Izbeglice, Belorusija i EU: Priča o ljudima koji su uspeli da pređu granice

Izbeglice svakodnevno dolaze u Belorusiju na putu ka Evropskoj uniji, ali ne uspeju svi da stignu na odredište.

BBC

Izvor: B92

Utorak, 26.10.2021.

12:07

Default images

Idris se sa prijateljima, posle noći provedene u šumi, sastao sa krijumčarom koji treba da im pomogne da iz Poljske pređu u Nemačku.

Poljska je samo jedna od zemalja kroz koju prolaze na dugom i mukotrpnom putu ka boljem životu kome se nadaju u Evropskoj uniji.

Preko Belorusije su uspeli da uđu u Evropsku uniju.

Belorusija je optužena da se sveti Evropskoj uniji za uvedene sankcije izdavanjem turističkih viza migrantima i da im pomaže da pređu granicu.

BBC je pratio Idrisa koji je sa prijateljima napustio rodnu Siriju u nadi da će preko Belorusije uspeti da se domogne boljeg života. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: