Roman Abramovič i FinCEN dosijei: Vlasnik Čelsija preko ofšor kompanija finansirao doseljenike u Jerusalimu

Istraga BBC-ja otkrila je da ruski oligarh Roman Abramovič kontroliše kompanije koje su donirale 100 miliona dolara jevrejskoj organizaciji doseljenika.

BBC

Izvor: BBC

Sreda, 23.09.2020.

19:07

Default images

Roman Abramovič je preko četiri kompanije donirao 100 miliona dolara organizaciji Elad koja upravlja Davidovim gradom i drugim arheološkim nalazištima u istočnom delu Jerusalima.

Po tome je vlasnik londonskog fudbalskog kluba Čelsi najveći pojedinačni donator ove organizacije, koja tvrdi da sve radi po zakonu.

Omogućavanjem aktivnosti naseljavanja na tom području, smatra se da Izrael krši međunarodno pravo. Izrael osporava ovo gledište. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: