Emi nagrade 2020: Serije "Šitov potok“ i Naslednici“ osvojile najviše Emi nagrada

Zendaja, Judžin Levi i Džeremi Strong našli su se među dobitnicima priznanja.

BBC

Izvor: BBC

Ponedeljak, 21.09.2020.

09:12

Emi nagrade 2020: Serije
Judžin Levi/EPA

Devet nagrada pripalo je seriji "Šitov potok", što je novi rekord za broj Emi nagrada za komediju u jednoj sezoni.

To je bio sjajan završetak za kanadsku seriju, čija šesta i poslednja sezona je emitovana ranije ove godine.

Serija "Naslednici" dobila je najvažniju Emi nagradu, namenjenu najboljoj drami, kao i za najboljeg glumca - priznanje je otišlo u ruke Džeremija Stronga.

Serija produkcije HBO takođe je osvojila nagrade za najbolji scenario i režiju u kategoriji drame.

"Ovo je tako lep trenutak", rekao je Džesi Armstrong, tvorac serije, u obraćanju iz Londona.

"Ali tužno je što ne mogu da budem zajedno sa ekipom koja je radila na seriji".

Armstrong je tokom obraćanja kritikovao Donalda Trampa, američkog predsednika i Borisa Džonsona, britanskog premoijera zbog načina na koji su rukovodili državama tokom pandemije.

"Nadzirači", još jedna HBO serija, osvojila je nagradu za najbolju mini-seriju, a priznanja su dobili i Regina King i Jahua Abdul Matin Drugi, zvezde ovog ostvarenja

Dvadesetčetvorogodišnja Zendaja, postala je najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glumicu za ulogu u seriji "Euforija".

To je tinejdžerska drama koja prati grupu srednjoškolaca koji se suočavaju sa pitanjima ljubavi, seksa, korišćenja droga i problemima identiteta.

Ove godine ceremoniji je bila manje pompezna, a većina dobitnika je imala onlajn obraćanja.

Ceremonija je održana u praznom Stejpls centru u Los Anđelesu. Serije "Naslednici", "Šitov potok" i "Nadzirači" osvojile su najviše Emi nagrada na ceremoniji koja je održana virtualno zbog pandemije korona virusa.
HBO
Šitov potok osvojio je nagradu za najbolju seriju komediju, uz nagrade autora- oca i sina Judžina i Daniela Levija, koji su dobili nagrade za najboljeg glumca u komediji i najbolju sporednu ulogu u komediji.

Ketrin Ohara proglašena je najboljom glumicom u komediji, a Eni Marfi za najbolju sporednu ulogu u komediji.

Serija prati priču bogate porodice Rouz, koja je primorana da se preseli u motel u malom gradu pošto je izgubila svo bogatstvo.

Premijerno je prikazana na Pop televiziji 2015. godine, ali je postala popularna kada je počela da se emituje na Nefliksu.

Serija je osvojila i nagradu za najbolju režiju komedije- dobili su je Endru Cividino i Daniel Levi.

"Naša serija u biti govori o efektima transformacije koju donosi ljubav i prihvatanje i to je nešto što nam je potrebnij više nego ranije", rekao je Dan Levi dok je primao nagradu.

Odajući počast sinu, Judžin Levi je rekao: "Želim da zahvalim ovom mladiću koji je izvukao ovu priču i pretvorio je u priču o inkluzivnosti, kažnjavanju, homofobiji i o ljubavi, zato hvala ti Daniel".
Redžina King/Getty Images
Ovaj 24-godišnjak pobedio je u jakoj konkurenciji koji su činili Dženifer Aniston, Lora Lini i Olivija Kolman, čime je postao najmlađi pobednik u ovoj kategoriji.

Redžina King proglašena je najboljom glumicom u mini- seriji za ulogu u "Nadziračima".

"Ovo je neverovatno", našalila se glumica, tokom javljanja od kuće.

Tokom govora dok je primala nagradu, odala je počast sutkinji američkog Vrhovnog suda Rut Bejder, koja je umrla tokom vikenda. Glumica je ohrabrila gledaoce da glasaju na dolazećim predsedničkim izborima.

King je nosila majicu sa slikom Breone Tajler, žene koju je ubio policajac u Kentakiju u martu.

Njen kolega u filmu Jaija Abdul-Matin Drugi je takođe dobio nagradu za najbolju sporednu ulogu u ovoj seriji.

"Nadzirači"- serija koja govori o borbi protiv rasizma, pokupila je najviše nagrada ove godine.

Jedna od glavnih glumica u seriji Ozark, Džulija Garner dobila je nagradu za najbolju sporednu ulogu i drami, dok je Bili Krudup osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu.
EPA
Džesi Armstrong, tvorac serije "Naslednici", osvojio je nagradu za najbolji scenario za dramu, a Andrij Parek za režiju.

"Posvećujem ovu nagradu svoj deci čija imena su, poput mog, teška za izgovor", rekao je Parek u obraćanju.

"Svima koji ne vole drugare iz odeljenja i koje smatraju za autsajdere… Ovo je dokaz da ipak negde pripadate, ovaj Emi je naš", istakao je on.

Nekoliko dobitnika je iskoristilo priliku da u govorima pozove Amerikance da glasaju na predsedničkim izborima u novembru.

Među njima je bio i Mark Rafalo, dobitnik nagrade za najboljeg glumca za ulogu u seriji "Znam da je ovo istina".

"Izađite i glasajte. Glasajte za ljuba, saosećanje i dobrotu", kazao je Rafalo.

Nagrade su dobili i Olivija Kolmen, Džodi Komer, Brajan Koks, Džeremi Ajrons, Helen Bonam Karter i Pol Meskal. Emi nagrade za 2020. godinu: Najveći dobitnici

11 - Nadzirači (Watchmen)

9 - Šitov potok (Schitt's Creek)

7 - Naslednici (Succession)

7 - Mandorlijan (The Mandalorian)

6 - Ru Polova trka transvestita (RuPaul's Drag Race)

6 - Uživo subotom uveče (Saturday Night Live)

***uključene su sve kategorije. Ovogodišnju dodelu Emi nagrada obeležio je i Džimi Kimel, koji je treći put bio voditelj ove ceremonije - prethodno 2012. i 2016. godine.

Jedan od najupečatljivijih momenata bio je trenutak kada su gledaoci videli ponovni susret dela ekipe serije "Prijatelji" (Friends) - Liza Kudrou, Dženifer Aniston i Kortni Koks.

Nisu zaboravljeni ni oni koji su preminuli - odata je počast Čedviku Bozmanu, Naji Riveri, Kerol Spini, Kirku Daglasu, ser Ijanu Holmu i Dajani Rig.

Ranije su objavljeni i dobitnici nagrada u kategorijama: izbor glumaca, frizure, šminka, osveljenje i dizajn zvuka.

Više od 25.000 članova TV Akademije glasa za za nagrade, koje se dodeljuju od 1949. godine.

Ime Emi potiče iz nekadašnjeg elementa TV kamere - ortikon tube ili Imi. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: