BBC na srpskom - B92

Kraljevska porodica: Megan Markl dobila sudski spor sa polusestrom

Samanta Markl je tužila vojvotkinju od Saseksa, a jedan od razloga bio je i to što je Megan Markl izjavila da je "jedinica".

Izvor: BBC
Podeli
Princ Hari i Megan Markl na gala večeri u Njujorku 6. decembra/Getty Images
Princ Hari i Megan Markl na gala večeri u Njujorku 6. decembra/Getty Images

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa dobila je spor pošto je američki sud odbacio tužbu za povredu časti koju je podnela njena polusestra.

Samanta Markl je tužila suprugu princa Harija i glumicu zbog navodne povrede časti i "štetnog iznošenja neistina", između ostalog i zbog toga što je Megan u intervjuu sa TV voditeljkom Oprom Vinfri tvrdila da je "jedinica".

Tražila je odštetu od 75.000 dolara.

Sud iz Floride odbacio je tužbu sa zaključkom da je Megan iznela mišljenje za koje ne može da se dokaže da je pogrešno."Razumni slušalac bi zaključio da okrivljena iznosi mišljenje o njenom detinjstvu i odnosima sa polusestrom.

"Shodno tome, sud zaključuje da se ovo mišljenje ne može objektivno verifikovati ili empirijski dokazati.

"Podnositeljka tužbe ne može pravno da opovrgne mišljenje tužene o njenog detinjstvu", istakla je sutkinja Šarlin Edvards Hanivel, navodi se u zabeleškama sa suđenja.

Samanta Markl, ćerka Tomasa Markla iz prvog braka i polusestra Megan Markl, podnela je tužbu u martu prošle godine.

U njoj je tvrdila da je Megan:
  • nju izložila "poniženju, sramu i mržnji širom sveta"
  • loše protumačila njihov odnos tokom odrastanja, odajući utisak da su "gotovo stranci" i da "nije imala nikakav odnos" sa sestrom
  • "lažno i maliciozno tvrdila" da je "jedinica" kada je sa princom Harijem imala intervju sa Oprom Vinfri 2021. godine
  • stvarala "lažni narativ da je od zakrpe postala članica kraljevske porodice", tvrdeći da je imala teško detinjstvo, čime je uništila "reputaciju i kredibilitet" njenog oca i polusestre.


U intervjuu sa Oprom, koji je gledalo više od 50 miliona ljudi širom sveta, Megan je rekla da zapravo ne poznaje Samantu.

"Odrastala sam kao jedinica, što znaju svi koji su tada bili u mojoj okolini, i volela bih da sam imala braću i sestre", opisala je.

Samanta Markl, koja živi na Floridi, tvrdila je da je vojvotkinja naštetila njenom ugledu i 2020. godine, kada je odavala informacije za neautorizovanu biografiju Finding Freedom (Pronalaženje slobode).

Ali, sutkinja Hanivel je zaključila da Megan Markl ne može da snosi odgovornost za sadržaj knjige pošto je nije ona izdala.

Pogledajte i ovu priču:

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

©BBC na srpskom - B92
strana 1 od 156 idi na stranu