Uzbunjivači: Svedočenja o seksualnom uznemiravanju u Ujedinjenim nacijama

Zaposleni koji su pokušali da razotkriju seksualno zlostavljanje u Ujedinjenim nacijama su bili kažnjeni ili otpušteni.

BBC

Izvor: BBC

Četvrtak, 23.06.2022.

16:44

Default images

Ujedinjene nacije imaju zadatak da štite ljudska prava i održe mir u svetu duže od sedam decenija.

Šta se dešava kada je organizacija, čiji je zadatak da pomaže ljudima širom sveta, suočena sa optužbama za nedolično ponašanje?

BBC je razgovarao sa dve žene, koji govore o kulturi nedodirljivosti u Ujedinjenim nacijama, koja doseže do najviših nivoa, i istraživao navode nekih od najranjivijih zaposlenih, koji tvrde da su postale žrtve zlostavljanja.

Mnogi zvaničnici UN-a mogu biti predmet istrage ili uhapšeni tek kada im organizacija ukine imunitet koji ih štiti. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: