Kovid-19: Kako je pandemija promenila živote mladih na Zapadnom Balkanu

Mladi su se lako prilagodili onlajn komunikaciji i školovanju tokom pandemije Kovid-19, ali su veoma zabrinuti za budućnost.

BBC

Izvor: BBC

Četvrtak, 14.10.2021.

09:51

Default images

Maska, rukavice, distanca, kompjuter, ekran telefona, neizvesnost, učenje i druženje preko interneta, strah od gubitka posla, problemi sa traženjem posla - ovo su samo neki od aspekata života mladih koji su se promenila u martu 2020, kada je svet stao zbog pandemije virusa korona.

Naviknuti na komunikaciju preko interneta, mladi su se lako prilagodili onlajn nastavi, radu od kuće i novoj normalnosti.

Međutim, pandemija je donela i gubitak motivacije za učenje i veće strahove za budućnost, rezultati su istraživanja koje je Britanski savet sproveo u šest zemalja Zapadnog Balkana tokom januara 2021.

Među prvima su gubili poslove, a zbog očekivanog privrednog pada sve više njih brine za egzistenciju.

U istraživanju su učestvovali ispitanici uzrasta od 16 do 29 godina, koji žive u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Albaniji i Kosovu.

Pripremila: Jelena Maksimović

Ilustracije: Jakov Ponjavić Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: