Zagađenje u Beogradu: Kako napraviti kućni aparat za merenje kvaliteta vazduha

Vladimir Trkulja iz Beograda napravio je aparat i postavio ga na terasu sopstvenog doma.

BBC

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

10:37

Default images

Na radionici koju su organizovali nevladina organizacija Beogradska otvorena škola, Internet društvo Srbije, DesCon i kompanija AllThingsTalk, Vladimir Trkulja iz Beograda sastavio je aparat za merenje kvaliteta vazduha.

Šta udiše postalo mu je važno nakon što je primetio da se iz godine u godinu, kada počne sezona grejanja, kvalitet vazduha naglo menja na gore.

Vladimir je jedan od 20 učesnika radionice koji je sastavio svoj merač vazduha i postavio ga na platformu "vazduh građanima" gde su podaci o kvalitetu vazduha u Beogradu i još nekoliko mesta u Srbiji javno dostupni.

Aparat koji pokazuje kakav je kvalitet vazduha na donjem Dorćolu, gde živi, Vladimiru pomaže da isplanira svakodnevne aktivnosti.

Pripremila: Petra Živić Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: