Upoznajte grafičkog dizajnera koji table za naseljena mesta pretvara u umetnost

Čarlija Čaplina je smestio u Čapljinu, Bila Gejtsa u Bileću, a ministra Vulina u Tetovo - od znakova pored puta nastala je umetnost.

BBC

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2020.

10:09

Default images

Ivan Apostolski je pre devet godina napravio prvu tablu - bila je to tabla za mesto Čapljina kojoj je dodao lik Čarlija Čaplina.

Prva tabla nasmejala je nekolicinu kolega i završila u fioci.

Tamo je ostala sve dok pandemija virusa korona nije primorala Ivana da radi od kuće i pružila mu više vremena da projekat Naseljena mesta i njihove maskote privede kraju.

"Projekat je igra - kako da nazive mesta ilustrujem likovima, stvarima ili predmetima koji, na prvi pogled, nemaju nikakve veze sa nazivom mesta", objašnjava Ivan.

Evo ko i šta se našlo na tablama i zašto je hiljade ljudi podelilo Ivanove radove na društvenim mrežama.

Pripremila: Petra Živić Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: