoj. Moja jedina zamerka je da bi epizode mogle biti malo duže.

Hanibal

pre 5 godina

Miki@ Filip ne zeli da nadje posao na momente, tj. ne zeli da radi u hladnom korporativnom okruzenju. Cak, mislim da je najsrecniji bio kada je radio u JKP, odradjivao kaznu.

Dobrica

pre 5 godina

imam 52 god. i sa zadovoljstvom pratim seriju. Jedino sto mi se ne dopada...vrlo cesto glumci ne razgovetno pricaju...tj. mrmljaju....onog Ljubu...vise od pola ne razumem. On stvarno mora kod logopeda.
(bilja, 07. decembar 2018 23:34)

Ljuba najbolje glumi od svih, poznajem nekoliko likova slicnih Ljubi, i mogu da kazem da ih je odlicno skinuo.

dada

pre 5 godina

Serija je pravo osveženje, a prvih par epizoda je bila genijalno - mislim na scene Filipovog povratka, ozarene Anite Mančić, i onda ona promena raspoloženja koja nastaje saznanjem da se on ne vraća u Ameriku... Dopada mi se serija jer je realna, nije preglumljena i isilovana, kako obično biva sa našim serijama. Atmosfera potpuno gađa realnost. Jedina zamerka je trajanje, 20min još u neustaljenim terminima. Tek počneš da gledaš, gotovo...

doktor srle

pre 5 godina

Krajnje depresivna serija, a uz to i gluma je ocajna. Zaista ne znam koga bih izdvojio kao podnosljivog glumca/glumicu. Katastrofa!

Ivan Tadic

pre 5 godina

Divna serija. Imam 68 god.iz kruga dvojke sam i uzivam. Ali ton je uzasan. Angazujte tonce iz radio bg,aman. Zvuk je kao u filmovima iz 50tih. Muzicar iz BF.

Sale

pre 5 godina

Serija je, pe svega, tačna. Verno opisuje današnjicu i generaciju. (Na primer, svi piju, uglavnom rakiju, i stvarno je tako, detalj koji se samo čini nevažnim, a i sve drugo je autentično). U tome je njena velika vrednost. Sad, što je gluma ba mahove loša, to je jer se glumci ni ne trude da dobro glume. Nema se vremena za takav trud, nema budžeta za temeljniji rad i duže snimanje. Apsurdno, često loša gluma doprinosi uverljivosti, jer su razgovori danas uglavnom usiljeni, odrađeni, izgovoreni bez prirodnisti.
Ovo ne važi za Kuzmanovća (Ljubu), a ostali glavni glumci imaju svetlih tačaka, generalno su podnošljivi. Epizodisti su uglavnom katastrofalni, zna se na kojih par se ovo ne odnosi.

b78

pre 5 godina

Serija je odlicna. Likovi dobijaju nove slojeve kako odmice serija ...od njanjave Andjelke do nekoga ko se bori za sebe...klasicnog neodgovornog parazita Ljube do odgovornog oca i ostalih....gluma odlicna. Muzika ok...teme apsolutno svaku imam u svom okruzenju i ne vidim da se radi o krugu dvojke cak naprotiv...jedna talentovana...polu izgubljena generacija koja trazi sebe....sto se tice zapadnog sveta i njegove kritike to je bila tema samo j prvim epizodama ali ako malo bolje pogledate te komentare pricaju oni koji tamo nikad ne mogu da odu...kasnije se o tome ni ne govori...cak Filipa jedva i da kapiram kao programera a vise kao nekoga ko ne zna sta bi da radi...Saska je najkonstantniji lik iako i ona ima nekih oscilacija u svakom slucaju svakome od ovih cetvoro glumaca skidam kapu kao i scenaristi i reziseru. Bravo i bilo bi dobro da nastavite ako ne sa ovom serijom onda sa ovakvim pristupom neke druge teme

Sasa

pre 5 godina

ovi danasanji nesrecni scenaristi reziseri nemaju opste kreativnosti,ideja... u jednoj epizodi srecnih ljudi, porodicnog blaga, boljeg zivota... desi se vise negoo u 15 epizoda ovih novih serija, dzaba dobra tema kada se rastegne u 50 praznih epizoda

boze sacuvaj

pre 5 godina

profesionala i emotivna nesnadjenost i preispitivanje seksualnosti u tridesetim godinama,pa,dobro nikad nije kasno,istini za volju pola zivota proslo al' tu je jos nada,nada umire poslednja;)

mairondrake

pre 5 godina

Sa li bas morate pominjati Radosa Bajica, Zadrugu, Selo gori????? Gori ste od ovih koji gledaju to....Svaka vest koja se komentarise mora da sadrzi komentare o Zadruzi, Vucicu I sl.... Otvorim vest o istrazivanju Kosmosa, neko komentarise VucicA....Aman zaman...

Milan

pre 5 godina

Serija je super! Ovde se može videti ko je svoj, a ko je konzument tuđih (i time kojekakvih) ideja u životu. Prema komentarima i ovde, vidim da je mnogima "Zadruga" mnogo životnija i bliža. To je tužno, naročito za naše mlade ljude.

licno

pre 5 godina

ja odlgledao prvih nekoliko epizoda i dobra je. mala stojiljkovic je najubedljivija , svaka cast. ima klisea i nekih malo zapadnih fazona koji mozda nisu najsrecniji spoj sa nasim okolnostima i pitao sam se par puta koja ke fabula ali mi je prijala. nadam se da ostale nisu toliko smor koliko neki ovde kaze

........

pre 5 godina

Jel neko primetio u seriji koliko se pljuje Zapad i zapadno društvo? Šta će u Americi,ovde ima zdrastveno,šta će u Nemačkoj da se razboli, na Zapadu sve trulo i sl.

U skoro svakoj epizode se pljuje po Zapadu...RTS pokušava na veoma prljav način da manipiliše mladima i da im stvori odbojnost ka zapdnoj kulturi

ili ili

pre 5 godina

odgledao dve i po epizode, dalje nisam mogao.... i kao u svemu skloni smo krajnostima jer ili je rat za kosovo ili treba da ga izdamo, jer ili jutro ce promeniti sve ili selo gori... a gde smo mi koje ne zanima ni jedno, ni drugo?! ne zbog toga sto nismo ni rambo ni kvislinzi, ne zato sto nismo sa sela ili nabedjena "gradska deca prve ili druge generacije na asfaltu", vec trazimo malo kreacije u scenariju, karakterizacije likova, siri kontekst, dublju poruku, jer kako rece hickok : - domacica koja sedi kuci sest dana nece otici sedmi dan u bioskop da gleda domacicu koja sedi kod kuce!

bilja

pre 5 godina

imam 52 god. i sa zadovoljstvom pratim seriju. Jedino sto mi se ne dopada...vrlo cesto glumci ne razgovetno pricaju...tj. mrmljaju....onog Ljubu...vise od pola ne razumem. On stvarno mora kod logopeda.

Neko iz Banata

pre 5 godina

@Miki
Gresis postoji jako velik broj programera poput Filipa(traze posao ,a mole Boga da ga ne pronadju),razlog je sto su oni koji to vole iskreno ,a ne zsto sto je to sad IN i placeno(znaju u sta se to pretvorilo sa instant kursadzijama i aplikacijama za wc solju)

seljo

pre 5 godina

U početku mi je bila super, ali što dalje odmiče sve mi se manje sviđa. Gluma takođe..onako..uglavnom je ok, ali u nekim scenama baš loša gluma, pogotovu ženske ekipe.. Onaj lik što je glumio lečenog narkosa na selu, odglumeo je vrhunski. Sve u svemu, uz sve nedostatke, lepo je što ima i ovako nešto.

smuki

pre 5 godina

Serija je dobra i gledam je redovno. Isto kao i "Selo gori a baba se ceslja". Ajde sada gde ja pripadam i treba li da se uopste opredeljujemo/pripadisemo?

vlada

pre 5 godina

Scenario je uglavnom "adaptiran" od Skinsa, cuvene Britanske serije o grupi tinejdzera i njihovom coming off age. Problem je sto su to tinejdzeri a ne odrasli ljudi.

Mrgud

pre 5 godina

Veoma loša serija. Scenario nula, nema radnje , svaka epizoda bezlična, dialozi užasni ("strava", "cool"), likovi nedefinisani, svi zbunjeni. Mladi glumci nisu mogli ni da se pokažu u ovakvom scenariju.
Žali bože vremena utrošenog na gledanje.

Žika

pre 5 godina

Sjajna serija! Upravo ovako nešto je falilo medijskom prostoru u ovoj napaćenoj zemlji. Nije Srbija samo "selo gori" i ostale seljačke serije,rijalitiji, kvizovi, nego postoji i onaj urbani deo populacije koji zaista funkcioniše po sistemu kako je opisano u seriji.

Za mene pravo osveženje!

Posebno kad je u onoj epizodi, Andjela napičila lika koji joj je uzeo mesto na fakultetu ili kad se usprotivila bahatom majmunu koji je želeo preko reda da ga usluže u prodavnici. Imao sam želju da viknem TO MALA!

p.s. ne želim da ispadne da omalovažavam ljubitelje "Radoš Bajić" produkcije, nego da je stvarno jedino to prisutno u medijima...

Gledalac

pre 5 godina

Serija je sjajna,samo da ne bude u nastavku ako ga bude skrenula u neki crni pravac i neki pravac intriga,ovakva kakva jeste je super,a sto tice da li je samo o ljudima iz kruga dvojke pa dokle vise sa serijama gde nema takvih ljudi,vec ih ima koliko hocete.Kome se svidja neka gleda a kome ne ima razne druge rijaliteje tu ima likova za izbor.Tako su upropastili i Vojni akademiji gde je ova sezona najgora do sada kada su ubacili neke bezveze price.Svaka cast svima kojima su ucestvovali u stvaranju ove serije i samo neka se izbore za nastavak.

generacija osamdesetih

pre 5 godina

Najbolja domaca serija! Jedina primedba: ako vec ide na tv-u onda neka bude ustaljen termin, a ne cas 22, pa 22:15,23,00:10 h...

reformatorijum

pre 5 godina

A zasto su mladi kiseli, mrzovoljni, razocarani, bez perspektive? Zato sto su svesni da je Srbija u rasulu, da im ostaju samo krhotine i dugovi. Zato sto zive u drzavi koju su opljackali i skoro unistili politicari i njihove partije, svi od 1990g do danas. Naravno, o tome ni reci u seriji. Zato je serija otuzno politicki-korektna, i zato se i emituje na drzavnoj( rezimskoj) televiziji.

Miki

pre 5 godina

Ovaj tvit za programere je ziva istina, da Filip tolike mesece ne nadje posao u verovatno najtrazenijoj delatnosti sa toliko mnogo izbora. Mislim da je to ogromna rupa u scenariju, ili makar dokaz da se nisu potrudili da nadju jednog pravog programera da im objasni situaciju.

Žika

pre 5 godina

Sjajna serija! Upravo ovako nešto je falilo medijskom prostoru u ovoj napaćenoj zemlji. Nije Srbija samo "selo gori" i ostale seljačke serije,rijalitiji, kvizovi, nego postoji i onaj urbani deo populacije koji zaista funkcioniše po sistemu kako je opisano u seriji.

Za mene pravo osveženje!

Posebno kad je u onoj epizodi, Andjela napičila lika koji joj je uzeo mesto na fakultetu ili kad se usprotivila bahatom majmunu koji je želeo preko reda da ga usluže u prodavnici. Imao sam želju da viknem TO MALA!

p.s. ne želim da ispadne da omalovažavam ljubitelje "Radoš Bajić" produkcije, nego da je stvarno jedino to prisutno u medijima...

reformatorijum

pre 5 godina

A zasto su mladi kiseli, mrzovoljni, razocarani, bez perspektive? Zato sto su svesni da je Srbija u rasulu, da im ostaju samo krhotine i dugovi. Zato sto zive u drzavi koju su opljackali i skoro unistili politicari i njihove partije, svi od 1990g do danas. Naravno, o tome ni reci u seriji. Zato je serija otuzno politicki-korektna, i zato se i emituje na drzavnoj( rezimskoj) televiziji.

generacija osamdesetih

pre 5 godina

Najbolja domaca serija! Jedina primedba: ako vec ide na tv-u onda neka bude ustaljen termin, a ne cas 22, pa 22:15,23,00:10 h...

Miki

pre 5 godina

Ovaj tvit za programere je ziva istina, da Filip tolike mesece ne nadje posao u verovatno najtrazenijoj delatnosti sa toliko mnogo izbora. Mislim da je to ogromna rupa u scenariju, ili makar dokaz da se nisu potrudili da nadju jednog pravog programera da im objasni situaciju.

Neko iz Banata

pre 5 godina

@Miki
Gresis postoji jako velik broj programera poput Filipa(traze posao ,a mole Boga da ga ne pronadju),razlog je sto su oni koji to vole iskreno ,a ne zsto sto je to sad IN i placeno(znaju u sta se to pretvorilo sa instant kursadzijama i aplikacijama za wc solju)

Gledalac

pre 5 godina

Serija je sjajna,samo da ne bude u nastavku ako ga bude skrenula u neki crni pravac i neki pravac intriga,ovakva kakva jeste je super,a sto tice da li je samo o ljudima iz kruga dvojke pa dokle vise sa serijama gde nema takvih ljudi,vec ih ima koliko hocete.Kome se svidja neka gleda a kome ne ima razne druge rijaliteje tu ima likova za izbor.Tako su upropastili i Vojni akademiji gde je ova sezona najgora do sada kada su ubacili neke bezveze price.Svaka cast svima kojima su ucestvovali u stvaranju ove serije i samo neka se izbore za nastavak.

bilja

pre 5 godina

imam 52 god. i sa zadovoljstvom pratim seriju. Jedino sto mi se ne dopada...vrlo cesto glumci ne razgovetno pricaju...tj. mrmljaju....onog Ljubu...vise od pola ne razumem. On stvarno mora kod logopeda.

Milan

pre 5 godina

Serija je super! Ovde se može videti ko je svoj, a ko je konzument tuđih (i time kojekakvih) ideja u životu. Prema komentarima i ovde, vidim da je mnogima "Zadruga" mnogo životnija i bliža. To je tužno, naročito za naše mlade ljude.

ili ili

pre 5 godina

odgledao dve i po epizode, dalje nisam mogao.... i kao u svemu skloni smo krajnostima jer ili je rat za kosovo ili treba da ga izdamo, jer ili jutro ce promeniti sve ili selo gori... a gde smo mi koje ne zanima ni jedno, ni drugo?! ne zbog toga sto nismo ni rambo ni kvislinzi, ne zato sto nismo sa sela ili nabedjena "gradska deca prve ili druge generacije na asfaltu", vec trazimo malo kreacije u scenariju, karakterizacije likova, siri kontekst, dublju poruku, jer kako rece hickok : - domacica koja sedi kuci sest dana nece otici sedmi dan u bioskop da gleda domacicu koja sedi kod kuce!

Mrgud

pre 5 godina

Veoma loša serija. Scenario nula, nema radnje , svaka epizoda bezlična, dialozi užasni ("strava", "cool"), likovi nedefinisani, svi zbunjeni. Mladi glumci nisu mogli ni da se pokažu u ovakvom scenariju.
Žali bože vremena utrošenog na gledanje.

b78

pre 5 godina

Serija je odlicna. Likovi dobijaju nove slojeve kako odmice serija ...od njanjave Andjelke do nekoga ko se bori za sebe...klasicnog neodgovornog parazita Ljube do odgovornog oca i ostalih....gluma odlicna. Muzika ok...teme apsolutno svaku imam u svom okruzenju i ne vidim da se radi o krugu dvojke cak naprotiv...jedna talentovana...polu izgubljena generacija koja trazi sebe....sto se tice zapadnog sveta i njegove kritike to je bila tema samo j prvim epizodama ali ako malo bolje pogledate te komentare pricaju oni koji tamo nikad ne mogu da odu...kasnije se o tome ni ne govori...cak Filipa jedva i da kapiram kao programera a vise kao nekoga ko ne zna sta bi da radi...Saska je najkonstantniji lik iako i ona ima nekih oscilacija u svakom slucaju svakome od ovih cetvoro glumaca skidam kapu kao i scenaristi i reziseru. Bravo i bilo bi dobro da nastavite ako ne sa ovom serijom onda sa ovakvim pristupom neke druge teme

seljo

pre 5 godina

U početku mi je bila super, ali što dalje odmiče sve mi se manje sviđa. Gluma takođe..onako..uglavnom je ok, ali u nekim scenama baš loša gluma, pogotovu ženske ekipe.. Onaj lik što je glumio lečenog narkosa na selu, odglumeo je vrhunski. Sve u svemu, uz sve nedostatke, lepo je što ima i ovako nešto.

........

pre 5 godina

Jel neko primetio u seriji koliko se pljuje Zapad i zapadno društvo? Šta će u Americi,ovde ima zdrastveno,šta će u Nemačkoj da se razboli, na Zapadu sve trulo i sl.

U skoro svakoj epizode se pljuje po Zapadu...RTS pokušava na veoma prljav način da manipiliše mladima i da im stvori odbojnost ka zapdnoj kulturi

mairondrake

pre 5 godina

Sa li bas morate pominjati Radosa Bajica, Zadrugu, Selo gori????? Gori ste od ovih koji gledaju to....Svaka vest koja se komentarise mora da sadrzi komentare o Zadruzi, Vucicu I sl.... Otvorim vest o istrazivanju Kosmosa, neko komentarise VucicA....Aman zaman...

licno

pre 5 godina

ja odlgledao prvih nekoliko epizoda i dobra je. mala stojiljkovic je najubedljivija , svaka cast. ima klisea i nekih malo zapadnih fazona koji mozda nisu najsrecniji spoj sa nasim okolnostima i pitao sam se par puta koja ke fabula ali mi je prijala. nadam se da ostale nisu toliko smor koliko neki ovde kaze

dada

pre 5 godina

Serija je pravo osveženje, a prvih par epizoda je bila genijalno - mislim na scene Filipovog povratka, ozarene Anite Mančić, i onda ona promena raspoloženja koja nastaje saznanjem da se on ne vraća u Ameriku... Dopada mi se serija jer je realna, nije preglumljena i isilovana, kako obično biva sa našim serijama. Atmosfera potpuno gađa realnost. Jedina zamerka je trajanje, 20min još u neustaljenim terminima. Tek počneš da gledaš, gotovo...

smuki

pre 5 godina

Serija je dobra i gledam je redovno. Isto kao i "Selo gori a baba se ceslja". Ajde sada gde ja pripadam i treba li da se uopste opredeljujemo/pripadisemo?

drpop

pre 5 godina

Serija je top redovno je pratim. Ko god je išta proživeo od života pronaći će sebe u njoj. Moja jedina zamerka je da bi epizode mogle biti malo duže.

Ivan Tadic

pre 5 godina

Divna serija. Imam 68 god.iz kruga dvojke sam i uzivam. Ali ton je uzasan. Angazujte tonce iz radio bg,aman. Zvuk je kao u filmovima iz 50tih. Muzicar iz BF.

Hanibal

pre 5 godina

Miki@ Filip ne zeli da nadje posao na momente, tj. ne zeli da radi u hladnom korporativnom okruzenju. Cak, mislim da je najsrecniji bio kada je radio u JKP, odradjivao kaznu.

Dobrica

pre 5 godina

imam 52 god. i sa zadovoljstvom pratim seriju. Jedino sto mi se ne dopada...vrlo cesto glumci ne razgovetno pricaju...tj. mrmljaju....onog Ljubu...vise od pola ne razumem. On stvarno mora kod logopeda.
(bilja, 07. decembar 2018 23:34)

Ljuba najbolje glumi od svih, poznajem nekoliko likova slicnih Ljubi, i mogu da kazem da ih je odlicno skinuo.

vlada

pre 5 godina

Scenario je uglavnom "adaptiran" od Skinsa, cuvene Britanske serije o grupi tinejdzera i njihovom coming off age. Problem je sto su to tinejdzeri a ne odrasli ljudi.

Sale

pre 5 godina

Serija je, pe svega, tačna. Verno opisuje današnjicu i generaciju. (Na primer, svi piju, uglavnom rakiju, i stvarno je tako, detalj koji se samo čini nevažnim, a i sve drugo je autentično). U tome je njena velika vrednost. Sad, što je gluma ba mahove loša, to je jer se glumci ni ne trude da dobro glume. Nema se vremena za takav trud, nema budžeta za temeljniji rad i duže snimanje. Apsurdno, često loša gluma doprinosi uverljivosti, jer su razgovori danas uglavnom usiljeni, odrađeni, izgovoreni bez prirodnisti.
Ovo ne važi za Kuzmanovća (Ljubu), a ostali glavni glumci imaju svetlih tačaka, generalno su podnošljivi. Epizodisti su uglavnom katastrofalni, zna se na kojih par se ovo ne odnosi.

boze sacuvaj

pre 5 godina

profesionala i emotivna nesnadjenost i preispitivanje seksualnosti u tridesetim godinama,pa,dobro nikad nije kasno,istini za volju pola zivota proslo al' tu je jos nada,nada umire poslednja;)

Sasa

pre 5 godina

ovi danasanji nesrecni scenaristi reziseri nemaju opste kreativnosti,ideja... u jednoj epizodi srecnih ljudi, porodicnog blaga, boljeg zivota... desi se vise negoo u 15 epizoda ovih novih serija, dzaba dobra tema kada se rastegne u 50 praznih epizoda

Vučja vremena

pre 5 godina

A šta drugo i mogu da glume a da bude slično ovoj jadnoj zemlji ako nije bezparica nezaposlenost i očaj ...Ova zemlja je ubica

doktor srle

pre 5 godina

Krajnje depresivna serija, a uz to i gluma je ocajna. Zaista ne znam koga bih izdvojio kao podnosljivog glumca/glumicu. Katastrofa!

frank_castle

pre 5 godina

Zaista mogu reci da svi odlicno glume.
Za Rakocevica sam vec znao da je izvanredan, ali Andrija Kuzmanovic (Ljuba) je oduvao sa glumom.
Takodje, i mlada Jovana.
Voleo bih da nastave da snimaju, pa da imamo i sezonu 2.
Prosto su klasa za npr seriju "Ljubav i mrznja", koja je isto navodno popularna, ali po meni amaterska serija, sa jako losom glumackom ekipom.

Mrgud

pre 5 godina

Veoma loša serija. Scenario nula, nema radnje , svaka epizoda bezlična, dialozi užasni ("strava", "cool"), likovi nedefinisani, svi zbunjeni. Mladi glumci nisu mogli ni da se pokažu u ovakvom scenariju.
Žali bože vremena utrošenog na gledanje.

........

pre 5 godina

Jel neko primetio u seriji koliko se pljuje Zapad i zapadno društvo? Šta će u Americi,ovde ima zdrastveno,šta će u Nemačkoj da se razboli, na Zapadu sve trulo i sl.

U skoro svakoj epizode se pljuje po Zapadu...RTS pokušava na veoma prljav način da manipiliše mladima i da im stvori odbojnost ka zapdnoj kulturi

Sasa

pre 5 godina

ovi danasanji nesrecni scenaristi reziseri nemaju opste kreativnosti,ideja... u jednoj epizodi srecnih ljudi, porodicnog blaga, boljeg zivota... desi se vise negoo u 15 epizoda ovih novih serija, dzaba dobra tema kada se rastegne u 50 praznih epizoda

ili ili

pre 5 godina

odgledao dve i po epizode, dalje nisam mogao.... i kao u svemu skloni smo krajnostima jer ili je rat za kosovo ili treba da ga izdamo, jer ili jutro ce promeniti sve ili selo gori... a gde smo mi koje ne zanima ni jedno, ni drugo?! ne zbog toga sto nismo ni rambo ni kvislinzi, ne zato sto nismo sa sela ili nabedjena "gradska deca prve ili druge generacije na asfaltu", vec trazimo malo kreacije u scenariju, karakterizacije likova, siri kontekst, dublju poruku, jer kako rece hickok : - domacica koja sedi kuci sest dana nece otici sedmi dan u bioskop da gleda domacicu koja sedi kod kuce!

Miki

pre 5 godina

Ovaj tvit za programere je ziva istina, da Filip tolike mesece ne nadje posao u verovatno najtrazenijoj delatnosti sa toliko mnogo izbora. Mislim da je to ogromna rupa u scenariju, ili makar dokaz da se nisu potrudili da nadju jednog pravog programera da im objasni situaciju.

doktor srle

pre 5 godina

Krajnje depresivna serija, a uz to i gluma je ocajna. Zaista ne znam koga bih izdvojio kao podnosljivog glumca/glumicu. Katastrofa!

boze sacuvaj

pre 5 godina

profesionala i emotivna nesnadjenost i preispitivanje seksualnosti u tridesetim godinama,pa,dobro nikad nije kasno,istini za volju pola zivota proslo al' tu je jos nada,nada umire poslednja;)

smuki

pre 5 godina

Serija je dobra i gledam je redovno. Isto kao i "Selo gori a baba se ceslja". Ajde sada gde ja pripadam i treba li da se uopste opredeljujemo/pripadisemo?

vlada

pre 5 godina

Scenario je uglavnom "adaptiran" od Skinsa, cuvene Britanske serije o grupi tinejdzera i njihovom coming off age. Problem je sto su to tinejdzeri a ne odrasli ljudi.

Sale

pre 5 godina

Serija je, pe svega, tačna. Verno opisuje današnjicu i generaciju. (Na primer, svi piju, uglavnom rakiju, i stvarno je tako, detalj koji se samo čini nevažnim, a i sve drugo je autentično). U tome je njena velika vrednost. Sad, što je gluma ba mahove loša, to je jer se glumci ni ne trude da dobro glume. Nema se vremena za takav trud, nema budžeta za temeljniji rad i duže snimanje. Apsurdno, često loša gluma doprinosi uverljivosti, jer su razgovori danas uglavnom usiljeni, odrađeni, izgovoreni bez prirodnisti.
Ovo ne važi za Kuzmanovća (Ljubu), a ostali glavni glumci imaju svetlih tačaka, generalno su podnošljivi. Epizodisti su uglavnom katastrofalni, zna se na kojih par se ovo ne odnosi.

reformatorijum

pre 5 godina

A zasto su mladi kiseli, mrzovoljni, razocarani, bez perspektive? Zato sto su svesni da je Srbija u rasulu, da im ostaju samo krhotine i dugovi. Zato sto zive u drzavi koju su opljackali i skoro unistili politicari i njihove partije, svi od 1990g do danas. Naravno, o tome ni reci u seriji. Zato je serija otuzno politicki-korektna, i zato se i emituje na drzavnoj( rezimskoj) televiziji.

bilja

pre 5 godina

imam 52 god. i sa zadovoljstvom pratim seriju. Jedino sto mi se ne dopada...vrlo cesto glumci ne razgovetno pricaju...tj. mrmljaju....onog Ljubu...vise od pola ne razumem. On stvarno mora kod logopeda.

seljo

pre 5 godina

U početku mi je bila super, ali što dalje odmiče sve mi se manje sviđa. Gluma takođe..onako..uglavnom je ok, ali u nekim scenama baš loša gluma, pogotovu ženske ekipe.. Onaj lik što je glumio lečenog narkosa na selu, odglumeo je vrhunski. Sve u svemu, uz sve nedostatke, lepo je što ima i ovako nešto.

Žika

pre 5 godina

Sjajna serija! Upravo ovako nešto je falilo medijskom prostoru u ovoj napaćenoj zemlji. Nije Srbija samo "selo gori" i ostale seljačke serije,rijalitiji, kvizovi, nego postoji i onaj urbani deo populacije koji zaista funkcioniše po sistemu kako je opisano u seriji.

Za mene pravo osveženje!

Posebno kad je u onoj epizodi, Andjela napičila lika koji joj je uzeo mesto na fakultetu ili kad se usprotivila bahatom majmunu koji je želeo preko reda da ga usluže u prodavnici. Imao sam želju da viknem TO MALA!

p.s. ne želim da ispadne da omalovažavam ljubitelje "Radoš Bajić" produkcije, nego da je stvarno jedino to prisutno u medijima...

generacija osamdesetih

pre 5 godina

Najbolja domaca serija! Jedina primedba: ako vec ide na tv-u onda neka bude ustaljen termin, a ne cas 22, pa 22:15,23,00:10 h...

Gledalac

pre 5 godina

Serija je sjajna,samo da ne bude u nastavku ako ga bude skrenula u neki crni pravac i neki pravac intriga,ovakva kakva jeste je super,a sto tice da li je samo o ljudima iz kruga dvojke pa dokle vise sa serijama gde nema takvih ljudi,vec ih ima koliko hocete.Kome se svidja neka gleda a kome ne ima razne druge rijaliteje tu ima likova za izbor.Tako su upropastili i Vojni akademiji gde je ova sezona najgora do sada kada su ubacili neke bezveze price.Svaka cast svima kojima su ucestvovali u stvaranju ove serije i samo neka se izbore za nastavak.

Milan

pre 5 godina

Serija je super! Ovde se može videti ko je svoj, a ko je konzument tuđih (i time kojekakvih) ideja u životu. Prema komentarima i ovde, vidim da je mnogima "Zadruga" mnogo životnija i bliža. To je tužno, naročito za naše mlade ljude.

Neko iz Banata

pre 5 godina

@Miki
Gresis postoji jako velik broj programera poput Filipa(traze posao ,a mole Boga da ga ne pronadju),razlog je sto su oni koji to vole iskreno ,a ne zsto sto je to sad IN i placeno(znaju u sta se to pretvorilo sa instant kursadzijama i aplikacijama za wc solju)

licno

pre 5 godina

ja odlgledao prvih nekoliko epizoda i dobra je. mala stojiljkovic je najubedljivija , svaka cast. ima klisea i nekih malo zapadnih fazona koji mozda nisu najsrecniji spoj sa nasim okolnostima i pitao sam se par puta koja ke fabula ali mi je prijala. nadam se da ostale nisu toliko smor koliko neki ovde kaze

mairondrake

pre 5 godina

Sa li bas morate pominjati Radosa Bajica, Zadrugu, Selo gori????? Gori ste od ovih koji gledaju to....Svaka vest koja se komentarise mora da sadrzi komentare o Zadruzi, Vucicu I sl.... Otvorim vest o istrazivanju Kosmosa, neko komentarise VucicA....Aman zaman...

b78

pre 5 godina

Serija je odlicna. Likovi dobijaju nove slojeve kako odmice serija ...od njanjave Andjelke do nekoga ko se bori za sebe...klasicnog neodgovornog parazita Ljube do odgovornog oca i ostalih....gluma odlicna. Muzika ok...teme apsolutno svaku imam u svom okruzenju i ne vidim da se radi o krugu dvojke cak naprotiv...jedna talentovana...polu izgubljena generacija koja trazi sebe....sto se tice zapadnog sveta i njegove kritike to je bila tema samo j prvim epizodama ali ako malo bolje pogledate te komentare pricaju oni koji tamo nikad ne mogu da odu...kasnije se o tome ni ne govori...cak Filipa jedva i da kapiram kao programera a vise kao nekoga ko ne zna sta bi da radi...Saska je najkonstantniji lik iako i ona ima nekih oscilacija u svakom slucaju svakome od ovih cetvoro glumaca skidam kapu kao i scenaristi i reziseru. Bravo i bilo bi dobro da nastavite ako ne sa ovom serijom onda sa ovakvim pristupom neke druge teme

Dobrica

pre 5 godina

imam 52 god. i sa zadovoljstvom pratim seriju. Jedino sto mi se ne dopada...vrlo cesto glumci ne razgovetno pricaju...tj. mrmljaju....onog Ljubu...vise od pola ne razumem. On stvarno mora kod logopeda.
(bilja, 07. decembar 2018 23:34)

Ljuba najbolje glumi od svih, poznajem nekoliko likova slicnih Ljubi, i mogu da kazem da ih je odlicno skinuo.

Ivan Tadic

pre 5 godina

Divna serija. Imam 68 god.iz kruga dvojke sam i uzivam. Ali ton je uzasan. Angazujte tonce iz radio bg,aman. Zvuk je kao u filmovima iz 50tih. Muzicar iz BF.

drpop

pre 5 godina

Serija je top redovno je pratim. Ko god je išta proživeo od života pronaći će sebe u njoj. Moja jedina zamerka je da bi epizode mogle biti malo duže.

dada

pre 5 godina

Serija je pravo osveženje, a prvih par epizoda je bila genijalno - mislim na scene Filipovog povratka, ozarene Anite Mančić, i onda ona promena raspoloženja koja nastaje saznanjem da se on ne vraća u Ameriku... Dopada mi se serija jer je realna, nije preglumljena i isilovana, kako obično biva sa našim serijama. Atmosfera potpuno gađa realnost. Jedina zamerka je trajanje, 20min još u neustaljenim terminima. Tek počneš da gledaš, gotovo...

Hanibal

pre 5 godina

Miki@ Filip ne zeli da nadje posao na momente, tj. ne zeli da radi u hladnom korporativnom okruzenju. Cak, mislim da je najsrecniji bio kada je radio u JKP, odradjivao kaznu.

Vučja vremena

pre 5 godina

A šta drugo i mogu da glume a da bude slično ovoj jadnoj zemlji ako nije bezparica nezaposlenost i očaj ...Ova zemlja je ubica

frank_castle

pre 5 godina

Zaista mogu reci da svi odlicno glume.
Za Rakocevica sam vec znao da je izvanredan, ali Andrija Kuzmanovic (Ljuba) je oduvao sa glumom.
Takodje, i mlada Jovana.
Voleo bih da nastave da snimaju, pa da imamo i sezonu 2.
Prosto su klasa za npr seriju "Ljubav i mrznja", koja je isto navodno popularna, ali po meni amaterska serija, sa jako losom glumackom ekipom.