Saobraćajne nesreće, Hrvatska: Prevrnuo se autobus kod Varaždina, poginulo 12 putnika

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u severnom delu Hrvatske, povređeno je više od 30 osoba.

BBC

Izvor: BBC

Subota, 06.08.2022.

09:42

Saobraćajne nesreće, Hrvatska: Prevrnuo se autobus kod Varaždina, poginulo 12 putnika
Nesreæa se dogodila na oko 50 kilometara severno od Zagreba/DAMIR SENCAR/AFP via Getty Images

Najmanje 12 putnika je poginulo kada se na severu Hrvatske prevrnuo autobus poljskih registarskih oznaka, potvrdila je policija.

Hrvatska radio-televizija (HRT) izveštava da je više od 30 ljudi povređeno i da su smešteni u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu.

Nesreća se dogodila na autoputu koji spaja Varaždin, na severu, sa glavnim gradom Zagrebom, između mesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, rekao je da su u autobusu bila 43 putnika, ali da se čeka spisak putnika jer postoji mala mogućnost da je još neko zarobljen pod autobusom.

On je rekao da je informacija o nesreći došla od poljske državljanke, koja je bila u autobusu, a na teren su odmah izašle sve službe, javlja HRT.

Policija je potvrdila da su putnici stradali kada je autobus, koji je putovao ka Zagrebu, sleteo sa autoputa.

U operaciji spasavanja učestvovali su policajci, lekari hitne službe i vatrogasci.

Blizu 70 ljudi, među kojima i dece, poginulo je poslednjih godina u teškim autobuskim nesrećama širom Balkana i u Mađarskoj, a najteža je poslednja u nizu u Bugarskoj, u novembru 2021. godine.

Saobraćajne nezgode u svetu odnose 1,3 miliona života godišnje, podatak je Svetske zdravstvene organizacije. Map Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: