Epl i tehnologija: Indijac prešao hiljade kilometara da bi u Dubaiju kupio novi ajfon

Poštovalac Stiva Džobsa odleteo je u Dubai kako bi kupio među prvima novi model ajfona, iako je mogao da sačeka nekoliko sati da ga kupi u Indiji.

BBC

Izvor: BBC

Sreda, 21.09.2022.

08:12

Epl i tehnologija: Indijac prešao hiljade kilometara da bi u Dubaiju kupio novi ajfon

Čovek iz indijske države Kerala otputovao je skoro 3.000 kilometara samo da bi u Dubaiju kupio najnoviji Eplov telefon ajfon, i to tek nekoliko sati pre nego što je pušten u prodaju u Indiji.

Diredž Palijil odleteo je u Ujedinjene Arapske Emirate sredinom septembra kako bi bio među prvim vlasnicima najnovijeg ajfona 14 pro na svetu.

Izdvojio je oko 500 evra za kartu i još oko 1.600 evra za kupovinu novog telefona.

Ajfon je jedan od najpoželjnijih pametnih telefona.

Prvi model je pušten u prodaju 2007. godine, i napravio je revoluciju u tehnologiji mobilnih telefona, a kompanija Epl može da zahvali ovom uređaju za veliki uspeh.

Tokom godina, ljubitelji ajfona su se utrkivali da kupe najnovije modele, a mnogi smatraju da je posedovanje ovog telefona statusni simbol.

Zabeležene su priče kako su ljudi prodavali sopstvene organe i čekali stotinak sati u redu ispred Epl prodavnice kako bi bili među prvima koji će kupiti novi model.

Dvadesetosmogodišnji Diredž Palijil već četvrti put dolazi u Dubai kako bi pre drugih u Indiji kupio novi ajfon.

Prvi put je tamo otišao 2017. kako bi kupio ajfon 8, a onda je ponovio šoping putovanje 2019. i 2021.

"Nisam želeo da čekam da dođe u Indiju, a i sviđa mi se uzbuđenje koje nosi čekanje ispred Eplove prodavnice kako bih bio među prvim vlasnicima telefona", rekao je.

On je najnoviji ajfon kupio u šoping molu u Dubaiju 16. septembra.

"Novi modeli su uglavnom stizali u Indiju 10-15 dana pošto se pojave na tržištu u svetu."

"Međutim, ovog puta prodaja je krenula nekoliko sati kasnije, ali putovanje u Dubai po novi model postao je moj ritual", rekao je.

Palijil, kinematograf i preduzetnik, kaže da je uvek bio tehnološki entuzijasta i da mu je inspiracija Stiv Džobs, osnivač Epla, koji je umro 2011.

"Ovako mu odajem počast za sve što je uradio", dodao je.

Njegova porodica nije razumela zašto ovo radi.

"Zadirkivali bi me da trošim novac na luksuzne stvari, ali uvek bih im rekao da ovo nije zbog nekog statusa".

Međutim, vremenom su popustili i sada ga podržavaju.

"Zapravo, oni su mi i rekli da izlazi novi model ajfona i pitali mi da li idem u Dubai da ga kupim", rekao je ovaj dvadesetosmogodišnjak. Pogledajte video: Četiri izuma koji bi mogli da promene svet Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: