Ključni momenti sa ovogodišnje dodele MTV nagrada: Lejdi Gaga, Tejlor Svift, Vikend i još mnogo toga

Lejdi Gaga je govorila o ulozi besa u umetnosti na ceremoniji posvećenoj nedavno preminulom glumcu Čedviku Bouzmanu.

BBC

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2020.

19:55

Ključni momenti sa ovogodišnje dodele MTV nagrada: Lejdi Gaga, Tejlor Svift, Vikend i još mnogo toga
Lejdi Gaga je tokom nastupa promenila nekolio maski na licu/Getty Images

Lejdi Gaga je apsolutni pobednik ovogodišnjih MTV nagrada sa pet osvojenih priznanja, dok su sedmočlana južnokorejska grupa BTS i Arijana Grande dobili po četiri, a izvođač Vikend je dobio nagradu za video godine.

Ceremonija koja je snimljena na nekoliko lokacija u Njujorku sa ograničenim brojem ljudi u publici bila je posvećena zvezdi "Crnog pantera", nedavno preminulom Čedviku Bouzmanu.

Na ceremoniji su se mogli čuti govori i prethodno snimljeni nastupi, a Lejdi Gaga je poručila: "Volite sebe. Budite brižni. Nosite masku".

Voditeljka Kiki Palmer nazvala je Bouzmana, koji je preminuo u petak, "pravim herojem".

Evo nekoliko ključnih trenutaka sa manifestacije:

1. Lejdi Gaga o gnevu u umetnosti
Lejdi Gaga: "Znam da renesansa stiže..."/Getty Images
Gaga je dobila nagradu za najbolju pevačicu, pesmu, saradnju i kinematografiju, kao i prvu MTV Trajkon nagradu, koja se dodeljuje za rad u muzici, glumi i modi.

"Ovo nije bila laka godina za mnoge, ali ja vidim veliki trijumf hrabrosti u svetu", rekla je.

"Iako smo razdvojeni i osećamo da je kultura sada možda manje živa, verujem da renesansa dolazi, a gnev u pop kulturi i umetnosti će vas nadahnuti i osnažiti jer odgovara na teškoće velikodušnošću i ljubavlju".
Vikend je isto izgledao kao u spotu za video koji mu je doneo nagradu/Getty Images
2. MTV se seća Čedvika Bouzmana

"Posvećujem ovu noć čoveku čiji je duh dodirnuo mnoge od nas. On je naš pravi heroj, ne samo na platnu. Uticao je na mnoge živote zauvek", rekla je voditeljka programa Kiki Palmer rekla je o Bouzmanu.

Dodela nagrada bila je posvećena tom glumcu, koji je preminuo od raka u 44. godini u petak.

Prikazani su njegovi snimci sa ceremonije iz 2018. godine, kada je proglašen najboljim filmskim herojem i najboljim izvođačem za ulogu Crnog pantera u istoimenom filmu.

Tada je Bouzman pozvao na pozornicu Džejmsa Šoa Juniora, koji je štitio druge ljude tokom napada vatrenim oružjem u jednom lokalu u Tenesiju, da mu se zahvali na hrabrosti.

On je dao Džejmsu trofej i rekao: "Ovo će biti kod tebe u kući. Bog te blagoslovio".

3. Vikend traži pravdu zbog pucnjava

Pevač Vikend, koji je osvojio nagradu za video godine, zahtevao je pravdu za dvoje ubijenih Afroamerikanaca.

"Teško je slaviti, zato ću reći da tražim pravdu za Džejkoba Blejka i Breonu Tejlor". Kiki Palmer je govorila i o smrti Džordža Flojda koja se dogodila u maju.

"Nikad ne smemo tolerisati policijsku brutalnost", rekla je i dodala da je "sada naše vreme da živimo u skladu sa promenama koje želimo da vidimo".

"Moramo da se držimo zajedno, a muzika ima tu moć".

4. Tejlor Svift ušla u istoriju Tejlor Svift je prva pevačica koja je dobila nagradu za spot koji je i režirala -The Man.

"Želim svima u industriji da se zahvalim što su glasali za ovaj video.

"Ali želim da se zahvalim i obožavaocima, jer vi ste jedini razlog zašto je ljudima u industriji uopšte stalo do bilo čega što radim", rekla je pevačica.

5. Arijana Grande se samo jednom pojavila

https://www.youtube.com/watch?v=5D4vjndnB0w Pevačica je osvojila tri nagrade - dve za saradnju sa Lejdi Gagom, a jednu za najbolji muzički video sa Džastinom Biberom.

Na scenu je izašla samo jednom, kada je nastupila s Gagom, koju je nazvala "najgracioznijom i zapanjujućom".

6. BTS po prvi put uživo na televiziji

https://www.youtube.com/watch?v=zJCdkOpU90g Južnokorejski pop bend dobio je nagradu za pop video i koreografiju, a njihovo prvo pojavljivanje na dodeli MTV nagrada oduševilo je obožavaoce.

Otpevali su pesmu Dynamite, uključivši se uživo iz Seula.

Njihov nastup se završio velikim vatrometom.

7. Ne zaboravimo i najbolji nastup tokom karantina Ova nagrada dodeljena je umetnicima koji su na sve načine pokušavali da ostanu u kontaktu sa svojom publikom tokom pandemije korona virusa.

Priznanje je osvojio latinoamerički boj bend CNCO, a u konkurenciji su između ostalih bili Lejdi Gaga, Džon Ledžend i Post Maloun. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: