1. Svugde u svetu je taxi jeftiniji u manjim gradovim (manje korisnika, krace relacije) pa se mora tako kompenzovati tim ljudima nekako odluka da im to bude profesija. Samo je kod nas u Bg cena taxi usluga vise od 3 puta veca nego u drugim gradovima. Pogledajte npr.Nis, Novi Sad....Potpuno naopako, i dovoljno je videti onaj clanak sa b92 koje dve stvari smetaju strancima u bg. Pod A1 taksi. tuzno
   (vrata, 21. jun 2018 12:12)

  # Link komentara

 2. Nisam taxista, ne zivim cak vise ni u Srbiji, na moju srecu, ali neverovatan smo narod. Citam komentare i pljuvacina po taxistima kao sta oni uslovljavaju nema popusta, ljudi pre nego sto komentirate bilo sta pametnije je da uzmete zakon o prevozu putnika u Beogradu, i tamo lepo pise da je bilo kakvo odstupanje od cene koju je grad propisao zabranjeno!!! Uostalom ti isti taxisti kakvi god bili ima normalnih a ima i lopina kao u svakoj bransi, oni su uvek slozni i uvek se izbore za svoje interese, sto je za pohvalu. Inace jedno pitanje za sve hejtere, kada je zadnji put korigovana cena taxi usluga u Bgd?
  (Vladatig, 21. jun 2018 11:30)

  # Link komentara

 3. Taksianje u Bg-u je veliki biznis! U malim sredinama je to nuzno zlo,ono ko bas mora,ko nema nikakav drugi posao. U mom mestu taksista ne moze da zaradi mesecno vise od 200 evra,maksimum 250 ali to je retko. Ovde te voznja kosta 150-250 din najvise,ali zato u Bg-u treba ti bas dubok dzep za taksi usluge. Da ne pricamo sto deru strance a i nase domace ljude kad provale da su iz unutrasnjosti i da ne poznaju grad. U Bg-u moj rodjak taksira vec 10ak god,on odradi nekoliko voznji,par sata i ide kuci,kaze zaradim 4-5 hiljada meni dosta. Mesecno nikad nije ispod 100 hiljada i oni se bune,kao lose im nesto,a lekari nam rade za duplo manje!
   (Hell, 21. jun 2018 07:39)

  # Link komentara

 4. Rusija i kvalitetan taksi?! 

  Ne, hvala.
  (antibot, 18. jun 2018 19:09
  Vozio sam se u par gradova u Rusiji sa yandexom i svaki put usluga extra ..novi auti i cena skroz korektna za ruske prilike ..unapred znaš cenu pre nego što potvrdis..tako da prvo probaj pa onda piši..
   (Nikola, 21. jun 2018 00:55)

  # Link komentara

 5. Pre par dana sam kasnila na posao I sa detetom u rukama,koje je trebalo da ostavim u vrticu, htela da sednem u taksi I platim karticom. Trojica ih je bilo na stanici I nijedan nije hteo da me primi,jer nema aparat za karticu,a na bankomat nece da stane iz nekog razloga- kao previse im je komplikovano. Ej- sa detetom! A problem je vrv bio sto je relacija kratka I sto za 300 din nece da voze. A ja kao diplomirani pravnik sa poslediplomskim studijama hocu da stignem na vreme da radim sat I po za istih tih 300 dinara koje njima treba da dam. Volim sto krece konkurencija,pa kakva god bila
   (gdin Jovic, 20. jun 2018 23:44)

  # Link komentara

 6. Da li vam je jasno da Yandex i Car:go nisu isto. Yandex je aplikacija naslonjena na postojeće taksiste, a Car-go nezavisno udruženje sa svojim vozilima. Diskusija je realno teška, glupo je ići protiv novih tehnologija i protiv liberalizacije tržišta, a nekorektno je i ubaciti nelojalnu konkurenciju taksistima koje su svoje licence platili skupo. Srpski taksi je realno preskup, to je poseban luksuz i treba tražiti model kojim će ceo sistem biti jeftiniji. Aplikativni taksi je jedan izlaz, ali mora se voditi računa i o postojećim taksistima, nadoknaditi im licence nekako.
  Aplikacija Taxify postoji već nekoliko godina u Srbiji, ja koristio, samo je problem bio mali broj nakačenih taksista, pa je vreme čekanja uvek bilo veliko. Ali Yandex nije ništa novo.
  Razočaran sam samo time što Yandex još nije uveo plaćanje karticom.
  (Bane, 20. jun 2018 12:03)

  # Link komentara

 7. Koristim jednu i drugu aplikaciju, i usluge kako jondeks rako i car go. Naravno pojedinci se prave nevešti, kao popust je itd, ali jondex nudi popust od 30% samo za prvih 10 vožnji koje se mogu iskoristiti u mesec dana. Car go ima svoje prednosti jer nema cenu po tarifama, ista je preko dana i u toku noći, pa je zato noću puno povoljniji, dok su preko dana tu negde sa cenama kao i taksi. I odlično se zna koliko ide vlasniku aplikacije, a koliko vozaču. Kod jondeksa 5 % ide firmi, a kod Car go 7%, od vožnje, to su mi rekli sami vozači. Mislim da je jedno i drugo kulturno i napredak, ne možemo ostati zarobljeni u prošlosti, tržišna ekonomija vlada.
   (objektivan, 20. jun 2018 12:00)

  # Link komentara

 8. Yandex trenutno odobrava popust i to je tačno ,da li će to biti praksa ubuduće ne znam?CarGo posluje nelegalno,mora da se zna razlika između limo servisa i taxija.Za one koji ne znaju taximetar je jedino sredstvo za rad i jedini merni uređaj koji pokazuje cenu koštanja vožnje.Automobil nije sredstvo za rad i to je propis države,a zašto, je pitanje za državu?Što se tiče uvećane naplate to je stvar koju bi morali zajednički svi da odradimo i taxisti među sobom,korisnici usluga i na kraju država kao organ koji sudi i oduzima dozvole lopovima i divljacima.Na kraju konkurencija je dobra,ali to vezujem za mega gradove, Beograd je mnogo mali da na taxi ili neki drugi vid prevoza putnika može da izađe ko hoće.
   (Dragan, 20. jun 2018 07:27)

  # Link komentara

 9. Po gradu svakodnevno vidim taxy vozila, regularna sa taxy radio tablom ali tablice im nisu TX.
   (davor, 20. jun 2018 07:10)

  # Link komentara

 10. Zaustavili stranci taksi kod Terazija i zatražili vožnju do Vuka naplaćeno im 4000 dinara i takav ološ se buni protiv konkurencije.
  Naravno komunalna ne radi svoj posao sem naplate karata u gradskom prevozu. Jedino rešenje je oduzimanje vozila divljacima po kratkom postupku i doviđenja.
  (Siniša, 19. jun 2018 21:32)

  # Link komentara

 11. Gledam pluseve i minuse i ne mogu da verujem da i taksisti imaju svoje bogove.
  (Gradimir, 19. jun 2018 21:27)

  # Link komentara

 12. Ako ukinu popust od 30% mogu da voze!! Ko ste bre vi da odredjujete nekome cenu usluge. Bolje vam je da kazete ko se od taksista ne istusira, opere kola i ne bazdi moze da vozi. Predstavnici taksista, sredite svoj posao pa drugome odredjujte sta i kako. Bg taksisti su dno dna!!!
  (duleee, 19. jun 2018 11:11)


  Ako je sve to tačno SANITARNA I KOMUNALNA POLICIJA ne rade svoj posao a što se tiče cene ona je fiksna i ne moze se menjati i davati popust na usluge jer zakon ne dozvoljava ( cenu taxi prevoza propisuju gradske ili opštinske odlike). Dozvolite u zakonu liberalizaciju cena da sam formiram ekonomsku cenu pa birajte prevoznika prema ceni, ljubaznosti, higijeni automobila, vozača starosti vozila, stanju vozila pa tek onda cena koja povlači i kvalitet usluge. Cena koju Vam daju preko tablet uredjaja je samo predjeni put a ne i vreme čekanja jer taximetar naprimer kad taxi vozilo stoji na semaforu prelazi programski u mod čekanja. Po zakonu jedini merni uređaj za obračun i plaćanje je baždareni taximetar a sve ostalo je nelegalno i spada u organizovana kriminala.
  Ps. Taxi prevoz je veliki luksuz a za vožnju po ceni autobuske karte postoje autobusi koji su ogromna investicija a taxi prevoz njihova konkurencije.
   (Taxista, 19. jun 2018 17:03)

  # Link komentara

 13. Slobodno trziste, moze naravno al svi pod istim uslovima. Cenu taksija odredjuje grad a ne taksista ili udruzenje, zato ne moze sa popustom legalno da se radi. I naravno da cu da strajkujem i blokiram grad kad za nekog voze zakoni a za nekog ne. I ne, nije mi skupo gorivo kad imam dnevni pazar mnimum 100€, a vi samo kuckajte na netu i brinite tudju brigu i lupajte minise. Da , ja cu da se bunim kad mi neko ulazi u novcanik, a ti? Zato vise nema sindikalne vrednosti rada, zato vam je sat rada 100 din pa trazi liberalizaciju, ja moje ne dam, niti dozvoljavam da se mesa iko u moje
  (Taksara, 19. jun 2018 16:46)

  # Link komentara

 14. А што им смета? Не воле конкуренцију?
  Лако је радити без конкуренције,питајте нотаре ако не верујете.
  (Небојша, 19. jun 2018 16:15)

  # Link komentara

 15. (dosta vise!, 19. jun 2018 10:38)
  Yandex koristi licencirane taksiste (uglavnom par taxi kompanija se spojilo i krenulo da koristi aplikaciju) Cargo je funckionisr kao "izdavanje limuzina". Ja bih ih sve pustio na slobodno trziste. Ali yandex cr morati da prihvate.
   (DanasnjaOmladina, 19. jun 2018 15:39)

  # Link komentara

 16. cuj taksiste.....pa korisnici valjda imaju interes da se voze jeftinije...sta treba, da prave kontra miting...
   (borivoje surdilovic, 19. jun 2018 14:17)

  # Link komentara

 17. Kako 6500 registrocanih taksi vozila kada ima preko 10000 registracionih tablica sa TX oznakom? Jer ipak se stare tablice ponovo dodeljuju a ne sahranjuju.
  (Nema logike, 19. jun 2018 11:42)

  # Link komentara

 18. Ako ukinu popust od 30% mogu da voze!! Ko ste bre vi da odredjujete nekome cenu usluge. Bolje vam je da kazete ko se od taksista ne istusira, opere kola i ne bazdi moze da vozi. Predstavnici taksista, sredite svoj posao pa drugome odredjujte sta i kako. Bg taksisti su dno dna!!!
  (duleee, 19. jun 2018 11:11)

  # Link komentara

 19. svi vam smetaju , ne legalan taxi na aerodromu se i dalje provlaci !!! taksisti su navikli da otimaju ,isti su ko politicari, najbolje bi bilo da vam platimo prevoza idemo peske
   (dule, 19. jun 2018 10:43)

  # Link komentara

 20. Podrska taksistima ovog puta, a evo i zasto! Ako ne moze CarGo i ne moze Uber, ne moze ni Jandeks i tacka! Znaci, ili otvoriti trziste za sve alternativne prevoznike ili zabraniti za sve. Zasto se Jandeksu povladjuje, a Uber tera iz Srbije? Cemu vise ta ljubav prema Rusima? Dosta te rusofilije. Pametan je bio onaj Tito sto je rusofile slao na ono ostrvo, ali pogresio je u jednoj stvari. Malo ih je tamo poslao ... trebalo je mnogo vise! Hvala mu sto nije dopustio da nam Rusi vladaju 60 godina i sto smo za razliku od Rumuna i Bugara mogli da disemo!
  (dosta vise!, 19. jun 2018 10:38)

  # Link komentara

 21. Ko kaže da Jandeks daje popust? Ko refundira taksisti popust? Ko određuje cenu taksija u Beogradu? Koliko taksista daje Jandeksu za vožnju? Ko sme da taksira u ovom gradu? Cargo nije taksi, a pruža isti uslugu! Ko je ovde lud?
   (Taksista, 19. jun 2018 10:34)

  # Link komentara

 22. Gde su velike pare, a to je ovom slučaju taksi prevoz, tu je i mafija.
   (smuki, 19. jun 2018 10:02)

  # Link komentara

 23. Ajde da vidimo sad stav drzave da nece podleci pritisku i pregovarati sa nekim ko blokira grad.
   (cuglo, 19. jun 2018 09:52)

  # Link komentara

 24. Taksi u Beogradu je oličenje stanja u državi. Niko ne bi ništa da menja, niko ne bi da ide u korak sa vremenom, ali zato ne preza ni od čega ako neko pokuša da uđe na njegovu teritoriju. Pa taksisti u Užicu koriste tablete i svoje aplikacije već godinama i ne dozivaju se preko radio stanice kao pre 30 godina. Kad pozovete telefonom odgovor imate odmah, ne čekate na vezi dok se dispečer dozove sa nekim vozačem. Plus je neuporedivo jeftinija vožnja jer nijedan taksista ne očekuje da zarađuje kao lekar specijalista. Ima ih nenormalno mnogo za veličinu grada i svi rade jer svi mogu da ih priušte. Ne igraju šah na haubi nego voze po ceo dan zato što nisu skupi.
   (neki čovek, 19. jun 2018 07:50)

  # Link komentara

 25. Taxisti kao botovi krenuli da lupaju minuse na sve negativno sto se pise o njima. Hit! Zaboravite virtualne pluseve i minuse nego se uozbiljite gospodo, usluga vam je ravna 0, vozila uglavnom krs, a cena paprena.
   (Blake, 19. jun 2018 07:32)

  # Link komentara

 26. Yandex je aplikacija za taksi servis, kada završe promotivni period vratiće cene i to je ok. Pa i taksi kompanije su povremeno imale promocije. Niko ne brani taksistima da naprave svoju platformu i plaćaju manju proviziju. Car:go je ono što je u Njujorku black car, servis limuzina. Ne mogu da pokupe putnike na ulici, mogu da dođu na poziv i prevezu od tačke A do tačke B. Vozila moraju da imaju odgovarajuće osiguranje. Ne vidim šta je tu sporno.
  (Zoki, 19. jun 2018 02:57)

  # Link komentara

 27. U 90% zemalja u kojima sam bio taksiranje he part time ili seasonal job. samo je kod nas glavno zanimanje, neregulisano I u haosu. npr taj uber, lyft ili jandeks imaju unapred odredjenu cenu voznje, I na sve to ako vozac dobije par puta ocenu 1 automatski gubi posao, kod nas se ne secam da je nekada neki taksista dobio otkaz, ma sta god da uradi.
   (Montoya, 18. jun 2018 23:50)

  # Link komentara

 28. Kar Go treba da se prvo nagodi sa Vladom Srbije, a ako Vlada odbija dogovor, treba da tuzi Srbiju kod Evropske unije i da trazi da Srbija usaglasi zakone sa EU zakonima.
  (dragan, 18. jun 2018 23:35)

  # Link komentara

 29. Meni u celoj priči samo jedno nije jasno. Šta sprečava domaća taksi udruženja da naprave svoju mobilnu aplikaciju pomoću koje će korisnik moći da naruči vozilo?
  Jel to košta planinu zlatnika? Jel server troši zilion kilovata mesečno pa će svi bankrotirati?

  Izvolite gospodo, uhvatite korak sa vremenom!
  (Dane, 18. jun 2018 22:54)

  # Link komentara

 30. Uber od centra Gdanska do aerodroma Gdansk 9 eura. 20 km. Dao mu jos euro i pol(5 zlota) napojnicu.Znas cijenu unaprijed i ne mijenja se.Aerodrom Zagreb do Sesveta TAXI 30 eura. 20 km. Sesvete do Aerodroma Zagreb dva dana kasnije TAXI 12 eura. Po istom putu.Ko je ovde lud
  (maksim, 18. jun 2018 22:24)

  # Link komentara

 31. Rusija i kvalitetan taksi?!

  Ne, hvala.
  (antibot, 18. jun 2018 19:09)

  # Link komentara

 32. ...samo da podsetim one malo zaboravnije... Yandex je figurirao, a mislim da i sada postoji kao webmail servis...pre nekoliko godina ste mogli da otvorite mail nalog bez ikakve verifikacije od strane morisnika (backup mail, telefon).

  .. s obzirom da je servis hoszovan u sumnjivim zemljama, bio je blokiran od svih relevantnijih mail servisa, jer su pistojale indicije da teroristi sirom sveta koriste ovaj servis za slanje poruka...

  eto...samo da podsetim..
   (...samo onako, da podsetim..., 18. jun 2018 17:45)

  # Link komentara

 33. Problem je kultura i profesionalizam nasih taksista i potpuno neuredjeno poslovanje, cast izuzetcima. Poznanici sa engleskog govornog prostora nedavno su boravili u Bgd i cesto koristili taksi tokom 7 dana boravka. U 90% slucajeva voznja im je naplacena duplo ili vise nego po vazecoj tarifi. Sta reci tim ljudima I ne biti osramocen zbog tih "profesionalaca". Drugim recima taxi je veoma mocan biznis potpuno neuredjen i nekontrolisan u ovoj banana drzavi, i zahteva ozbiljan I sveobuhvatan tretman.
   (tamo daleko, 18. jun 2018 17:32)

  # Link komentara

 34. Da ga vidim koji će da zucne protiv Jandexa. Samo polako, Jandex će biti jedini taksi prevoznik u Srbiji, kao što je NIS (Gazprom) jedini snabdevač goriva.
  (CATAPA, 18. jun 2018 14:23)

  # Link komentara

 35. Taksisti da nauče šta je slobodno tržište, kako možete nekome zabraniti da sam formira cenu za svoje usluge? Sa druge strane država je znači uništila Car:Go da bi Yandex lakše ušao na tržište...
   (Kumo Kagyu, 18. jun 2018 13:56)

  # Link komentara

 36. Izdrzite jos 2 godine pa kada izgrade metro nece vam trebati taksi
   (nesa 445, 18. jun 2018 13:34)

  # Link komentara

 37. Koristim Yandex taxi aplikaciju vec godinama. Meni se svidja.. Ali, svi taksisti u Moskvi se zhale na Yandex jer je njihova provizija za uslugu prevelika i ide do 20%.. Zato taksisti pocinju da varaju Yandex i izmisljaju razne male malverzacije kako bi izbegli placanje provizije..A sto se tice korisnika taxi usluge, njima je super jer imaju jeftin taksi prevoz..
  (Milan K., 18. jun 2018 12:55)

  # Link komentara

 38. Ne znam šta tu nije jasno,taxi služba je profesionalni prevoznik putnika,a da bi obavljao tu delatnost taxista mora da ispunjava uslove koje je propisao zakon.Treći stepen saobraćajne škole(kv vozač),poznavanje grada i C kategorija su uslovi za obavljanje delatnosti.Propise ne određuje kompanija CarGo već nadležne institucije.Što se tiče Yandexa on posluje sa taxi udruženjima i za sada jedino što smeta je popust koji odobravaju.Ono što znam je da je Yandex klasična monopolistička firma koja za početak preuzima tržište nižom cenom a kasnije preuzima taxi vozače koji više neće imati posla u svojim udruženjima.To će kasnije i taxistima praviti mnogo veće troškove jer Yandex u početku uzima oko 3 a kasnije i oko 22% od zarade .Pa kolege taxisti ko voli neka izvoli!!!!!!!!
   (Dragan, 18. jun 2018 11:34)

  # Link komentara

 39. Београдски таксисти знају да са русима нема шале,зато и ћуте...на крају ће већина да пређе у Јандекс а остали у сличне сервисе који ће да се појаве...
   (Панчевац, 18. jun 2018 11:08)

  # Link komentara

 40. pa nek blokiraju grad....njima je dozvoljeno....usput neka pitaju za gorivo...dal moze jeftinije....
   (borivoje surdilovic, 18. jun 2018 11:07)

  # Link komentara

 41. Yenedex su samo prelepljeni automobili vec jednog taxi udruzenja koje posluje odavno ovde, u prevodu vozaci kamikaze i bezobrazni kao i ostale njihove kolege. U Car:go prijatna voznja, vozila cista, klima uvek radi, vozaci uredni i kulturno obuceni i nema pusenja u kolima.
  Naravno pet friendly sva vozila. Puna podrska Car:go!
  (Sneza, 18. jun 2018 10:58)

  # Link komentara

 42. Uze mi taksista 386 dinara od stanice bus-a kod buvljaka, do stanice kod bioskopa Sumadija, mrtav ladan. Koliko je to kilometara? Dva, tri? Znaci, oko 100-120 dinara po kilometru? Koliko bese litar goriva? Koliko je to puta skuplje? Nemoj samo da mi placete sa amortizacijom i slicnim glupostima. Ko je bre ovde lud, a?
  (Jeremija Strasni, 18. jun 2018 10:38)

  # Link komentara

 43. A sta bi nasi talsisti radili kada bi u Beogradu postojala ista praksa "bacanja prsta" kao recimo u Moskvi i Kijevu??? Bacanje prsta je klasicno stopiranje obicnog auta, gde se ljudi dogovore oko cene ako idu u istom pravcu. Cak i ne moraju da idu u istom pravcu, vec mnogi ljudi na taj nacin popunjavaju svoj budzet, i dodatno zarade. Cene tih voznji su i do 50 posto manje od taksija. I sta bi nasi taksisti radili u ovom slučaju???? Ajde taksisti, da vidim komentare.......
   (Snowman in the spring, 18. jun 2018 10:15)

  # Link komentara

 44. Taksisti su takva fela ljudi da im je sve malo
   (Sasa, 18. jun 2018 09:53)

  # Link komentara

 45. Taksisti su najveći monopolisti. Sami odrede cenu starta, kilometra (koja je astronomska za naše uslove) i onda svakoga ko ponudi nižu cenu šikaniraju, pozivaju na linč. To je najgori oblik monopola i želeo bih da Car Go opstane (jer je jeftiniji i bolji ), a da taksi udruženja propadnu jer su bahati i bezobrazni...
   (Saul Goodman, 18. jun 2018 09:20)

  # Link komentara

 46. Iz ovolikog teksta, koji sve objasnjava a nije nista objasnio, nazire se:
  1. za taksiste je najbolji monopol, gde bi im putnici slali novac postom a oni da budu na pecanju.
  2. ne pominju skupo gorivo, i tako putnici im placaju sve.
  3. uporno su protiv ustava i osnovnog covekovog prava - na rad, sprecavajuci druge da se bave poslom koji bi hteli, taksiranjem, stavljajuci svoj interes ispred tudjeg. (kao kad bi se vlasnici prodavnica udruzili i trazili da vise niko ne otvori prodavnicu)
  4. ova nad-taksi udruzenja, osnovana da skidaju kajmak taksistima, energicno ukinuti, osim ako ne kupe svoja vozila i zaposle svoje ljude. Nikako im ne dozvoliti da posedaju postojeca udruzenja!
   (acomurija, 18. jun 2018 09:16)

  # Link komentara

 47. U nekim zemljama stanovništvo terorišu teroristi, u Srbiji stanovništvo i državu mogu i smeju da terorišu i taksisti.
   (Kočijaš, 18. jun 2018 09:00)

  # Link komentara

 48. ruski taksi, hvala lepo
   (eto, 18. jun 2018 08:59)

  # Link komentara

 49. Treba prepisat hrvatski zakon i uvesti Uber i sve ostalo sto smanjuje troskove nama korisnicima
  (Gradjan, 18. jun 2018 08:38)

  # Link komentara

 50. Sta sad hocete????Kad je bilo reci blokade zbog cene goriva nigde vas nije bilo sad kad se neko pojavio da daje poust od 30 posto frka.....
   (sta reci, 18. jun 2018 08:03)

  # Link komentara