Novak Đoković i Adria Tour: Vrhunski tenis na Balkanu u doba pandemije

Novak Đoković pokreće seriju humanitarnih teniskih turnira koji bi trebalo da pomognu teniserima da ostanu u formi, a nešto i zarade, dok traje pandemija virusa korona.

BBC

Izvor: BBC

Ponedeljak, 25.05.2020.

17:39

Novak Đoković i Adria Tour: Vrhunski tenis na Balkanu u doba pandemije
Novak Ðokoviæ veæ trenira u Beogradu/FoNet

Dok teniska loptica zvanično miruje zbog virusa korona jer se profesionalni turniri ne igraju, publika u regionu imaće prilike da uživo gleda neke od najvećih zvezda ovog sporta.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković promoviše seriju turnira koja će početi 13. juna u Beogradu, nastaviti se nedelju dana kasnije u Zadru, a potom najverovatnije i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

"Ja sam izuzetno srećan, uzbuđen i radostan što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom u Beogradu, ali i pred publikom u regionu", rekao je Novak Đoković koji se prethodnih dana vratio u Beograd posle treninga u španskoj Marbelji.

Pored Đokovića, od igrača iz svetskog vrha očekuje se učešće Austrijanca Dominika Tima, Nemca Saše Zvereva, Bugarina Grigora Dimitrova.

"Zbog mog odnosa sa njima, ali i zbog humanitarnog karaktera ovog događaja, oni su stavili sebe na raspolaganje.

Federer i dalje ima problema sa kolenom, pa nisam ni želeo da ga pitam, dok sam sa Rafom pričao o Ju-Es Openu, ali nisam ga pitao i ne očekujem da će doći", kaže Đoković.

On dodaje da će biti poštovana sva pravila zaštite od virusa korona, ali da i dalje nije nestala nada da bi do 13. juna moglo biti odobreno čak i prisustvo publike pored terena.

U organizaciji turnira učestvuju i teniske federacije zemalja u kojima će se mečevi igrati.

Mečevi će se igrati na šljaci, setovi će biti skraćeni do 4 gema, a ostaje da se donese još i odluka da li će biti prednosti u gemu.

Sav prihod od sponzora biće uplaćivan u humanitarne svrhe, a beogradski mečevi igraće se na terenima teniskog centra "Novak" na Dorćolu.
Pored Ðokoviæa, u organizaciji turnira u Beogradu uèestvuje Teniski savez Srbije èiji je izvršni direktor Dušan Orlandiæ govorio na konferenciji za medije/FoNet

Đoković u Beogradu

O tome kako se Novak Đoković provodi u Beogradu, njegovi navijači mogli su da saznaju sa fotografije novinara Aleksandra Stojanovića koji je na Tviteru napisao da se teniser spontano slikao sa društvom njegove sestričine u jednom beogradskom restoranu.

Za neke je to bio dokaz veličine šampiona.

Ali neki su, ipak, bili zabrinuti zbog mera zaštite od virusa korona. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: