Srbija, Australija i Đoković: Na Novaku je da objasni detalje oko PCR testa - kaže premijerka Srbije

Premijerka Srbija Ana Brnabić govorila je za BBC o problemima koje je prvi teniser sveta Novak Đoković imao pri ulasku u Australiju, kao i o odnosu dveju zemalja.

BBC

Izvor: BBC

Utorak, 11.01.2022.

22:15

Default images

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je za BBC o problemima koje je prvi teniser sveta Novak Đoković imao pri ulasku u Australiju, kao i o odnosu dveju zemalja.

Đoković je pri sletanju u Melburn 5. januara zadržan u imigracionom pritvoru, a o ukidanju njegove vize, zbog toga što nije vakcinisan, razmatralo se do 10. januara.

Nadležni u Australiji su mu prethodno odobrili "medicinsko izuzeće" od vakcine, na osnovu kog je mogao da učestvuje na Australijan openu.

Sud je na kraju usvojio njegovu žalbu i omogućeno mu je da ostane u Australiji, ali šansa za njegovu deportaciju i dalje postoji.

Premijerka je tim povodom navela da joj je bilo važno da "podrži Đokovića koliko može", ali da "poštuje odluke i procedure Australije".

"Važno je da javnost zna da ovo nema nikakve veze sa odnosima Srbije i Australije", kaže Brnabić.

Premijerka je u intervjuu govorila i o pitanjima u vezi sa pozitivnim PCR testom, koji je Đokoviću izdat u Srbiji 16. decembra, a on je dan kasnije učestvovao na javnom događaju bez maske.

"To bi bilo jasno kršenje pravila - ako znate da ste pozitivni treba da budete u izolaciji.

"Ipak, ja ne znam kada je on dobio rezultate, kada ih je video. To je na Novaku da objasni", kaže Brnabić.

Pripremila: Sandra Maksimović

Intervju vodio Gaj Deloni

Snimatelj: Delimir Babić Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: