Filipini, životinje i kriminal: Policajku koja je otkrila ilegalne borbe petlova - ubio petao

Nesreća tokom ilegalne borbe petlova na Filipinima.

BBC

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2020.

15:59

Filipini, životinje i kriminal: Policajku koja je otkrila ilegalne borbe petlova - ubio petao
Borbe petlova na Filipinima/Getty Images

Filipinsku policajku ubio je petao tokom racije na mesto gde su se odigravale ilegalne borbe petlova u provinciji Severni Samar.

Poručnicu Kristin Bolok je pogodio gaf - čelična oštrica koja je obično pričvršćena za noge petlova u borbi.

Oštrica joj je presekla levu butinu, presekavši tako femoralnu arteriju. Prebačena je u bolnicu, ali su lekari ubrzo konstatovali smrt.

Borbe petlova zabranjene su tokom pandemije korona virusa.

Pre pandemije, borbe su bile dozvoljene samo u licenciranim objektima nedeljom i praznicima, kao i tokom lokalnih fešti koje su trajale najviše tri dana, piše Filipinska novinska agencija (PNA).
Petlovima se stavljaju oštrice koje seku kao britva/Getty Images
Šef pokrajinske policije, pukovnik Arnel Apud rekao je novinskoj agenciji AFP da je bila u pitanju "nesreća" i nazvao ju je "pehom koji ne može da objasni".

"Nisam mogao da verujem kada su mi prijavili. Ovo je prvi put u 25 godina koliko sam policajac da sam izgubio čoveka usled borbe petlova."

Šef policije je uputio "najdublje saučešće" porodici žrtve, prenosi PNA.

Tri osobe su uhapšene, a sedam borbenih petlova, dve čelične oštrice i 550 filipinskih pezosa (11 dolara) su zaplenjeni, prenosi PNA.

Još trojica osumnjičenih će se braniti sa slobode.

Borbe petlova su popularne na Filipinima i obično privlače veliki broj ljudi koji se klade na ishod. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: