Velika Britanija: Žena sve vreme osećala bol tokom operacije, iako je dobila anesteziju

Pacijentkinja je rekla da je "istraumirana" posle prošlogodišnje operacije u Jovil bolnici u Velikoj Britaniji.

BBC

Izvor: BBC

Sreda, 11.12.2019.

18:50

Velika Britanija: Žena sve vreme osećala bol tokom operacije, iako je dobila anesteziju
Pacijentkinja je rekla da je imala noæne more tri dana posle operacije/Getty Images

Pacijentinja jedne bolnice u Velikoj Britaniji nije primila odgovarajuću anesteziju pa je osećala bol tokom cele operacije.

Bolnica je prihvatila odgovornost za grešku, pošto je pacijentkinja, koja je želela da ostane anonimna, rekla da je danima "imala noćne more". Tvrdila je da je osetila kako je joj seku kožu za vreme operacije u bolnici Jovil prošle godine.

Hirurgu je bilo čudno što je žena dobila spinalnu, a ne opštu anesteziju, rekla je njena advokatica.

Zvaničnici bolnice i pacijentkinja još nisu postigli dogovor o nadoknadi štete.

"Izgleda da je loša komunikacija dovela do toga da se upotrebi drugačiji anestetik od uobičajenog", rekli su iz fondacije u čijem sklopu je bolnica.

"Međutim, ovaj slučaj tek treba da bude rešen sa podnosiocem zahteva i o tome nećemo dalje razgovarati."

Žena je podvrgnuta ginekološkoj operaciji pod spinalnom anestezijom u bolnici Jovil u julu 2018. godine, ali je sve vreme "osećala bolne hirurške zahvate" tokom postupka.

Rekla je da je odmah osetila kada joj je hirurg "izrezao pupak". Dodaje da je "vrisnula, ali to niko nije primetio jer je imala masku sa kiseonikom".

"Imam noćne more koje su strašne", rekla je žena. "Stalno mi se pred očima ponavlja slika kako ležim na operacijskom stolu. Vrištim, a iako je mnogo ljudi oko mene, niko mi ne pomaže".

"Budim se tri puta nedeljno u znoju i strahu".
Advokatica pacijentkinje je rekla da još nije postignut dogovor/BBC
"Moj klijentkinja je odvezena u operativnu salu samo pod spinalnom anestezijom", rekla je njena advokatica.

"Hirurg je bio iznenađen što je budna za vreme te vrste zahvata - nešto što nije ranije sretao. To joj je očigledno probudilo strah i anksioznost koji su se pogoršali kada je počela da oseća bol tokom postupka.

"Priznali su da su mogli i da je trebalo da joj daju opštu anesteziju kako bi se izbegli bol i trauma." Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: