Kako je Nik Kejv dao vetar u leđa bendu iz Beograda

Kada ti se obrati idol, jedino što možeš je da budeš bolji, kaže Nikola Krstić iz tribjut benda "The Cave dogs".

BBC

Izvor: BBC

Petak, 24.01.2020.

18:27

Kako je Nik Kejv dao vetar u leđa bendu iz Beograda
The Cave Dogs/Jasenka Grujin/BBC

Nikola Krstić iz Beograda ima 32 godine, piše doktorat na fakultetu Primenjenih umetnosti, svira u tri benda, radi kao veb dizajner i često organizuje karaoke.

I voli Nika Kejva.

Pre desetak godina počeo je da peva u grupi The Cave dogs- tribjut bendu koji svira Kejvove pesme.

Bend je dospeo u žižu javnosti kada im je Kejv odgovorio na sajtu na kome se dopisuje sa obožavaocima širom sveta, o čemu je pisao muzički portal Balkan rok.

"Link s odgovorom je postavio u komentarima na snimak neke naše svirke na Jutjubu", kaže Nikola.

Šta se dogodilo?

Kejv dolazi u Srbiju u junu/Getty Images
Na sajtuThe Red Hand Files, koji je zapravo neka vrsta pevačevog dnevnika, kaže Nikola, Kejv redovno odgovara na pitanja obožavalaca iz celog sveta.

Nikola je rešio da ga pita šta misli o tribjut bendovima i da li je čuo za The Cave dogs.

"Očekivao sam hladan pristup i neki filozofski odgovor i iznenadio sam se kada sam pročitao to što je napisao", kaže Nikola.

Nikolino pitanje:

Teško je pisati Niku Kejvu. Trenutno (već nekih devet godina)vas imitiram i sviram u tribjut bendu. Oblačim se poput vas (neka jeftinija verzija, bez stiliste, jer ne mogu da pronađem košulje poput vaših) i da nekad uspem da prevarim publiku i u njima izazovem osećaj da ste ovde. Izvinjavam se ako osećate da vam poput vampira crpim energiju, ali nisam spreman da radim na svojoj muzici. U ime benda The Cave dogs moram da vas pitam da li ste čuli za nas i šta mislite o nama?

Kejvov odgovor:

"Nisam upoznat s radom benda, ali sam pogledao vaše nastupe na Jutjubu i moram da ti kažem da zastrašujuće podsećaš na mene.

Usavršio si intonaciju, u stvari dok sam vas slušao, moja supruga Suzi je ušla u sobu noseći haljine i uzorke materijala i rekla: "Vau! Dragi, nikada nisi zvučao ovako dobro!". Zahvalio sam joj se i rekao da to nisam ja, da su to 'uljezi' iz Srbije. Dakle, očigledno je da radite nešto dobro. Ali si takođe u pravu kada kaž da nemaš odgovarajuću košulju. Ako mi pošalješ imejl adresu, poslaću ti neke, kao i odelo. Imam ih mnogo", napisao je Nik.

Nik- dobar čovek

Nikola kaže da je Nikov odgovor za njega, a i za ostale u bendu veliki podstrek.

"Dao nam je vetar u leđa da budemo bolji".

Kada bend nastupa trude se da rade isto - da kada izađu na scenu, ne razmišljaju o zvuku i svetlu, već da, poput Nika, pozovu nekog iz publike na scenu ili ispunjavaju muzičke želje.

Ali Nikola kaže da ne laže publiku da je on Kejv.

"Pre i posle svirke sam ja."

Košulje stižu u Beograd, a i Kejv

Nikoli se javila Kejvova astistentkinja i rekla da je pevač na putu, ali da će košulje koje je obećao sigurno biti poslate u Srbiju.

The Cave dogs će uskoro nastupati u Beogradu, a Nik Kejv sa bendom Bad Seeds dolazi 4. juna.

Nikola kaže da će sigurno biti tamo. Možda će do tada stići i košulje. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: