Brajan Mej iz grupe Kvin bio "na korak do smrti" posle srčanog udara

Gitarista grupe Kvin kaže da je bio zapanjen otkrićem da će morati na operaciju i da je bio "na korak do smrti".

BBC

Izvor: BBC

Utorak, 26.05.2020.

11:40

Brajan Mej iz grupe Kvin bio
Zvezda kaže da je "mali" srèani udar otkrio mnogo ozbiljnije probleme/PA Media

Gitarista grupe Kvin Brajan Mej otkrio da je "mogao da umre" od srčanog udara.

Sedamdesetdvogodišnji muzičar kaže da je bio "zapanjen" kada su mu saopštili da mora na operaciju posle onog što opisuje kao "mali" infarkt početkom ovog meseca.

Problemi sa srcem javili su se nekoliko dana pošto je bio kod lekara kada je mislio da je povredio gluteus tokom nezgode u bašti.

Zdravstvene probleme koji su usledili objasnio je na Instagramu.

"Mislio sam da sam zdrav momak", rekao je.

"A ispostavilo se da imam zapušene tri arterije i da postoji opasnost da mi krv ne dođe do srca"

Ugrađena su mu tri stenta - cevčice koje drže otvorenim blokirane arterije - i kaže da je sad ponovo potpuno zdrav.

"Šetam sa srcem koje je sad vrlo jako i mislim da ću biti u dobroj formi u danima koji dolaze".

https://www.instagram.com/p/CAmCpCjF26v/ Mej je prethodno punio stupce novina kada je objavio je da je pocepao mišić gluteusa prilikom pada u bašti.

Povredu je pratio namilosrdni bol koji je kasnije ukazao na drugi problem.

"Rekao sam da sam pokidao tetive", rekao je u sedmominutnom video snimku "Šir Hart Atek" - kako se zove treći album grupe Kvin iz 1974.

"Na taj način mi je postavljena dijagnoza i mislili smo da ima veze sa bizarnom baštenskom nezgodom. Nisam shvatao da je to smešno, stvarno. Smetnuo sam s uma da se ljudi smeju padovima... ali svakako nije bila stvar u tome.

"Sada, nedelju dana kasnije i dalje sam u agoniji. Mislim, pravoj agoniji. Hteo sam da skočim u nekim momentima, neverovatan bol je to. I svi su mi govorili `To nije bol od udarenog mišića, ne bi te toliko bolelo` pa sam ponovo otišao na magnetnu rezonancu.

"Ovog puta se pokazalo da imam problem s donjim delom kičme - otkrili smo da je priklješten nerv išijadikusa i da zato imam osećaj kao da mi neko stalno nabija šrafciger u leđa. To je bilo vrlo mučno.

"Konačno smo počeli da lečimo pravo mesto. Držao sam led na pogrešnom mestu 10 dana".

Bolovi u grudima

Grupa Kvin bil je na turneji sa Adamom Lambertom poèetkom godine, ali su nastupi stopirani zbog korona virusa/PA Media
To je bio, kaže, jedan deo priče, ali sad je bolje.

"Drugi deo je malo bizarniji i šokantniji. Mislio sam da sam zdrav. Govorili su da imam normalan krvni pritisak i dobar rad srca, a i dalje sam u kondiciji, vozim bicikl, dobro se hranim, unosim malo masnoća.

"Ipak, usred sage o bolovima u leđima imao sam manji infarkt. Nije mi naškodio. Ti bolovi u grudima i stezanje trajali su oko 40 minuta i osećao sam da mi trnu ruke i da se znojim".

Kada je shvatio da je u pitanju srčani udar, pozvao je doktora i odvezli su ga u bolnicu. Testovi su otkrili skrivene zdravstvene probleme.

Dali su mu da bira između operacije na otvorenom i ugradnje stentova, izabrao je drugo. Kaže da je zahvat bio vrlo jednostavan.

Mej ističe da bi njegov slučaj trebalo da bude lekcija svim ljudima u poznim godinama.

"Neko ko je naizgled vrlo zdrav, možda to nije i da sam na vašem mestu proverio bih sve. Bio sam na korak do smrti, ali nisam umro. Izašao sam i bio bih vrlo srećan da nije toga sa išijasom".

Problemi sa zdravljem pojavili su nedugo pošto je izašla nova verzija pesme grupe Kvin We Are The Champions (Mi smo šapioni) kako bi prikupili novac za fond Svetske zdravstvene organizacije za borbu protiv Kovida-19.

Pesma je preminovana u You Are The Champions (Vi ste šampioni) i posvećena je zdravstvenim radnicima, a snimana je u karantinu tokom epidemije. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: