Rusija: Ogroman požar u tržnom centru u blizini Moskve

Najmanje jedna osoba je poginula, prenose ruski mediji.

BBC

Izvor: BBC

Petak, 09.12.2022.

15:02

Rusija: Ogroman požar u tržnom centru u blizini Moskve

Ogroman požar zahvatio je veliki trgovački kompleks na obodima Moskve u kojem je poginula najmanje jedna osoba, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Na snimcima se može videti eksplozija i vatra u ogromnom tržnom centru Mega Himki.

Podmetanje požara se istražuje kao mogući uzrok, ali se pretpostavlja da je verovatnije da je električni kvar izazvao nesreću.

U centru su bila predstavništva glavnih zapadnih kompanija za maloprodaju, sve dok se nisu povukli posle početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara. Pogledajte snimak požara: Vatra se proširila preko krova OBI tržnog centra i u jednom trenutku zahvatila je 18.000 kvadratnih metara.

Oko 08.30 po moskovskom vremenu vatrogasci, koje citiraju ruski mediji, rekli su da je vatra obuzdana, a dva sata kasnije da je ugašena.

Najmanje jedna eksplozija u kompaniji OBI, sa prouzvodima za opremanje kuća i dvorišta, izazvala je urušavanje konstrukcije, rekli su vatrogasci.

Smatra se da su eksplozije izazvane zapaljivim aerosolima i bojama.

Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak povodom ovog incidenta.

Šteta od požara procenjena je na između 320 i 480 miliona dolara.

Nemački lanac hardvera OBI više nije vlasnik prodavnice, pošto je prodao sve objekte u Rusiji, među kojima i 27 velikih tržnih centara tokom leta.

Nemačko-izraelski biznismen ruskog porekla Josif Liokumovič kupio je 60 odsto udela za samo 10 dolara. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: