Korona virus u Srbiji: Kako da se zaštitimo i ne paničimo

Korona virus stigao je u Srbiju - šta možemo da uradimo da se zaštitimo?

BBC

Izvor: BBC

Petak, 28.02.2020.

11:01

Default images

Prvi slučaj novog korona virusa registrovan je u Srbiji, a broj obolelih raste u regionu.

Nadležni kažu da razloga za brigu nema, a ipak, veliki broj građana razmišlja o tome kako se zaštititi.

Razgovarali smo sa epidemiologom Zoranom Radovanovićem o tome šta možemo sami da uradimo kako bismo se zaštitili od korona virusa, zašto je važno da ne paničimo i kako da ne paničimo.

Pripremila: Petra Živić Svi građani Srbije, a pre svega oni koji su boravili u rizičnim područjima, neophodne informacije mogu da dobiju putem broja 064/8945-235.

Ministarstvo zdravlja dva puta dnevno objavljuje sve informacije o koronavirusu na stranici covid19.rs. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: