Film Kit i Brendan Frejzer: Zaustavite predrasude protiv gojaznosti, kaže glumac, nominovan za Oskara

Brendan Frejzer i njegov novi film Kit ("The Whale") ubiraju brojne nagrade, a glumac ima posebnu poruku o predrasudama prema gojaznim ljudima.

BBC

Izvor: B92

Petak, 27.01.2023.

17:19

Default images

Brendan Frejzer i njegov novi film Kit (The Whale) ubrali su brojne nagrade

Glumac pripisuje zasluge njegovom "vodiču" - reditelju Darenu Aronosfkom - što mu je dao glavnu ulogu, prvu posle više godina.

Za tu ulogu je nominovan za Oskara i Bafta nagradu, a već je dobio nagradu Udruženja filmskih kritičara.

Fim Kit otkriva priču o ekstremno gojaznom samotnjaku koji pokušava da se ponovo poveže sa ćerkom tinejdžerkom.

Frejzer je rekao da morao da nosi posebno odelo, da ga šminkaju na drugačiji način, kao i da koriste specijalne efekte, kako bi verno odigrao ulogu veoma gojaznog čoveka.

Posle ovog iskustva, on želi da ljudi preispitaju predrasude koje gaje prema gojaznim ljudima. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: