Fudbal, Mitrović i Fulam: "Pao mu je mrak na oči, ali to nije opravdanje - treba ga kazniti 10 utakmica"

Mitrović je dobio crveni karton pošto je odgurnuo glavnog arbitra Krisa Kavanoa pošto je ovaj dosudio penal za Junajted iskuljučio fudbalera Fulama Vilijana, zbog igranja rukom.

BBC

Izvor: BBC

Ponedeljak, 20.03.2023.

11:02

Fudbal, Mitrović i Fulam:
Getty Images

Fudbaler Fulama Aleksandar Mitrović našao se na meti kritika stručne i navijačke javnosti posle isključenja na utakmici FA kupa sa Mančester Junajtedom.

Mitrović je dobio crveni karton pošto je odgurnuo glavnog arbitra Krisa Kavanoa pošto je ovaj dosudio penal za Junajted isključio fudbalera Fulama Vilijana, zbog igranja rukom.

Fulam je golom Mitrovića, ali je posle dva crvena kartona, Junajted uspeo da preokrene i pobedi sa 3:1.

"Mitrović bi trebalo da kontroliše emocije, ali ne zaslužuje da dobije dugačku kaznu", rekao je Silva posle utakmice za BBC.

Sam Silva je isključen jer je napustio tehnički prostor pored terena kada je Kavano otišao da odgleda snimak situacije koja je prethodila penalu.

"Neću da lažem, nisam mu dobacio da je dobar momak i da je odluka pravedna. Ali nije me čuo", tvrdi Silva.

Vilijan je isključen zbog namernog igranja rukom, a onda se ljutiti Mitrović prvo uneo u lice sudiji, potom ga gurnuo, pre nego što su ga odvukli članovi stručnog štaba Fulama i saigrači.

Kris Saton, bivši fudbaler Čelsija, rekao je za BBC Radio 5 da Mitrović zaslužuje suspenziju od 10 utakmica.

"Pao mu je mrak na oči, ali to nije opravdanje. Ne smete ni da pipnete sudiju", rekao je Saton.

On je naveo i da je i Bruno Fernades, fudbaler Junajteda, trebalo da dobije crveni karton prošle nedelje kada je gurnuo sudiju u porazu od Liverpula od 7:0.

"Sve ovo može da ima veliki uticaj na fudbal, čak do najnižeg nivoa. Deca koja su gledala utakmicu mogu da pomisle - ako Mitrović ovo može da uradi, onda mogu i ja", dodao je Saton.

Upitan da li očekuje da Mitrović dobije dugačku kaznu, kao što je 1998. Paolo di Kanio, fudbaler Vest Hema zaradio 11 mečeva suspenzije zbog guranja sudije Pola Alkoka, trener Fulama Silva je rekao:

"Ne mislim da je baš toliko strašno. Odgurnuo je sudiju i jasno je da Mitro mora da kontroliše emocije.

"Razgovaraću sa njim, ali se nadam da će ljudi koji donose odluke uraditi to na pošten način".

Silva je na konferenciji za novinare izneo tvrdnju da je njegova ekipa oštećena za dva nedosuđena penala, oba zbog navodnih prekršaja nad Mitrovićem.

Silva je podsetio i da je on već imao sukob sa istim sudijom u oktobru prošle godine na utakmici protiv Vest Hema kada je priznao gol koji je, po mišljenju portugalskog stručnjaka, bio neregularan.

"Naša priča sa Krisom Kavanoom ove sezone je bila teška", rekao je on.

"Nažalost, nismo imali mnogo sreće sa njim. Bilo je dosta trenutaka i odluka koje je teško razumeti".

"Imali smo tu utakmicu Vest Hema u gostima. Izgubili smo utakmicu u kojoj je protivnik dva gola dao posle igranja rukom

"Danas su svi videli šta se dešava u ovoj utakmici. Teško je prenebregnuti ove stvari."

'Mi moramo da budemo uzori'

Erik ten Hag, menadžer Mančester Junajteda, rekao je da je odluka o kazni za Vilijana bila ispravna, ali da je "halabuka" koja je prethodila bila ključna u donošenju odluke.

Holanđanin je ove sezone imao problema sa sudijama.

Prošlog meseca je dobio žuti karton u Barseloni zbog svađe sa sudijom na utakmici Lige Evrope.

Bio je ljut i prošle nedelje posle remija Junajteda sa Sautemptonom (2:2), kada je igrač njegovog tima Kazemiro dobio je crveni karton.

Svi ovi incidenti zabeleženi su u trenutku kada postoji povećana kontrola postupanja prema sudijama usled izveštaja o rastućem broju pretnji arbitrima.

"Nije lako. Prošle nedelje sam bio toliko frustriran kada vidite toliko loših odluka za koje osećate da su protiv vas, ali morate da razbistrite um i da nastavite da upravljate igrom.

"I sudije moraju da preuzmu odgovornost, ali, u pravu ste, moramo da damo primer". Pogledajte video Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: